<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Török Zoltán
Makro / Külgazdaság Mikor épül be a téliszalámi árába az ötszáz éve nem látott aszály hatása? Klasszis podcast
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 17. 15:22
Ez is felmerült Klasszis podcastunk hazai makrogazdasági elemzőket megszólaltató sorozatában. Amelyben ezúttal is a vélhetően mindenkit leginkább foglalkoztató témákat boncolgattuk: megállhat-e az infláció 20 százaléknál, amely elérését már szinte kész tényként kezeli mindenki? Tényleg biztosra vehető, hogy október 1-jétől már a hazai magánszemélyek is elbúcsúzhatnak a 480 forintos ártól? S lesz-e megállapodás az Európai Unióval a magyar gazdaság számára életmentőnek tekinthető forrásokról? Végül: mindezek hogyan hatnak a forintra, láthatunk-e még akár 370-es eurót? Főszerkesztőnk, Csabai Károly a Raiffeisen Bank vezető makrogazdasági elemzőjével, Török Zoltán beszélgetett.
Makro / Külgazdaság A Raiffeisen szerint még sokáig nem lehet eurónk
Csabai Károly | 2019. november 7. 14:15
Ekként reagált az osztrák tulajdonú hitelintézet vezető elemzője, Török Zoltán a Matolcsy György és Varga Mihály között az utóbbi napokban kiújult vitára.
Makro / Külgazdaság Találgatások: ezért maradhatott el Magyarország felminősítése
Privátbankár.hu | 2019. május 4. 13:04
Még az elemzők sem tudják pontosan megindokolni, miért nem minősített fel minket a Moody's. Vagy nem is kellett volna erre egyáltalán számítani?
Makro / Külgazdaság Éppen ideje volt, hogy javítsanak a megítélésünkön
Privátbankár.hu | 2015. október 6. 17:41
Reálisnak tartják a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországra vonatkozó őszi előrejelzését az elemzők.
Makro / Külgazdaság Kisebb a hiány, mit tavaly ilyenkor, de ez még nem jelent semmit
Privátbankár.hu | 2015. február 5. 17:54
Elemzők szerint az államháztartás első havi adatai óvatos bizakodásra adnak okot.
Makro / Külgazdaság Döcög a magyar ipar: meglepően rossz számok jöttek
Privátbankár.hu | 2014. december 9. 12:09
Elmarad az elemzők várakozásaitól a külkereskedelmi forgalom októberi többlete, a csökkenés lehetséges okaként többen az ipari termelés visszaesését említették, ami fékezte az exportot.
Makro / Külgazdaság Tátva maradt az elemzők szája: egyszeri kisiklás volt a visszaesés?
Privátbankár.hu | 2014. november 7. 11:18
Meglepte az elemzőket a külkereskedelmi forgalom szeptemberi megélénkülése, ugyanakkor eltérően látják ennek okait.
Karrier Már nem a közmunka húzza igazán a foglalkoztatást?
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 26. 12:26
A szezonális munkák kifutásával az év hátralévő részében kissé emelkedhet, de várhatóan 8 százalék alatt marad a munkanélküliségi ráta Magyarországon - mondta a Buda-Cash és a Raiffeisen elemzője.
Makro / Külgazdaság Megjöttek az első reakciók a százmilliárdos megszorításra - frissítve
Privátbankár.hu | 2014. július 17. 12:11
Elemzők biztonsági óvintézkedésnek nevezték a ma bejelentett 110 milliárd forintos kormányzati zárolást. Ezzel biztosítaná a kormány, hogy Magyarország ne kerüljön vissza az uniós túlzottdeficit-eljárás alá.
Makro / Külgazdaság Raiffeisen: bye, bye, rezsicsökkentés?
Eidenpenz József | 2014. április 23. 12:44
Folytatásra, konszolidációra számítanak a magyar gazdaságban a Raiffeisen Bank elemzői, nem várnak nagy fordulatot. A forint lassú leértékelése is folytatódhat, és várhatóan az MNB lesz az egyik utolsó jegybank, aki kamatemelésre vállalkozik. Az iparban és a mezőgazdaságban aligha valószínű sok új munkahely létrejötte, ilyen a szolgáltatások terén várható.
Vásárló Mit ér a pénzünk? A nyugdíjasok most olcsóbban vásárolhatnak
Privátbankár.hu | 2014. április 11. 11:11
Továbbra is a vártnál alacsonyabb az infláció Magyarországon, a megkérdezett elemzők szerint év végére kerülhet 2 százalék közelébe vagy fölé, de akkor is a 3 százalékos cél alatt marad a fogyasztói árindex. A nyugdíjasok fogyasztási szokásaira leginkább jellemző cikkek ára éves szinten olcsóbb lett.
Makro / Külgazdaság Folytatják: mit hoz az újabb Orbán-kormány a magyar gazdaságnak?
Privátbankár.hu | 2014. április 7. 07:31
Bejött az egyszavas program, folytatják - de konszolidáltabb, kiszámíthatóbb, nyugodtabb gazdaságpolitikát várnak a szakértők a következő Orbán-kormánytól. Az állam felhagyhat a centralizációval, nem akarja még tovább erősíteni gazdasági szerepvállalását - de kivonulásról azért messze nincs szó. Van, aki megszorításokra számít, a kkv szektor pedig nyerhet.
Vásárló Mit hozhat a rekord-adat? Az elemzők már ezt találgatják
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 11. 14:54
Meglepetést okozott a rekord alacsony inflációs adat, már a következményeket latolgatják az elemzők.
Makro / Külgazdaság Miért jó az előtörlesztés? Így látják az elemzők
Privátbankár.hu | 2013. július 29. 18:17
Az MTI által megkérdezett elemzők úgy vélik: inkább szimbolikus, illetve demonstratív jelentősége van az IMF-hitel végtörlesztésének, gazdaságpolitikailag kevés előny származik belőle.
Makro / Külgazdaság Nem lepte meg a piacokat az Ecofin
Privátbankár.hu | 2013. június 21. 16:14
Szakértők szerint jelentős teljesítmény, hogy megszűnt a Magyarország elleni eljárás, és nagy megkönnyebbülést jelent.
Makro / Külgazdaság Elemzők: más szemmel nézhetnek minket a hitelminősítők
Privátbankár.hu | 2013. május 29. 16:53
Kedvezőbb befektetői megítélés alá eshet Magyarország, miután az ország kilenc év után kikerül a túlzottdeficit-eljárás alól, egy éven belül fel is minősíthetik az országot a hitelminősítők.
Makro / Külgazdaság Jön a növekedési fordulat - jó idő, autók és sok vásárló kellene
Privátbankár.hu | 2013. április 26. 08:30
A Raiffeisen elemzői szerint Magyarország növekedési fordulat előtt áll, a kérdés csak az, mikor és milyen lendülettel indul majd be a gazdaság. A mezőgazdaság, az autóipar és a lakossági fogyasztás lehet a kulcs a növekedéshez.
Vásárló Keveset fogyasztunk, ezért nem nőnek úgy az árak
Privátbankár.hu | 2013. április 11. 13:41
A vártnál jóval alacsonyabb márciusi inflációs adat alapján az MTI-nek nyilatkozó elemzők csökkentették az éves átlagos inflációra vonatkozó előrejelzéseiket: idén legfeljebb 2,5 százalékos áremelkedéssel és azzal számolnak, hogy az ütem 2014-ben is a 3 százalékos cél alatt marad, a jegybanki alapkamat pedig 4 százalék környékére, akár ez alá is csökkenhet idén.
Makro / Külgazdaság Idén már magához térhet a magyar ipar
Privátbankár.hu | 2013. április 5. 13:33
Növekedhet idén az ipar teljesítménye, bár a javulás inkább az év második felében lehet erőteljesebb az MTI által megkérdezett elemzők szerint.
Makro / Külgazdaság Török: növekedési fordulat nem, osztogatás viszont lesz idén
Privátbankár.hu | 2013. január 15. 14:40
A Raiffeisen elemzőcsapata szerint a forint tovább esik, akárcsak az alapkamat, idén nem lesz növekedési fordulat, a GDP 0,5%-kal visszaeshet.
Makro / Külgazdaság Idén is beteg maradhat a magyar külkereskedelem
Privátbankár.hu | 2013. január 9. 14:05
Elemzők szerint a visszafogott belföldi kereslet miatt idén is megmarad a külkereskedelmi mérleg magas többlete.
Vásárló Infláció: szeptemberben volt a csúcson, kicsit jobb idők jönnek
Privátbankár.hu | 2012. november 13. 12:44
Az élelmiszerek árának emelkedése tartós kockázatot jelent, emiatt az infláció, bár mérséklődhet a következő fél-egy évben, viszonylag magas maradhat jövőre is - véli több megkérdezett elemző.
Makro / Külgazdaság Snapszer, vagy betli? Megmutatjuk az IMF-nek a magyar kártyát
Privátbankár.hu | 2012. július 17. 14:06
Elhúzódó IMF/EU-tárgyalásokra kell számítani, mivel a magyar kormány úgy gondolja, hogy nem szükséges változtatni a gazdaságpolitikán, miközben a nemzetközi szervezetek ezt máshogy látják - mondta a Raiffeisen Bank vezető elemzője. Török Zoltán szerint nem a török, hanem a "magyar kártyát" akarja kijátszani a kormány, azaz lesz megállapodás, de csak akkor ha már nagyon nagy a baj.
Makro / Külgazdaság Az adóváltozások húzzák az inflációt - messze még a kamatvágás
Privátbankár.hu | 2012. június 12. 11:47
Kedvezőnek értékelték a fogyasztói árak májusi alakulását a szakértők, a következő hónapokban azonban még emelkedő árindexet várnak, elsősorban az adóintézkedések miatt. Az év közepén például a telefonadó dobhatja meg az inflációt; a 3 százalékos cél még jó darabikg nem teljesül, így az MNB csak egy komoly forinterősödés után gondolkodhat kamatvágáson.
Karrier Két év alatt nem vagy alig javult a munkaerő-piaci helyzet
Privátbankár.hu | 2012. május 31. 17:46
A kormány első két éve nem hozott jelentős elmozdulást a munkaerő-piacon, s bár többen dolgoznak mint két évvel ezelőtt, a munkanélküliségi ráta kis mértékben emelkedett - vélekedett Adler Judit és Török Zoltán a kabinet első két évét értékelve. Összességében legalább nem romlott, hanem stagnált, vagy minimális mértékben javult a munkaerő-piaci helyzet.
Pénzügyi szektor Hatalmas pénzeket szívnak ki a bankok Magyarországról
Privátbankár.hu | 2012. május 17. 09:25
A Magyar Nemzeti Bank várakozásai szerint 2014-ig további jelentős, mintegy 5-10 milliárd eurót kitevő külföldi forráskivonás várható a hazai pénzpiacról. A bankok alig merik hitelezni a magyar vállalatokat, így a gazdaság növekedése sem tud beindulni. 2-3 év alatt 3000 embert bocsátottak el a hazai bankszektorból.
Makro / Külgazdaság A tranzakciós adón áll vagy bukik a Széll Kálmán Terv 2.0
Privátbankár.hu | 2012. április 23. 15:29
Török Zoltán, a Raiffeisen Bank makroelemzője szerint a kiadási oldalon fontos szerkezeti reformintézkedéseket tartalmaz a hétfőn közzétett Széll Kálmán Terv 2.0 című program, amelynek sikere ugyanakkor attól is függ, hogy az Európai Unió jóváhagyja-e a pénzügyi tranzakciós adót.
Makro / Külgazdaság A magyar lakosság fizeti az IMF-hitel csúszását
Privátbankár.hu | 2012. április 17. 13:22
A Raiffeisen Bank szerint végsősoron a magyar lakosságon csapódik majd le az IMF-megállapodás csúszása, illetve az annak fejében elvárt megszorítások. A bank elemzői szerint lesz megállapodás a nemzetközi szervezetekkel, de hogy ez milyen piaci környezetben történik, arra nincsen befolyásunk.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG