Műkincspiac
Személyes pénzügyek Mennyit ér egy Kossuth-fotó? 
Kenessei András | 2024. március 9. 18:26
Ezt a kérdést igazán nem könnyű megválaszolni, hiszen nagyon sok, előzetes feltétele van. Csak néhány, kisegítő kérdést tegyünk fel hozzá! Milyen fotó? Mikor készült? Ki fotózta? Milyen állapotban van (mármint a kép)? Hol és hogyan lehet hozzáférni? És így tovább. Úgyhogy mindenekelőtt adjuk meg a választ könnyítő információt: ez a fotó árverési anyag, az antikvarium.hu 21. online árverésén volt hozzáférhető 222 további tétel társaságában. E tételek kivétel nélkül dedikált könyvek, kéziratok és fényképek voltak, és kivétel nélkül elkeltek.
Személyes pénzügyek Hiányérzete is lehetett a vásárlóknak a karácsonyi műkereskedelmi árveréseken 
Kenessei András | 2024. január 14. 13:57
A Virág Judit Galéria (VJG) tavalyi utolsó árverése, amely a 13. Háború utáni és kortárs művek aukciója címet viselte, 124 tételt vitt a licitálók elé. Közülük 96 talált vevőre, ami 77,42 százalékos elkelési arány.
Személyes pénzügyek Merész húzásnak is szemtanúi lettünk a karácsonyi műkereskedelmi árveréseken 
Kenessei András | 2024. január 6. 16:49
Hogy mi a különbség a remények és a valóság közt, azt a karácsonyi műkereskedelmi árverések eredményeinek ismeretében lehet a valóságnak megfelelően értékelni. Mert ugyan nagyon is igaz a szólásmondás, miszerint „A remény hal meg utoljára”, ugyanakkor halálát, vagy életbenmaradását csak a biztos adatok alapján lehet eldönteni, meghatározni. Főként egy-egy olyan festmény-árverés esetében, amely mind a Kieselbach Galéria (KG), mind pedig a Virág Judit Galéria (VJG) legfontosabb évenkénti árverése: a karácsonyi.
Személyes pénzügyek Hihetetlen, mennyiért ütötték le a karácsonyi árverések legdrágább darabját 
Kenessei András | 2023. december 30. 13:59
Ahogy azt az ünnepek előtt megígértük, ellátogattunk a nagy aukciósházak árveréseire. Elsőként a BÁV és a Nagyházi Galéria ezüst, óra, ékszer, műtárgy árveréseinek eredményeiről számolunk be.
Személyes pénzügyek Szokatlan helyről érkezett festményekre bukkantunk a karácsonyi árveréseken 
Kenessei András | 2023. december 17. 05:53
A négy, legnagyobb árverőház kínálatát mustráló sorozatunkban ezúttal a BÁV és a Nagyházi Galéria festmény-árverési napjainak eseményeire fókuszálunk.  
Személyes pénzügyek Karácsonyi műkincs-árverések - kalapács alá kerül a szenzációs lelet 
Kenessei András | 2023. december 11. 19:02
A négy, legnagyobb árverőház kínálatát mustráló sorozatunkban ezúttal a Virág Judit Galéria (VJG) és a Kieselbach Galéria (KG) eseményeire fókuszálunk. 
Személyes pénzügyek Elindultak a karácsonyi árverések: BÁV, Nagyházi Galéria ezüst és ékszer 
Kenessei András | 2023. december 9. 17:06
Most induló sorozatunkban a négy, legnagyobb árverőház kínálatára figyelünk, sorrendben a BÁV, a Nagyházi Galéria, a Virág Judit Galéria (VJG) és a Kieselbach Galéria (KG) eseményeire. 
Kultúra 150 ezer dollárért adhatják el az antik szobrot, pedig illegális műkincskereskedőknél is feltűnt 
Privátbankár.hu | 2022. május 24. 18:40
Az aukciósház tagad és értetlenkedik, a professzor fotókkal akarja bizonyítani a tárgy ismeretlen, sötét eredetét.
Makro / Külgazdaság Gigantikus áron indul a Csontváry-kép árverése 
Privátbankár.hu | 2021. december 1. 10:26
Csontváry Kosztka Tivadar Titokzatos sziget című festménye a magyar aukciók történetének legmagasabb kikiáltási áráról, 160 millió forintról indul december 19-én a Virág Judit Galéria karácsonyi árverésén a Budapest Kongresszusi Központban, ahol két külföldről hazatért műre, Schönberger Armand és Rippl-Rónai József egy-egy kiemelkedő festményére is lehet licitálni.
Kultúra Kalapács alá került Tutankhamon mellszobra – Egyiptom tiltakozik 
Privátbankár.hu | 2019. július 5. 12:30
Egyiptom hivatalos tiltakozása ellenére kelt el a Christie’s aukciós ház árverésén Tutankhamon fáraó több, mint 4,7 millió fontot érő 3000 éves mellszobra.
Kultúra Milliókat is hozhat, mégis lehetetlen belőle megélni 
Privátbankár.hu | 2019. május 7. 15:33
Vannak hivatások, amelyeknél általában nincs havi fizetés, mégis sokan – jól vagy rosszul, de valahogyan mégis – megélnek belőle, a tehetségesebbek (és a szerencsésebbek) pedig elismerésre és hírnévre is szert tesznek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG