<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Termékenység
Makro / Külgazdaság 20 ezer euróért megéri most ukrán béranyának lenni?
Bendl Vera | 2022. május 1. 10:59
Egy virágzó, máshol nem engedélyezett iparág dőlt romba a háborúval, amin mellesleg közvetlen életek múlnak. Anyák és újszülöttek életei. 
Makro / Külgazdaság A családi adókedvezmény vagy az szja-visszatérítés miatt nem fog több gyerek születni
Privátbankár.hu | 2021. október 25. 07:21
A demográfus szerint meg kellene ígérni az embereknek, hogy bárki is alakít jövőre kormányt, nem fogja felrúgni a családtámogatási rendszert.
Makro / Külgazdaság Demográfiai rémálom: Orbán babaprogramjától hangos a világsajtó
Wéber Balázs | 2019. február 11. 17:30
Slágertéma lett a nyugati sajtóban Orbán Viktor tegnap bejelentett családvédelmi akcióterve. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a BBC-nek elismerte, hogy a születések számát növelni nagyon nehéz, mivel egyre kevesebb nőnek kellene egyre több gyereket szülnie. A Washington Post pedig egyenesen demográfiai rémálomról ír.
Makro / Külgazdaság Nem szülni kell, hanem tanulni - egyébként is elegen vagyunk?
Privátbankár.hu | 2018. december 26. 12:06
Miközben a világ fejlett országai az alacsony termelékenységi rátákkal küzdenek, egy népesedéskutató szerint tévút lenne pusztán arra biztatni a nőket, hogy szüljenek: a technológiai fejlődésnek köszönhetően sokkal fontosabb egy tudásalapú társadalomban a jól képzett felnőtt és a jó egészségnek örvendő idős.
Makro / Külgazdaság Nyoma sincs a demográfiai fordulatnak: tovább fogy a magyar
Gáspár András | 2018. szeptember 26. 14:57
A KSH legfrissebb adatai alapján tovább kell várnunk a demográfiai fordulatra Magyarországon: az év első hét hónapjában ugyan valamivel lassabb tempóban fogyott a magyar lakosság, mint egy éve, de ez csak annak következménye, hogy valamivel kevesebben haltak meg idén január és július között, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Eközben ugyanis a születések száma is tovább mérséklődött.
Részvény / Deviza / Áru A Richteren nem múlik, hogy több baba szülessen: jön az új termék
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 18. 11:51
Egy Egyesült Királyságban bejegyzett vállalattal kötött megállapodást a Richter, új női termékenységet elősegítő terméket forgalmaznak 2019-től az EU-ban.
Ingatlan Mennyivel csökken a törlesztő, ha az állam beszáll a hitelünkbe?
Privátbankár.hu | 2017. május 31. 12:30
Amikor a '70-es - '80-as években tetőzött a gyermekvállalási kedv, akkor a lakásépítéseknél is komoly boomot láthattunk - ha a kormány tervei beválnak, és sikerül megállítani a kedvezőtlen demográfiai folyamatokat, az a lakásépítésekre is ösztönzőleg hathat a szakértők szerint. Mennyivel csökkenhet a törlesztőrészlet, ha az állam átvállal egymilliót a hitelünkből?
Makro / Külgazdaság A valódi menekültválság még csak ezután kezdődik?
Privátbankár.hu | 2016. november 5. 16:39
Miközben Törökország azzal fenyegetőzik, hogy felmondja a tavasszal kötött sikeres menekültügyi megállapodást és Moszul ostroma újabb százezreket tehet földönfutóvá, sokak szerint a közel-keleti háború csak elfedi az igazán nagy problémát, amelyet Afrikának hívnak. A következő évtizedekben akár 800 millió afrikai is megpróbálhat Európába jutni, hacsak nem sikerül őket gazdaságilag felzárkóztatni.
Makro / Külgazdaság Húsz muzulmán gyerek családonként? Hülyeséggel bombázzák a magyar nyugdíjasokat
Érces János | 2015. december 4. 13:28
Körlevél terjed az interneten, amelyben azzal riogatják a magyar nyugdíjasokat, hogy majd mi fizethetjük „egy férfi négy feleségtől született húsz gyermekének” iskoláztatását, egészségügyi ellátását. Csakhogy ez lódítás, a muzulmán családokban messze nincs ennyi gyermek, ráadásul a többnejűség sem divat már.
Makro / Külgazdaság Beszédes statisztikák: A gyerekekhez házasság is kell?
Eidenpenz József | 2014. február 7. 06:09
Az utóbbi években kissé nőtt a házasságok és csökkent a válások száma, ám a gyerekszületéseké átmeneti javulás után változatlanul a történelmi mélypont közelében áll. Hosszú távon vizsgálva alig több mint fele annyi gyermek születik, mint amennyi a lakosság szinten tartásához kellene.
Karrier A nap grafikonja: Meddig emelhetők még a nyugdíjak?
Eidenpenz József | 2014. január 30. 18:00
A kilencvenes években a nettó átlagbér 60 százaléka körül volt egy átlagos nyugdíj értéke, mára ez a mutató 73 százalékra kúszott. A nyugdíj magas, vagy a bér alacsony, esetleg más a hiba?
Karrier Nincs munka, nincs bébi? – új csúcson a magyarok Ausztriában
Eidenpenz József | 2013. július 15. 06:11
A júniusi adatok szerint hajszál híján hatvanezerre nőtt az Ausztriában hivatalosan dolgozó magyar állampolgárok száma, ami új rekord, további 3400 honfitársunk kitántorgását jelenti. Egy német tanulmány a magas munkanélküliséggel magyarázza a gyerekszületések visszaesését Magyarországon is.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG