Hirdetés
Hirdetés

Hálapénz miatt ítéltek börtönre egy magyar orvost

2018. július 16., 12:32

A műtétek után határozta meg, mennyi az elegendő mellékes.

Vesztegetés elfogadása miatt két év börtönbüntetésre ítéltek egy orvost, aki 2009 és 2013 között olyan ellátásért kért pénzt betegeitől, amit finanszíroz az egészségbiztosító. A fővárosi főügyész szerint a vádlott ebben az időszakban az egyik budapesti kórházban dolgozott ortopédsebészként, és műtéti beavatkozásokat is végzett. A betegek által önként felajánlott hálapénzt sokszor kevesellte, és nagyobb összeget kért – tette hozzá Ibolya Tibor.

A vádirat szerint az orvos előre közölte a beteggel, mennyit kér, de sokszor csak a műtét után határozta meg az összeget. Egyes esetekben alkudozott a honoráriumról, és a részletfizetést is felajánlotta. Egy beteg például nagyobb értékű könyvet próbált adni az orvosnak, aki egyértelműen utalva arra, hogy pénzt kér helyette.  A bíróság az orvost vesztegetés kilencrendbeli elfogadásának bűntette miatt két év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte és három évre eltiltotta az orvosi foglalkozástól – az elsőfokú ítélet ellen fellebbeztek.

Hirdetés

Végre gatyába rázzák az egészségügyet?

Az államtitkár szerint nagy változások lesznek, több pénzt kap az ágazat. További részletek >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ezt is túlélte a brit miniszterelnök

Ezt is túlélte a brit miniszterelnök

Éjszakába nyúlt a brit Konzervatív párt parlamenti képviselőcsoportjának szavazása, melynek során a délelőtt Theresa May miniszterelnök ellen benyújtott bizalmatlansági indítványáról döntöttek. A miniszterelnököt megerősítették posztján, nem sikerült megbuktatni, de vajon mi változik az előző naphoz képest, amikor nem merte megszavaztatni a parlamentet az EU-val kötendő egyezményéről?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?