2p
Az elmúlt két évben ráadásul tovább nőtt a számuk, jelenleg Ausztria lakosságának egy jelentős része bevándorló, és egyre többen lesznek.
(Fotó: ENSZ, UNHCR)

Sebastian Kurz külügyi és integrációs miniszter elmondása szerint az ország 8,5 millió lakosából mintegy másfél millióan másodgenerációs bevándorlók – ők, a szüleikkel ellentétben, már Ausztriában születtek. Az országban élő osztrák állampolgárok átlagéletkora 44, a külföldi állampolgároké 35 év.

Tavaly 210 ezer bevándorló érkezett az országba és 90 ezer menedékkérelmet nyújtottak be az osztrák hatóságokhoz, ugyanannyit, mint 2010 és 2014 között összesen. A bevándorlók többsége Afganisztánból, Szíriából és Irakból származik, de sokan jönnek Romániából és Németországból is. A nyelvtudás kapcsán Kurz elmondta: a bevándorlók jelentős része kész elsajátítani a nyelvet, mindössze 17 százalékuk nem beszél a befogadó ország nyelvén.

Túl sokan vannak

A külügyminiszter elmondta: az integráció sikere nagyban függ attól, hogy hányan várnak beilleszkedésre. Kurz szerint gondot jelent, ha valaki nem akar beilleszkedni, hiszen ez a magatartás szélsőségessé váláshoz vezethet, így minél hamarabb foglalkoztatni kell őket.  Az érkezők beilleszkedésére és segítésére egyébként idén nagyjából kétmilliárd eurót szán az osztrák vezetés.

Van, akinek bejött a menekülthullám

Európában továbbra is tanácstalanul állnak a főbb nagyhatalmak a menekültkérdéssel szemben: nehéz megegyezni, ki és hány menekültet fogadjon be, vagy lezárjuk-e a határokat vagy sem. Míg Angela Merkel befogadó politikáját egyre többen veszik sortűz alá, addig Svédország csendben gondolt egyet, és befogadta az odaérkező menekülteket. A gazdaság pedig meghálálta a döntést.>>>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Víz eladó, de nem onnan!
Buksza blog | 2024. augusztus 11. 16:31
Az Egyesült Államokban egy ideje szolgáltatásként vehető igénybe az esőcsinálás jó pénzért, amiben fantáziát látott egy romániai vállalat. Létrehozták a román esőcsináló céget, amely külföldön is tevékenykedik.
Makro / Külgazdaság Az etiópok hatalmasat gondoltak, Afrika legnagyobb repülőterét terveztetik
Privátbankár.hu | 2024. augusztus 11. 07:44
Az Ethiopian Airlines megállapodást írt alá egy új, 6 milliárd dolláros repülőtér tervezésére.
Makro / Külgazdaság Nem Brüsszelre kell haragudni, az Európai Bizottság nagyon kesztyűs kézzel bánik Magyarországgal - véli Palócz Éva (videó)
Csabai Károly | 2024. augusztus 10. 15:27
Hogy miért, elmondta a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet Zrt. igazgatósági tagja, vezérigazgatója a Klasszis Klubban. Ahol a szakemberrel részletesen kielemeztük a legutóbbi kedvezőtlen adatokat, s megpróbáltuk felvázolni a kilátásokat. Egyebek mellett azt, mennyivel kell gyarapodnia a GDP-nek az idei év második felében, hogy teljesüljön a kormány 4-ről 2,5 százalékra leszállított gazdasági növekedési célja. A Klasszis Klub 4. évfolyamának 56. adását most visszahallgathatja.
Makro / Külgazdaság Hatalmas cementipari felvásárlás Ukrajnában
Privátbankár.hu | 2024. augusztus 10. 10:45
Olasz vállalat telephelyei kerülnek a CRH kezébe.
Makro / Külgazdaság Nincs túlélője a brazil repülőgépbalesetnek
Privátbankár.hu | 2024. augusztus 10. 09:10
Összesen 62 ember halt meg.
Makro / Külgazdaság A vártnál jobban gyorsul az infláció Kínában
Privátbankár.hu | 2024. augusztus 9. 19:02
Júliusban a kínai nemzeti statisztikai hivatal pénteki jelentése szerint az elemzők által várt 0,3 százalékot és az előző havi 0,2 százalékot egyaránt meghaladva, 0,5 százalékkal, február óta a leggyorsabb ütemben emelkedtek éves szinten a fogyasztói árak.
Makro / Külgazdaság Kína az EU-s büntetővámok miatt a Kereskedelmi Világszervezethez fordul
Privátbankár.hu | 2024. augusztus 9. 17:20
A kommunista párt vezette ország a kereskedelem tisztaságát félti, kifogásolva az Európai Unió lépését.
Makro / Külgazdaság A British Airways feladja pekingi járatát az orosz szankciók miatt
Privátbankár.hu | 2024. augusztus 9. 16:28
A külföldi légitársaságokat visszatartja a gyenge kínai kereslet, a növekvő költségek és a meghosszabbodott repülési idők, amelyek az orosz légtér elkerülése miatt váltak szükségessé.
Makro / Külgazdaság Ideje felkészülni a főnök-beosztott harc eldurvulására
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. augusztus 9. 15:02
Ha nem tér magához a fogyasztás, akkor feszültebbé válhat a helyzet a különböző cégeknél. 
Makro / Külgazdaság Jött egy rossz hír Németországból
Privátbankár.hu | 2024. augusztus 9. 08:58
Júliusban gyorsult kissé a németországi infláció a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken publikált végleges adatai alapján.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG