NFC
Személyes pénzügyek Miért fizetnénk máshogy, ha ennyire egyszerűen is lehet? 
Gáspár András | 2019. január 23. 17:16
A magyar vásárlók egyébként is szívesen kezdik használni a fizetési innovációkat, a mobilfizetés rohamos elterjedése viszont minden korábbi újítást felülmúlhat. Ez nem csoda: nem csak kényelmes és gyors, de még különösen biztonságos módja is ez a készpénzmentes fizetésnek – legyen szó akár bolti vásárlásról, akár egy éttermi számla kiegyenlítéséről vagy a közüzemi számlák befizetéséről.
Makro / Külgazdaság Te is erre használod a mobilod? Most már nem néznek csodabogárnak 
Privátbankár.hu | 2018. június 20. 16:26
A gyors érintés mögött azonban komoly biztonsági lépések állnak.
Pénzügyi szektor Aggódhatnak a magyar bankok: óriások falják fel a tortájukat? 
Gáspár András | 2018. május 8. 15:01
A magyar bankárok egynegyede komolyan aggódik, hogy a tech-óriások letarolhatják a mobilfizetési piacot, és egyharmaduk szerint kártyafizetési bevételeik a piacot megnyitó PSD2 pénzforgalmi irányelv bevezetése miatt csökkenni fognak. Ám ennek ellenére háromnegyedük úgy véli, saját bankjuknak nem kell alkalmazkodnia vagy változtatni. Ez derült ki a világ a világ egyik leggyorsabban fejlődő fintech cége, a norvég Auka által elvégzett kutatásból.
Személyes pénzügyek Ezt a piacot is letarolta az OTP: bődületes számok 
Privátbankár.hu | 2018. február 14. 15:47
Az OTP Simple alkalmazása hatalmas növekedést ért el 2017-ben - a nyáron indított érintéses fizetési megoldás pedig letarolta a piacot.
Személyes pénzügyek Egy mozdulat és kész is: újabb banknál fizethetsz a mobiloddal 
Balkó Rita | 2017. november 3. 11:50
November elejétől már négy nagy bank is kínál mobilfizetési szolgáltatást Magyarországon, mostantól ugyanis a K&H ügyfelei is élvezhetik a gyors és kényelmes fizetési módot. A mobilfizetés egyébként rendkívül népszerű a magyarok körében, hasonlóan az érintéses megoldáshoz, ám az biztos, hogy egy darabig még nem hagyhatjuk otthon a kártyánkat vagy a tárcánkat.
Személyes pénzügyek Kipróbáltuk az OTP új szolgáltatását - minden ügyfél ezt fogja használni? 
Gáspár András | 2017. július 18. 20:20
Egy hétig teszteltük a legújabb hazai mobilfizetési szolgáltatást - nehéz elképzelni, hogy az NFC-s technológia ne terjedjen el rohamtempóban. Nem kell hozzá csúcsmobil, nem kell állandóan az interneten lógni hozzá, nem meríti a telefont, biztonságos és mindig kéznél van - de a pénztárcát és a készpénzt azért egy jó darabig még nem fogjuk elfelejteni.
Személyes pénzügyek Újabb nagy lépést tett Magyarország afelé, hogy elfelejtsük a pénztárcát 
Gáspár András | 2017. május 3. 12:02
Egy ideje csak egy-két banknál volt elérhető, most visszatért a magyar mobilszolgáltatói piacra az egyérintéses fizetés: a Telenor ügyfelei NFC-képes androidos telefonnal és SIM-kártyával beköltöztethetik a telefonjukba a bankkártyájukat. Ehhez egy számlát kell nyitni, amihez virtuális és igazi bankkártyát is kapunk, de bankba emiatt nem kell menni. A hátteret a Budapest Bank adja, de minden bank ügyfelei számára elérhető.
Vállalat iPhoneról bankolnál? Van egy nagyon rossz hírünk 
Privátbankár.hu | 2017. március 31. 15:47
Megtiltják a mobilbanki alkalmazások használatát az Apple eszközökön.
Személyes pénzügyek Összefogott a Vodafone, az OTP és a Mastercard 
Privátbankár.hu | 2015. május 6. 13:34
A Vodafone Magyarország partnereivel, az OTP Bankkal és a MasterCarddal közösen elindította mobiltárca alkalmazását.
Pénzügyi szektor Ami az ujjlenyomatnál is biztonságosabb: itt vannak az új ATM-ek 
Privátbankár.hu | 2014. április 14. 12:51
Az európai piacra lép tenyérleolvasós bankautomatáival a Fujitsu, és érintés mentesek is lesznek az új ATM-ek.
Pénzügyi szektor Így fizetnek a magyarok és úgy a többiek 
Privátbankár.hu | 2014. február 16. 08:01
Mindennapi költései során tízből négy magyar ember részesíti előnyben a bank- vagy a hitelkártyát. A többség – 57 százalék - azonban készpénzt szeret használni. Lényegében erre a két fizetési módra koncentrálnak a magyarok, állapítja meg a Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat hatvan országban végzett felmérése.
Pénzügyi szektor Mi jön a pénz után? Cserélje okostelefonra tárcáját! 
Füstös Móni | 2013. június 12. 17:30
Egyre több fizetési lehetőség áll a fogyasztók rendelkezésére a készpénz alternatívájaként. A banki átutaláson, hagyományos bankkártyás fizetésen kívül ma már a mobilfizetés palettája is egyre bővül változatos üzleti modelleket, technológiákat használó szolgáltatásokkal.
Pénzügyi szektor Ha jövőre eltűnik a készpénz, akkor elővesszük a mobiltárcánkat - interjú 
Siklós András | 2012. december 20. 06:15
Miért nem szeretünk kártyával vásárolni? Mikor lesznek már végre egy mobiltelefonba sűrítve a pénzünk, a bankkártyánk és különböző boltokban kapott jutalompontjaink? A válaszokért Lemák Gábort, a Magyar Mobiltárca Szövetség főtitkárát kerestük.
Vásárló Nemsokára eltűnik a készpénz és csak mobillal fizetünk 
Privátbankár.hu | 2012. december 6. 14:16
A dolgot alátámasztja, hogy a világ tíz legnagyobb mobiltelefon gyártója közül kilenc letette a voksát az NFC, vagyis a közeli, érintés nélküli kommunikáció képességével rendelkező technológia mellett.
Pénzügyi szektor Áprilisban vethetünk egy pillantást a jövőre 
Füstös Móni | 2012. november 7. 14:13
Jövő áprilisban Magyarországon is elkezdik tesztelni az NFC, érintés nélküli fizetési módot - jelentette be Lemák Gábor, a Magyar Mobiltárca Szövetség főtitkára szerdán a Mobile Money című konferencián.
Pénzügyi szektor Elkezdődött a jövő: már használják az NFC-alapú fizetést 
Privátbankár.hu | 2012. október 26. 12:31
A MasterCard kártyatársaság új, NFC-alapú fizetési szolgáltatások indulását jelentette be. Lengyelországban két jelentős együttműködés valósul meg a T-Mobile valamint az Orange távközlési vállalatokkal, míg Olaszországban a Vodafone teszi elérhetővé ügyfelei számára az NFC-s fizetést minden MasterCard PayPass-képes terminálon.
Pénzügyi szektor Küszöbön a jövő: el a kezekkel a pénztárcától! 
Gáspár András | 2012. február 21. 15:51
Hatalmas áttörés előtt áll az érintés nélküli fizetés világa: a mobiltelefonokba integrált új technológia nem csak a pénzügyek világát forradalmasíthatja, hanem teljes egészében kiválthatja a pénztárcát, a jegyeket és bérleteket, de átalakíthatja a személyre szabott szolgáltatások és reklámok világát is. Magyarország nem alszik: igyekszünk az elsők között kiaknázni az egyelőre gyerekcipőben járó technika előnyeit.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG