3p

A kiskereskedelem nagyjai kétszer meggondolják, hogyan bővítsék szolgáltatásaikat, ugyanis könnyen úgy járhatnak, hogy az újdonság nem erősíti eredeti tevékenységüket, csak viszi a pénzt. Újabb ötletek azért vannak. 

Amikor egy áruházlánc elér egy bizonyos méretet, mint például az amerikai Walmart vagy Amazon, akkor nagy kihívássá válik tevékenységük bővítése – mutatja be a Walmart újdonságának hátterét a The Street főként amerikai tőzsdei cégekkel foglalkozó szakportál.  A Chipote Mexican Grill és a Magyarországon is ismert Starbucks feladta néhány próbálkozását, mert nem hoztak pluszt sem anyagilag, sem imázsban az eredeti vállalkozásnak.

A Starbucks esetén erre a sorsra jutottak Teavana teaboltok és az üdítőket kínáló Evolution Fresh hálózat. Az olyan óriásoknál, mint a Walmart vagy az Amazon még nagyobb kihívás olyan újdonsággal előállni, ami hozzá tud tenni valamit a márka amúgy is mindent elsöprő kínálatához. Ez nem jelenti azt, hogy nem próbálkoznak, de még abszolút úttörőnek látszó újításokat is készek feladni, ha kiderül, hogy nem elég ütősek. Ilyen volt az Amazonnál a Just Walk Out technológia, amelyben a vevő bemegy boltba, elveszi, amire szüksége van, majd távozik. A fizetés automatikusan történik a háttérben.

Megfejni a vásárlókat

A Walmart problémája is az, hogy annyira elterjedt az Egyesült Államokban, annyira kihasznál minden lehetőséget, hogy újabb és újabb dollárokat húzzon ki a vásárlók zsebéből, hogy ezt már alig lehet fokozni. Ennek része, hogy az áruházakban – ahogy azt Magyarországon is látjuk – megjelentek a gyógyszertárak, a szemüveg-szolgáltatók, a virágboltok és mások.

Az áruházlánc célja, hogy mindent egy helyen kínáljon a vásárolónak. Ez vezetett el ahhoz az ötlethez, hogy magasabb szintre emelje a házi kedvenceket, kutyákat, macskákat és más állatokat tartók kiszolgálását. Nem eredeti újdonságról van szó, ugyanis természetesen az állateledelek és az állattartással összefüggő kellékek eddig is megtalálhatók voltak a áruházak polcain.

Az újdonság a házikedvenc-szolgáltatók befogadása az áruházakba. Az első kísérletet ezzel kapcsolatban Dallasban indították el két ismert szakcég, a Petco és a PetSmart részvételével. Ezek a szokásos állat-egészségügyi, -kozmetikai és -tisztasági szolgáltatásokat kínálják. A vevő bemegy a boltba, és amíg apuka rendbe teszi Bodri bundáját, addig anyuka bevásárol. Majd váltják egymást.

A Walmart arra bazírozik, hogy az áruházakba költöző állatgondozók nagyobb forgalmat érhetnek el, mint az önállóak, ezért olcsóbbak lehetnek. Ezzel több vendéget vonzhatnak, akik – ha már ott vannak – kicsit vásárolnak is az áruház polcai között.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Érdekes jóslat jelent meg Lidlről, a Tescóról és a többi boltláncról
Buksza blog | 2023. november 29. 16:04
A legnagyobb boltláncok - köztük a Tesco és a Lidl - a piaci súlyuknál fogva fordulatot hozhatnának a húsfogyasztásban és ezzel a környezetvédelemben néhány éven belül.
Vásárló Erre vártak az autósok: péntektől csökken a benzin ára
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 11:01
577 forintot kell majd fizetni egy literért.
Vásárló Mennyiért lehet bevásárolni a magyar diszkontokban? Itt a Privátbankár Diszkont Árkosár legfrissebb felmérése
Csernátony Csaba | 2023. november 27. 05:42
Tartották magukat novemberben is a diszkontláncok, a Privátbankár Diszkont Árkosarában szereplő termékek átlagára alig változott októberhez képest. Tehát a drágulás elmaradt, igaz, egyelőre várni kell az árak csökkenésére is.
Vásárló Itt a fordulat: vesztésre állnak a boltok online riválisai
Buksza blog | 2023. november 24. 09:31
Rossz idők járnak az online élelmiszer-forgalmazó cégekre: a járvány alatt felfutó elektronikus vásárlás után egyre inkább visszatértek a vevők a fizikai boltokba. Az Egyesült Államokban például az élelmiszerek mintegy 11 százaléka talál gazdára az interneten. Magyarországon is hasonló a helyzet: itt az elszálló árak miatt tértek vissza sokan a boltokba.
Vásárló Jönnek az új "árcímkék", érdemes tisztában lenni a boltok bűvésztrükkjeivel!
Buksza blog | 2023. november 22. 11:20
Az elmúlt évben nagyon árérzékennyé váltak a vásárlók, ezért kulcskérdés lett az árazás. A következő évben tovább folyhat a vásárlók „elbűvölése” a jó ármeghatározással.
Vásárló Komfortos otthon, kisebb környezethasználat
PR | 2023. november 21. 09:05
A napi közlekedés mellett az otthon, a háztartás működése a legnagyobb környezethasználat egy átlagember életében. Fűtünk, világítunk, háztartási gépeket üzemeltetünk – mindez jelentős energiafogyasztással és ökológiai lábnyommal jár. A fejlett országokban, így Magyarországon is egyre nagyobb teret nyernek az ún. intelligens otthonok, amelyek úgy képesek növelni a mindennapok komfortját, hogy közben egyszerre csökkentik a lakhatáshoz kapcsolódó negatív környezeti hatásokat és fokozzák a mindennapok biztonságát. Íme ezen otthonok legfőbb előnyei!
Vásárló A karikagyűrű divat évről évre változik
Márkázott tartalom | 2023. november 20. 10:16
A házasságkötés egy igen nagy döntés a pár életében, hiszen ezután már hivatalosan is összetartozónak minősülnek. Az összetartozás egyik szimbóluma a karikagyűrű, amit a pár az esküvő alkalmával húz rá egymás ujjára.
Vásárló A víz, mint természetes üzemanyag: így segíti a hidratáltság a hatékony munkavégzést
Márkázott tartalom | 2023. november 19. 09:49
A víz az emberi test legfontosabb üzemanyaga. Alapvető szerepet játszik az életfunkciók működésében, ugyanakkor a megfelelő hidratáltság javítja az agy teljesítményét és segíthet csökkenteni a fáradtságot. Éppen ezért a vízfogyasztás a munka folyamán is nélkülözhetetlen.
Vásárló Pocsék eredmény jött: utolsók között a magyar üzletek
Buksza blog | 2023. november 18. 16:03
Az uniós kiskereskedelmi listán Magyarország a legrosszabbul teljesítő államok között van. Csak Belgium és Szlovénia rendelkezik rosszabb eredménnyel. A spanyolok jelentik a jó példát. 
Vásárló Az Aldi újabb forradalmat indítana, így lehetnek olcsóbbak az élelmiszerek is
Buksza blog | 2023. november 18. 09:09
Olcsóbbá válhatnak alapvető élelmiszerek az Aldi boltjaiban: egy üzletben már munkába állt egy újratöltő állomást, amelyből kimérve, és a csomagolt verzióhoz képest olcsóbban lehet vásárolni. Az állomás ráadásul a környezetnek is jót tesz: heti egy újratöltéssel ugyanis 1,4 milliárd egyszer használatos műanyagtól lehetne elköszönni.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG