Hirdetés

Újabb portált csinálnának ki a kormány emberei - mi lesz a Mandinerrel?

2017. május 31., 10:21
Cimkék
Mandiner
, média

Ha minden igaz, a kormány embereinek már a jobboldali mérsékelt média is túl kritikus.

Mi is megírtuk, hogy Mandiner Press néven céget jegyeztetett be a sajtóban főként Habony Árpád hitelezőjeként elhíresült Tombor András. A portál szerint az üzletember ezzel közelebb került a Mandiner bekebelezéséhez. A Kettős Mércéhez eljutott információk szerint az átvételre már június elsején sor kerülhet.

Tombor érdeklődése a Mandiner iránt nem újkeletű, az Átlátszó már 2015-ben is cikkezett arról, hogy Tombor bevásárolná magát a Mandiner kiadójába, de akkor az átvételről szóló híresztelések nem bizonyultak igaznak.

Hirdetés

Tombor 1996-ban alapította a jobboldali elitképzésre vállalkozó Mathias Corvinus Collegiumot, amelynek életében azóta is részt vesz, kiterjedt, fiatalokból álló hálót építve fel magának.

A Kettős Mérce információi szerint június elsejétől a portált nem az eddigi kiadó Mandiner Kft. jelenteti meg, hanem Tombor újonnan bejegyzett cége, a Mandiner Press. Egyáltalán nem világos, hogy ez mit fog jelenteni a szerkesztőség munkája szempontjából, ahogyan a kiadóváltás tényéről, úgy erről sem érthető el hivatalos információ. Mindenesetre az nem tűnik kizártnak, hogy az átállás nem csak a kiadó megváltozását jelenti majd, hanem a szerkesztőség munkájának átalakulását is.

Ki az a Tombor András

A „fideszes oligarcha” címke nem áll távol az üzletembertől, aki az ezredfordulón, az első Orbán-kormány idején a miniszeterelnök biztonságpolitikai tanácsadójaként tevékenykedett. A 2000-es évek közepén Schmidt Máriával és Stumpf Istvánnal együtt hírbe hozták egy állítólagos Orbán-ellenes puccs kapcsán, majd az MDF-es lehallgatási botrányban is felmerül a neve.

Közben részt vett az elmúlt évtizedek üzleti életében is, mostanság a TV2 reklámjait értékesítő cég köthető hozzá, hitelezett Habony Árpádnak, és nemrégiben a Népszava megszerzésén dolgozott, ám ez végül nem járt sikerrel.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Kibocsátani mindenütt jó, de a legjobb otthon

Kibocsátani mindenütt jó, de a legjobb otthon

Csökkentik a felesleges bürokráciát, támogatják a bankok technológiai fejlődését és erősítik a pénzügyi szektor stabilitását is a bankok szavatoló tőke számítására vonatkozó, az eddigi prudenciális keretrendszert (CRD, CRR) módosító új változásai. A Magyar Nemzeti Bank szakértőjének szakcikkét közöljük.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX45338.26+0.96%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 268 300 forint volt novemberben. Én ennél