Cofidis
Pénzügyi szektor A koronavírus miatt nőhet az online hiteligénylések aránya
Csabai Károly | 2020. március 11. 11:39
A személyes, bankfiókos ügyintézéssel szemben. Esélyes azonban, hogy a világjárvánnyá terebélyesedő kór akár jelentősen visszavetheti a gazdasági növekedést, ami értelemszerűen a hitelkeresletet is mérsékelheti.
Személyes pénzügyek Újabb válság? Ugyan! Ettől félnek igazán a magyarok
Privátbankár.hu | 2019. március 16. 10:33
A globális problémák közül az emberek jobban tartanak a természeti erőforrások kimerítésétől, a világméretű felmelegedéstől, mint egy újabb gazdasági válságtól.
Karrier Egyre nagyobb a gond: miért kell hónapokat várni, ha szerelőt hívnánk?
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 17. 20:20
A lakosság is tisztán érzékeli már, hogy a szolgáltató szektorokban sok a hiányszakma és jelentős a munkaerőhiány. A magyarok több, különböző típusú szakma esetében is nehéznek tartják a megfelelő szakemberek megtalálását. Ide tartozik a szakorvos (84%), a villanyszerelő (82%), a festő-mázoló (80%), a háztartási gép szerelő (79%) - derült ki a Cofidis Hitel Monitor országos reprezentatív kutatásának friss adataiból.
Személyes pénzügyek Biztonságra vágynak a magyarok, mégsem tesznek érte – miért?
Privátbankár.hu | 2018. május 24. 17:51
Dacára a rengeteg lehetőségnek csupán a magyarok alig ötöde használja az innovatív pénzügyi megoldásokat.
Személyes pénzügyek Megtört a jég: így még senki sem vett fel Magyarországon személyi kölcsönt
Privátbankár.hu | 2017. október 19. 13:57
Mostantól video chaten is vehetünk fel személyi kölcsönt - meg is van az első szerződés.
Személyes pénzügyek Bejutott az egyik bankba a Cofidis hitele
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 22. 07:37
A Cofidis online és telefonon szokta értékesíteni a hiteleit, most az egyik bankkal kötöttek megállapodást.
Személyes pénzügyek Neked mire megy a fizetésed? Erre költik a magyarok a legtöbbet
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 21. 12:40
Az is kiderült, milyen "kiadásnak" örülünk a legjobban.
Pénzügyi szektor Megbüntette az MNB a Cofidist
Privátbankár.hu | 2017. március 23. 11:45
A jegybank szerint megsértették az adósságfék-szabályokat.
Vásárló Örülhetnek az autókereskedők – az idei a rekordok éve lehet
Privátbankár.hu | 2017. január 24. 13:08
Eddig mindenki elnapolta az autóvásárlást, idén minden tízedik magyar szerezhet magának új kocsit.
Karrier Ők azok, ahol alig van valakinek gyereke, pedig majdnem mind szeretne
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 14:46
Az Y generáció 44 százaléka él még szüleivel egy kutatás szerint. Akiknek saját lakásuk van, azok kétharmada szülői segítséggel jutott hozzá. Ugyanakkor a többségük azt állítja, hogy el tudja tartani saját magát. Alig van közülük valakinek gyereke, pedig majdnem mindegyik szeretne.
Vásárló Nevetségesen szórjuk a pénzt - ingünk, gatyánk rámegy a karácsonyra
Privátbankár.hu | 2015. december 19. 09:37
Nem csak az ajándékok, de a karácsonyi menü, a két ünnep közötti családlátogatások és a szilveszteri buli is nyomot hagy a családi költségvetésben – derül ki a Cofidis decemberben végzett, saját kutatásából. A több mint félezer válaszadó többségének jelentős anyagi megterhelést okoz az év vége, amit januárban spórolással kompenzálnak. A legtöbb megkérdezett számára viszont ez egyértelműen jó csere, megéri a költekezőbb decembert szűkebb januárra váltani.
Személyes pénzügyek A szabályozó megfúrja a lakossági hitelbővülést
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 16:20
Optimista képet próbál festeni a Cofidis a hitelfelvételről, ám az új hitelfelvételi szabályok és az a tény, hogy kevesen érzik a személyi hitelek terén a kamatverseny hatását, nem sok jóval kecsegtet.
Pénzügyi szektor Pénzügyi teszt: hogy veszünk fel hitelt és hogy takarékoskodunk?
Privátbankár.hu | 2015. március 22. 19:00
A magyarok pénzügyi ismereteit vizsgáló tesztből kiderült, hogy abban mindenki egyetért, hogy hitelfelvétel esetén érdemes körülnézni az ajánlatok között, ennek ellenére a megkérdezettek kétharmada első körben automatikusan saját bankjához fordulna. A magyarok nagy százalékának van megtakarítása, de azt jóval kevesebben fektetik be. A magyarok általában bizonytalannak érzik pénzügyi ismereteiket.
Pénzügyi szektor Nem csak nem értünk a pénzhez, még lusták is vagyunk
Privátbankár.hu | 2015. március 21. 14:05
Milyenek a magyarok pénzügyi ismeretei? Egy friss kutatás számos ellentmondásra rávilágított: például sok tízezer forinttal megrövidítik magukat a magyarok azzal, hogy hitelfelvétel esetén a többség első körben saját bankjához fordulna ahelyett, hogy körülnézne a piacon. De a magasabb iskolai végzettséggel és jövedelemmel rendelkezők se tudnak eligazodni a hitelek között.
Személyes pénzügyek Szívesebben mennénk magánorvoshoz - ha lenne miből
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 2. 20:10
Több mint 100 ezer forintot költünk évente az egészségünkre, azonban csak töredékét megelőzésre. A magyarok harmadát egy kisebb egészségügyi kiadás is váratlanul érintené, viszont akár kölcsönt is venne fel, hogy magánorvoshoz forduljunk.
Vásárló Sláger-ajándékok, ötvenezres költés: így karácsonyoztak a magyarok
Privátbankár.hu | 2014. február 3. 14:08
Több mint 30 ezer forintot költöttünk átlagosan ajándékra, és még ehhez jött az ünnepi készülődés költsége. A magyarok fele többet szeretett volna költeni, de kevesen nyúltak hitelhez - megvan, mik voltak a slágerajándékok.
Pénzügyi szektor Hogyan válasszak? 8+1 tipp a személyi kölcsönökhöz
Privátbankár.hu | 2013. október 16. 06:05
A magyarok 75 százaléka úgy érzi, körültekintően járt el hitelfelvételekor, mégis legtöbbjüket később érte kellemetlen meglepetés a hitel költségeivel kapcsolatban. Hogyan kerülhető ez el és mikre kell odafigyelni, amikor kölcsönt akarunk felvenni? Mik a személyi kölcsön előnyei?
Személyes pénzügyek Az átlag magyar 100 ezret költ az egészségére, és Ön?
Privátbankár.hu | 2013. június 12. 09:44
A magyarok átlagosan 100 ezer forintot fordítanak évente egészségmegőrző termékek vásárlására, de a lakosság kevesebb, mint fele tesz aktívan azért, hogy egészséges maradjon. A megelőzést szolgáló szűrővizsgálatokon csak az emberek 40 százaléka vesz részt.
Pénzügyi szektor A magyarok fele nem ijed meg a hiteltől
Privátbankár.hu | 2013. május 6. 12:08
A Cofidis Hitel Monitor első negyedéves felmérése szerint az előző kutatás óta nem változott a 18-69 éves lakosság vásárlási kedve, a célcsoport 34 százaléka tervez nagy értékű beruházást.
Pénzügyi szektor Minden második magyarnak van hitele, sokaknak nem is egy
Privátbankár.hu | 2013. április 25. 14:55
A Cofidis Hitel Monitor első negyedéves felmérése szerint a 18-69 éves lakosság 76%-a, a 30 éven aluliak 49%-a vett már fel valamilyen hitelt. A lakosság hitelállománya továbbra is magas, miközben a bankokkal szembeni bizalmatlanság folyamatosan nő.
Pénzügyi szektor Megégettük magunkat: a magyarok 61 százaléka most is törleszt
Privátbankár.hu | 2013. január 22. 11:41
Ötből négyen vettek már fel valamilyen hitelt a hazai lakosság körében, a többség pedig jelenleg is törleszt valamilyen banki kölcsönt. A hitelekkel kapcsolatban változatlanul inkább negatív hozzáállás tapasztalható; a gazdasági kilátások bizonytalanok, a lakosság pénzügyi tájékozottsága továbbra is pocsék.
Pénzügyi szektor A magyarok negyede nem tudja, mit jelent a THM
Privátbankár.hu | 2012. január 19. 20:01
Hitelfelvétel során a legfontosabb elvárás a magyarok számára az alacsony THM, ugyanakkor a lakosság negyede nincs tisztában a fogalom tartalmával. Személyi hitelek esetén a a havonta változatlan törlesztő részletet, alacsony THM-et és a rejtett költségektől való mentességet tartják a legfontosabbnak a fogyasztók.
Pénzügyi szektor Minden második magyar tartozik a bankoknak
Privátbankár.hu | 2012. január 6. 06:00
A magyarok közel háromnegyede vett már fel valaha hitelt, és minden második magyar jelenleg is tartozik valamelyik pénzintézetnek. A lakosság körében a legelterjedtebb hiteltípus a lakáshitel; a személyi kölcsönt a többség a számlák kifizetésére, élelmiszer vásárlásra, vagy egy másik hitel kiváltására vesz fel.
Friss
hírlevél