Szász Károly
Karrier Kiderült, hol dolgozik Szász Károly 
Privátbankár.hu | 2014. január 22. 18:10
Lapértesülés szerint az egyik bank vezérigazgató-helyettese lett.
Pénzügyi szektor Újabb mentőövet kaphatnak a devizahitelesek 
Privátbankár.hu | 2013. július 17. 08:23
Navracsics Tibor szerint már dolgoznak a lehetséges megoldáson.
Pénzügyi szektor Átvilágítják a takarékszövetkezeteket 
Privátbankár.hu | 2013. július 11. 07:53
A takarékszövetkezeti integráció kialakítása hosszú folyamat, de év végére már létrejöhet a közös tőkemegfelelés a takarékszövetkezeti rendszer egészének szintjén - mondta Vojnits Tamás.
Pénzügyi szektor Orbán beszélt a devizahitelekről - "szégyelltem magam" 
Privátbankár.hu | 2013. július 5. 08:20
Orbán Viktor szerint a devizahitelek ügyében az igazságszolgáltatás pont a lényeggel nem foglalkozik. A miniszterelnök szégyellte magát, amikor Szász Károly levelét olvasta.
Pénzügyi szektor Mi ez, összeesküvés a devizahitelesek ellen? 
Privátbankár.hu | 2013. július 2. 18:06
A devizahiteles perekben az adósok fő célja megszabadulni a nagy terhet okozó kötelezettségek alól. Több jogász és érdekvédő ennek lehetőségével kecsegteti az adósokat, akik ennek érdekében akár plusz költséget, terhet vállalnak és bírósághoz fordulnak - de a hitel irreálisan magas terheit még egy kedvező bírósági döntés sem képes enyhíteni. Azt is lehetne mondani, hogy aki nyer a peren, az is veszít. De miért? És miért tanácsolják a szakmai szervezetek, hogy az adósok egyezzenek meg bankjukkal, vagy lépjenek be egy adósmentő programba, ha nem tudnak fizetni? Ez egy összeesküvés lenne, vagy azért mondják ezt, mert nincs jobb megoldás?
Karrier Három vezető is lemondott a PSZÁF-nél 
Privátbankár.hu | 2013. június 24. 11:33
A szervezet elnöke már ki is nevezett egy új alelnököt.
Pénzügyi szektor Félreértett levél: a bírók befolyásolása vagy szakmai tanácsadás? 
Privátbankár.hu | 2013. június 20. 17:07
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szerint súlyosan téves minden olyan feltételezés, amely szerint a felügyeletnek szándékában állt volna bármilyen módon befolyásolni a bírói kart a devizahitelekkel kapcsolatos ítélkezése során.
Makro / Külgazdaság Szász Károly: államcsőd is lehet a devizahitelek forintosításából 
Privátbankár.hu | 2013. június 18. 07:28
A devizahitelekkel kapcsolatos bírói ítéletek gazdasági és társadalmi hatásaira figyelmeztet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke a Kúria tanácselnökének írt levelében, azt közölve, hogy ezeknek a szerződéseknek az utólagos "sommás" átalakítása vagy semmissé nyilvánítása sok veszélyt rejt.
Pénzügyi szektor Nem tart örökké az árfolyamgát és a devizahitelesek mentése 
Privátbankár.hu | 2013. május 10. 15:59
A cél a lakosság devizakitettségének csökkentése, de a devizahitelesek megsegítését célzó intézkedésnek költségvetési vonzata is van, így azok nem tarthatnak örökké.
Pénzügyi szektor Szász Károly szerint jó ötlet az összevonás a jegybankkal 
Privátbankár.hu | 2013. május 9. 18:10
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke szerint a felügyelet az MNB-n belül is jól működhet.
Pénzügyi szektor Szász Károly: a pereskedés időhúzás, vissza kell fizetni a devizahitelt 
Privátbankár.hu | 2013. április 25. 07:13
Sok hiba volt a devizahitelezésnél, de nem érdemes perelni, állítja a PSZÁF elnöke. Szerinte mindenki hibázott, csak a bankok nem.
Biztosítás Összehasonlíthatóvá válnak a lakásbiztosítások  
Privátbankár.hu | 2013. április 18. 13:41
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) kezdeményezésére a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) elkészítette a Lakásbiztosítási Standard Termékvázlat alkalmazásának szabályzatát. A termékvázlathoz önkéntesen csatlakozó biztosítók vállalják, hogy új termékeiket ennek megfelelően alakítják majd ki.
Pénzügyi szektor Így tenné rugalmasabbá a PSZÁF az árfolyamgátat 
Privátbankár.hu | 2013. március 7. 10:08
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke három pontból álló javaslatot juttatott el a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz az árfolyamgát konstrukció vonzóbbá tételére.
Pénzügyi szektor A minisztérium megnézi, mit tehet az árfolyamgát ügyében 
Privátbankár.hu | 2013. január 23. 17:36
A Nemzetgazdasági Minisztérium megvizsgálja a Szász Károly PSZÁF-elnöknek az árfolyamgát többéves meghosszabbításra vonatkozó felvetését.
Pénzügyi szektor A Bankszövetség mégis leül a kormánnyal 
Privátbankár.hu | 2013. január 22. 14:17
Az árfolyamgáttal kapcsolatos változtatási javaslat esetén a bankszövetség készen áll arra, hogy megvizsgálja annak költségeit, megvalósíthatóságát - közölte Sütő Ágnes, a Magyar Bankszövetség kommunikációs vezetője.
Pénzügyi szektor Szász Károly: hét évvel hosszabbítsák meg az árfolyamgát határidejét 
Privátbankár.hu | 2013. január 17. 17:09
A devizahitelek hátralévő átlagos 12 éves futamidejét figyelembe véve, a PSZÁF vezetője szerint meg kellene 7 évvel hosszabbítani az árfolyamgát határidejét.
Pénzügyi szektor Szász Károly szerint takaréklángon van a magyar pénzügyi rendszer  
Privátbankár.hu | 2012. december 29. 09:36
A pénzügyi rendszer stabil és biztonságos, de nem tölti be teljes mértékben funkcióit, a kereskedelmi bankok, a befektetési szolgáltatók és a biztosító társaságok egyaránt "takaréklángon" működnek - mondta Szász Károly, a PSZÁF elnöke az MTI-nek adott nyilatkozatában.
Pénzügyi szektor Szász Károly: erősen figyeljünk az európai Bankunióra 
Privátbankár.hu | 2012. december 26. 11:22
A PSZÁF elnöke szerint az állam és a pénzügyi közvetítőrendszer kölcsönösen függ egymástól, a szabályozó rendszer ezt az egymásra utaltságot szeretné nemzeti és európai szinten is feloldani, ám kapcsolatukat nem lehet teljesen elvágni.
Pénzügyi szektor Európai bankunió: mi lesz azokkal, akik nem vezették be az eurót? 
Gáspár András | 2012. szeptember 29. 11:24
A formálódó európai bankunió számos aktuális kérdésben fontos és jó választ adhat az európai pénzügyi rendszer problémáira, a megvalósításig azonban számos részlet kidolgozására még szükség van – annak veszélye is fenyeget, hogy az eurózóna tagállamai az új rendszerben előnybe kerülnek a zónán kívül rekedt EU-tagállamokkal szemben.
Karrier Elnökségébe választotta Szász Károlyt a hazai közgazdászelit 
Privátbankár.hu | 2012. május 29. 11:45
Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnökét a Magyar Közgazdasági Társaság elnökségének tagjává választotta a társaság május 25-i éves küldöttközgyűlése. Az ülésen 70. születésnapja alkalmából, sok évtizedes szakmai tevékenységének elismeréseként az MKT második elnökének tiszteletére alapított Kautz Gyula-díjat vehette át Békesi László kandidátus, egyetemi tanár, volt pénzügyminiszter.
Pénzügyi szektor Nem engedi lazulni a magyar bankokat a PSZÁF  
Privátbankár.hu | 2011. december 13. 14:41
A PSZÁF szerint mielőbb meg kellene emelni a bankok hitelezési kockázatokra szánt tőkekövetelményét, a felügyelet már elküldte erre vonatkozó javaslatát a nemzetgazdasági miniszternek. A felügyelet elnöke szerint egyre több a repedés a magyar pénzügyi rendszeren, de nincs ok aggodalomra. A magyar bankok tőkeállománya még a régióban is sereghajtó.
Biztosítás Megszűnhet az évi egyszeri díjhirdetés? Még 100 ezren válthatnak kötelezőt 
Privátbankár.hu | 2011. november 28. 10:36
Sok tanulsággal szolgálhat az idei kötelező kampány - információink szerint megszűnhet az évi egyszeri díjhirdetés is, mert az árak már irreális mélységbe süllyedtek, ami egyre nagyobb kockázatot is jelent. 100-150 ezer autós válthat még - az új biztosító megkeresésével még várhat egy hónapot mindenki.
Pénzügyi szektor Szász Károly: nem a végtörlesztés oldja meg a problémákat - interjú 
Gáspár András | 2011. november 28. 06:15
A pénzügyi rendszert érintő szabályrendszer átalakítása világszerte a tőkepiacok szerepét erősítheti: Szász Károly szerint a jövőben a bankok helyett a befektetők dönthetik el, melyik ötletet, vállalatot finanszírozzák. A PSZÁF elnöke a Privátbankárnak beszélt a devizahitelekről, a végtörlesztésről, a bankadóról, a piros-sárga-zöld befektetésekről, a kötelező biztosításról és arról is, hogy a hosszú távú öngondoskodás nem feltétlenül pénzkérdés.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG