Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
KKV
Mivel lehet legjobban munkára sarkallni beosztottjainkat? Természetesen elsőként minden főnök a magas fizetést említené. Közhely, de egy idő után igazzá válik: a pénz nem minden! Szükséges egyéb motiváló tényezőket is szem előtt tartanunk, hogy elégedett kollégákkal tudjunk együtt dolgozni. Milyen ösztönző eszközöket dobhatnak be a vállalatok? Adunk néhány tippet!

Az utóbbi időben számtalanszor hallani arról, hogy a magyarországi cégek egyre komolyabb és komolyabb munkaerőhiánnyal küzdenek. Mindezt alátámasztja az a nemrég készített felmérés is, amely szerint a magyar munkavállalók háromnegyede nyitott arra, hogy elhagyja jelenlegi cégét, és mintegy 1,3 millióan hajlandóak lennének akár külföldre is menni egy jobb munkahelyért és fizetésért. Mit tehet egy ilyen környezetben egy cégvezetés? Kezdjük a legkézenfekvőbb tényezővel!

Anyagi elismerés

Fizessük meg beosztottakat! Egy jó motivációs rendszer legfontosabb - de majd látni fogjuk, hogy nem egyedüli - eszköze a pénzügyi ösztönző rendszer, ami lehet egy versenyképes bér, jutalék, béren kívüli juttatás.

A fent említett kutatásból az is kiderült, a megkérdezett munkavállalók legkevésbé a fizetésükkel vannak megelégedve, a fiatalokra, pályakezdőkre pedig ez különösen igaz lehet. Már az első munkahely kiválasztásánál is a legfontosabb szempont a magas fizetés. Bár gyakran az irreális igények korántsem vannak összhangban a valós lehetőségekkel, ilyenkor léphetnek be az egyéb motivációs eszközök alkalmazása.

Segítsük őket!

Az idei évtől jelentősen megváltoztak a nem pénzben nyújtható juttatások adózása. Az év elejétől béren kívüli juttatásként adható pénzbeli juttatás is, de az óvodai szolgáltatással is bővült az adómentesen nyújtható juttatások köre. Továbbra is adómentesen adható sportrendezvényre és kulturális szolgáltatásra szóló belépő, valamint törvényben meghatározott feltételek mellett nyújtott lakáscélú támogatás is.

A pénz nem minden

Tegyük fel, munkavállalóink megkapják a piacképes fizetést, béren kívüli juttatásokat, mégis azt tapasztaljuk, elégedettek munkahelyükkel. Itt van a második buktató: mit lehet ekkor tenni? Az anyagi juttatások mellett fontos kritérium lehet a cég hírneve, hogy biztos háttérrel rendelkezzen, de nem elhanyagolható szempont a jó munkahelyi légkör és a társaság sem. Nem mindegy, milyen körülmények között tölti el beosztottunk munkaidejét, milyen kollégákkal, milyen atomszféra veszi körül a napi 8 órás munkaidőt.

Hogyan lehet ezen javítani? Apró intézkedések is nagyot segíthetnek a beosztottak jobb közérzetén. Gondoljunk csak bele, ha ingyenesen hozzáférhetnek bizonyos szolgáltatásokhoz. Kezdve az ingyenes kávé- és ásványvíz-fogyasztástól egészen odáig, hogy van munkahelyi torna, masszázs vagy akár egy ping-pong asztal is az irodában. Ezek egy vállalat költségvetésében néhány ezer, tízezer forintos tételek, de a munkavállalók közérzetéhez nagyban hozzájáruló pluszt jelenthetnek.

Elismerés és dicséret

Ne csak fizikai juttatásokban gondolkodjunk! Számtalan cégvezetés ott hibázik, hogy dolgozóit elfelejti motiválni. Legyen akár az egy sikeres projekt utáni dicséret, néhány elismerő szó, a verbális visszacsatolásról sem lenne szabad elfeledkeznünk. Ennél még hatékonyabb lehet évente vagy félévente egyszer egy szóbeli értékelés, négyszemközti elbeszélgetés a beosztottakkal, ahol az esetleg felmerülő problémáknak, észrevételeknek is teret lehet nyitni.

Nem beszélve arról, hogy a fiatalabb generáció is egyre ambiciózusabban gondolkodik, sokan komoly karriert is befutnának első munkahelyükön, akik későbbiekben vezető beosztásban szeretnének dolgozni. „Neveljük ki” a következő főnököt, támogassuk karrierjük felépítésében. Ezzel is segíthetjük legmotiváltabb/fiatal dolgozóinkat.

Rugalmasság

Egy nemrég készített kutatásban a megkérdezett pályakezdőnél dobogós helyen végzett a rugalmas munkaidő. Ráadásul a női munkavállalóknak különösen fontos szempont, hogy karrierterveik mellett a gyermekvállalással kapcsolatos álmaikat is megvalósíthassák. Anyaként teljes munkaidőben dolgozni persze nem kizárólag nálunk jelent kihívást. (Példának okáért a német nőknek is komoly problémát jelent, és csak keveseknek sikerül.)

A nyitott ajtó elve

Legyen nyitva a főnök szobájának ajtaja! Röviden ezt mondja az elv, amely egyrészt jelenti, hogy a beosztottak szívesebben dolgoznak olyan munkakörnyezetben, ahol kevésbé érzik a főnök-beosztott közötti hierarchiát. Másrészt jelenti azt is, hogy a vezetés nyitott a kollégák irányába, bármilyen probléma „meghallgattatik felülről”.

És még ott vannak a csapatépítések, továbbképzések, tréningek. De jó, ha szem előtt tartjuk, egy néhány órás, néhány napos tréning nem mindenre jelent megoldást. Az általános tréningek rövidtávon jól működhetnek, de könnyen előfordulhat, hogy pár hét után már alig észrevehetőek a hatásaik és újra felbukkannak a már jól ismert problémák. Az ott megfogalmazott – és persze mindenki számára helyesnek tartott célkitűzések – pillanat alatt elfelejtődnek, a problémák attól még ott maradnak. Ezért érdemes néhány hónap után is elvégezni a visszacsatolást, a tréningen megfogalmazott célkitűzések felülvizsgálatát.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Iparűzési adó: erre figyelnie kell a cégeknek
Privátbankár.hu | 2021. február 24. 13:40
Az alacsonyabb iparűzési adómérték automatikusan jár a kis- és közepes vállalkozásoknak (kkv), és a március 15-ig fizetendő adóelőleg is felezhető. Ez utóbbihoz mindössze egy nyilatkozat benyújtására van szükség. Ma reggelig az érintett kkv-k csaknem 90 százalékától, mintegy 410 ezer vállalkozástól már be is érkezett a nyilatkozat az adóhivatalhoz - közölte a Pénzügyminisztérium.
KKV Fontos részleteket tudtunk meg az Orbán-kormány gyorskölcsönéről
Baka F. Zoltán - Kollár Dóra - Vég Márton | 2021. február 9. 05:51
Inkább vidékieknek, de nem az agráriumban érdekelt vállalkozásoknak szánják a 10 milliós kamatmentes hitelt, amihez katások is hozzáférhetnek, és a pénzt akár egy másik hitel kiváltására is lehetne fordítani. Itt tart az előkészítő munka, amivel e hét végén végeznek, mások mellett az MKIK bevonásával. Megkérdeztünk több érintett szakmai szervezetet és érdekképviseletet arról, hogy mit gondolnak a programról. És az ötletgazdát is.
KKV Soha nem fogyott még ennyi hitel a Takarékbank MFB Pontjain
Privátbankár.hu | 2021. január 20. 14:55
Több mint 67 milliárd forintot folyósítottak a Takarékbank vezette konzorcium MFB Pontjai tavaly a vállalkozásoknak és a lakosságnak, ami rekordnak számít. A 2016-os indulás óta a legjobb évet zárták, túlszárnyalva az előzetes tervet, és így támogatva a gazdaság működésének fenntartását a válsághelyzetben. A vállalkozások leginkább a nulla százalékos forgóeszközhitelt keresték, amelyet a járvány következményeinek enyhítésére indítottak el, de sokan igényeltek kedvezményes forrást a válságra reagáló fejlesztéseikhez, beruházásaikhoz is. Az MFB Pontok az észak- és a dél-alföldi régióban fogadták be a legtöbb igénylést. Idén a hétéves uniós költségvetési ciklus kifutása miatt nem várnak bővülést, hanem a tavalyihoz hasonló forgalomra készülnek.
KKV A pandémia közepette se szüntették meg tömegesen a cégeket az országban
MTI | 2021. január 20. 06:40
A Nemzeti Cégtár adatai szerint nem következett be az, amire számítani lehetett.
KKV Még mindig nagyon kelendő az NHP Hajrá
Privátbankár.hu | 2021. január 5. 17:11
Még mindig jelentős az érdeklődés.
KKV Túszul ejtette a cégeket a Facebook: Stockholm-szindrómában a kkv-k
Privátbankár.hu | 2020. december 15. 12:27
 A Facebook már nemcsak a kis- és közepes vállalkozások legnépszerűbb marketingeszköze, hanem a leghatékonyabbra értékelt is. A legtöbb kkv oda menekült a koronavírus „elől”, azonban a kék óriás egyre többet követel a sikerért cserébe, mégis jobban bíznak benne. Stockholm-szindrómában a kkv-k – derül ki a Marketing Commando tíz éve folyó felmérésének idei eredményéből.
KKV Támadás a KATA ellen: ez volt az oka?
Baka F. Zoltán | 2020. december 10. 05:11
Sem a járvány, sem a gazdasági válság nem tudott megálljt parancsolni az egyéni vállalkozások gyarapodásának.
KKV Hiába gondolja másképpen a kormány, szükség lenne a bértámogatásra
Valkai Nikoletta | 2020. november 2. 17:41
Szinte már biztosra vehető, hogy nem készül a kormány újabb bértámogatási programra a Gazdaságvédelmi akcióterv részeként, hiszen ahogy az a kormányzati kommunikációból is kiderült, a beruházásokban látják a magyar gazdaság kilábalásának kulcsát a kornavírus-járványból. Az érdekképviseletek azonban a tavasszal együttesen kicsiszolt bértámogatási rendszer folytatása mellett érvelnek.
KKV Új kezességvállalási konstrukciót élesített a kkv-knak a Garantiqa
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 10:51
Az Investment Hitelgarancia az 500 milliárd forintos Krízis Garanciaprogram keretében érhető el kkv-k számára. A programban eddig közel 7500 hazai vállalkozás összesen 345 milliárd forintnyi hitelt kaphatott.
KKV Kevesebb adókedvezményre csaptak le a magyar cégek, mint korábban
Privátbankár.hu | 2020. október 2. 14:13
Megjelent a költségvetési zárszámadás a 2019-es évről, amely egyebek mellett az adókedvezmények keretében be nem szedett pénzekről is számot vet. Most kiderül, mennyi pénzt és milyen formában hagyott a cégeknél a kormány.
hírlevél
depositphotos