Pioneer Alapkezelő
Részvény / Deviza / Áru Hatalmas szereplő jelent meg a hazai piacon 
Fellegi Tamás | 2017. november 8. 15:55
Az Amundi, Európa alapkezelési piacának legnagyobb szereplője a közelmúltban vette át a Pioneer Alapkezelőt, így immár a hazai piacon is jelen van a francia cég. Választéka szinte korlátlan, és minden helyzetben, így a mostani alacsony hozamú környezetben is igyekeznek jó stratégiákkal az ügyfele rendelkezésére állni.
Részvény / Deviza / Áru Trump-eufória után Trump-kijózanodás következhet 
Eidenpenz József | 2017. február 16. 12:10
Túlzottnak tartja a Donald Trump gazdaságélénkítési próbálkozásaival kapcsolatos várakozásokat a Pioneer Alapkezelő, az amerikai részvények túlárazottak, ezt a piacot már nem ajánlja. Európában a politikai kockázatok ellenére is jobbak a kilátások. A kelet-közép-európai térséget pedig változatlanul felülsúlyozza, de nem Magyarországot.
Részvény / Deviza / Áru Senki sem állíthatja meg az amerikai részvénypiac nagy menetét? 
Privátbankár.hu | 2017. január 31. 13:16
Sokáig ostromolta, végül át is törte a 20 000 pontos történelmi határt a Dow Jones mutatója, annak ellenére, hogy a befektetési szakértők világszerte a veszélyekre és a kockázatokra figyelmeztettek olyan események után, mint a Brexit vagy Donald Trump megválasztása. Nagyon úgy tűnik, hogy bármi történik, a részvénypiacokon most nincs rossz hír. De vajon meddig megy ez így és mi hajtja előre a piacokat?
Részvény / Deviza / Áru Oroszország és az USA együtt nyomják le az olaj árát? 
Eidenpenz József | 2016. november 11. 14:50
Ha túl magasra megy az olaj ára, akkor főleg az amerikai palaolaj-termelők belépésével nő a kínálat. Ha pedig túl alacsonyra, akkor az olajkitermelők nagy része oldaláról megnő a nyomás, hogy korlátozzák a kitermelést. A 2040-es évben már az eladott autók 40 százaléka elektromos lehet – mondta a Pioneer elemzője.
Makro / Külgazdaság Agyő, megszorítások - hogyan lehetne végre a gazdaságot felgyorsítani? 
Eidenpenz József | 2016. június 9. 13:12
Nyolc évvel a válság kirobbanása után még mindig lehangoló a globális növekedés – mondja Forián-Szabó Gergely befektetési igazgató. A monetáris élénkítés lehetőségei kimerülőben vannak, a jegybankok már ellőtték puskaporuk nagy részét. Magyarországon is közeledünk ehhez.
Befektetési alapok Ha jót akarunk, ne mindig azt keressük, ami a legjobbnak látszik 
Eidenpenz József | 2016. április 26. 08:30
Felértékelődési nyomás lehet a forinton és tovább csökkenhetnek az állampapír-hozamok, a negatív hozamok sem zárhatók ki. Az alapválasztásnál fontos, hogy ne az legyen az elsődleges választási szempont, mi hozta a legtöbbet, hanem az is, hogy mi az, ami lemaradt. Interjú Forián-Szabó Gergellyel, a Pioneer Alapkezelő befektetési igazgatójával.
Részvény / Deviza / Áru Kik lesznek az olajár zuhanásának nyertesei? 
Privátbankár.hu | 2016. február 18. 15:10
Az olaj- és nyersanyagárak mélypontra zuhanása egész szektorokat tehet tönkre, de vannak piacok, amik örülhetnek.
Makro / Külgazdaság Mi a nagyobb baj? Ha jönnek a kínaiak, vagy ha nem jönnek a kínaiak? 
Eidenpenz József | 2015. június 9. 10:53
A kínai gazdaság átalakul, az ipari termelésről a szolgáltatások felé fordul. A termelés várhatóan az egyéb ázsiai feltörekvő országokban fog a jövőben bővülni, a nyersanyagok iránti kereslet pedig csökken majd. Magyarország a csökkenő alapanyagárakon keresztül profitálhat ebből.
Részvény / Deviza / Áru Megvan, kik vásárolják nagyon a magyar részvényeket 
Eidenpenz József | 2015. április 29. 14:15
A hazai részvénypiaci fellendülést főleg a feltörekvő piaci alapok okozzák, amelyek megszüntették a magyar részvények alulsúlyozását – mondta a Pioneer szakértője. Az emelkedés egyébként megalapozott, az európai élénkítésen kívül a magyar élénkítés is zajlik. Az alacsony kamat a lakáspiacra is hat.
Befektetési alapok Az lesz az igazi fordulat, ha emelkednek majd az állampapír-hozamok – interjú 
Eidenpenz József | 2015. április 7. 06:08
Amerikai vagy európai részvényekbe érdemes inkább fektetni? Meddig erősödhet a dollár és a forint? Hogyan ne parkoltassunk feleslegesen tíz évig ott pénzt, ahol keveset kamatozik? Miért jó a vegyes alap? – interjú Forián-Szabó Gergellyel, a Pioneer Alapkezelő befektetési igazgatójával.
Makro / Külgazdaság Már rég beárazták Magyarország felminősítését? 
Eidenpenz József | 2015. február 19. 12:00
Az európai gazdaság pozitív meglepetést okozhat a közeljövőben, a közép-európai országok pedig jellemzően túl szokták teljesíteni a fejlettebb EU-s társaikat. Így növekedési kilátásaink jók, a kormány is nagyon elszánt. Kötvényeink hosszú távon vonzóak, de a fák nem nőnek az égig, a hozamcsökkenés lassan megállhat – mondja a Pioneer szakértője.
Pénzügyi szektor Íme néhány ok: ezért nem fognak kamatot vágni Matolcsyék - vagy mégis?  
Privátbankár.hu | 2015. január 4. 12:58
A jelenlegi forint árfolyam mellett nincs jelentős tér újabb alapkamat-kamatcsökkentésekre, de a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nem először lepné meg a piaci szereplőket, ha mégis vágna az irányadó kamaton - véli a Pioneer Alapkezelő az idei piaci lehetőségeket körüljáró elemzésében.
Befektetési alapok Nem várt hatás: A bankokat piszkálják, de az ügyfelek tanulnak belőle 
Eidenpenz József | 2014. október 10. 10:47
Oly sok bizonytalanság van a világban, mibe érdemes ilyenkor fektetni? Az alapokba ömlik a pénz, de hogyan próbálják ezt megtartani az alapkezelők? Milyen alapfajták lesznek a felkapottak a jövőben? – ezekről is szólt a Dorsum legutóbbi alapkezelői klubja. Az ügyfelek pénzügyi kultúrája például sajátos mellékhatásként fejlődik.
Állampapír / Kötvény Fed és EKB után: jövőre átárazhatják Magyarországot 
Eidenpenz József | 2014. szeptember 18. 10:24
Nagypál József, a Pioneer Alapkezelő kötvényportfólió-menedzsere arra számít, hogy a dollárvásárlás, az amerikai kötvényhozamok emelkedése és ennek következtében a feltörekvő piacok átárazódása – háttérbe szorulása, leértékelődése – folytatódni fog. Ezt erősítette meg a Fed tegnapi ülése is.
Befektetési alapok Megvan az Év Alapkezelője és az Év Portfóliómendzsere - itt a lista 
Privátbankár.hu | 2014. március 28. 06:10
Március 27-én egy ünnepélyes gála keretében adták át a Privátbankár.hu Klasszis 2014 díjakat a magyarországi befektetésialap-piac legkiemelkedőbb szereplőinek. Az Év Portfóliómenedzsere Szalma Csaba lett, az Év Alapkezelője pedig a Concorde Alapkezelő.
Deviza / Áru Pioneer: a forintgyengítő gazdaságpolitika káros Magyarországnak 
Eidenpenz József | 2014. február 20. 10:45
Két éve 320 forint felett húzta be a gazdaságpolitika a féket, most vajon hol történik meg ez? – tette fel a kérdést a Pioneer elemzője. Az idén a feltörekvő piacok devizáit teljesen másképp értékelik, mint tavaly, nem veszik egy kalap alá az országokat, megnőtt az egyéni sztorik szerepe.
Makro / Külgazdaság Mi lesz velünk, ha jön egy újabb krach? 
Eidenpenz József | 2013. szeptember 26. 06:10
Amit most kihagytak szeptemberben, az majd elindul október-novemberben, vagy komolyabb fordulat, rezsimváltás van a Fed politikájában? Miért állja jól a forint a nemzetközi viharokat, és meddig tarthat ez?
Makro / Külgazdaság Nincs IMF-hitel kényszer, de tovább gyengülhet a forint 
Privátbankár.hu | 2013. március 13. 11:31
Továbbra is kedvezőek a közép- és kelet-európai régió kilátásai. Rövid távon még nőhet a volatilitás, a befektetők ugyanis nagyon érzékenyen reagálnak a makrogazdasági adatokra – derül ki a Pioneer Investments osztrák cégének elemzéséből.
Állampapír / Kötvény Pioneer: Ha ki is kerülünk a túlzottdeficit-eljárás alól, gyorsan vissza lehet kerülni 
Eidenpenz József | 2013. február 6. 13:04
Újabb megszorítások várhatók az idén a Pioneer Alapkezelő befektetési igazgatója szerint, mert az államadósság eddigi kordában tartásának eredményeit valószínűleg nem akarja kockáztatni a gazdaságpolitika. Készüljünk a tartósan alacsony hazai kamatszintre. Ez a részvények éve lehet, de túl jól kezdődött, nem zárható ki egy alapos korrekció.
Befektetési alapok 20 évnyi befektetés: Oscar-gála a magyar alappiacon 
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 09:21
A magyar befektetési alappiac idén ünnepli a 20. évfordulóját, ennek kapcsán díjazták az alapokat és a szektor kiemelkedő személyiségeit.
Befektetési alapok Abszolút hozamú alapok: a népszerűség megbosszulja magát?  
Zsiborás Gergő | 2012. október 30. 17:33
Nem a portfóliómenedzserek, hanem a termékek között kell keresni a sztárokat a hazai befektetési alapok piacán, ahol a válságban elvérzett ingatlanalapok után most az abszolút hozamú alapok a népszerűek. A nyugdíjállamosítás alaposan betett ennek a szektornak, hiszen a hazai alapkezelők így vagyonuk 30%-át, és árbevételük negyedét elvesztették, de van még potenciál a magyar piacon, a sok-sok elszenvedett pofon után a lakossági szegmenst célozzák a hazai alapkezelők.
Befektetési alapok Olimpiai fémekbe fektető és mindenevő alapok indulnak 
Privátbankár.hu | 2012. május 16. 14:37
A 2008 október elején indult londoni olimpia-témájú alap évi 8,6 százalékot fizet ki befektetőinek a napokban. A K&H Alapkezelő Olimpia Plusz néven újabb tőkevédett alapot indít, amelynek hozama az arany, az ezüst, a platina és a palládium árfolyamától függ. A Pioneer Alapkezelő pedig mindenevő, hedge fund-szerű abszolút hozamú alapot hoz létre.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG