Hirdetés
Hirdetés

Tudod, melyik országban van a legtöbb felhőkarcoló?

2017. december 25., 11:37

Elképesztő ütemben épülnek új felhőkarcolók a világon, a legtöbb azonban Kínában: a 100 legmagasabb épület közül 46 ott található.

Pár évtizede, ha magas épületekről, felhőkarcolókról volt szó, mindenkinek Manhattan sziluettje, esetleg Chicago belvárosa jutott az eszébe. A rendkívül magas épületek azonban azóta világszerte gombamód nőnek. Csak az elmúlt két évben 39 épület készült el, amely magasabb 300 méternél, ebből 5 túlszárnyalja a sokáig a rekordot tartó Empire State Building magasságát.

A legtöbb felhőkarcolót most már Kínában építik: 2012 óta az országban 38 épült, és jövőre újabb 16 készül el, így rövidesen a világ felhőkarcolóinak több mint fele ebben az országban lesz. Kínán kívül Dubaj tör még az ég felé: 13 olyan építkezés zajlik, amelynek eredménye 300 méternél magasabb épület lesz. A jelenlegi legmagasabb épület is itt található 828 méteres magasságával, de a címet rövidesen átveszi a Szaúd-Arábiában épülő, a tervek szerint az 1 kilométeres magasságot meghaladó Jeddah tower.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Kennedy és az első Holdra szállás óta nem volt különösebben éles az űr, pontosabban a Hold meghódítására irányuló verseny. Ezt most Kína piszkálhatja fel, ugyanis olyasmire készül, amit eddig senkinek sem sikerült: űrszondát akar juttatni a Hold sötét oldalára. Kérdés, hogy milyen céllal – és vajon mit visznek magukkal a rejtélyes holdjárón.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?