<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Uniós jog
Makro / Külgazdaság A rebellis Varsó és Budapest most az EU pénzek felfüggesztésével szembesül
Káncz Csaba | 2021. október 11. 18:42
Nem Lengyelország EU-s kilépése az igazi veszély, hanem az, hogy Varsó belülről rombolhatja le az európai jogi rendet. Európában egyedüliként a magyar kormány kelt Varsó védelmére. Német értesülések szerint az EU Bizottság még ebben a hónapban arról értesíti Budapestet, hogy a jogállami hiányosságok és a rendszerszintű korrupció miatt elindítja azon eljárást, amely az EU támogatások átutalásának felfüggesztését célozza. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Nem egyeztethető össze az uniós joggal a civiltörvény
Privátbankár.hu | 2020. január 14. 12:46
Az EU-bírósági főtanácsnok szerint a civil szervezetek külföldi támogatását érintő magyar jogszabály a tőke szabad mozgása korlátozásának is minősül.
Vásárló Uniós jogot sért a német autópályadíjak szabályozása
Privátbankár.hu | 2019. június 18. 14:44
Kizárólag a külföldieket terheli az autópályadíj, a németeket nem.
Vállalat 23 milliárdnyi adót fizet vissza az állam - van azonban néhány kérdés
Privátbankár.hu | 2017. március 30. 15:03
Miután az eredeti elképzelés bukásra áll az EU-nál, az állam 23 milliárd forint reklámadót visszafizet a cégeknek - hogy aztán kétszeres tempóban szedje azt vissza, EU-konform módon. Van még néhány kérdés, ami a levegőben lóg a Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Iroda összefoglalója szerint.
Makro / Külgazdaság Szijjártó elárulta, mi lenne ostobaság és halálos
Privátbankár.hu | 2017. január 5. 11:53
A miniszter válaszolt Martin Schulznak.
Makro / Külgazdaság Csúnyán összevesztünk Brüsszellel: elkaszáltak egy magyar adónemet
Privátbankár.hu | 2016. november 4. 13:29
Hiába változtatott rajta menet közben a kormány, az Európai Bizottság elkaszálta a reklámadót. Az NGM úgy tesz, mintha csak egy bírálatot kapott volna, és megvédi az "innovatív magyar kezdeményezést".
Makro / Külgazdaság Brüsszel leállíthatja a paksi bővítést - reagált a kormány
Privátbankár.hu | 2015. november 18. 07:45
A kormány azt mondja, nem sértették meg az uniós közbeszerzései szabályokat.
Makro / Külgazdaság Uniós jogot sértettünk, bírságot akasztanának a nyakunkba
Privátbankár.hu | 2015. március 26. 13:24
A luxembourgi Európai Bírósághoz fordult az Európai Bizottság, mert szerintük Magyarország továbbra sem ültette át a belső jogba az energiahatékonyságról szóló uniós irányelvet.
Befalap Változnak a jogszabályok: a befalapokat sem hagyják érintetlenül
Privátbankár.hu | 2014. március 13. 08:11
Hatályba lép a kollektív befektetési formákról szóló törvény. Ez az alapkezelőkről szóló európai uniós rendeletet ülteti át a magyar jogrendbe.
KKV Reagált a MÁV: tudják, hogy kell kártérítést fizetni
Privátbankár.hu | 2014. február 17. 17:55
A MÁV már most is az uniós szabályok szerint jár el a késések utáni kártérítéseknél; a MÁV-Start március 1-jén életbe lépő üzletszabályzatában már szerepel a vis maior helyzet miatti késés esetén fizetendő átalány kártérítés, és belső rendelkezés alapján a vasúttársaság ügyfélszolgálata tavaly november óta eszerint jár el - reagált a cég Székely László felvetésére.
Vásárló Érdekel valakit a devizahiteleseken kívül az uniós jog?
Privátbankár.hu | 2014. február 9. 12:00
Alig figyelnek az uniós jogra a magyar bírák, ügyvédek - közölte egy kúriai bíró. 9 év alatt mindössze 58-szor volt kérdésünk Luxembourghoz, főleg áfaügyekben keressük meg az Európai Bíróságot, de magyar sajátosság, hogy a devizahiteles ügyek is náluk landolnak. 8 megyében még sohasem merült fel kérdés az uniós joggal kapcsolatban.
Pénzügyi szektor A szabályozás fut a gyakorlat után: jön az új banktörvény
Füstös Móni | 2013. november 27. 16:00
Átírja a kormány a banktörvényt, már januárban életbe léphet az új szabályozás, amely egyfelől uniós jogharmonizáció miatt szükséges, de a devizahitelezés tanulságai is belekerülnek. Míg a törvények a szabályozás, addig az MNB és PSZÁF integrációja az állam felügyeleti szerepét erősíti, közben a takarékszövetkezeti integráció a tulajdonviszonyokban okozott változást. Ezekről Orbán Gábor, NGM államtitkár beszélt egy konferencián.
KKV Figyelem! Ezeket az adatokat kötelezően közölni kell
Privátbankár.hu | 2013. április 30. 18:00
Megkezdődött a felkészülés a határidős, opciós és csereügyletek meghatározott körének uniós jogszabály által szeptembertől kötelezően előírt jelentésére, amely minden piaci szereplő határidős árfolyam és árupiaci üzletkötéseire kiterjed függetlenül attól, hogy az adott szereplő pénzügyi közvetítő, iparvállalat, vagy gáz- és áramszolgáltató.
KKV Nem sértette az uniós jogot a Gyulai Húskombinát állami támogatása
Privátbankár.hu | 2013. március 4. 07:18
Nem volt ellentétes az EU-jogszabályokkal a gyulai húsipar állami támogatása - írja a Békés Megyei Hírlap vasárnapi online kiadása, a Beol.
Utazás Ma is pert vesztettünk az Unióval szemben
Privátbankár.hu | 2013. február 28. 11:48
Elmarasztalták Magyarországot a vasúti közlekedéssel kapcsolatos vitában a luxemburgi székhelyű bíróságon, mert nem teljesítettük az uniós jogból fakadó kötelezettségeinket.
Karrier Közeleg a felvételi határidő: fontos dolgok dőlnek ma el
Privátbankár.hu | 2013. február 25. 13:03
A héten lejár a jelentkezési határidő a 2013 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre. Soha ennyire nem telt még mozgalmasan a jelentkezést megelőző néhány hónap, ettől valószínűleg sokan elbizonytalanodtak és várhatóan kevesebben is jelentkeznek. Az Educatio kiállításra például mintegy 30 százalékkal kevesebben látogattak ki idén, mint korábban és az intézményi nyíltnapok iránt is visszaesett az érdeklődés.
Adó Már az Európai Bíróságon a magyar válságadókkal kapcsolatos első ügy
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 6. 14:30
A Székesfehérvári Törvényszék tudakolta az Európai Bíróságnál, hogy összhangban van-e a bolti kiskereskedelmi tevékenységre kivetett különadó az uniós joggal.
KKV A tyúkok miatt is elővesz minket a Bizottság
Privátbankár.hu | 2012. június 21. 15:27
A Bizottság nyomatékosan felszólított 10 tagállamot, többek között Magyarországot is a hagyományos tojóketrecek mielőbbi betiltására. a felszólításra Brüsszel indoklása szerint azért volt szükség, mert a 10 tagállam továbbra is engedélyezi a hagyományos ketreceket.
KKV A BKV nem juthat a Malév sorsára
Privátbankár.hu | 2012. február 6. 12:00
A Főpolgármesteri Hivatal szerint a Malév privatizált cég volt, a BKV azonban száz százalékban önkormányzati tulajdonban van, így a BKV állami támogatása nem összeegyeztethetetlen az uniós jogszabályokkal. Az IMF pedig csak akkor kifogásolja az állami támogatást, ha az többszöri, kismértékű és nem áttekinthető.
Adó Magyar illeték-ügy: az EB szerint az adózási autonómia a fő szempont
Privátbankár.hu | 2011. december 1. 10:17
Az Európai Bizottság szerint a magyar illetéktörvény visszatarthatja más uniós állam polgárait attól, hogy hazánkban telepedjenek le - ezt az Európai Bíróság is kimondta. Csakhogy - és ez más ügyeink miatt is fontos lehet - a Bíróság szerint most nem elvárható, hogy alkalmazkodjunk más uniós állam adórendszeréhez, az adózásban érvényesülnie kell a tagállami autonómiának.
hírlevél
Ingatlantájoló