Hirdetés
Hirdetés

Elintézték maguknak: milliókkal nő a miniszterek fizetése

2018. június 20., 14:52

Orbán még megvétózhatja, de a jelenlegi állás szerint ötmillió felett keresnek majd egyes miniszterek.

Az Index szúrta ki a jövő évi költségvetési terv egyik apróbetűs részét, amely felülbírálja a 2010-es központi államigazgatási szervekről szóló törvényt. Ez rendelkezett eddig ugyanis arról, hogy a miniszterek mennyi pénzt kereshetnek: alapbérként a mindenkori köztisztviselői illetmény 15,6-szorosát kapták, ez 2018-ban 602 940 forint volt, amihez még járt 50 százaléknyi kiegészítés és 65 százaléknyi pótlék. Így összesen 1 296 321 forint jön ki.

A 2019-es költségvetésben lévő törvényjavaslat ugyanakkor úgy rendelkezik, hogy egy miniszter maximum annyit kereshet, amennyit a minisztériuma alá tartozó állami cég vezetője. Ez viszont nem kevés, hiszen az elmúlt években fokozatosan jó magasra tornázták több állami vállaltnál a vezérigazgatók fizetését, így egyes esetekben akár ötmillió fölé is kúszhat az egyes miniszterek bére – ennyit keres többek között a MÁV, a Magyar Posta, az MVM és a Magyar Fejlesztési Bank feje is. Aki tehát a jövőben cégért felelős miniszter lesz, az is ennyivel számolhat majd.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hol keressenek lakást azok, akik nem bírnak a kegyetlen ingatlanárakkal?

Hol keressenek lakást azok, akik nem bírnak a kegyetlen ingatlanárakkal?

A legnépszerűbb budapesti kerületekről és felkapott környékekről mindenki beszél, de vajon tudjuk-e hol vannak azok a kerületek, ahol a legkevesebben keresik leendő otthonaikat? Miért nem népszerűek egyes környékek és vajon mi okozhatja ezt?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?