Hirdetés
Hirdetés

A tervezettnél előbb becsengethetett az AutoWallis

2019. június 25., 11:44

Jelképesen az AutoWallis elnöke nyitotta meg a mai kereskedést, miután a cég papírjait bevezették a Prémium kategóriába. A részvény forgalma megugrott, a befektetők körében kedveltté vált.

(Fotó: BÉT)
(Fotó: BÉT)

Az AutoWallis részvényei a befektetők kedvelt papírjaivá váltak. A részvényre mintegy 54 ezer tranzakció keretében 21 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket az idén – mondta el ma Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

A mai tőzsdét jelképes csengetéssel az AutoWallis elnöke, Müllner Zsolt nyitotta meg. Komoly eredménynek tartja, hogy az AutoWallis új részvényeinek februári bevezetését követően mindössze két hónapon belül bekerültek a BUX és BUMIX indexekbe, és a mai naptól a Prémium kategóriába is. A tervezettnél hamarabb sikerült a feltételeket teljesíteni.

Hirdetés

Ezzel tőkepiaci terveik megvalósításának induló szakasza zárult le, hiszen a vállalat májusban hirdette meg stratégiáját, melyben azzal számol, hogy 2029-re a közép-kelet-európai régió meghatározó mobilitási szolgáltatójává válik.

Növekedési tervek

Az elnök 2024-ig organikus növekedéssel a pénzügyi tételektől tisztított, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) négyszereződésével, az árbevétel duplázódásával számol. (Így az EBITDA közel a négyszeresére, 7,9 milliárd forintra, míg akvizíciókkal négy és félszeresére, 9,5 milliárd forintra ugorhat.)

Kell a nyilvános tőkepiac

A vállalat ugyanakkor akvizíciókat is tervez, melyek tovább javíthatják az eredményt, melyből osztalékfizetést is tervez a cég. Az AutoWallis növekedési terveinek megvalósítása során aktívan kívánja használni a nyilvános tőkepiac adta lehetőségeket.

A tőzsde autós vállalata tavasz óta szerepel az FTSE egyes indexeiben is. A részvény ma 3,42 százalékkal 127 forintra emelkedett, 11 óráig ez volt az ötödik legforgalmasabb részvény.

(A cég terveiről nemrég tartott részletes tájékoztatót, amiről itt tudósítottunk.)

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Milyen buktatók és tévhitek övezik a munkaidőkeret alkalmazását?

Milyen buktatók és tévhitek övezik a munkaidőkeret alkalmazását?

Mik a leggyakoribb problémák, ha a munkaidőkeretről van szó? Tipikus hibának számít, ha a munkáltató elmulasztja tájékoztatni a munkavállalókat a munkaidőkeret kezdő és/vagy befejezési időpontjáról, vagy csak szóban hangzik el az információ.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?