<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
AfD
Makro / Külgazdaság Választási bukás – vérengzés jön a német jobboldalon
Káncz Csaba | 2021. október 14. 18:31
A történelmi vereség után a CDU összes vezetőjét újraválasztják, az elnöki pozícióra jó eséllyel pályázik Friedrich Merz. Az AfD-t a választási pofon tovább erősítheti eddigi kurzusában: a jobboldal külső perifériájára szorulva és a kemény választói magra koncentrálva. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Merkel pártja "szenzációs győzelmet aratott" a szélsőjobb felett Szász-Anhaltban
MTI | 2021. június 7. 06:29
Pedig az AfD-t tartották a tartományi választás nagy esélyesének.
Makro / Külgazdaság Itt a fordulat? Taroltak a kereszténydemokraták Németországban
Privátbankár.hu / MTI | 2021. június 6. 20:26
Az országosan gyengélkedő CDU 35-36 százalékos eredménnyel nyerte meg a választásokat Szász-Anhaltban.
Makro / Külgazdaság Nyerhet a radikális jobboldal a volt NDK-s tartományban
Privátbankár.hu / MTI | 2021. június 6. 11:16
Az AfD párt támogatottsága már gyakorlatilag egy szinten van a CDU-éval Szász-Anhaltban, ahol ma vannak választások. A győzelemre is esélye van, de hatalomra nem kerülhet, mivel egyetlen párt sem hajlandó szövetkezni vele.
Makro / Külgazdaság Felrobbanhat a német nagykoalíció – már kinézték Merkel utódját
Káncz Csaba | 2020. február 7. 09:37
A dolog pikantériája, hogy 1930-ban éppen az erfurti parlamentben vállalt a náci NSDAP először kormányzati felelősséget. Friedrich Merz a német- és az amerikai nagytőke aktív támogatásával jó eséllyel lehet a következő kancellár. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Vérengzés várható a CDU élén – nagyot mentek a német revizionisták
Káncz Csaba | 2019. október 29. 08:53
A német kormányzó nagykoalíció kiüresedett, pártjait vezetési válság sújtja. A Türingiában agyonvert CDU élén máris megindult a gyilkos belharc. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Új protesztpárt született Kelet-Németországban
Wéber Balázs | 2019. szeptember 2. 13:10
Hivatalosan is új taggal bővült a nagy pártok névsora Kelet-Németországban: az AfD is meghatározó politikai szereplővé vált. Az SPD és a CDU ugyan tovább gyengült, de még nyert, így kormányon maradhat. Német elemzők szerint az AfD azért ment nagyot, mert a keletnémetek új protesztpártja lett. A bevándorlás állítólag már csak másodlagos kérdés volt a választók számára.
Makro / Külgazdaság Itt a német eredmény: előretört az AfD, de nyeregben maradhatnak a kormánypártok
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 1. 22:45
Az ország újraegyesítése óta kormányzó néppártok, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) és a Kereszténydemokrata Unió (CDU) gyengülését és az Alternatíva Németországnak (AfD) bevándorlásellenes ellenzéki párt előretörését mutatják a németországi Brandenburgban és Szászországban vasárnap tartott tartományi törvényhozási (Landtag-) választás részeredményei.
Makro / Külgazdaság A német újraegyesítés nem sikerült – megrendítő jobbos jön vasárnap
Káncz Csaba | 2019. augusztus 28. 13:01
30 évvel az újraegyesítés után is két eltérő világképű és értékrendű populáció él egymás mellett az egykori NSzK és NDK területén. A nyugatiak lenézése és érdektelensége hozzájárult a volt NDK polgárainak erős jobbratolódásához. Most vasárnap két kelet-német tartomány megrendítő jobbost visz be Németország politikai rendszerének. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Egy dolog, amiben nagy eltérés van a volt NDK és Nyugat-Németország között
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 11. 17:38
Az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű szélsőjobboldali ellenzéki párt népszerűsége kétszer a volt NDK területén, mint Németország többi részén.
Makro / Külgazdaság Politikai gyilkosság Németországban – ujjong a szélsőjobb
Káncz Csaba | 2019. június 11. 08:46
Az ország elhárítása áprilisban figyelmeztetett a növekvő jobboldali terroveszélyre. A mostani politikai gyilkosság után a szélsőjobboldali fórumokon örömujjongás tört ki, az AfD egyik helyi szervezetének vezetője pedig nyíltan gúnyolódott a Lübcke elleni merényleten. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Össztűz alá vette a Merkel-kormány az AfD-t
Káncz Csaba | 2019. január 30. 13:08
A berlini kormány egyrészt kiszivárogtatta az elhárítás egy titkos összefoglaló jelentését a jobboldali radikális AfD-ről, másrészt a volt NDK számára tejet-vajat (ingyen sört) ígérő programot mutatott be. A hagyományos politikai centrum rettegéssel figyeli az AfD konszolidációját Kelet-Németországban, ahol három tartományban is választás lesz ősszel. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Németország válaszúton – nyakára lépnek az iszlamista ügynököknek
Káncz Csaba | 2019. január 4. 09:01
A német polgárok többsége megcsömörlött politikai osztályának tevékenységétől. Az őszi keletnémet tartományi választásokon az AfD tovább erősíthet, ez pedig az uralkodó koalíció felbomlásához vezethet. A kormány keményebb vonalvezetést ígér az imámok tevékenységével kapcsolatban. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság A titkosszolgálat ránthatja ki a szőnyeget Merkel kormánya alól
Káncz Csaba | 2018. szeptember 5. 08:57
A chemnitzi forrongás tükrében a német politikai centrumban egyre többen követelik a második legnépszerűbb párttá vált AfD megfigyeltetését az elhárítással. Igen ám, de a 3100 alkalmazottat foglalkoztató és 350 millió eurós éves költségvetésű titkosszolgálat és annak vezetője számos jel szerint közel áll az AfD-hez, amely adott esetben veszélyessé válhat Merkel kormányára nézve.
Makro / Külgazdaság Ma új világ kezdődik egy törvénymódosítással – gyilkos a politikai harc
Káncz Csaba | 2018. május 15. 08:39
A rendőrségi törvény mai módosítása kapcsán sokan kiáltanak rendőrállamot Bajorországban. Ahogyan az elmúlt években a Fidesz sorra vette el a Jobbik témáit, úgy a CSU is behatol ezekben a hetekben az eurószkeptikus AfD politikai szállásterületére. Macron EU reform-terveinek elvetése része a CSU stratégiájának.
Makro / Külgazdaság Kőkeményen kiosztották Merkelt: milliók életét készül tönkretenni?
Privátbankár.hu | 2018. február 23. 14:31
A briteken statuálna példát Brüsszellel karöltve, hogy többet senki se merjen kilépni az Unióból.
Makro / Külgazdaság Megrendült Merkel – már az amerikaiak is érzik a közelgő veszélyt
Káncz Csaba | 2017. október 19. 08:23
Merkel korábbi szándéka, hogy majd a Zöldekkel karöltve tovább folytatja ’Willkommenskulturját’ a törvényesség ellenében, a választásokon halálos sebet kapott. A következő német kormánykoalícó leginstabilabb és legagresszívabb pártjának a szeptemberi választáson óriási pofont kapott bajor konzervatív CSU ígérkezik. Az EU állapotáról mindennél többet elárul, hogy egy kulcsfontosságú indítvány akár a halálos csapás is lehet számára.
Makro / Külgazdaság Borul a német szélsőjobb? Kilép a pártból az egyik elnök
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 26. 13:24
Rögtön a választások után bejelentette, hogy nem ül be saját pártja frakciójába, mostanra kiderült: a pártból is kilép.
Makro / Külgazdaság Máris botrány tört ki a német szélsőjobbnál
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 25. 10:28
A szélsőjobboldali AfD-n belül nézetkülönbségek támadtak, az egyik társelnök nem ül be a frakcióba - szakad a párt?
Makro / Külgazdaság Negyedszer is Merkel nyert, mégis megvalósult a rémálom
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 25. 08:34
Hiába ülhet negyedszerre is a kancellári székbe Angela Merkel, a párt több sebből vérzett a választásokon. A német szélsőjobb ugyanis meredeken száguldott felfele, a AfD a harmadik erőként került ki a választásokból, miközben a két kormánypárt, a CDU/CSU és az SPD jelentősen gyengült. Elemzők szerint Merkel most fizette meg a menekültpolitikát – mire lesz így elég a győzelem?
Makro / Külgazdaság Merkel rémálma válhat valóra vasárnap
Káncz Csaba | 2017. szeptember 21. 08:40
Merkel jövő héttől jóval gyengébb politikai pozícióba kerül, mint amelyet eddig élvezhetett. Az AfD szerint veszélybe került a demokrácia Németországban, mert egy kis, de annál befolyásosabb politikai oligarcha-réteg szállta meg a pártokat. A tavaszi pártprogram az iszlám egészét utasítja el, és azt nem vallásnak, hanem politikai ideológiának tekinti, amely nem egyeztethető össze a német alkotmánnyal.
Makro / Külgazdaság A háború óta először juthat szélsőjobboldali párt a német parlamentbe
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 17. 06:06
A mostani állás alapján nagyon úgy tűnik, hogy az Alternatíva Németországért (AfD) nevű párt, amely pár éve alakult, bejut a Bundestagba a közelgő általános választásokon, és így Hitler óta először lesz szélsőjobboldali párt a parlamentben. Náciknak azért nem neveznénk őket, inkább olyasmik, mint Le Pen pártja.
Makro / Külgazdaság Növekvő bűnözés, radikalizálódó párt: már látszanak a német menekültpolitika árnyai
Káncz Csaba | 2017. május 5. 12:38
A német bűnüldözés éves jelentése döbbenetes növekedésről számol be a migráns gyanúsítottak számában. Rossz előjel, hogy ezzel párhuzamosan radikalizálódik a bevándorlásellenes AfD párt. A hadseregben egyelőre próbálják elkenni a szélsőjobboldali incidenseket, de egy múlt heti letartóztatás komoly hullámokat keltett.
Makro / Külgazdaság Még a végén Angela Merkel lesz a berlini merénylet nyertese
Privátbankár.hu | 2017. január 3. 16:40
Gyakran hallani, olvasni olyan véleményeket, vagy inkább ijesztgetéseket, hogy Angela Merkel kancellárnak már vége, a német kormányt adó nagykoalíciónak lőttek, utánuk káosz vagy a szélsőjobb következik. A németországi közvélemény-kutatások egyáltalán nem ezt mutatják, és ebbe még pár százaléknyi tévedés is belefér.
Makro / Külgazdaság Közös a szélsőjobb és az iszlamisták célja
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 9. 14:57
A menekültválságban rengeteget beszélnek a muszlimokról, közben őket magukat alig szólaltatják meg. A német Die Welt interjút közölt a német muszlimok tanácsának vezetőjével, amelyből kiderül, hogy a muszlimok elleni támadások egy év alatt négyszeresükre nőttek. A muszlimokat egyszerre bizonytalanítják el a szélsőjobboldali és a muzulmán szélsőségesek.
Makro / Külgazdaság Megvadult a CSU – a bajorok pofont adtak Merkelnek a menekültkérdésben
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 8. 20:01
A bajor konzervatív CSU követeléscsomagot állított össze menekültkérdésben, amelyben a menekültek számának korlátozása, a burkaviselet megtiltása, a jogtalanul ott tartózkodók következetes kiutasítása áll. Összességében a menekültpolitika jelentős szigorításáról van szó, amivel erősen szembehelyezkednek a CDU-val és Merkellel.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló