<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A karácsony előtt tapasztalt optimizmus a részvénypiacon ma is kitarthat, de csak szolidan, a Mikulás-rali nem érkezett el. Az omikron-variáns szélsebes terjedése mellett a megbetegedések enyhébbek lehetnek, így a gazdasági károk is kordában maradhatnak. Mélypontja közelében áll a forint.

Miután a múlt héten az amerikai indexek csúcsközelben zártak, ma enyhe pluszban vannak az európai mutatók is. A német és francia nemzeti index 0,2 százalékkal megy fel, bár London stagnál és Varsó fél százalékkal esik. Az amerikai határidős mutatók is kis pluszt tudnak felmutatni.

Itthon a BUX index 0,1 százalékkal emelkedett, ami az OTP 1,3 százalékos drágulásának, a Mol 0,7 és a Richter 1,1 százalékos esésének köszönhető főleg. Kitűnik még az Alteo 12 százalékos ugrása.

Az olaj 1,2-1,3 százalékkal esik, a fémek többsége is lefelé tart.

Árfolyamok és grafikonok

Rekordközelben az euró/forint

Nagyon közel ért novemberben beállított 372 forintos csúcsához az euró/forint, most 371,20 az árfolyam, a napi maximuma eddig ugyanennyi volt. Annak ellenére gyenge a fizetőeszközünk, hogy az MNB karácsony előtt is folytatta az egyhetes betétek kamatának emelését.

Az euró/forint árfolyam (Tradingview.com)Az euró/forint árfolyam (Tradingview.com)

Az MNB csak emel és emel?

A KBC Equitas egy Matolcsy György-interjút idéz a Magyar Nemzetben.

Az elnök kiemelte, hogy az infláció elleni harcban a legjobb eszköze a banknak továbbra is a kamatemelés. Véleménye szerint ha megfelelő lépéseket hoznak, akkor annak meglesz idővel az eredménye. Az MNB támogatja a kormány kiadáscsökkentő lépéseit.

A hitelkamat-stop nem akadályozza az MNB infláció elleni munkáját, sőt megerősítést nyújt, hogy határozottabban lépjenek fel az inflációval szemben – írta a brókercég.

Végre osztalékot fizethet az OTP

Jövő év januárjától ismét fizethetnek osztalékot a hitelintézetek, lehetővé válnak a részvényesek díjazását célzó részvény-visszavásárlások és a teljesítmény-javadalmazást szolgáló kifizetések is – írja az MNB közleménye.

Az MNB – összhangban az EKB szeptember végi hasonló döntésével – nem hosszabbítja meg ezek korlátozását, mivel jelentősen csökkentek a törlesztési moratóriummal kapcsolatos kockázatok és megfelelő a bankok értékvesztés-fedezettségi szintje.

Az omikron-forgatókönyv marad

A hétvégi hírekből is az szűrhető le, hogy az omikron variáns nagyon gyorsan terjed a világban, akár pár hónap alatt is végigsöpörhet rajta. Ám az előzetes becslések szerint kevesebb embert küld kórházba, így a nagyobb recessziót is megúszhatjuk. Mindez azonban még nem végleges, sok a bizonytalanság továbbra is.

Enyhe, de hatalmas járványhullám közeleg?

Gyorsan dominánssá vált az omikron az Equilor Befektetési Zrt. szerint.

Az Egyesült Királyságban és Franciaországban is 100 ezer feletti napi esetszámokat tettek közzé. De egyes mérések szerint 30-40 százalékkal, más számítások szerint akár 60-80 százalékkal is kisebb az esélye a kórházi kezelést igénylő lefolyásnak.

Viszont az omikron hatékonyan kerüli ki a védettséget. Anthony Fauci tegnap figyelmeztette az amerikai lakosságot, hogy az új variáns extrém járványhullámot okozhat a következő hónapokban.

Öt dologra érdemes figyelni a héten

A következő hírekre érdemes figyelni a csonka tőzsdehéten az Investing.com szerint:

  1. Az omikron terjedése és hatásai.
  2. Lesz-e év végi rali a részvénypiacokon? (Egyelőre nem úgy tűnik.)
  3. Hogyan alakulnak az amerikai olajkészletek? (A múlt héten szeptember óta nem látott mértékben estek.)
  4. Pár makroadat, például chicagói PMI (beszerzési menedzser-index)
  5. Kínai hírek: PMI, metaverzum-konferencia a Baidu-nál, értékpapír-szabályozási kérdések.

Mocorogtak a kriptodevizák az ünnep alatt

A kriptodevizák az ünnepi hétvégén meglehetősen jól tartották magukat, összességében az emelkedés volt jellemző, a bitcoin 50 ezer, az ether 4000 dollár fölé kapaszkodott vissza. Egy hét alatt a bitcoin tíz, az ether hét százalékkal ment fel.

A nagy nyertesek közé tartoztak az aave (AAVE), a polkadot (DOT) és a polygon (MATIC) is, de a pálmát a near (NEAR) nevű új ethereum-rivális vitte el. Egy hét alatt majdnem duplázta értékét.

Normalizálódik a földgáz ára?

Az európai földgázpiac normalizálódni látszik az Erste Befektetési Zrt. szerint, 100 EUR/MWH alá esett a hollandiai szállítású gáz közeli határidős árfolyama.

Ennek oka, hogy az USA felől jelentős LNG (cseppfolyós földgáz) tankerflotta tart Európa felé. A magas árak miatt megérte több tankert indítani Európa felé, átirányítottak Ázsiába tartó hajókat is. A földgáz ára december 21-én 187 EUR/MWH áron érte el a csúcsot, azóta jelentős korrekció tapasztalható.

Enyhülni látszik az Oroszország és Ukrajna közti konfliktus is – teszik hozzá.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

 

 

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 17690 17630 18055 -1,61% 0 0 8 614 773 165 Ft 2022-01-20 17:11:36
MOL 2652 2622 2678 -0,30% 0 0 1 557 439 066 Ft 2022-01-20 17:05:29
MTELEKOM 424 420 427 -0,35% 0 0 97 658 899 Ft 2022-01-20 17:06:18
RICHTER 8345 8310 8640 -2,97% 0 0 4 000 277 205 Ft 2022-01-20 17:08:01
OPUS 222 219 223 +0,91% 0 0 12 558 790 Ft 2022-01-20 17:05:17
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Nem erősíti tovább az MNB a forintot, a Google kriptokártyát készít
Eidenpenz József | 2022. január 20. 12:18
A tegnapi technológiai vérengzés után már korrekcióról beszélnek a Nasdaq-on, de ma egyébként is javulni látszik a helyzet. Végre jött pár kedvező banki gyorsjelentés, és Kína is stimulálja a gazdaságát. Az energiafaló bitcoin-bányászat betiltását sürgetik, közben a Google egy olyan kártyán dolgozik, amelynek segítségével kriptodevizánkat elkölthetjük.
Részvény / Deviza / Áru Lehet, hogy kriptovaluta-témában nem Kim Kardashianra kell hallgatni?
Bíró Vilma | 2022. január 19. 18:31
Influenszerek mondják meg, milyen kriptovalutába fektessünk?
Részvény / Deviza / Áru Idegből megy a kereskedés, de ma ebből jól jöttünk ki
Privátbankár.hu | 2022. január 19. 18:08
Szépen ment szerdán a BUX, a budapesti tőzsde a legjobban teljesítők között volt Európában, bár ennek különösebb oka nincsen. A forint is erősödött - az olaj ára pedig sokéves csúcsra emelkedett.
Részvény / Deviza / Áru Közeleg a 100 dolláros olaj, megvan a következő ezer unikornis
Eidenpenz József | 2022. január 19. 12:06
A tegnapi csúnya esés után ma az európai és a hazai részvények is magukhoz tértek, a forint is erősödött kicsit. Pedig jött egy csomó ijesztő hír a vírusról és a kamatemelési kilátásokról. Egyre feljebb araszol az olaj ára, az olajcégek jól keresnek, mégsem az övék a jövő.
Részvény / Deviza / Áru Siralmas volt a hangulat a pesti börzén
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 17:56
Jókora mínusszal zárt a BUX.
Részvény / Deviza / Áru Próbálják ráhúzni a kriptókra a vizeslepedőt, megint riogat a kamatmumus
Eidenpenz József | 2022. január 18. 12:13
Megint elromlott a hangulat a részvénypiacokon, aminek a fő oka kamatemelési várakozások erősödése, de a vírushírek sem mind jók. A forint is gyengült, az OTP és a Richter nagyot esik. Hét éves csúcson az olaj ára. Próbaperrel lehetetlenítenék el az amerikai kriptodeviza-vállalkozásokat.
Részvény / Deviza / Áru Az OTP húzta ma a BUX-ot
Privátbankár.hu | 2022. január 17. 18:08
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 833,11 pontos, 1,58 százalékos emelkedéssel, 53 509,01 ponton zárt hétfőn.
Részvény / Deviza / Áru Négy okból érdemes a szerelembe fektetni, visszaerősödött a forint
Eidenpenz József | 2022. január 17. 12:22
Az európai tőzsdék optimistán kezdték a hetet, a BUX is követte a trendet, mindegyik fontosabb részvényünk emelkedik. A forint hamar kiheverte a csúnya inflációs adatot. A Walmart kriptodevizákban és NFT-kben gondolkodik, az egyik nagy brókercég pedig a Tinder és társai felfutására számít.
Részvény / Deviza / Áru Tovább menetel a forint
Privátbankár.hu | 2022. január 17. 07:11
357 alatt az euró, 313 alatt a dollár, 342 alatt a svájci frank árfolyama.
Részvény / Deviza / Áru Esett az OTP, magával rántotta a BUX-ot is
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 18:13
Profitrealizálás áll a bankpapír mai teljesítménye mögött. 
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló