Vértes András
Makro / Külgazdaság Ez már diktatúra? Mi a helyzet a magyar gazdaságban? 
Veres Patrik | 2016. április 20. 15:21
Gazdasági szakértők vesézték ki az elmúlt néhány év kormányzati teljesítményét a Republikon Intézet "A magyar gazdaság 2016-ban" című konferenciáján. Abban mindenki egyetértett, hogy ezt a rendszert csak az EU-s források tartják fent, szemben a jól hangzó kormányzati üzenetekkel.
Makro / Külgazdaság Itt egy újabb jóslat: ez vár a magyar gazdaságra 2016-ban  
Privátbankár.hu | 2015. december 10. 15:05
A GKI Gazdaságkutató Zrt. szeptemberi előrejelzéséhez képest 0,3 százalékponttal - 2-ről 2,3 százalékra - emelte jövő évi növekedési előrejelzését. A beruházások az idei stagnálás után jövőre 5 százalékkal visszaesnek, a fogyasztás az ideihez hasonlóan 2,5 százalékkal bővül a GKI szerint.
Makro / Külgazdaság Átírták a számokat - a költségvetés egy ötletroham 
Privátbankár.hu | 2014. december 15. 11:50
GKI Gazdaságkutató javított idei évre adott GDP előrejelzésén.
Makro / Külgazdaság A különadókra a költségvetésnek semmilyen szüksége nem volt 
Privátbankár.hu | 2014. november 20. 12:53
Az év végén erős, jövőre - a forintosítás után - gyengülő forinttal számol a GKI. Chikán Attila szerint veszélyes az autóipari monokultúra, s komoly kockázat a gazdaság szereplőinek hazai-külföldi felosztása is. Hiába lesz hitel, a gazdaságpolitikai rángatása miatt a cégek nem akarnak majd beruházni.
Makro / Külgazdaság Átírták a számokat - van egy rossz jel és tovább gyengülhet a forint 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 22. 12:07
Javította idei növekedési prognózisát a GKI, de a bankokat sújtó teher jelentősen rontja a fejlődés perspektíváit.
Makro / Külgazdaság Mégsem engedné elszállni a forintot az MNB? 
Privátbankár.hu | 2014. március 20. 11:09
Gazdaságpolitikai fordulat nélkül nem gyorsul a növekedés GKI Gazdaságkutató szerint.
Makro / Külgazdaság Vértes: az erőltetett rezsicsökkentés vissza fog lőni 
Privátbankár.hu | 2013. március 29. 08:01
Vértes András szerint az államadósság csökkenése, valamint a 3 százalék alatti költségvetési hiány és infláció látszólagos siker, mögéjük nézve más látszik. A GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke szerint ahhoz, hogy ne vesztegessünk el még egy vagy két évtizedet, a politikai erőknek ki kell egyezniük. A kutató erről a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) budapesti rendezvényén beszélt.
Makro / Külgazdaság GKI: nem lesz itt IMF-megállapodás, csak 1,5%-os recesszió  
Privátbankár.hu | 2012. június 26. 12:16
1,5%-os gazdasági visszaesést és 5% feletti inflációt prognosztizál idénre a GKI. A gazdaságkutató szerint IMF-megállapodás nem lesz, ez pedig drága és kockázatos időhúzás a kormány részéről.
Makro / Külgazdaság Bod Péter Ákos: 6 éve nem bővül a magyar gazdaság 
Privátbankár.hu | 2012. június 21. 08:49
Magyarországon 2006 óta lényegében nem nőtt a GDP - mondta Bod Péter Ákos. A Corvinus Egyetem professzora szerint a kormány túl sok konfliktusos ügyet vállalt magára, Vértes András szerint a jogbizonytalanság és a kiszámíthatatlanság a legnagyobb baja a hazai gazdaságban.
KKV Hány milliárdot költenek a magyar cégek a környezetvédelemre?  
Privátbankár.hu | 2012. április 11. 13:45
A fenntartható fejlődéshez kapcsolódó mutatók alapján Magyarország az Európai Unió (EU) középmezőnyében helyezkedik el - derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. új évkönyvéből, amelyet szerdán mutattak be Budapesten.
Makro / Külgazdaság A GKI szerint nagy lesz és fájni fog  
Privátbankár.hu | 2012. április 5. 17:50
Vértes András szerint Magyarországon idén recesszió lesz és újabb megszorítások várhatóak. A GKI vezérigazgatója szerint a megszorításokra azért van szükség, mert a költségvetési hiány tavaly valójában a GDP 5 százaléka felett volt, ezért idén legalább a GDP 3 százalékát kitevő megtakarítást kell elérni.
Makro / Külgazdaság Borús jövőképet festenek Magyarországról a gazdaságkutatók 
Privátbankár.hu | 2011. december 16. 06:20
Bár már csak 2 hét van hátra az évből, még mindig széles skálán mozognak a gazdasági kutatóintézetek jóslatai az államháztartás 2011-es egyenlegéről. 2012-re 3-ból 2 intézet recessziót jósol, a reálbérek csökkenése mellett jövőre 11 százalék körül alakulhat a munkanélküliség.
Makro / Külgazdaság "Nem az a baj, hogy nem szokványos, hanem hogy hibás a gazdaságpoltika" 
Nagy Zsófia | 2011. december 8. 16:40
Bod péter Ákos véleménye szerint a magyar gazdaságpolitikában kevés az innovatív és túl sok az avitt megoldás. Véleménye szerint a végtörlesztés kevés nyereséget hozott, azonban kiprovokált egy leminősítést és visszahozta az IMF-et. Vértes András a gazdaság egyik legnagyobb problémájaként a jogbiztonság hiányát jelölte meg.
Makro / Külgazdaság Vértes: hatalmas megszorítások előtt állunk 
Privátbankár.hu | 2011. december 6. 14:40
Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke szerint Magyarországnak újra kell alakítania gazdaságpolitikáját, a hibás politika miatt ugyanis zsákutcába került a gazdaság. A közgazdász 2012-re hatalmas költségvetési megszorítást vár, amely 1 százalékos recesszióba taszíthatja a gazdaságot.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG