Hirdetés
Hirdetés

12 ezer pont felett volt ma a DAX, 300 forint lesz egy dollár?

Eidenpenz József, 2017. február 22., 11:30

Közel két éves csúcson van a német DAX-index, miután tegnap este az amerikai mutatók újabb rekordokat döntöttek. A BUX kissé lefelé korrigált, de még mindig 34 ezer pont felett tudott maradni. A forint erős, de az egyik brókercég a dollár drágulására számít, az ára a 300 forintot is elérheti.

A keddi optimizmus szerdán is kitart a tőzsdéken. Idén először 12 000 pont felett is járt a nap elején a német DAX index, egyedül 2015 tavaszán volt ennél pár száz ponttal feljebb a mutató. Kevéssel 11 óra előtt pár ponttal e határ alatt, de 0,3 százalékos pluszban tartózkodott a német index, hasonló emelkedést ért el a francia és a brit párja is.

Hirdetés

Optimizmusra a kedd esti amerikai szárnyalás adott okot, az S&P 500 és a Dow Jones Ipari Átlag 0,6, a Nasdaq 0,5 százalékkal ment fel a végéig. Nagyon jó lett a német Ifo-index is, amely az üzleti klímát méri. Ma este a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyvét teszik közzé, amitől a kamatemelésre vonatkozó iránymutatást várnak a piaci szereplők.

Jön a Telekom-jelentés

A lengyel, cseh, román indexek kisebb-nagyobb pluszban vannak, a BUX index viszont a tegnapi új, 34 ezer pont feletti csúcs után korrigál, fél százalékkal esik. Egyelőre azonban a 34 ezres határ felett tudott maradni. Négyből három részvény esik, az OTP 0,7 százalékkal 9329-re, a Mol 0,6 százalékkal 21 025-re, a Richter 0,5 százalékkal 6645-re. A Magyar Telekom gyorsjelentését ma fogják közzétenni, a részvénytől több brókercég is kedvező számokat vár. A papír ma három forinttal 524-re emelkedik.

Erősödhet a dollár

A forint kissé erősödött a tegnap esti állapothoz képet, 50 fillérrel olcsóbb, 307,30 az euró bankközi árfolyama. Az Equilor reggeli hírlevele szerint olyan jelzések érkeztek az amerikai jegybankárok felől a napokban, hogy napirenden lehet márciusban a kamatemelés. „A jelenlegi dollárerősödési trend mellett akár 298-300 forintig a dollár-forint árfolyama a közeljövőben. A napi grafikonon kirajzolódott fordított fej-váll alakzat technikailag is megerősíti a képet. A 292.50-es szint áttörése adhat biztosabb jelzést” – írják.

Az olaj tegnapi erősödése megint megtört, ma 0,5-0,7 százalékos esésben, 54,0, illetve 56,30 dolláron forgott a WTI és a Brent. A tegnapi biztató OPEC-nyilatkozat ellenére a fekete aranynak nem sikerült kilépnie a mintegy két hónapja tartott sávból.

Bayer kevesebb osztalékkal

Az Erste hírlevele szerint ma Egyesült Királyságban negyedik negyedéves GDP adatok, illetve export és import számok látnak napvilágot. Az eurozónából januári inflációs adatok érkeznek. A németeknél pedig IFO üzleti hangulatindexet publikálnak. Kedvező gyorsjelentés érkezett a Bayertől, a Daimler pedig gyárat épít Moszkva mellett.

A Daimler szerényen emelkedik ma, a Bayer viszont több mint két százalékos mínuszban van. A gyógyszergyárnál a kifizetendő osztalék maradt el a várakozásoktól.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

7+1 tipp arra az esetre, ha tele van a Gmail-ed

7+1 tipp arra az esetre, ha tele van a Gmail-ed

A legnagyobb láda is betelik egyszer, ha sohasem takarítanak benne, az e-mail meg már nélkülözhetetlen a modern élethez. Sokaknál ezer, sőt tízezer számra halmozódnak a levelek, teljes kitakarításuk szinte már reménytelen. De nincs minden veszve, egy hasznos Gmail gyorstisztítás akár percek alatt is végrehajtható.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Napi kommentár - videó

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Heti várható események, adatok

 • június 19
  Export és import

  június 20
  MNB: Monetáris Tanács kamatdöntő ülése
  Euróövezet folyó fizetési mérleg
  Folyó fizetési mérleg
  június 21
  KSH: Keresetek (január-április)
  MNB: Negyedéves fizetési mérleg és külfölddel szembeni állományok
  NGM: Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének május végi helyzetéről
  Jelzáloghitel igénylések
  Használtlakás értékesítések
  június 22
  Tartós és friss munkanélküli-segély kérelmek
  Bloomberg gazdasági várakozások és fogyasztói elégedettség
  Fogyasztói bizalom
  június 23
  KSH: Kiskereskedelem (második becslés, április)
  Feldolgozóipari BMI
  Szolgáltatóipari és feldolgozóipari BMI
  Szolgáltatóipari és feldolgozóipari BMI
  Feldolgozóipari BMI

Szavazás

Ön szerint hogyan kellene hívni a 2018-as költségvetést?