Hirdetés
Hirdetés

A katalán vezető szövetségesei követelik a függetlenség kikiáltását

2017. október 13., 13:59

Nyomás nehezedik Carles Puigdemontra a pártjával szövetségben lévő kisebb pártok részéről, hogy mégiscsak élesítse a függetlenség bejelentését.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások.  Regisztráljon most! >>

Puigdemont visszafogott döntést hozott kedd este, amikor csak jelképesen hirdette ki a függetlenséget, pontosabban kihirdette, majd felfüggesztette. Ezzel elkerülte a Spanyolországgal való súlyos konfrontációt, is figyelembe vette, hogy a nemzetközi közösség is az egyoldalú lépés ellen foglalt állást.

A spanyol kormány ugyanakkor ellenségesen lépett fel vele, és ultimátumot adott, hogy tisztázza, miszerint ez most a függetlenség, avagy vagy nem az, ha az, akkor a spanyol miniszterelnök felfüggeszti Katalónia autonómiáját.

Hirdetés

Egy kis, 10 tagú parlamenti csoport, amelynek szavazataira szüksége van a kormányzó pártnak, követelte, hogy mivel Madrid így is fenyegetőzik, mégis deklarálják a függetlenséget. Egy másik kisebb csoport, az Asamblea Nacional Catalana ugyanezt követeli, mivel úgy látják, lehetetlen a párbeszéd a spanyol kormánnyal.

A Reuters szerint Puigdemont és munkatársai dolgoznak a spanyol kormánynak adandó válaszon, de annak tartalmát még nem lehet tudni.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?