Szántó András
Részvény / Deviza / Áru Három komoly választás közeleg - mit szól ehhez a tőzsde? 
Eidenpenz József | 2018. január 23. 12:40
Még mehet tovább a részvénypiaci száguldás, de nagyon könnyen lehet, hogy az idén már megfordul a trend. A forint tovább sávozhat, de egy kicsit felfelé módosította az Equilor a sáv tetejét. A magyar részvényekbe inkább a mostaninál alacsonyabb áron szállnának be. Lehet, hogy robotikára, automatizálásra szakosodott részvényeket kell venni?
Részvény / Deviza / Áru Mi vár ránk a német választások után? Mennyiért érdemes OTP-t venni? 
Eidenpenz József | 2017. szeptember 12. 12:00
A német választások után az EU újragondolása is lendületet vehet, ami hosszabb távon nem biztos, hogy nekünk jó. Rövidebb távon viszont a gazdasági kilátások jók, bár az előrejelzéseket nehezítik a tervezett adóváltozások. A forint stabil maradhat, a dollár gyengülése átmeneti lehet. A Telekom és a Mol kissé alulértékeltnek tűnik, OTP-t és Richtert inkább olcsóbban vennének.
Részvény / Deviza / Áru A mostanihoz hasonló forintárfolyam mindenkinek megfelel  
Eidenpenz József | 2016. november 24. 06:08
A dollár továbbra is jó befektetés lehet, mert bár sokat veszített menedékdeviza-jellegéből, másoknál, például az eurónál még rosszabb a helyzet. Itthon sem a túlzott forinterősödés, sem a nagymértékű gyengülés nem valószínű. A kötvények korszaka alighanem lejárt, érdemesebb reáleszközökbe fektetni. Interjú Szántó Andrással, az Equilor Befektetési Zrt. lakossági üzletágának igazgatójával.
Makro / Külgazdaság Kint vagyunk a bóvliból: eljött a Kánaán vagy az egész csak felhajtás? 
Veres Patrik | 2016. november 14. 17:01
Mennyire fontosak a hitelminősítők? És mit számít egyáltalán, hogy egy, kettő, vagy éppen három mondja azt, hogy jó helyen van a külföldiek pénze Magyarországon? Most akkor tejben-vajban fürödhetünk a Moody's döntése után? Befektetési szolgáltatók mondják el, hogy mit jelent a megnövekedett mozgástér és miért lesz ez jó nekünk.
Személyes pénzügyek 10 könyv amit mindenképp el kell olvasnod, ha meg akarod érteni a pénz világát 
Veres Patrik | 2016. szeptember 20. 08:21
Kezdd az őszt te is tanulással, és ha már belevágsz, válaszd a pénzügyi ismereteid bővítését! Rengeteg könyv nyújt segítséget ahhoz, hogy meghozd a helyes gazdasági döntéseidet az életben, de nehéz megtalálni azt, amelyik igazán az előnyödre válhat. Emiatt kértük meg a hazai befektetési szolgáltatókat, hogy mondják el ők, miből tanulták a legtöbbet és javasoljanak néhány olvasmányt az őszi napokra.
Makro / Külgazdaság Ha jól megy a gazdaságnak, miért gyenge a forint? 
Veres Patrik | 2016. augusztus 4. 09:03
Jó ideje nem tud érdemben erősödni a forint az euróval szemben, pedig a magyar gazdaság majd kicsattan az egészségtől. Indokként egyre többen említik: a Magyar Nemzeti Bank saját haszna miatt szánt szándékkal tartja alacsonyan a forint árfolyamát. Megkérdeztük hát az elemzőket, hogy nekik mi a véleményük erről, de arra is kíváncsiak voltunk, hogyan értékelik a forint teljesítményét.
Részvény / Deviza / Áru Folyamatos harc folyik a piac és az MNB között a forintárfolyamért? 
Eidenpenz József | 2016. április 26. 10:40
Az idén is a világ egyik legjobb tőzsdéje volt a hazai, és ez a felülteljesítés még egy darabig fennmaradhat – mondják az Equilor szakértői. A forintárfolyam enyhe gyengülését várják, a piac és az MNB küzdelméből az utóbbi kerülhet ki győztesen. A Brexit nem valószínű, amin talán keresni is lehet.
Részvény / Deviza / Áru Így tudnak a kisbefektetők is jó hozamokat elérni 
Eidenpenz József | 2016. január 28. 10:46
Megfelelő stratégiával a kisbefektetők is el tudnak érni jó hozamokat, a négy fontosabb magyar részvény közül hármat vételre ajánlanak az Equilornál. Az idén is turbulens év várható, az olaj új egyensúlyi árra találhat, a forint kissé gyengülhet, a magyar kötvények szépen teljesíthetnek, az euró/dollár elérheti az 1,0-át.
Részvény / Deviza / Áru Szokjuk meg, 320 forint körül lehet az euró, 300 felett a dollár 
Eidenpenz József | 2015. szeptember 15. 12:05
A Richterben bízik az Equilor, a jelenleginél magasabb célár mellett tartásra ajánlja az OTP-t és a Molt. Az euró/forint 305 és 320 között lehet, de a 320 forintos szint átlépése sem jelentene szerintük problémát a gazdaság vezetőinek. Vennék az olajat és az Apple-t.
Részvény / Deviza / Áru Egy százalék lehet az alapkamat, 6400 lehet az OTP 
Eidenpenz József | 2015. május 5. 10:37
A négy nagy hazai tőzsdei részvény közül hármat vételre ajánl az Equilor. A brókercég-csődök ellenére a magyar kisbefektetők nem fordítottak hátat a befektetéseknek, a befektetési alapoknak. Az alapkamat év végére 1-1,3 százalék közé süllyedhet, az euró/forint 310 is lehet. Átmeneti korrekció után ismét erősödhet a dollár.
Deviza / Áru Nem lesz 300 forint alatti benzin és euró, de lehet 300 feletti dollár 
Eidenpenz József | 2015. január 27. 10:40
Az Equilor idei prognózisai szerint az olajárak nem zuhannak a földig, az év végére magasabb szinten lesznek, emiatt és az adók miatt nem valószínű a 300 forint alatti benzinár. A forint kissé erősödhet, 305 lehet az euró, a dollár viszont tovább szárnyal és 300 forint fölé mehet. A magyar részvények iránt nem túl lelkesek.
Makro / Külgazdaság Októberi megszorítások, forint-varázslat, orosz tél - mi vár ránk? 
Gáspár András | 2014. szeptember 16. 12:06
Az államadósság szintje nem nagyon akarja közelíteni a kormány célkitűzéseit - persze sokat segíthetne, ha az év végén "varázsütésre" megint erősödne egy kicsit a forint. Addig is nehéz elképzelni, hogy megszorítások nélkül összejöjjön minden mutató. Persze ha a devizahitelekkel már leszámoltunk, kényelmesebben el lehet engedni a forintot - addig sok múlik a tartalékokon is.
Deviza / Áru Equilor: Még idén jöhet az újabb kiigazító csomag 
Eidenpenz József | 2014. május 22. 12:40
Csak kiigazító csomaggal lehetséges, hogy három százalék alatt maradjon a költségvetés idei hiánya – mondják az Equilor elemzői. Az euró/forint árfolyam az idén 300 körül maradhat, nagy kilengést nem várnak, vannak bőven forinterősítő és -gyengítő tényezők egyaránt. Ha kiszámíthatóvá válna a gazdaságpolitika, még idén felminősíthetik Magyarországot. Olcsó-e az OTP?
Részvény / Deviza / Áru Meddig csökken az alapkamat? Mi lesz a forinttal? Mibe fektessünk? 
Gáspár András | 2013. május 14. 16:44
Világszerte megindult a lassú gazdasági növekedés, a jegybankok tovább öntik a pénzt a gazdaságba, csúcsra járnak a tőzsdeindexek, a mélybe estek a kötvényhozamok. Magyarországon egyelőre még várat magára a növekedési fordulat - mi lesz a forinttal? Mibe fektessük a pénzünket?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG