Családi vállalkozás
Pénzügyi szektor Miben új a családi vagyonkezelés, amivel most rukkolt elő az Apelso? 
Bózsó Péter | 2024. február 23. 07:53
Eddig általában vagyonkezelésről beszéltek az iparág cégjei, most családi változatával kíván piacot szerezni az Apelso, mégpedig a felső tízezer családot célozva. Miben új ez?
Vállalat A Családi Alapítványoké a jövő – Csányi Sándor is így gondolhatta? 
Natív tartalom | 2023. április 12. 11:42
A tapasztalat az, hogy még mindig sok sikeres családi vállalkozás, hosszú évtizedek kemény munkája ellenére egyre halogatja, hogy felkészüljön a jövőre, a generációkon átnyúló utódlástervezésre és a megteremtett üzleti értékek és a vagyon előrelátó megőrzésére, valamint a következő generáció tényleges, aktív bevonására. Dr. Mátés Adrienne, a bpv Jádi Németh Ügyvédi Iroda partnere szakcikkében értékeli a nemrégiben megjelent hírt, amit több sajtóorgánum is felkapott, hogy az egyik leggazdagabb magyar (is) a magánalapítványi formát választotta családi vagyona kezelésére.
KKV Még idén véget ér a háború? A magyar családi cégek erre számítanak 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 15. 11:38
Úgy tűnik, a hazai családi vállalatok ellenállóbbak az orosz-ukrán háborúval szemben, mint a hagyományos cégek, ugyanis jelentős részük számol árbevétel-növekedéssel.
KKV Nincs hova halogatni a generációváltást: zajlik a forradalom a magyar családi cégeknél 
Privátbankár.hu | 2022. július 11. 10:48
Egyre több családi cégnél történik meg a generációváltás, és ez felgyorsíthatja a digitalizációt –  derült ki a K&H családi vállalatok indexből. Mivel az infláció és az orosz-ukrán konfliktus az ő gazdálkodásuk elé is jelentős akadályokat görget, most mindennél időszerűbb lehet, hogy innovatív fejlesztésekkel növeljék hatékonyságukat.
KKV A családi vállalkozások is elég sötéten látják a jövőt, de hosszú távra terveznek 
Privátbankár.hu | 2022. június 9. 10:58
Sújtja őket az infláció és az anyaghiány, de igyekeznek hosszú távra tervezni a családi vállalkozások.
Makro / Külgazdaság Jól megszedték magukat a családi cégek 
Privátbankár.hu | 2022. április 12. 10:57
Minden harmadik családi cég növelte bevételeit tavaly, derült ki a K&H családi vállalatok kutatásából, és bár várakozásaik mérséklődtek, előrejelzéseik szerint az infláció jóval kevésbé fogja megviselni őket, mint a vírus miatt bevezetett korlátozások. 
Makro / Külgazdaság Egy ikonikus hely, ami brutálisan megy, mégis eladó 
Kormos Olga | 2021. november 28. 12:46
Új gazdát keres az ikonikus "piros angolbuszos, jó lángosos, sült hekkes, meggysörös Dunaparty Megálló”.
Személyes pénzügyek 11. Vállalkozási és adózási ismeretek 
Privátbankár.hu | 2020. december 28. 12:47
A vállalkozáshoz először is szükség van egy ötletre, hogy milyen tevékenységet szeretnénk végezni, legyen az akár termékértékesítés, akár szolgáltatásnyújtás. Meg kell vizsgálni, hogy ez az ötlet egyáltalán piacképes-e, azaz lesz-e rá érdeklődés, meg fogják-e venni a terméket, szolgáltatást.
Vállalat Vissza a jövőbe - Hogy vigyázzunk jól a családi vállalkozásunkra? 
Natív tartalom | 2020. október 28. 15:04
Amikor öröklési kérdésről esik szó, mindenkinek először a családjog jut eszébe, annak összes érzelmi nehézségével. Pedig a kérdés ennél sokkal összetettebb, és nagyon komoly gazdasági-pénzügyi háttere van, ami tulajdonképpen az alapító / örökhagyó életében gyökerezik. Dr. Mátés Adrienne, a bpv Jádi Németh Ügyvédi Iroda ügyvédjének szakcikke.
Makro / Külgazdaság Már Budapesten vállalkozik a Borkai videóban szereplő ikerpár egyik tagja 
Privátbankár.hu | 2020. július 16. 16:30
A Borkai videóban is szereplő székesfehérvári ikerpár egyik tagja új üzletbe fogott a koronavírus-járvány előtt. Budapesti cég főleg csomagküldéssel foglalkozik.
Makro / Külgazdaság 100 milliárd jut az élelmiszeripar fejlesztésére 
Privátbankár.hu | 2019. október 10. 18:34
A kormány egyik kiemelt törekvése a családi vállalkozások támogatása, mert jobban tudnak alkalmazkodni a piaci igényekhez.
KKV Magyar cégek tízezrei küzdenek ezzel a problémával – mire figyeljünk? 
Privátbankár.hu | 2018. november 12. 15:01
A családi vállalkozások fontos gerincét adják az európai és a magyar gazdaságnak, azonban a rendszerváltás környékén alapított hazai vállalkozások tízezrei szembesülnek most a cégutódlás kérdésével. A legtöbb cégtulajdonos szeretné családon belül tartani a vállalkozást – ehhez azonban érdemes nagyon tudatosan tervezni, a kihívás mellett pedig a lehetőséget is meg kell látni az átalakulásban.
KKV Aranykor? Komoly terveket szőnek a magyar családi cégek 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 16. 14:47
A családi vállalkozások kétharmada a bevétele és nyeresége növekedését prognosztizálja a következő 12 hónapra, derül ki a Deloitte Private felméréséből. Az ilyen cégek a fejlődésüket főleg belső erőforrásokkal finanszírozzák, a tőzsdei megjelenést csak kevesen fontolgatják, ugyanakkor a lízing vagy hitellehetőségekkel egyre bátrabban élnek. A családi vállalkozások közel fele arra készül, hogy felvásárol egy másik céget.
Részvény / Deviza / Áru Mi keresnivalójuk lehet a családi vállalatoknak a tőzsdén? 
Privátbankár.hu | 2018. június 14. 17:01
A generációváltással küzdő családi vállalkozások számára a BÉT új Xtend piaca optimális megoldást nyújthat – erre hívták fel a figyelmet a Random Capital és a Navigator Investments vezérigazgatói a minap annak apropóján, hogy a két cég szoros együttműködésben lett a BÉT Xtend piaci Kijelölt Tanácsadója. És ez nem csak a teljes eladásra szánt cégekre igaz, hanem azokra a családi vállalatokra is, ahol a tulajdonosok nem akarnak végérvényesen kiszállni. Bár Magyarországon ennek még nem igazán alakult ki a kultúrája, de a világ fejlettebb felén nagyon sok családi céget visznek tőzsdére tartós családi kontroll megtartása mellett is. És teszik mindezt ráadásul a befektetők legnagyobb megelégedésére.
KKV Több tízezer magyar kkv óriási problémája: mi lesz a megoldás? 
Privátbankár.hu | 2018. április 4. 07:59
A hazai családi vállalkozások tízezrei szembesülnek mostanában a cégutódlás kérdésével - a generációváltás azonban nehezen megy, nem véletlenül.
KKV Kiöregednek a vezetők: ki viszi tovább a vállalatokat? 
Privátbankár.hu | 2018. március 27. 12:27
A hazai, feltörekvő középvállalatok mintegy 90 százaléka ugyan kedvezően ítéli meg a helyzetét, a legnagyobb kihívást azonban az ügyfélszerzés mellett a cégutódlás jelenti a KKV-k számára, derült ki a Deloitte Magyarország Versenyképességi Indikátor Jelentéséből. Emellett továbbra is fejtörést jelent a képzett munkaerő elérése is.
KKV Átadni a stafétát: ez a legrosszabb, ami egy családi vállalkozással történhet? 
Balkó Rita | 2017. október 13. 06:02
Családi vállalkozást üzemeltetni nem egyszerű, de mégis rendkívül népszerű a világ minden táján. Az alapító tulajdonosoknak azonban idővel szembesülniük kell a generációváltás problémájával. Mit tegyünk, ha nincs utód? Ki örökli a céget? Mi történik, ha nem tudunk megegyezni a fiatalokkal, vagy épp hallani sem akarnak a stafétabot átvételéről? Antall György ügyvéddel, a Réti, Antall & Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal cégtársával beszélgettünk a generációváltás problémáiról és lehetséges megoldásairól.
KKV Ez vár a cégedre, ha elzárják az uniós pénzcsapot! 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 20. 14:54
Honnan szerezhet fejlesztési forrásokat egy magyar KKV? Hogyan készítsük fel az új generációt a cégvezetésre? Hogyan és kinek adhatjuk el a családi céget?
Vállalat Megjött a lista: kitalálod, kié a legnagyobb magyar vállalkozás? 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 6. 17:36
Segítünk: nem Mészáros Lőrincé.
Vállalat Váltás az élen: tudod, melyik a legnagyobb magyar családi vállalkozás? 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 6. 09:08
Harmadik alkalommal közli a legnagyobb magyar családi vállalkozások listáját a Forbes.
KKV Rengeteg a családi vállalkozás - de ki viszi tovább? 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 13. 14:36
Óriási növekedést jósolnak nekik az elemzők, mégis a cégek kétharmada elvérzik a generációváltásban.
Agrár Milliárdos beruházások egy családi vállalkozásnál 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 25. 08:50
Somogyban a belga származású, de magyar Claessens család istállót, sertéshizlaló telepet épít.
Vállalat A Kasza család lenyomta Csányi Sándorékat 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 5. 11:42
A legnagyobb magyar családi vállalkozásokról készített listát a Forbes magazin.
KKV Ne csak a szél dobálja a hajót - hogyan lehet sikeres egy családi vállalkozás? 
Privátbankár.hu | 2014. december 8. 18:00
A családi vállalkozások jelentős szereplői a magyar gazdaságnak: a GDP több mint felét ők termelik meg. Cégstruktúrájuk, döntéshozatali mechanizmusuk sok előnyt hordoz magában, vannak azonban olyan tényezők, amelyeken a hosszú távú siker érdekében érdemes változtatni - mondta el a Privátbankár.hu konferenciáján Mádi-Szabó Zoltán, a KPMG szenio auditmenedzsere. Videóinterjú
KKV A legnehezebb döntés egy családi vállalkozás életében: kinek és mikor adjuk át a céget? 
Gáspár András | 2014. december 4. 11:26
A magyar családi vállalkozások jól alkalmazkodnak a változásokhoz és hosszú távra terveznek - a vezetés azonban gyakran egyetlen embert jelent, a tulajdonost - ha ő rossz formában van, akkor a cége is, ha pedig már nem képes irányítani, gondoskodni kell a megfelelő utánpótlásról. Hogyan és mikor adjuk át a vezetést? Hogyan válasszuk ki cégünk kulcsembereit?
Pénzügyi szektor Családban marad? Komoly dilemmák előtt a családi cégek 
Privátbankár.hu | 2014. november 20. 06:45
Példaértékű családi vállalkozásokat állít példaképként itthon és a régióban a Bank Gutmann a most megalapított díjával. A privát bank a napokban Bécsben rendezett konferenciát a cégutódlás kérdéseiről.
KKV Miért nem tudják átlépni árnyékukat a magyar kkv-k? 
Privátbankár.hu | 2014. május 7. 13:00
A tulajdonosoknak be kell látniuk, hogy minden cégnek a saját „sportágában” kell világbajnoknak lenni. Sokszor az a fejlődés gátja, hogy a cégvezetők félnek az új megoldásoktól. Muszáj képezni magunkat - mondták el a szakemberek a Privátbankár.hu konferenciáján.
KKV Családi vállalkozások: hogyan csinálnak multicéget a Szentkirályiból? 
Nagy László Nándor | 2014. május 7. 11:50
A hazai vállalkozások 80 százaléka családi cég - ennek minden előnyével és hátrányával. A nagy kérdés mindig az, hogy ki viszi majd tovább az üzletet; a Privátbankár.hu konferenciáján egy igazi, működő példát mutattak be arra, hogyan veheti át a következő generáció a céget. A Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosa pedig elmondta, hogyan lehet multi egy családi vállalkozásból.
KKV Ki vigye tovább a családi bizniszt, vagy nem az a fontos?  
Privátbankár.hu | 2014. január 6. 10:13
A cégek többsége inkább a forrásbevonással és a növekedéssel foglalkozik. Ugyanakkor optimistán tekintenek a jövőbe, beruházásokat terveznek, többségében növekvő vagy stagnáló forgalomról számolnak be az európai családi tulajdonú vállalkozások.
KKV Családi vállalkozásból turisztikai látványosság lett 
Privátbankár.hu | 2012. december 13. 15:22
Látvány-pálinkafőzde épült Leányváron, ahol egy látogatófolyosón sétálva a pálinkafőzés minden momentumát végignézhetik a vendégek a Savanya család új, uniós támogatással épült pálinkafőzdéjében a Tolna megyei Sióagárdhoz tartozó pincefaluban.
Karrier Bútorgyártó üzem épül Nagykanizsán 
Privátbankár.hu | 2012. október 16. 11:34
A szövetes és bőrbevonatú ülőgarnitúrákat gyártó Extra Leder Line Kft. újonnan épült üzemébe költözik és létszámbővítést is tervez Nagykanizsán.
KKV Családi vállalkozások lehetőségei: érdemes a nagyoktól tanulni  
Privátbankár.hu | 2012. április 5. 15:35
A családi vállalkozások rendkívül fontos elemei a nemzetgazdaságnak, Magyarországon a cégvilágban nagyon nagyra nyílt a szereplők közti olló, pedig a multiktól is tudnának tanulni a kisebbek. Egy egyedülálló hazai kezdeményezés keretében erre is lehetőség van. Mit érdemes tanulni a nagy cégektől - és főleg hogyan?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG