Hirdetés
Hirdetés

Az Altera igazgatósága nem javasolja elfogadni a Wallis ajánlatát

2018. május 08., 11:39

Nagy tulajdonos lett az Aletrában a Wallis, az ilyenkor kötelező ajánlat elfogadását nem javasolj a részvényesek számára.

korrupcio

Ahogy arról már április végén írtunk, az Alterán keresztül készül tőzsdére a Wallis Asset Management Zrt., ennek érdekében egy nagyobb részesedést is vásároltak maguknak. A további (ilyenkor kötelezően megtett) vételi ajánlatának elfogadását azonban nem javasolja az Altera Vagyonkezelő Nyrt., olvasható a BÉT honlapján. Az Altera ugyanis azzal érvelt, hogy továbbra is érdekükben áll, hogy a közkézen lévő részvényeik száma minél nagyobb mennyiségben megmaradjon. Ezzel ugyanis megvalósítható a szükséges szintű részvényesi ellenőrzés, valamint a társaság folyamatos, hosszútávú tőzsdei jelenléte és a működés nyilvánossága.

A Wallis Asset Management a közlemény szerint négy leányvállalatának az Alterába történő apportálása útján elérést kíván biztosítani ezen társaságoknak a nyilvános tőkepiachoz, mely új finanszírozási lehetőségeket teremthet a gépjármű szektorban tevékenykedő cégek számára. A Wallis rövidtávú célja, hogy a társaság részvényei prémium kategóriába kerüljenek, illetve az alkalmazottak létszámának bővítését is tervezik, míg középtávon további értékesítési pontokat nyitna Magyarországon és a célzott régióban.

Hirdetés

De milyen ajánlatról van szó?

Korábban az Altera törzsrészvényeiből már 23,33 százalékot megvásárolt a Wallis Asset Management, amivel az Altera legnagyobb tulajdonosává vált. Ezt a részesedést további 1,74 százaléknyi törzsrészvény vásárlásával 25 százalék fölé kívánja bővíteni. A befolyásszerzés alapján a Wallisnak, mint az Altera egyedüli 10 százalék feletti részvényesének vételi kötelezettsége keletkezett az Altera összes részvényére.

Ezek alapján a Wallis engedélyezésre benyújtotta a Magyar Nemzeti Banknak vételi ajánlatát, amely szerint az Altera összes részvényét, az elmúlt 180 nap forgalommal súlyozott átlagárán, darabonként 520,25 forintért megvásárolná.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Világbotrány a Boeingnél: milyen repülők jutottak még erre a sorsra?

Világbotrány a Boeingnél: milyen repülők jutottak még erre a sorsra?

Az, hogy gyanúsan hasonló körülmények közt lezuhant két, szinte vadonatúj repülő, az egész világot sokkolta, és a Boeing 737 MAX gépeiben mindenki kételkedni kezdett. A világ légügyi hatóságai megvonták a típus engedélyeit, így ezek a modellek most csak a hangárokban állnak. A történelem során fordult már elő hasonló, igaz, nem sokszor – megnéztük a korábban a szégyenpadra került repülőket.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX42085.01+1.81%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?