<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Pszichológia
Karrier Hogyan őrizzük meg a reményt, amikor úgy tűnik, hogy minden borzalmas?
Kollár Dóra | 2022. március 20. 12:04
A remény kulcsfontosságú szerepet játszik az egyén fejlődésében, azonban ez a rendkívül fontos tényező a járvány előtt időszakban csak elhanyagolható szerepet kapott. Amikor a világon minden a feje tetejére állt, sokszor úgy tűnhet, hogy aki mer reménykedni, arra bármelyik sarkon ott leselkedhet a következő csalódás, holott ez nem így van. Ami pedig még fontosabb: a remény elengedhetetlen az elégedettségünkhöz, motiváltságunkhoz, egészségünkhöz és teljesítményünkhöz.
Kultúra Milyen a valóban jó élet? Nem biztos, hogy boldog, és biztos, hogy nem könnyű
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 13. 18:40
Egy új kutatás arra jutott, hogy az emberek sokkal többre értékelik, ha az élet váratlan fordulatokban gazdag - akkor is, ha azok nem mindegyike örömteli.
Makro / Külgazdaság Miért nem látogat senki? 10 ezer brit demens beteg halhatott meg a karantén miatt
Wéber Balázs | 2020. június 5. 09:38
Mintegy 10 ezer, demenciában szenvedő beteg veszthette életét Angliában és Walesben a koronavírus elleni védekezés okozta izoláció miatt. A betegek az ellátás csökkenése és a családi látogatások elmaradása miatt egyszerűen „kikapcsoltak”.
Kultúra A pszichiátriai kezeléseket is felforgatja a járvány
Privátbankár.hu | 2020. április 4. 06:30
A koronavírus-járvány magyarországi elterjedése alaposan felforgatta a pszichiátriai betegek életét, de az ellátás egész rendszerét is. Időközben megjelentek a rendeléseken a vírusfóbiások, a kórházak pszichiátriai osztályain a személyes kapcsolatok megszakadása a korábbiaknál sokkal nehezebb helyzetet idézett elő, az orvosokon és az ápolószemélyzeten hatalmas lett a nyomás. A lapunk által megkérdezett egyik pszichiáter pedig a cikk készülésekor kapta el a kórt. 
Személyes pénzügyek Gondolnád? Van, akinek kifejezetten fáj, ha megnyered a lottót
Privátbankár.hu | 2018. május 29. 15:30
Nem, nem az állam az – hanem a szomszédod.
Makro / Külgazdaság Facebook és az újgenerációs hadviselés – letámadták saját népüket
Káncz Csaba | 2018. március 27. 08:33
A Facebook-botrány rámutatott arra, hogy a brit és az amerikai biztonságpolitika egyes körei pszichológiai műveleteket (Psyops) hajtottak végre saját népük ellenében. Egy stratégiai bevetés keretében megrendítették a fősodratú média hitelét és lecserélték azt a konzervatív szavazók számára alternatív tényekkel, hamis történetírással, valamint nemzeti mitikus propagandával.
Karrier Kiszivárgott, miről tart legközelebb nemzeti konzultációt a kormány
Privátbankár.hu | 2017. június 23. 08:05
Vajon a szakmához és a kormányhoz hasonlóan a társadalom is szükségesnek tartja-e a fellépést az álpszichológusok ellen? Megkérdezik.
Személyes pénzügyek Máris bebuktad az újévi fogadalmad? Elmondjuk, mit csinálsz rosszul
Privátbankár.hu | 2017. január 27. 20:01
Pedig olyan szépen indult (idén is) minden. Már majdnem voltál eddig négyszer az edzőteremben és a cigistopot is csak akkor szegted meg, amikor a kollégák otthagytak a szünetben. Ne legyen lelkiismeret furdalásod, az emberek alig 10 százaléka tudja tartani magát a fogadalmaihoz. Horváth Dóra pszichológus most ad néhány tippet, hogy te is közéjük tartozz az év időszakától függetlenül.
Vásárló Vásárolni mész? Ezekkel a trükkökkel húznak ki több pénzt a zsebedből
Privátbankár.hu | 2016. október 11. 18:20
Külön iparág alakult ki mára arra, hogy a boltokban kapható termékeket kelendőbbnek, szükségesebbnek érezd. Ezt próbálják elérni az üzletláncok is: minél több áruval gyere ki és minél több pénzt hagyj ott a kasszánál. Néhány módszer egészen egyszerű, ám mégsem tűnik fel a vásárlás közben. Összeszedtünk néhányat, hogy te is tudatosabban intézd legközelebb a nagybevásárlást.
Karrier Hogyan éljük túl az iskolakezdést? A pszichológus válaszol
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 22. 19:01
A nyári szünet után a gyerekek, kamaszok életében igen komoly váltást jelent visszatérni az iskolába. Mit lehet tenni, hogy egyszerűbb legyen a váltás? Mennyire stresszel egy új elsős gyerek a nagy nap előtt és hogyan lehet ezt a stresszt enyhíteni? Az iskolakezdés napos és árnyékos oldalairól beszélgettünk Pólya Bella tanácsadó szakpszichológussal.
Vásárló Ezért ne nézegess egész nap szép képeket a neten
Privátbankár.hu | 2016. február 10. 18:03
Hogy függ össze a kreativitás hiánya és az Instagramos képek nézegetése? Tényleg elbutulunk, ha egész nap a monitort bámuljuk? Mi játszódik le az agyunkban, ha egész nap vizuális tartalmakat fogyasztunk? Folytatjuk a beszélgetést Tari Annamária pszichológussal.
Vásárló Elért a téli depresszió? Nem vagy egyedül, így tehetsz ellene
Privátbankár.hu | 2016. január 4. 20:01
Van, akinek már novemberben, másnak Karácsony előtt, megint másnak a leghidegebb vagy legsötétebb téli napokon jön elő, sokan szervednek ilyenkor levertségben, állandó fáradtságban. A szezonális depressziót valódi betegségként tartják nyilván, és lehetnek valós élettani okai. Viszont a kezelése sem ördöngösség.
Vásárló A vegetáriánusok jobb emberek lesznek? – tévedés!
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 21. 19:33
Egy tanulmány kimutatta, hogy a vegetáriánusok kevésbé hajlamosak az előítéletekre, és gyakrabban ellenállnak az önkénynek. Ebből sokan hajlamosak azt feltételezni, hogy a húsmentes táplálkozás jobb emberré tesz. Német statisztikusok szerint azonban, ha van is összefüggés, akkor fordított.
Részvény / Deviza / Áru Így örülj, amikor mások félnek - és így keress sokat a részvényeken!
Privátbankár.hu | 2014. november 6. 06:10
Az árváltozékonyság a részvénypiacok elkerülhetetlen velejárója – írja a Fidelity tanulmánya. Bikapiac esetén kisebb korrekciókra lehet számítani, de ezek csak egészséges szünetek, amik az újabb felemelkedés alapjait teremtik meg. Érdemes lehet ilyenkor bevásárolni. Miért hibázunk stresszhelyzetben? Hogyan kerüljük el a csapdákat, hogy ne veszítsük el pénzünket?
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG