Hirdetés
Hirdetés

Szinte csak a magyar részvényeket vették, kilőtt az olaj és a Konzum

Eidenpenz József, 2017. július 06., 18:45

A legtöbb részvényindex csökkent ma, de voltak kivételek, így a magyar BUX is. Ráadásul nem egy részvénynek köszönhető az emelkedés, általános volt a drágulás. A „Mészáros-cég” Konzum megint nagyot drágult, a forint stabil. Az olajkészletek miatt nagyot drágult a fekete arany.

Nem volt jó hangulat ma a tőzsdéken, a legtöbb index esett. A német, francia, brit indexek és a főbb amerikai társaik nagyon hasonló mértékben, 0,4-0,6 százalékkal mentek le. A kivételek között volt a magyar BUX 0,9 százalékos emelkedésével, valamint például a cseh és az olasz mutató.

A magas hozam nem tesz jót

Hirdetés

A nemzetközi sajtó a rossz hangulatot elsősorban annak a számlájára írja, hogy a világ főbb jegybankjai az alacsony kamatok, a „mennyiségi könnyítések” korszakának végét jelzik. A Marketwatch ezen kívül a geopolitikai feszültségeket is emlegeti, mint például az Észak-Korea jelentette fenyegetés.

A kötvényhozamok emelkedtek, ez pedig hagyományosan rossz hatással van a részévnyárakra. Egy franciaországi kötvényaukció nyomán a német kötvényhozamok 17 havi csúcsra kúsztak fel.

Jól teljesített a Waberers

A BUX index fő elemei közül az OTP 1,4 százalékkal ment fel 9505 forintra, a Mol 1,2 százalékkal 21 305-re, a Telekom 0,9 százalékkal 471-re. A Richter esett, de csak pár forinttal, 6844-re. A Waberers 5125 forinton zárt, a maximuma 5199 forint volt, a kibocsátási ár pedig 5100. A kárpótlási jegy ma 15 százalékkal drágult, a Konzum 17-el, az Opimus kissé süllyedt.

A forint árfolyama alig változott, az euró maradt 309,0 forint. A dollár megint gyengült, vagy inkább az euró erősödött, valószínűleg nem függetlenül az állampapír-hozamoktól.

A legújabb amerikai készletadatok a vártnál nagyobb csökkenést mutattak, így az olaj árfolyama kilőtt. A WTI 2,2, a Brent 2,4 százalékkal drágult, 46,20, illetve 48,80 dollárra.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Komoly hibák a BKK-nál, de meddig mehet el egy etikus hacker?

Komoly hibák a BKK-nál, de meddig mehet el egy etikus hacker?

Az egyik legkomolyabb társadalmi botrányt az elmúlt napokban a BKK jegyvásárlási rendszerében hibát találó, majd azt bejelentő és nyilvánosságra hozó 18 éves hobbiinformatikus ügye volt. A T-Systems, a rendszert üzemeltető cégként feljelentette a hackert, az eljárás ugyan jogilag rendben van, de külföldön ez a feljelentés nem történt volna meg.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Napi kommentár - videó

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Heti várható események, adatok

 • július 17
  Ipari termelés, GDP és kiskereskedelmi forgalom
  Netflix (2017 Q2)
  július 18
  ÁKK: 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukció, 15 mrdFt
  MNB: Monetáris Tanács kamatdöntő ülése
  Fogyasztói árindex
  ZEW index
  július 19
  Wizz Air (2018 Q1)
  Morgan Stanley (2017 Q2)
  július 20
  KSH: Keresetek (január–május)
  NGM: Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének június végi helyzetéről
  Import és export
  EKB kamatdöntése
  Tartós és friss munkanélküli-segély kérelmek
  Fogyasztói bizalom
  július 21
  General Electric (2017 Q2)

Szavazás

Ön melyik országban tartana a leginkább terrortámadástól nyaralás közben?