2p

Az elmúlt hónapokban egymás után érkeztek a rossz hírek a legendás Dr.Martens bakancsokat gyártó vállalat háza tájáról, aminek a márka önállóságának elvesztése lehet a következménye.

Cégfelvásárlási célponttá vált a Dr Martens azt követően, hogy nem talál megoldást súlyos értékesítési gondjaira – adta hírül a brit Retail Gazette kiskereskedelmi hírportál. Egy meg nem nevezett hedge fundtól származó információ szerint felvették a kapcsolatot a vállalat menedzsmentjével és látnak lehetőséget valamilyen üzletre.

Új tulajdonos kopogtat?
Új tulajdonos kopogtat?
Fotó: drmartens.com

Ezen a vevőn kívül piaci találgatások szerint megjelenhet felvásárlóként a színen a luxuscikkeket gyártó Louis Vuitton tulajdonosa, az LVMH, vagy több mint 120 éves múltra visszatekintő, ruházati termékeket és lábbeliket gyártó amerikai VF Corporation. Április közepén már az ötödik profitfigyelmeztetést adta ki a brit vállalat, ami nem kevés annak tükrében, hogy még csak három éve van a tőzsdén. A gondokat jelzi, hogy lemondott a vállalat vezérigazgatója, Kenny Wilson, akinek helyét a márkáért felelős vezető, Ije Nwokorie veszi át. Wilson ezt megelőzően azt mondta, hogy a Dr Martens előtt „kihívásokkal teli” év áll.

Ez azt jelenti, hogy elsősorban az USA-ban raktáron maradtak a vállat őszi-téli modelljei. Szezonális termékről lévén szó az idei év utolsó hónapjaiig nem várható a kereslet élénkülése. A Dr. Martenst 2021 januárjában vitték tőzsdére nagy csinnadrattával. Akkor a tőkepiac 3,7 milliárd fontra - 1687 milliárd forint - értékelte a vállalatot, ám ezt hamarosan lényegében szabadesés követte.

A cég részvényei az elmúlt két évben elvesztették értékük 70 százalékát. A márka vergődésének legfőbb oka termékei drágasága mellett – ami inflációs időkben nem jó ajánlólevél –, a bakancsok másolása. A cég márkajelzésének megsértése miatt beperelte a kínai Temu e-kereskedelmi platformot azzal a váddal, hogy a platform boltkeresője a Dr. Martens kulcsszóra termékei másolatát kínáló webáruházak linkjét is feldobja.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Vallott a Temu és már Magyarországgal rivalizál
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. május 23. 15:37
Az elmúlt év a kínai Temu nagy meneteléséről szólt az észak-amerikai és az európai online kereskedelemben, és úgy tűnik, a piacszerzés jót tett a vállalat pénzügyi helyzetének is.
Vásárló Maximális árrést vezetne be az élelmiszerboltokban a román kormány
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. május 23. 14:48
Románia kormánya sem megy a szomszédba, ha valami olyasmit kell kitalálni, amivel a piaci realitásokra fittyet hányva kedveskedhetnek az embereknek és a helyi vállalatoknak.
Vásárló Érkezik a márkás ruhák turkálója, másképp
Buksza blog | 2024. május 21. 12:55
Bekapcsolódik az Ebay abba a hadjáratba, amely véget akar vetni a néhányszor hordott ruhák szemétbe kerülésének. Ez nagyobb környezetszennyezést okoz ugyanis, mint például a légi közlekedés.
Vásárló EPR okosan: így spórolhatnak a cégek a csomagolási költségeken
Márkázott tartalom | 2024. május 19. 09:01
Tavaly nyáron lépett életbe az új kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer, aminek következtében megemelkedtek a csomagolások után fizetendő díjak. 
Vásárló Fontos hír jött a benzinről, már ne tankoljon hétfőig!
Privátbankár.hu | 2024. május 17. 18:35
Pünkösd hétfőn tovább csökkennek az üzemanyagárak.
Vásárló Miért döntsünk az öko mellett?
Márkázott tartalom | 2024. május 16. 11:32
Bár ma már egyre többen felismerik az öko termékek jelentőségét, mégis sokan elutasítják azokat a magasabb áruk miatt. Első ránézésre valóban többe kerülhetnek ezek az árucikkek, mint a nem organikusan termelt és gyártott társaik. 
Vásárló Nem Magyarországot választotta célpontjául a kisbolt-specialista
Buksza blog | 2024. május 14. 10:04
A főleg élelmiszereket és italokat árusító lengyel Zabka három üzlet megnyitását tervezi májusban Romániában, majd ezt követően gyors terjeszkedésbe kezd. 
Vásárló Jelentős árcsökkentésre kényszerül a McDonald's: menüt adnának szendvicsárban az amerikai éttermekben
Buksza blog | 2024. május 14. 08:57
A McDonald’s arra készül, hogy extra árengedményt ad legalább egyik menüjére, hogy visszacsalogassa azokat a vendégeit, akik az infláció miatt az utóbbi időben inkább otthon főznek.
Vásárló Hamarosan szívhatják a fogukat az autósok?
Privátbankár.hu | 2024. május 11. 11:19
Az árcsökkenésnek vége szakadhat. 
Vásárló Nagyon bejött a "féláras" megoldás a magyar vásárlókat is megcélzó lengyel "cipőkirálynak"
Buksza blog | 2024. május 11. 09:37
Remekeltek az év elején a CCC cipőboltlánc üzletei. A nyereség a triplájára nőtt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG