<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Bürokrácia
Makro / Külgazdaság Végre elárulja a kormány, hány embert akar kirúgni
Privátbankár.hu | 2018. október 13. 13:43
A tervek szerint hétfőn adnak információkat a közszférában készülő tömeges elbocsátásról - illetve bürokráciacsökkentésről.
Makro / Külgazdaság Nesze neked, bürokráciacsökkentés - tényleg ennyit sikerült összehozni?
Privátbankár.hu | 2017. október 25. 12:30
A kormány korábban az állami alkalmazottak számának csökkentését tűzte ki célul. Azt gondolták, hogy a köztisztviselőként, közalkalmazottként dolgozó felesleges létszám átirányítható a versenyszférába és ezzel kezelni lehet az egyre növekvő munkaerőhiányt. A Policy Agenda a tavalyi költségvetés zárszámadása alapján azt látja, hogy a bürokrácia csökkenése leginkább a pedagógusok esetében érezhető.
Személyes pénzügyek Mik maguk, ócska tanácshivatal? A közszolgáltatók tovább packáznak az emberekkel
Privátbankár.hu | 2017. június 15. 20:30
Bürokráciacsökkentésben, emberközeli bánásmódban, átláthatóságban vagy csak racionalitásban nemcsak az államnak vannak restanciái. A közszolgáltatókkal továbbra is értékes órákat pocsékolhatunk el az életünkből, ráadásul tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit számítógéppel lehet a leghatékonyabban. (Jegyzet.)
Makro / Külgazdaság Jönnek az újabb kirúgások? Lázár János őszre ígért valamit
Privátbankár.hu | 2016. július 1. 16:15
Küszöbön az újabb bürokráciacsökkentés, részleteket egyelőre nem árult el a miniszter.
Karrier Lázár elmagyarázta, miért kell a bürokráciacsökkentés
Privátbankár.hu | 2016. február 8. 09:23
A miniszter szerint az utóbbi időben a tisztviselők a háttérintézményekbe menekülnek.
Karrier Újabb részletek derültek ki az állami elbocsátásokról
Privátbankár.hu | 2016. február 5. 09:30
Lázár János az MTI-nek adott interjúban beszélt arról, miért kell csökkenteni az állami szféra dolgozóinak létszámát, az állami intézmények számát és mit tesznek a bürokrácia csökkentése érdekében.
Makro / Külgazdaság Felesleges színjáték, vagy valódi spórolás - mire készülnek Lázárék?
Privátbankár.hu | 2016. január 27. 12:26
A kormány a bürokrácia csökkentése jegyében jelentősen megnyirbálná az állami alkalmazottak létszámát és első érdemi lépésként februárban dönt a minisztériumi háttérintézmények és kormányhivatalok helyzetéről. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint célkeresztben 73 intézmény van, ahol a bérköltségeknek átlagosan a 20 százalékát meg lehetne spórolni.
Vásárló Ég veled többórás sor? Sokkal egyszerűbb lesz az ügyintézés
Privátbankár.hu | 2015. november 17. 12:29
Bürokráciacsökkentő törvénycsomagot fogadott el a parlament
Makro / Külgazdaság 99 tippel és egy mobilalkalmazással segítik a migránsokat
Eidenpenz József | 2015. október 11. 11:17
A migránsok szerbiai útját segítő telefonos alkalmazást mutattak be Presevóban - írta az MTI. Németországban inkább az integrációt segítik elő, és 99 tudnivalót gyűjtöttek össze azoknak, akik be akarnak illeszkedni. Alkotmány, munkakeresés, időérzék, nagy különbségek – érted?
Vállalat Leszámolna végre az állam a vállalkozások rákfenéjével?
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 8. 11:19
A bürokrácia és az adóterhek igencsak elveszik a vállalkozók kedvét. Ezen kell most változtatni.
Személyes pénzügyek Szja-bevallás? „Mind abból a házból jönnek ki, ahol mindenki megőrül”
Privátbankár.hu | 2015. május 20. 18:30
Az utóbbi években jottányit sem lett egyszerűbb egy normál szja-bevallás kitöltése, 27 oldal között lehet elveszni, a kitöltési útmutató egyre hosszabbra dagad, már majdnem 300 oldal. Három számmal tökéletesen összefoglalható jövedelemért is hét oldalt kell kitölteni. Az internetes kitöltés sokat segít, de fapados.
Makro / Külgazdaság Pakolásszák az állami hivatalokat – reméljük, tényleg csökken a bürokrácia
Privátbankár.hu | 2014. december 16. 10:21
Egymilliárdos megtakarítást hoz a Tervezési Hivatal megszüntetése – írja az NGM, feladatait a minisztérium veszi át. Megszűnik a Munkaügyi Hivatal is, de a hivatalok száma ettől csökken, mert egyes funkciókat egy új szervezethez csoportosítanak. Kérdés, mire volt jó egyáltalán, mert ahogy írják, „nem képezett hidat a munkáltatók és az álláskeresők között”.
Vásárló Szeretnél egy hűtőt állami támogatással? Kösd fel a gatyád, kemény menet lesz!
Privátbankár.hu | 2014. október 22. 20:10
Látszólag sorra jönnek a jó hírek lakossági pályázatokról, mint az állami kazáncsere-támogatás, hűtőszekrénycsere-támogatás, nyílászáró-támogatás. A probléma csak az, hogy mindegyiknél van valami korlátozás és óriási a bürokrácia. Pedig állítólag jövőre „bürokrácia-lebontó” csomagot terveznek.
Makro / Külgazdaság Nem akar bürokratikus cafrangot a bürokrácia-űző Kósa Lajos
Privátbankár.hu | 2014. október 18. 07:53
Magyarországon a GDP-arányos igazgatási költség 10,6 százalékon áll, s ha felezzük is, magasabb lesz, mint az EU-átlag - nyilatkozta a Népszabadságnak Kósa Lajos.
Makro / Külgazdaság Lázár Jánosnak elege van a hülye szabályokból
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 3. 08:48
A kormány 2015. január 1-jén elindítja az Államreform 2 nevű programot, amelynek része lesz az úgynevezett állami rezsicsökkentés, vagyis az állami szolgáltatások díjának csökkentése, továbbá a köztisztviselői életpályamodell kialakítása - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az MTI-nek adott interjújában. Hatékonyabb államot szeretne, ami békén hagyja az embereketahelyett, hogy megkeserítené az életüket. Ingyenes lehet legalább egy igazolvány.
Makro / Külgazdaság Versenyképességi potenciálunk szinte semmi a régióban
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 4. 09:31
Csupán négy EU-tagállamot tudunk megelőzni a Világgazdasági Fórum legfrissebb versenyképességi listáján, a régió átlagát pedig mi húzzuk le. Magyarország versenyképessége romlott, minek köszönhető ez, miközben az ország "jobban teljesít"?
Makro / Külgazdaság Spórolós ember lett az új kínai államfő
Privátbankár.hu | 2013. március 14. 08:13
Hszi a Kínai Kommunista Párt tavaly novemberi kongresszusa óta a párt főtitkára és nyílt titok volt, hogy elődjét, Hu Csin-taót nemcsak a párt vezetésében, hanem az államelnöki poszton is váltani fogja.
Makro / Külgazdaság Magát ostorozza Matolcsy György
Zsiborás Gergő | 2012. március 14. 15:53
 
Részvény / Deviza / Áru Elég a korrupcióból, a szabályozás hirtelen változásaiból
Privátbankár.hu | 2012. február 20. 10:59
Adzsáj Piramalnak annyi a pénze, mint a pelyva, ám India hiába a világ egyik leggyorsabban fejlődő országa, a milliárdos tanácstalan, amikor arról kell döntenie, mit csináljon tőkéjével. "Az a gond, hogy ez India. A nagy befektetések zavarosak" - magyarázza a férfi. Az indiai üzleti elitnek elege van a korrupcióból, a politikai bénultságból, az engedélyezési procedúrák elhúzódásából, a szabályozások hirtelen változásaiból, a huzavonákból.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG