2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Francia sajtokat, libamájat kóstolgatni, madeleine-t majszolni, pezsgőt kortyolgatni – ráadásul a világ legszebb sugárútján? Ki ne vágyna erre?

A párizsi önkormányzat és a helyi gasztro-pápák elhatározták, hogy a környezettudatossággal egybekötve népszerűsítik a francia konyhaművészetet – nem mintha annak nagyon nagy szüksége volna rá. Vagy az olimpia indokolná a tervezett különleges pikniket?

Nos, egyelőre nem tudni – az olimpia idején egyébként is overtourismtól, azaz túl sok látogatótól tartanak a franciák. Mégis úgy döntött néhány marketing szakember, hogy május 26-án egy óriási pikniket rendeznek a Champs-Élysées-n. A vasárnapi rendezvényre, ingyenesen lehet regisztrálni, azonban a befogadóképeség korlátozott. A kérdés most az, ki lett az a 4000 szerencsés ember, aki részt vehet ezen az egyedülálló kulináris eseményen a világ legszebb sugárútján?

Az eseményt a rue Arsène Houssaye és az V. György sugárút között rendezik, a sok száz méter hosszú terítőrengeteg már kivasalva várja, hogy az asztalokra kerüljön. Az esemény teljesen ingyenes, óriási volt hát az érdeklődés!

4212 négyzetméternyi, piros-fehér kockás terítő
4212 négyzetméternyi, piros-fehér kockás terítő
Fotó: AFP

Minden résztvevőnek lehetősége lesz megkóstolni a helyi vendéglősök által készített piknikcsomagokat, mindezt idilli környezetben, a Diadalívvel a háttérben. A kilenc séf által a helyszínen főzött ételek a francia   gasztronómia kifinomultságát és sokoldalúságát mutatják be.

A rendezvényt a környezettudatosság jegyében rendezik meg: a 4212 négyzetméternyi, piros-fehér kockás terítő 100 százalékban újrahasznosított anyagból készült. A környezeti hatás minimalizálása érdekében lépten-nyomon hulladékgyűjtők állnak majd rendelkezésre. Az Eau de Paris-val együttműködve, szökőkutakból tölthetik fel a résztvevők vizes palackjait.

A kivételes pikniken való részvételhez regisztrálnia kellett a párizsi városháza hivatalos honlapján, ahol további részletek olvashatók. A regisztrációs folyamat lehetővé tette, hogy egész családok vagy baráti társaságok együtt élvezhessék ezt az emlékezetes napot. A jelentkezés mindenki számára nyitott volt, de a kiskorúak csak felnőtt kíséretében vehetnek részt az eseményen.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Lakóövezetet ért orosz rakétacsapás, sok az áldozat
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 19:56
Ez történt szerdán az orosz-ukrán háborúban.
Nemzetközi Évente minimum 30 ezer menedékkérőt terít szét az EU, de lehet felmentést kapni
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 17:46
A migrációs és menekültügyi paktum elfogadásával az Európai Unió állandó, jogilag kötelező, de rugalmas szolidaritási mechanizmussal rendelkezik annak biztosítására, hogy egyetlen tagállam se maradjon migrációs nyomás alatt, célja tehát a tagállamok közötti szolidaritás működőképessé tétele - közölte az Európai Bizottság a migrációs és menekültügyi csomag szerdán ismertetett közös uniós végrehajtási tervében.
Nemzetközi Akkora a baj, hogy ismét tiltott zónát hoz létre Lengyelország a határnál
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 16:44
Aláírta Tomasz Siemoniak lengyel belügyminiszter a lengyel-fehérorosz határsáv egyes szakaszaira vonatkozó belépési tilalomról szóló rendeletet - közölte szerdán a varsói belügyi tárca.
Nemzetközi Néppárti nagyágyúval tárgyal Magyar Péter pénteken
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 15:17
Arról egyeztetnek, hogy a tiszás EP-képviselők csatlakozzanak a néppárti frakcióhoz.
Nemzetközi Megkongatta a vészharangot Emmanuel Macron
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 14:16
Emmanuel Macron francia államfő szerdán felszólította mindazokat, akik "nemet tudnak mondani a szélsőségekre", hogy fogjanak össze az előrehozott nemzetgyűlési választások "előtt vagy után ", amelyeket azt követően írt ki, hogy az európai parlamenti választáson a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés nagyarányú győzelmet aratott, és a köztársasági elnök által fémjelzett centrista pártszövetség messze lemaradva a második helyen végzett.
Nemzetközi Párizs és Róma szabja át az Európai Uniót
Káncz Csaba | 2024. június 12. 09:34
Scholz és Macron pozíciójának jelentős gyengülése Kijevben megkongatja a vészharangokat. A két leszerepelt centrista politikus helyén megjelent két bivalyerős támogatottságú populista, akik látszólag ellentétben állnak egymással, de az elkövetkező években jelentős hatással lesznek az EU irányvonalára. Káncz Csaba jegyzete.
Nemzetközi Megint csak blöfföl Putyin, vagy nagyon megbánja a Nyugat, hogy fegyvereivel Oroszországot lövik?
Litván Dániel | 2024. június 12. 05:44
Miután egymás után engedélyezik a NATO országai, hogy az ukránok fegyvereikkel orosz területre lőjenek, megjöttek az orosz fenyegetések is válaszul. De mivel vághatnak vissza az oroszok, és valóban megint közelebb kerülünk ezzel a világháborúhoz?
Nemzetközi Újabb eurómilliárdokat ígértek Ukrajnának, de a fronton egyre rosszabb a helyzet
Privátbankár.hu | 2024. június 11. 20:03
Kedd esti összefoglaló Oroszország ukrajnai inváziójáról.
Nemzetközi Cáfol a román elnök: nem zárják ki Magyarországot a keleti NATO-klubból
Privátbankár.hu | 2024. június 11. 18:52
A román államfő cáfolta, hogy a NATO keleti szárnyának tagállamait tömörítő Bukaresti Kilencek (B9) Magyarország kizárását fontolgatnák, amiért a magyar kormány állítólag "rendszeresen szembehelyezkedik" a partnerek döntéseivel.
Nemzetközi Trump dörzsölheti a tenyerét: illegális fegyvertartás miatt elítélték Joe Biden fiát
Privátbankár.hu | 2024. június 11. 17:42
Az amerikai elnök fiát, Hunter Bident bűnösnek találta a szövetségi bíróság három, illegális fegyvertartással kapcsolatos vádpontban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG