Hirdetés
Hirdetés

Trump döntött: kikukázzák a Kaspersky-t

2017. december 13., 09:29

Az amerikai elnök hivatalosan is döntött a kiberbiztonságot jelentő orosz vírusirtó kitiltásáról.

Törvénybe iktatta az amerikai elnök a Kaspersky Lab programjainak kitiltását – írja a Reuters. Az Egyesült Államok kormánya mostantól nem használhatja az orosz cég vírusirtó szoftvereit, mivel azok nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek. Az orosz programok kitiltása egy több mindenre kiterjedő védelmi irányelv részeként került az asztalra, ezzel megerősítve, hogy a hivatalos szerveknek három hónapjuk van a programok törlésére.

Ennyire trükkösen még nem próbáltak meg kirabolni minket - Tovább >>>

Az egyik demokrata szenátor szerint a Kaspersky-ügy jól dokumentált és erős aggodalmakat kelt, így a törvény beiktatása már igencsak szükségszerű volt. Jeanne Shaheen hozzátette: a cég szoftverei súlyos veszélyt jelentettek a nemzetbiztonságra. A Kaspersky Lab folyamatosan tagadja az ellene felhozott vádakat, állításuk szerint a cég sosem segítene egy kormánynak a hírszerzésben. Októberben – válaszolva a kritikákra – a cég felajánlotta a vírusirtó forráskódjának és frissítéseinek közzétételét, hogy független szervek is kivizsgálhassák. Az amerikai szervek örömmel fogadták a reakciót, véleményük szerint azonban ez közel sem elegendő.

Hirdetés

A vállalat továbbra is aggodalmát fejezi ki az amerikai döntéshozók földrajz-alapú kiberbiztonsági lépéseivel kapcsolatban, közleményük szerint továbbra is megvédik a felhasználókat, miközben nemzetközi szinten küzdenek a kiberbűnözés ellen. Az amerikai nemzetbiztonsági szervek szerint már csaknem az összes számítógépről eltűnt a program a szeptemberi utasításoknak megfelelően.

Még nem vettél ajándékot? Siess, egy sereg tervezi meghekkelni a karácsonyt!

Kaspersky Lab IT Security Economics jelentése szerint a vállalatok 77 százaléka szenvedett el informatikai támadást az elmúlt 12 hónap alatt. Ráadásul a DDoS és a POS rendszerek ellen egyre több támadást intéznek, kiváltképp a karácsonyi időszakban, amikor a vásárlók száma is megugrik, ezt közölte a Kaspersky a Privátbankár.hu-val. További részletek >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Lerohanták a tavakat a magyarok, milliókkal a zsebükben

Lerohanták a tavakat a magyarok, milliókkal a zsebükben

Túlzás nélkül lerohanták a nyaralók kínálati piacát a leendő vásárlók - ismertette legfrissebb elemzését az ingatlan.com, amely a Balaton és a Velencei-tó melletti települések és az érintett megyékben eladásra kínált lakóingatlanok - lakások, házak és nyaralók - kínálatát és árát vizsgálta több ezer hirdetés adatai alapján.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX0.000%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?