Bérlakás
Ingatlan Itt az MNB nagy dobása: kiterjeszthetik a CSOK-ot az 1 és 2 gyerekes családokra 
Privátbankár.hu | 2022. május 24. 17:27
Tovább élhet az 5 százalékos lakásáfa és a Babaváró hitel is. De csak, ha a kormány megfogadja a jegybank tanácsait.
Ingatlan Megdobja a lengyel bérlakáspiacot a sok millió ukrajnai menekült 
Privátbankár.hu | 2022. március 27. 11:03
Varsóban önrész nélküli lakásvásárlás indulhat májusban.
Ingatlan Sürgős német üzenet Orbán Viktornak: így kell bedurrantani a lakásépítést 
Mester Nándor | 2021. november 29. 05:53
A koalícióra lépett német pártok a lakásépítésre is összpontosítanak a formálódó kormányprogram gazdasági részében. Van rengeteg jó elem ezekben a tervekben, csak észre kellene vennie Orbán Viktor kormányának.
Ingatlan Rengeteg ötletet használhatna a kormány a fiatalok lakáshoz jutásának további segítésére 
Privátbankár.hu | 2021. június 16. 16:41
A demográfiai fordulatot a fiatalok lakáshoz jutásának sokkal hatékonyabb támogatásával is elérhetnénk. Rengeteg ötlet van, meg kellene hallgatnia a kormánynak - derült ki a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) szerdai online konferenciáján. 
Ingatlan A cégeknek és a magánépítkezőknek is kedvezni akar az MNB 
Mester Nándor | 2020. október 2. 06:07
Egyszerre tolná meg a vállalati és magáncélú építkezéseket a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a most közölt 50 pontos program lakásépítési része szerint. Ha megfogadja a kormány, akkor a barnamezős területeken fejlesztők külön jól járnának és több ezer új lakás épülhetne viszonylag rövid időn belül.
Ingatlan Befektetői sóhaj a lakáspiacon: óh, csak a rozsdaprogram jönne már! 
Mester Nándor | 2020. szeptember 30. 06:00
Az intézményi befektetők még kerülik a szállodákat és a plázákat, de sorban állnak a raktárakért. A nagyobb magánbefektetők még mindig veszik az irodaházakat, de a kisbefektetők egy része már kiszállna a lakáspiacból. Ám ha beindul a kormány rozsdaövezeti programja, akkor az visszaterelheti a kisbefektetőket az ingatlanpiacra, ami a válságok alatt mindig menedékül szolgál a hosszú távra tervezőknek.
Ingatlan Venni és kiadni – tényleg ekkora biznisz a lakáskiadás? 
Privátbankár.hu | 2017. október 12. 16:32
A panellakások kifizethető, egyben ideális befektetési célpontot jelentenek azok számára, akik kiadási céllal szeretnének ingatlant vásárolni. Budapest ugyan már drágának számít, de néhány nagyvárosban még érdemes beszállni ebbe a befektetési formába. Kevesen ismerik, de létezik mesterképlet is, ami alapján könnyen tervezhető a megtérülés – mutatjuk, mi ez.
Ingatlan Egész Európa irigyelheti a magyar lakástulajdonosokat 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 11. 19:00
A lakásbérleti hozam a fővárosban és több egyetemi városunkban is meghaladta a bruttó 7%-os hozamszintet 2016-ban, ami nemcsak a többi régiós fővároshoz viszonyítva magas érték, hanem európai összehasonlításban is kiemelkedő. Bár úgy tűnhet, hogy elszálltak nálunk a lakásárak, még mindig a legolcsóbbak között vagyunk még a régióban is.
Vásárló Lakást keresel? Vigyázz a csalókkal! 
Privátbankár.hu | 2016. október 10. 11:20
Sokan előre kérik a foglalót, aztán eltűnnek a lakással együtt – ezekre figyelmeztet a rendőrség.
Ingatlan Bérlakás-program: oldja meg a gondot az állam helyett a munkáltató? 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 27. 16:45
A drasztikus albérletárak és a kihasználatlanul álló önkormányzati lakások sora ellenére sincs még érdemi terv egy esetleges bérlakásprogramról. Ugyanakkor a cégek rájöttek: a munkaerőhiányt orvosolni tudják azzal, ha lakhatást is biztosítanak elérhető áron. Balla Ákost arról kérdeztük, elterjedhet-e a modell a versenyszférában?
Ingatlan Ez lenne a budapesti olimpia egyetlen haszna? Beindulhat a bérlakás-program 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 22. 16:49
66 ezer ember elszállásolásáról biztos gondoskodni kellene az olimpia miatt, de itt a megoldás, hogy utána mire használjuk a felhúzott épületeket.
Ingatlan Óriási feketézés megy a lakások kiadásánál - változás közeleg? 
Privátbankár.hu | 2016. április 20. 18:30
Nemrég felröppent egy ötlet: négyzetméterenként 1500 forintos adót vetnének ki a hosszú és a rövid távú ingatlankiadásra is. Hogy ebből mi lesz, azt még nem tudni, de a mostani rendszeren lenne mit faragni - Balla Ákos elmondta, miért kell még akkor is adót fizetni a lakáskiadás után, ha nehezünkre esik, és hogyan lehetne igazságosabban megadóztatni a bérbeadást.
Ingatlan Így fizethetnél te is kevesebb bérleti díjat 
Privátbankár.hu | 2016. április 13. 16:03
Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák ügyvezetője és a Privátbankár ingatlanszakértője szerint nagyon alacsony a kerületi önkormányzatok tulajdonában lévő bérlakások száma. Pedig a jelenlegi, horror áron lévő albérletek mellett jelentős alternatívát jelenthetnének a könnyített feltételekkel megszerezhető szállások.
Karrier Megint kitalált valami nagyon jó dolgot a kecskeméti Mercedes 
Privátbankár.hu | 2016. február 5. 11:03
Óvodát már egy éve működtet a kecskeméti Mercedes gyár, most bérlakás-programot is indítanak a dolgozók számára.
Ingatlan Százéves mélypontra zuhant a magyar lakásépítés - ez lenne a megoldás? 
Privátbankár.hu | 2015. január 3. 10:22
Százéves mélypontra esett a magyar lakásépítés, miközben a 4,4 millió lakásból félmilliót azonnal le kéne bontani, 70 százalékát pedig felújítani. A bizonytalan jövőkép miatt nem sokan mernek belevágni egy építkezésbe, egy állami bérlakásprogramon viszont mindenki nyerhetne - egy egyesület még azt is kiszámolta, mekkora bérleti díjjal működhetne a rendszer.
Ingatlan Nem épülnek bérlakások - így változtatnának a helyzeten  
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 25. 16:02
Bérlakás-építési tervet dolgoztak ki szakmai szervezetek, uniós forrást, kedvezményes kamatozású hitelt és kormányzati szerepvállalást remélnek hozzá.
Makro / Külgazdaság Itt az új közösségi bérlakásmodell 
Privátbankár.hu | 2013. november 27. 10:47
A mintaprojektet civilek dolgozták ki, az államnak nagyjából 200 millió forintba kerülne az eladósodott és hajléktalan emberek lakásproblémájának megoldása.
Pénzügyi szektor Mielőtt perelnénk: mit tegyünk, ha nem tudjuk fizetni a hitelt? 
Privátbankár.hu | 2013. július 3. 17:45
Sok ezer család életét keseríti meg a válság óta a devizahitelek törlesztése - nem véletlen, hogy egyre több per indul az ügyben. A bankok ellen folytatott kétes kimenetelű háború helyett érdemes tisztában lenni az egyéb lehetőségekkel is, ha nem tudjuk fizetni a hitelünket. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat mindenkinek kész segíteni.
Ingatlan Félmillió lakás üresen áll az országban. Megoldás: szociális lakásügynökség 
Privátbankár.hu | 2013. május 27. 08:41
Szociális lakásügynökség felállítása segíthetné az önkormányzatok bérlakás-gazdálkodását, a szervezet lényegében "átvállalná", hogy összehozza a nem lakott, üresen álló lakás tulajdonosát és a szociálisan rászoruló bérlőt.
Ingatlan Az infláció mértékével emeli a lakbéreket januártól a Fővárosi Közgyűlés 
Privátbankár.hu | 2012. október 3. 12:29
Jövő januártól egységesen 3,9 százalékkal emelkedik a lakbér a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló mintegy ezer lakásban - döntött a Városháza.
Ingatlan Az EU-nak sem mindegy, mikor újítjuk fel a lakásunkat 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 13. 15:24
Mielőbb el kell készíteni a magyar lakásépítési és -felújítási stratégiát ahhoz, hogy a következő uniós költségvetési időszakban lakásszektorban felhasználható támogatáshoz jusson az ország.
Karrier Beszáll a lakbérbe az állam? Már költözünk is 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 21. 13:57
Egy friss kutatás szerint a lakhatási támogatás a munkavállalók többségét valóban ösztönözné arra, hogy lakóhelyétől távol vállaljon munkát. A legszívesebben persze egy masszív bérkiegészítés miatt kezdenék pakolni a bőröndöt a magyar dolgozók, de ha csak 30 százalékot csapnának a fizetéshez, akkor inkább a lakbértámogatást választaná a többség.
Ingatlan Lakáspiac: jobban járnak a bérlők, mint a vevők 
Privátbankár.hu | 2011. december 21. 12:26
Öt évvel ezelőtt a kedvezőbb törlesztőrészletek miatt valóban jobban járt az, aki a devizahitelének törlesztőrészleteit és nem a bérleti díjat fizette. Mára azonban a bérleti díjak 2-3 éve tartó csökkenésének és a devizahitelek okozta válságnak köszönhetően a bérlakás piac élénkülése várható.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG