Hirdetés
Hirdetés

12 ezer pont felett volt ma a DAX, 300 forint lesz egy dollár?

Eidenpenz József, 2017. február 22., 11:30

Közel két éves csúcson van a német DAX-index, miután tegnap este az amerikai mutatók újabb rekordokat döntöttek. A BUX kissé lefelé korrigált, de még mindig 34 ezer pont felett tudott maradni. A forint erős, de az egyik brókercég a dollár drágulására számít, az ára a 300 forintot is elérheti.

A keddi optimizmus szerdán is kitart a tőzsdéken. Idén először 12 000 pont felett is járt a nap elején a német DAX index, egyedül 2015 tavaszán volt ennél pár száz ponttal feljebb a mutató. Kevéssel 11 óra előtt pár ponttal e határ alatt, de 0,3 százalékos pluszban tartózkodott a német index, hasonló emelkedést ért el a francia és a brit párja is.

Hirdetés

Optimizmusra a kedd esti amerikai szárnyalás adott okot, az S&P 500 és a Dow Jones Ipari Átlag 0,6, a Nasdaq 0,5 százalékkal ment fel a végéig. Nagyon jó lett a német Ifo-index is, amely az üzleti klímát méri. Ma este a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyvét teszik közzé, amitől a kamatemelésre vonatkozó iránymutatást várnak a piaci szereplők.

Jön a Telekom-jelentés

A lengyel, cseh, román indexek kisebb-nagyobb pluszban vannak, a BUX index viszont a tegnapi új, 34 ezer pont feletti csúcs után korrigál, fél százalékkal esik. Egyelőre azonban a 34 ezres határ felett tudott maradni. Négyből három részvény esik, az OTP 0,7 százalékkal 9329-re, a Mol 0,6 százalékkal 21 025-re, a Richter 0,5 százalékkal 6645-re. A Magyar Telekom gyorsjelentését ma fogják közzétenni, a részvénytől több brókercég is kedvező számokat vár. A papír ma három forinttal 524-re emelkedik.

Erősödhet a dollár

A forint kissé erősödött a tegnap esti állapothoz képet, 50 fillérrel olcsóbb, 307,30 az euró bankközi árfolyama. Az Equilor reggeli hírlevele szerint olyan jelzések érkeztek az amerikai jegybankárok felől a napokban, hogy napirenden lehet márciusban a kamatemelés. „A jelenlegi dollárerősödési trend mellett akár 298-300 forintig a dollár-forint árfolyama a közeljövőben. A napi grafikonon kirajzolódott fordított fej-váll alakzat technikailag is megerősíti a képet. A 292.50-es szint áttörése adhat biztosabb jelzést” – írják.

Az olaj tegnapi erősödése megint megtört, ma 0,5-0,7 százalékos esésben, 54,0, illetve 56,30 dolláron forgott a WTI és a Brent. A tegnapi biztató OPEC-nyilatkozat ellenére a fekete aranynak nem sikerült kilépnie a mintegy két hónapja tartott sávból.

Bayer kevesebb osztalékkal

Az Erste hírlevele szerint ma Egyesült Királyságban negyedik negyedéves GDP adatok, illetve export és import számok látnak napvilágot. Az eurozónából januári inflációs adatok érkeznek. A németeknél pedig IFO üzleti hangulatindexet publikálnak. Kedvező gyorsjelentés érkezett a Bayertől, a Daimler pedig gyárat épít Moszkva mellett.

A Daimler szerényen emelkedik ma, a Bayer viszont több mint két százalékos mínuszban van. A gyógyszergyárnál a kifizetendő osztalék maradt el a várakozásoktól.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megjött a katalánok válasza - ennek senki sem fog örülni

Megjött a katalánok válasza - ennek senki sem fog örülni

Carles Puigdemont, a katalán elnök válaszolt Mariano Rajoy spanyol elnök ultimátumára, de a válasz alapján tovább tarthat a feszültség a felek között. A spanyolok rendkívüli kormányülést hívtak össze, és meg akarják vonni az eddigi autonómiát is. A feszültség eszkalálódik.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Napi kommentár - videó

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Heti várható események, adatok

 • október 16
  Fogyasztói árindex (év/év) - szeptember
  Netflix - 2017 Q3
  október 17
  KSH: Építőipar - augusztus
  MNB: Havi fizetési mérleg -- augusztus
  ÁKK: 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukció, 15 mrdFt
  ZEW index - október
  ZEW index - október
  Fogyasztói árindex (végleges) - szeptember
  Morgan Stanley - 2017 Q3
  Goldman Sachs - 2017 Q3
  IBM - 2017 Q3
  október 18
  Munkanélküli segélykérelmek számának változása - szeptember
  ILO munkanélküliségi ráta - augusztus
  Fed Bézs Könyv
  eBay - 2017 Q3
  American Express - 2017 Q3
  október 19
  KSH: Keresetek - január–augusztus
  NGM: Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2017. szeptember végi helyzetéről
  GDP (év/év) - 2017 Q3
  GDP (negyedév/negyedév) - 2017 Q3
  SAP - 2017 Q3
  Philadelphiai Fed index - október
  Friss és tartós munkanélküli-segélykérelmek alakulása
  PayPal - 2017 Q3
  Philip Morris International - 2017 Q3
  Verizon Communications - 2017 Q3
  október 20
  Daimler - 2017 Q3
  General Electric - 2017 Q3

Szavazás

Ön szerint létezik globális felmelegedés?