<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Aranyár-csökkenés
Részvény / Deviza / Áru Hogyhogy nincs még az egekben az arany ekkora infláció mellett?
Eidenpenz József | 2022. július 22. 05:27
Az arany a magas és a rezsidémon következtében is tovább emelkedő infláció, a szupergyenge forint miatt most a legjobb befektetési alternatívák egyikének látszik sokak számára. Csakhogy a múltbeli adatok alapján a közmondásos infláció elleni védőszerepe nem mindig működik. Sőt, voltak jó hosszú időszakok, amikor egyenesen veszteni lehetett rajta. 
Részvény / Deviza / Áru Venezuela nyakoncsapta az aranyárat
Fellegi Tamás | 2019. április 16. 18:22
Hirtelen zuhanni kezdett ma az aranyár, egyrészt, miután kiderült, hogy Venezuela eladott aranytartalékaiból.
Részvény / Deviza / Áru Elszállt az OTP, zuhan az aranyár
Fellegi Tamás | 2019. április 11. 18:59
Nagy emelkedéssel új örökös csúcsra ért az OTP, magával húzva a BUX-ot is. A Richter is jól teljesített, nem úgy a Waberer’s. 1300 dollár alá esett az arany.
Részvény / Deviza / Áru Lefordult a forint, esik az arany és az olajár
Fellegi Tamás | 2019. április 5. 11:17
A forint akár tartósan is gyenge maradhat az önfinanszírozási program miatt, nagy lesz az állami devizaigény. A részvénypiacokról ma levonultak a befektetők.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, újabb mélységben a Waberer’s
Fellegi Tamás | 2019. március 5. 10:48
Újra nekiveselkedik a forint, hogy megostromolja a 315-ös eurónkénti szintet, eközben tovább esik az arany. Bekerülhet az AutoWallis a BUX indexbe, új csúcson az OTP, emelkedik a Mol és a Richter, a Waberer’s ára viszont tovább hanyatlik.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az arany, de az MNB még nagy nyerőben van
Fellegi Tamás | 2019. március 4. 11:06
Múlt héten összeomlás-szerűen zuhant az aranyár és ma is gyengélkedik. Az amerikai tőzsdék lényegében letörölték a tavaly év végi esést. Kína szakadatlanul emelkedik, újra a befektetők kedvence lett. Itthon a Richter megy nagyot, esik a Plotinus.
Részvény / Deviza / Áru Milliárd eurós OTP-eredmény, zuhanó aranyár
Fellegi Tamás | 2019. március 1. 11:07
Óriási összeg lett az OTP tavalyi profitja, de a tőkearányos jövedelmezőség is igen magas európai összehasonlításban. Az árfolyam enyhén csökken, a bank értékeltsége reálisnak tekinthető. Összeomlott az aranyár, kitartóan erősödik a forint.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot esett az arany, erős a forint
Fellegi Tamás | 2019. február 28. 11:10
Tegnap hirtelen nagyot zuhant az aranyár, igaz, most már kapaszkodik vissza. A tegnapi forinterősödés ma is kitart, esik az OTP és az AutoWallis. Mára magához tért valamelyest a Waberer's, amely tegnapra tőzsdei szereplésének kezdete óta a harmadára esett.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az olaj, az arany és az amerikai részvények egyaránt
Fellegi Tamás | 2018. november 9. 18:20
Az olajár megállás nélkül esik egy hónapja, de van is honnan. Az arany hirtelen kapcsolt lejtmentbe, az amerikai tőzsdéken pedig a választási eufória ért véget.
Részvény / Deviza / Áru Esik az aranyár, drágul az olaj, ömlik a pénz a Molhoz
Fellegi Tamás | 2018. október 31. 10:17
Ma az OTP emelkedik nagyot a tegnapi Mol-rali után, melynek oka is meglett: jó lett a cég negyedéves eredménye. Világszerte is jó lett a tőzsdei hangulat az egész havi esés után. Néhány nap alatt jelentősen csökkent az aranyár, az olaj viszont mindig újra felpattan.
Részvény / Deviza / Áru Az olaj után az arany ára is beszakadt
Fellegi Tamás | 2018. július 18. 10:33
Először az olaj, majd az arany kezdett meredek zuhanásba, miközben az amerikai részvények csúcsokat döntenek. Itthon a Richter zuhan szakadatlanul, a Mol emelkedik. Közel limittel esik a semmit nem érő Est Media.
Részvény / Deviza / Áru Esik az olajár, gyengül az arany
Fellegi Tamás | 2018. július 13. 11:11
A forint alapvetően gyenge, a Mol esik, az OTP erősödik. Nagyot emelkedtek az amerikai részvények, töretlen az emelkedő trend, Ázsia is erős.
Részvény / Deviza / Áru Gyengélkednek a németek meg mi is, zuhan a török líra
Fellegi Tamás | 2018. március 19. 11:09
A békés pénteki amerikai zárás után ma lefelé tartanak a tőzsdék, különösen a német DAX, valamint a hazai index. Az OTP és a Richter esnek nagyot, a Telekom azonban emelkedik. Lefelé tart a Konzum, az Appeninn és az Opus is. Új mélyponton a török líra, esik az arany és az olaj.
Részvény / Deviza / Áru Gyenge a forint és a cseh korona, zuhant az arany
Fellegi Tamás | 2018. február 27. 19:22
Idei mélypontján a forint az euróval szemben, ezúttal a cseh korona is gyengült, miközben a cseh 10 éves hozamszint 4 éves csúcsra jutott. Nagyot esett az arany, a tegnapi nagy emelkedés után kisebb mértékben ereszkednek az amerikai tőzsdék. Itthon a Richter esett az egyik fontos gyógyszeréhez kötődő várható idei bevételkiesés miatt.
Részvény / Deviza / Áru Esik az olajár és az arany
Fellegi Tamás | 2018. február 8. 10:51
A tőzsdék lelassultak a vad kanyarok után, most a címbeli termékek zuhannak, igaz, közben erősödik a dollár, ami ezt részben indokolja. Esik az OTP és a Richter, gyengül a forint. A bitcoin a tegnapi méretes felpattanás után 8200 dolláron stabilizálódott, az összes kriptodeviza együttes értéke 290-ről 390 milliárd dollárra nőtt a korábbi napok nagy zuhanása után.
Részvény / Deviza / Áru Felpattant az OTP, zuhan az aranyár
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 28. 11:38
Tegnap megint eltűntek az eladók a tőzsdékről, Amerika indexei fel is ugrottak csúcsközelbe. Európában is emelkedik, a BUX-ot az OTP húzza.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a dollár, nem tér magához az OTP
Fellegi Tamás | 2017. szeptember 27. 11:09
Tegnap nagyot esett az OTP, ma is enyhe mínuszban van. A Molt viszont újra megtépték, szokatlan a felaprózás utáni, látszólag alacsony ár. Európa piacai emelkedésnek indultak, Amerika és jól tartotta magát tegnap, félelem sehol és semmitől. Nagyot esett az arany, gyenge a forint, erős a dollár.
Részvény / Deviza / Áru Volt az euró 311 forint közelében is, az Apple húzza le Amerikát
Eidenpenz József | 2017. szeptember 21. 19:11
Az európai tőzsdék felfelé tartottak ma, amiben szerepe lehetett a Fed miatti dollárerősödésnek, illetve eurógyengülésnek, de ez estére kifulladt. Az arany ugyanezért zuhan. A BUX stagnált, a forint nagyot gyengült, az amerikai tőzsdék gyengélkednek.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a dollár, gyengül az arany
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 20. 21:52
Döntött a Fed: jövő hónapban indul a QE program során kiszórt pénz visszagyűjtése. A tőzsdék még emésztik a döntést, a dollár erőre kapott.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az aranyár, gyenge a forint
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 18. 18:24
A tőzsdék továbbra is emelkednek, immár a Nasdaq is új csúcson. A BÉT-en a Richter és az OTP emelkedtek, újra gyengül a svájci frank.
Részvény / Deviza / Áru A mélybe hullott a forint, emelkedik az olajár, esik az arany
Fellegi Tamás | 2017. szeptember 18. 10:58
Halovány a forint, mondhatni harmatgyenge, nem úgy az angol font, amit szinte széttéptek. A tőzsdék vég nélkül emelkednek, Amerika új, kerek csúcson, Európa is hasít, a hazai börzét az OTP és a Richter húzza felfelé. Az olaj rég nem látott magasba került, az arany viszont nem keresett termék, hisz senki nem fél semmitől, határtalan a nyugalom és az öröm a piacokon.
Részvény / Deviza / Áru Esik az arany, erősödik az angol font
Fellegi Tamás | 2017. szeptember 12. 10:35
A tőzsdék szakadatlanul emelkednek, Amerikában meg is van az örökös csúcs, de a BUX sincs messze tőle. A ralit az OTP és a Richter vezeti, miközben a nagy kedvenc Konzum is újra emelkedik. A végtelennek tűnő zuhanás után szépen korrigál a font. A félelmek teljes hiányát mutatja az aranyár esése is, kit érdekel már Kim Dzson Un?
Részvény / Deviza / Áru Esik az olajár, beszakadt az angol font
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 15. 18:33
A Korea körüli félelmek gyorsan eltűntek a piacokról, már nem kell a befektetőknek az arany sem, az olaj sem, a részvények annál inkább. Nincs mese, több mint 8 éves a bika, hiszik, ha látják az atomháborút. Esett a Mol, szárnyalt a Richter, széttépték az új mánia-kispapírt, az Appeninnt. Remekel a Waberer's, ötödik napja emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az olaj és az arany, nem úgy a Konzum
Fellegi Tamás | 2017. július 10. 10:30
A BÉT-en zajlik a Konzum őrület, kisebb mértékben az Opimus láz. A BUX-ot a Richter másfél százalékos emelkedése hajtja. Amerikában emelkedik a Meki, gyengélkedik a Tesla és a Snap. Sok volt az olajárnak az 50 dollár, élesen lefordult róla. Az arany piacán is az eladók az élénkebbek.
Részvény / Deviza / Áru Iszonyatosan elszállt két hónap alatt Mészáros Lőrinc cége
Fellegi Tamás | 2017. július 3. 11:43
Elképesztő ütemben növekszik a két Mészáros cég árfolyama, de különösen a Konzumé, amivel 10-szerezni lehetett két hónap alatt. A Richter, a Mol és az OTP esik, az európai börzék viszont szárnyalnak. Az olajár viszonylag magasan, az arany a mélyben, a forint igyekszik összeszedni magát.
Részvény / Deviza / Áru Erős az olaj, gyenge a dollár
Fellegi Tamás | 2017. június 30. 10:30
A forint kissé erősödik, az euró továbbra is remek formában a dollárral szemben. Az amerikai tőzsdék szépet estek tegnap, de komoly szintek nem törtek, és a vezető papírok nem viselődtek meg. Az európai tőzsdék a tegnapi nagy esés után megpihentek. A BÉT-en emelkedik a Mol, esik az OTP.
Részvény / Deviza / Áru Egy téves megbízástól omlott össze az aranyár
Fellegi Tamás | 2017. június 26. 18:30
Valaki őrületes mennyiségű aranyat borított a piacra, amit állítólag gyorsan vissza is vett. Az európai tőzsdék emelkedtek, tekintettel arra, hogy az olasz bankokat bőszen vásárolták, miután két társuk csődöt mondott, de jött a mentés. Emelkedett a BUX, remekeltek a Mészáros-részvények. A görög 10 éves állampapír hozam 2009 óta a legalacsonyabb szintre került.
Részvény / Deviza / Áru Magához tért az olaj, esik az arany
Privátbankár.hu | 2017. június 26. 11:27
A tőzsdék vidáman emelkednek, élen az olasszal. A BUX fél százalék pluszban, az Opimus és a Konzum ma is élénkek. Hirtelen nagyot esett az arany a reggeli órákban, a forint kitartóan gyengélkedik.
Részvény / Deviza / Áru Hullik az angol font, szabadok a Mészáros-cégek
Fellegi Tamás | 2017. június 9. 10:37
Helyreállhat az Opimus és a Konzum piaca, miután gyakorlatilag megszűnt mára az árfolyamlimit. A kezdeti őrület után meg is jött bennük a korrekció, nagy a forgalmuk, róluk fog szólni a mai nap a BÉT-en. Gyengül az angol font a brit választási patthelyzetben, esik az olaj és az arany, emelkednek az európai tőzsdék, szárnyal a Tesla.
Részvény / Deviza / Áru Megnyugodott a világ? Elmúlt az aranyláz
Privátbankár.hu | 2017. május 14. 09:43
Majdnem ötödével kevesebb aranyra volt kereslet a világpiacon, mint tavaly év elején.
Részvény / Deviza / Áru Esik az arany, gyengül a svájci frank
Fellegi Tamás | 2017. május 10. 10:01
Újabb, soha nem látott magasságba emelkedett az Apple, az Amazon és a Google, velük együtt a Nasdaq Composite is. Ilyen jó hangulatban nem veszik az aranyat, az olajat, de még a svájci frankot sem. A pesti börze ma visszaad egy kicsit a tegnapi méretes vágtából, főleg a Mol.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül a forint, zuhan az arany
Fellegi Tamás | 2017. január 27. 10:58
Csak nem tud magához térni a hazai fizetőeszköz, sőt újabb idei mélypontokat ér el. A török líra nagyon rossz állapotban van, és az arany is egy nagyot kapott, bár ez utóbbi nem meglepő, miután a tőzsdék remekelnek. Itthon az FHB esik nagyot, a Plotinust viszont még mindig veszik 5700 forinton, mindenki kiszállhat, mielőtt elhagyja a tőzsdét a cég.
Részvény / Deviza / Áru Örömmámorban úszik a világ
Fellegi Tamás | 2017. január 25. 10:35
Amerikában ismét vették a részvényeket, újra dőlnek a csúcsok, különösen a Nasdaq esetében. Ma már Európa tőzsdéi is száguldanak, Ázsiában a Nikkei teszi ugyanezt. A BUX-ot az OTP ás a Richter húzza felfelé. Az arany esik, az olaj is gyengül, a forint a mélységben maradt, a török líra tovább esik.
Részvény / Deviza / Áru Kilőtt a Richter, eltűnt a Plotinus
Fellegi Tamás | 2017. január 20. 11:03
A világ tőzsdéi és devizapiacai az amerikai elnöki beiktatást várják, mérsékeltek a mozgások. A pesti börze azonban megugrott, főleg a Richternek köszönhetően. A Plotinus saját részvényeinek lényegében teljes közkézhányadát megvette, nem maradt papír a piacon. Gyenge a török líra, emelkedik az olaj, ereszkedik az arany.
Részvény / Deviza / Áru Nagyobb az osztrák öröm, mint az olasz bánat
Fellegi Tamás | 2016. december 5. 11:24
Az európai tőzsdék szárnyalnak, nyoma sincs az olasz népszavazás kudarca miatti bánatnak. A forint, a zloty és a török líra tovább gyengélkednek, az angol font viszont dübörög. Az arany újabb mélységekben, az olaj masszívan 50 dollár fölött. A hazai börzén a Richternek van ma igen jó napja.
Részvény / Deviza / Áru Gyenge a forint, zuhan az arany
Fellegi Tamás | 2016. november 24. 10:25
A tőzsdéken szinte semmi esemény, miután Amerika ma a hálaadási ünneppel van elfoglalva, a devizapiacok viszont élénkek. A forint elgyengült, a dollár és az angol font erős, a török líra vég nélkül esik. Az arany a tegnapi nagy esés után ma tovább ereszkedik. Az olajár továbbra is stabilan kevéssel 50 dollár alatt.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlott az aranyár, esik a török líra - mi ütött a fontba?
Fellegi Tamás | 2016. november 18. 11:11
A dollár is szárnyal, vele együtt az amerikai tőzsdék is a csúcsokat támadják. Európában a nagyobb piacok kissé gyengülnek, az olasz, spanyol és portugál indexek viszont komolyabban esnek. A BUX kis mínuszban, a Richter és a Telekom húzza le az indexet. A forint a 310-es szintre tapadt, az arany viszont szokatlanul nagyot zuhant.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az olaj és az arany, gyenge a forint
Fellegi Tamás | 2016. november 14. 11:15
Ismét a túlkínálat jellemzi az olaj piacát, a Trump-para múltával pedig a mélybe hullott az aranyár. A dollár kitartóan erősödik. A Facebook emelkedő trendje évek után kezd elbizonytalanodni, Európában viszont veszik a részvényeket, mint a cukrot. A pesti börzén az OTP esik, a Telekom szárnyal.
Részvény / Deviza / Áru Most tényleg összeomlott a font, a forint viszont szárnyal
Fellegi Tamás | 2016. október 7. 11:05
Addig-addig esett az angol font már hónapok óta, amíg ma egy igazi pánik, esetleg manipuláció hatására olyan történt benne, mint közel két éve a svájci frankban. A forint viszont töretlenül erősödik legnagyobb örömünkre. Az olaj tovább emelkedik, immár stabilan 50 dollár fölött van, az arany viszont tovább esik.
Részvény / Deviza / Áru Bivalyerős a forint, zuhan az arany
Fellegi Tamás | 2016. október 6. 10:46
Másfél éves csúcsára érkezett a forint, most már nem irreális a 2-essel kezdődő euró árfolyam. A török líra közben rekord mélységben, az arany is nagyot zuhant, az olaj stabilan áll a magasban. A részvénypiacok Amerikában emelkedtek, itthon a Mol gyengélkedik.
Részvény / Deviza / Áru Megint erősödik a forint, nagyot emelkedik az olaj
Fellegi Tamás | 2016. október 5. 10:45
Újra összeszedte erejét a hazai fizetőeszköz a múlt heti visszaesés után. Az angol font szakadatlanul esik, ugyanezt teszi a török líra is, meglódult viszont az olajár, és masszívan 50 dollár fölé került. A tőzsdék ma mérsékelten esnek, a hazai börzén a Richter és az OTP esik, a Telekom emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Mélyponton az angol font, emelkedik az OTP
Privátbankár.hu | 2016. október 4. 09:47
A hazai bankpapírt egy céláremelés hajtja felfelé, a fontot az egyre rosszabb Brexit kilátások nyomasztják. A török líra is gyengélkedik, a forint stabil.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, zuhan a jen
Fellegi Tamás | 2016. augusztus 29. 11:10
Ha lassan is, de tovább javul a forint, a japán jen pedig hirtelen gyengülni kezdett, volt is honnan. Az európai börzék ma esnek, a DAX vezeti a sort. Itthon az OTP és a Mol vannak lejjebb fél százalékkal. Az arany csendesen gyengül, az olaj egyensúlyra talált kevéssel 50 dollár alatt.
Részvény / Deviza / Áru Esik az arany és a tőzsdék is lefordultak
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 25. 10:47
Hosszabb idő óta először mutatkozik esés a piacokon, Európában 1 százalék körüli. A forint erőt mutat, az arany csak átmenetileg ugrott meg, most újra nagyot esett.
Részvény / Deviza / Áru Amerikai részvényed van? Szépen gazdagszol
Fellegi Tamás | 2016. július 14. 18:08
Nem tud megszakadni Amerika és a kontinentális Európa tőzsdéinek vég nélküli emelkedése. London megállt, a Brexit az Brexit, ahogy az új miniszterelnök is mondotta. A pesti börzén esett a Richter és az FHB, a forint mozdulatlan. Esett az arany, sok volt neki az idei korábbi 30 százalékos erősödés.
Deviza / Áru Mitől ez a nagy bizalom? Esett az arany ára
Privátbankár.hu | 2014. június 2. 10:49
Az ötödik egymást követő kereskedési napon csökkent, így négyhónapos mélypontra süllyedt hétfő hajnalban az arany ára a nemzetközi piacokon. Az arany unciánkénti spotárfolyama 1240,69 dollár volt hétfőn, utoljára február elején volt ilyen alacsony.
Deviza / Áru Tökösen nyitott a forint - 300 az euró
Privátbankár.hu | 2013. április 3. 10:37
A javuló nemzetközi hangulat és a viszonylag jó magyar hírek tovább erősítették a hazai devizát.
Deviza / Áru Esik az euró és az arany, rángatják a forintot
Privátbankár.hu | 2013. február 22. 08:55
Erősödik a nyomás a nyersanyag, és devizapiacokon, a tőzsdék kezdenek megnyugodni.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG