<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Női munkavállalás
Makro / Külgazdaság Miért más ez a gazdasági válság, mint a korábbiak?
Király Béla | 2020. november 15. 19:03
A járvány okozta gazdasági visszaesés a döntéshozókat is komoly kihívások elé állította, hiszen úgy kellene az egészségügyi korlátozásokat végrehajtani, hogy az közben minél kisebb érdeksérelemmel járjon.
Karrier Irány a csillagos ég: jól fizető, magas presztízsű szakma nyílik meg a nők előtt
Fellegi Tamás | 2019. január 28. 06:07
Ugyan híres női pilóták már a repülés több mint 100 évvel ezelőtti kezdeti időszakában is voltak, a polgári légiközlekedésben a repülőgépvezetés teljesen férfiszakma lett. Most azonban elérte a változás ezt a szakmát is: tárt karokkal várják a hölgyeket a légitársaságok. Sok pilótára lesz szükség, az önvezető utasszállítók kora pedig még várat magára.
Karrier 22 ezer betöltetlen állás van: így lehet egyre több női informatikus
Privátbankár.hu | 2018. április 24. 10:50
Rendkívül alacsony az informatikai szektorban dolgozó nők aránya, de a szakma egyre nyitottabb.
Karrier Nők a főnöki székben: kiderült, milyenek vezetőként
Privátbankár.hu | 2015. február 23. 17:44
A női vezetők etikusabb döntéseket hoznak és kevesebb kockázatot vállalnak egy felmérés szerint, amely a cégek pénzügyi vezetőinek neme, az igazgatótanács nemi összetétele és vállalatok adócsalásról gyűjtött, 1991-2011 közötti adatainak összehasonlításán alapult.
Karrier Itt a bizonyíték: a csinos fiatal lányok jobb fizetést kapnak
Eidenpenz József | 2014. február 24. 06:56
Statisztikák bizonyítják, hogy a fiatal hölgyeket előnyben részesítik a munkaerő-piacon, egyes országokban még több bért is kapnak, mint a fiatal férfiak, másutt csak a hátrányuk csökken. Az utóbbi kategóriába tartozik Magyarország is.
Karrier Télen alig van közmunka, látszik az adatokon
Privátbankár.hu | 2013. március 28. 09:10
A foglalkoztatottak száma kicsit nőtt, a munkanélküliek száma pedig stagnált a tavalyhoz képest, de a téli hónapok nem kedveznek a közmunkának, így a statisztikának sem.
Személyes pénzügyek Közel százezer nő menekült nyugdíjba 2 év alatt
Privátbankár.hu | 2013. február 5. 07:49
Csaknem százezer nő élt a 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjba vonulás lehetőségével a jogszabály hatályba lépése óta eltelt két évben.
Karrier Nők a munkaerőpiacon: elértük a 20 évvel ezelőtti szintet
Privátbankár.hu | 2013. február 1. 17:01
Magyarországon 2012-ben 60 ezerrel, 1,8 millióra emelkedett a 15-64 év közötti női foglalkoztatottak száma, amivel sikerült elérni a húsz évvel korábbi szintet - mondta Szalai Piroska, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztosa pénteken Kecskeméten.
Karrier Megvan, melyik az ország legjobb női munkahelye
Privátbankár.hu | 2012. november 19. 15:15
A Monor és Vidéke Takarékszövetkezet nyerte a Legjobb Női Munkahely 2011 Díjat.
Karrier Több lesz a nő a vállalatok vezérkarában
Privátbankár.hu | 2012. november 14. 13:51
A mai napon az Európai Bizottság megtette a szükséges lépést ahhoz, hogy áttörje az „üvegplafont”, amely továbbra is megakadályozza, hogy a tehetséges nők Európa legnagyobb vállalatainak vezető beosztásaiba kerüljenek.
Karrier A kétkeresős családmodellhez kell alakítani a munkaerőpiacot
Privátbankár.hu | 2012. október 8. 12:44
Rugalmasabbá és családbaráttá kell tenni a munkaerőpiacot, és bővíteni kell a bölcsődék, óvodák kapacitását, a nők foglalkoztatottsága érdekében, mely a családok számára alapszükségletté vált - mondta Szalai Piroska, miniszteri biztos.
Karrier Félévig dolgozhatnak a kisgyermekes nők egy új program keretében
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 11. 13:37
100 kisgyermekes szülő - főleg anya - kaphat legalább féléves munkát a májusban indult Munka kisgyermekkel program keretében. A programhoz a közép-magyarországi területet célozza, eddig multicégek csatlakoztak hozzá.
Karrier A nők diszkriminációja ellen foglalt állást az Európai Parlament
Privátbankár.hu | 2012. május 24. 16:15
Elsöprő többséggel jóváhagyta az Európai Parlament Bauer Edit (Magyar Koalíció Pártja) felvidéki képviselő jelentését a nemek közötti bérszakadékról. A jelentés arra kéri az Európai Bizottságot, hogy kezdeményezzen olyan változtatásokat a vonatkozó európai uniós jogszabályon, amelyek a nők elleni diszkrimináció e formájának megszüntetését célozzák.
Személyes pénzügyek 120 oldal gyerekcsinálás a Nemzetgazdasági Minisztériumtól
Privátbankár.hu | 2012. május 10. 17:00
A magyar középosztály gyerekvállalási hajlandóságáról készített tanulmányt és megoldási javaslatokat a Nemzetgazdasági Minisztérium. A három éve készülő kutatást lezáró írás hemzseg az évtizedek óta köztudott szociológiai tényektől, ugyanakkor konkrét megoldási javaslat nem igazán szerepel benne. Olyan megállapítások vannak benne, mint hogy a születendő gyerek potenciális adófizető, és hogy az egykulcsos adó családbarát.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos