Hirdetés
Hirdetés

Ma is ugrott a forint, már a zloty és a cseh korona is erősödik

Fellegi Tamás, 2018. július 05., 17:36

Véget érni látszik a régióbeli valutahisztéria, gyorsan gyógyul a forint. A tőzsdén az OTP és a Mol estek, drágultak a német autógyári papírok.

Szép három napos ralin van túl a forint: a hétfői 330-ről ma 323-ra módosult az összeg, amennyit egy euróért kell adni. Egyúttal a cseh korona és a zloty is erősödik, ők nem ilyen hevesen, de nem is voltak örökös mélyponton, szemben a forinttal.

euró/forint
euró/forint

A pesti börze esésbe váltott, legalábbis a Mol és az OTP, a két papír 2752 illetve 10 270 forintig esett, ami mindkét esetben 1-1 százalék. A Richter 0,3 százalékkal csökkent 5350 forintig.

Hirdetés

Maximális, 20 százalékos mértékben emelkedett az Est Média 167 forintig, ami egy teljes képtelenség, mivel a cégben nincs semmi és nem is végez semmilyen tevékenységet. Ezen az áron közel 10 milliárd a kapitalizációja, és ezt a morbid helyzetet az eredményezi, hogy a tisztelt befektetők azt várják, jöjjön egy olyan befektető, mint tavaly Mészáros Lőrinc, és megtömje értékkel az értéktelen céget.

Európában a német piac volt ma érdekes, a DAX egy százalékkal emelkedett főleg a három nagy autógyárnak köszönhetően, melyek 3-4 százalékkal kerültek feljebb arra a hírre, hogy az amerikai elnök hajlandó lehet eltekinteni az autókra kivetett vámoktól.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Annyira összebalhézott Izrael és Lengyelország, hogy lefújták a V4-csúcsot

Annyira összebalhézott Izrael és Lengyelország, hogy lefújták a V4-csúcsot

A lengyel és az izraeli kormány már tavaly összekülönbözött egy holokausztra vonatkozó szóhasználat miatt, most azonban új szintre lépett a konfliktus. Miután az ügyvezető izraeli külügyminiszter antiszemitának nevezte a lengyeleket, Varsó lemondta részvételét a holnapra tervezett V4-Izrael csúcson, majd ma délelőtt az egész találkozót törölték.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?