Hirdetés
Hirdetés

Beborult Budapesten: adják az OTP-t, megtorpant a forint

2017. augusztus 15., 11:32

Rengeteg bankpapírt adott el az egyik fő részvényes. Európa ütősen kezdett, a forint viszont alig moccan.

Lendületesen indult a keddi kereskedés Nyugat-Európában, a fő tőzsdeindexek mind pozitív tartományban nyitottak. A pán-európai FTSE Eurofirst 30 index 0,31 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,23 százalék emelkedéssel kezdett. Frankfurtban a DAX index 0,48 százalékkal, Londonban az FTSE-100 index 0,14 százalékkal, Párizsban a CAC-40 index 0,50 erősödött a keddi nyitásban, az emelkedés pedig a nyitás utáni órában is megmaradt.

Németországban az épp aktuális GDP adat borzolhatja a kedélyeket, és bár a német gazdaság továbbra is erősen menetel, valamelyest kisebb lendülettel tette ezt a második negyedévben, erről itt írtunk bővebben a Privátbankár.hu-n. Az erős európai nyitásban a forint gyakorlatilag alig tud mozdulni, 304,30 körül oldalazott az euróval szemben, csekély mértékben azonban erősödni tudott a dollárhoz képest, az amerikai valutát 258.90-es szinteken mérték a nyitásban.

Hirdetés
A legfrissebb árfolyamokat itt nézheted meg a Privátbankár.hu Árfolyam oldalán! >>>
A legfrissebb árfolyamokat itt nézheted meg a Privátbankár.hu Árfolyam oldalán! >>>

Beborult Budapesten

Reménykedhetünk, hogy a kinti jó hangulat idővel átragad a Budapesti Értéktőzsdére is, a bluechipek ugyanis egytől-egyig fél százalék körüli mínuszban nyitották a kereskedést. Az OTP esetében egy tegnap este érkezett eladás mozgatta az árfolyamot, miután az OTP igazgatóságának egyik tagja, Wolf László értékesítette a részvényeit, írja a BÉT közleménye. Egy kedvezményes részvényvásárlási program keretében így előbb lehívta a papírokat, majd egy részüket értékesítette: 22 764 darabot 9980 forinton, 1033 darab papírt 9983 forinton, 1303 részvényt pedig 9986 forintot értékesített, összességében csaknem negyedmilliárd forintért. A bankpapír árfolyama így a reggeli órákban 0,3 százalékos csökkenést produkált.

A legfrissebb árfolyamokért kattints ide! >>>
A legfrissebb árfolyamokért kattints ide! >>>

A többi bluechip szintén a stagnálás és a fél százalékos mínusz között mozgott, egyedül a Richter részvényei kúsztak a pozitív tartományba. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,87 pontos emelkedéssel, 36 804,89 ponton nyitott, ezzel a hétfői záró értékéhez képest 0,01 százalékkal erősödött.

Mindeközben a tengerentúlon

Amerikában ezúttal a technológiai papírok vezették az emelkedést, a Dow Jones értéke 0,6 százalékot emelkedett, míg az S&P 500 1, a Nasdaq pedig 1,4 százalékot emelkedett. Ez elsősorban annak volt köszönhető, hogy a befektetők elengedték a koreai konfliktust érintő félelmeiket. Az olajár enyhén emelkedett, a WTI 47,67 dollárig, a Brent 50,77-ig erősödött. Az arany viszont fél százalék feletti esést produkált, 1280,50 dolláron mérték unciánként.

Az amerikai piacon ugyanakkor a Bitcoinban rejlik most nagy sztori, a kettéosztása után ismét ralizik az árfolyam, átlépte a 4000, majd a 4200 dolláros árfolyamot is - ez azt jelenti, hogy egyetlen egységéért már több mint egymillió forintot kell adni. Bár a skálázási probléma megoldásának kérdése megosztotta a fejlesztőket, úgy tűnik, a piac bízik a kriptovalutában, erről korábban itt írtunk bővebben a Privátbankár.hu-n. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek?

Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek?

Évente átlagosan 4,1 százalékkal nőnek majd az egészségügyi kiadások 2017 és 2021 között világszerte. A magasabb költés ugyanakkor nem feltétlenül jelent jobb egészségügyi eredményeket, az egészségügyi szolgáltatóknak valószínűleg továbbra is csökkenő nyereséggel és növekvő költségekkel kell számolniuk.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?