Hirdetés
Hirdetés

Elintézték maguknak: milliókkal nő a miniszterek fizetése

2018. június 20., 14:52

Orbán még megvétózhatja, de a jelenlegi állás szerint ötmillió felett keresnek majd egyes miniszterek.

Az Index szúrta ki a jövő évi költségvetési terv egyik apróbetűs részét, amely felülbírálja a 2010-es központi államigazgatási szervekről szóló törvényt. Ez rendelkezett eddig ugyanis arról, hogy a miniszterek mennyi pénzt kereshetnek: alapbérként a mindenkori köztisztviselői illetmény 15,6-szorosát kapták, ez 2018-ban 602 940 forint volt, amihez még járt 50 százaléknyi kiegészítés és 65 százaléknyi pótlék. Így összesen 1 296 321 forint jön ki.

A 2019-es költségvetésben lévő törvényjavaslat ugyanakkor úgy rendelkezik, hogy egy miniszter maximum annyit kereshet, amennyit a minisztériuma alá tartozó állami cég vezetője. Ez viszont nem kevés, hiszen az elmúlt években fokozatosan jó magasra tornázták több állami vállaltnál a vezérigazgatók fizetését, így egyes esetekben akár ötmillió fölé is kúszhat az egyes miniszterek bére – ennyit keres többek között a MÁV, a Magyar Posta, az MVM és a Magyar Fejlesztési Bank feje is. Aki tehát a jövőben cégért felelős miniszter lesz, az is ennyivel számolhat majd.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Merkel lelépésével egyidőben kemény intézkedések az olaszoknál, osztrákoknál és dánoknál

Merkel lelépésével egyidőben kemény intézkedések az olaszoknál, osztrákoknál és dánoknál

Róma saját kezébe vette a dolgok irányítását a november 28-án elfogadott új, keményvonalas bevándorlási törvénnyel. Ausztriában a börtönlakóknak már 54 százaléka külföldi származású. A dánok Litvániában felépített börtönökbe küldenék a kiutasításra ítélt bűnelkövető menekülteket és migránsokat. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?