<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Fogyasztói viselkedés
Személyes pénzügyek Majdnem kétmillió magyar nem fizette a rezsicsökkentett rezsit
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 1. 09:42
Csaknem kétmillió magyar energiafogyasztónak volt kifizetetlen hátraléka, 92,997 milliárd forint értékben május elsejei adatok szerint - közölte Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter pénteken, megjegyezve azonban, hogy a nyilvántartások bizonytalansága miatt ez az adat csak tájékoztató jellegű.
Vásárló Így utálnánk a bankunkat? Előbb váltanánk, mint sampont
Privátbankár.hu | 2013. november 15. 15:27
Az elektronikai gépekhez és telefonokhoz vagyunk a leghűségesebbek. A szolgáltatások terén a mobilszolgáltatók viszik a pálmát, bankot azonban előbb váltanának a magyarok, mint sampon márkát - derül ki a Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat ötvennyolc országban végzett felméréséből.
Vásárló Itt az internetezők 5 típusa: te melyikbe tartozol?
Privátbankár.hu | 2013. október 14. 19:47
A hirdetőknek egyre nagyobb értéket jelent a fogyasztók internetes szokásainak, az interneten megosztott érzelmeiknek, véleményüknek és egyéb személyes információiknak ismerete. A marketing szakemberek ugyanis mindezek alapján személyre szabott reklámokat tudnak megjeleníteni a fogyasztók által használt böngésző, levelező és közösségi oldalakon. A MasterCard friss tanulmánya azt vizsgálta, hogy az internetezők mennyire vigyáznak ezekre a személyes információkra.
Vásárló Nagyobb a kosár: már a kis boltokban is nagybevásárlunk
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 19. 18:00
Mára a nagybevásárlásokra is alternatívát jelentenek a független kisboltok, miközben a főként alacsony árakkal és széles választékkal hódító hipermarketek, és a hazai láncok újabb vásárlókat is tudtak nyerni - derült ki a GfK Hungária első féléves kiskereskedelmi trendeket és a háztartások vásárlási szokásait elemző tanulmányából.
Vásárló A tökéletes kémprogramok: mintha a postás elolvasná a leveleinket
Privátbankár.hu | 2013. június 17. 06:00
Az internetes magánvállalatok valójában sokkal többet tudnak rólunk, mint az állam. A Google az összes levelünket elolvashatja, feljegyezheti kivel telefonáltunk, és azt is, hogy éppen hol tartózkodunk. A Facebook sőt a többi vállalat is hasonlóan jár el, és ez csak a jéghegy csúcsa.
Vásárló Napi 1400 kalória megy a szemétbe! Tudja mire lenne az elég?
Privátbankár.hu | 2013. június 12. 09:00
Programot hirdetett az élelmiszerpazarlás visszaszorítására az amerikai mezőgazdasági minisztérium, mert az Egyesült Államokban a megtermelt élelmiszer 40 százaléka pocsékba megy.
Vásárló Erre jó a trafikbotrány: ideje átgondolni, mennyire vagy züllött
Eidenpenz József | 2013. május 19. 12:00
Mekkora pluszkiadást fog okozni a dohányosoknak, ha az új trafikrendszerben emelkednek majd a cigarettaárak? Megspórolhatjuk? Jó lenne, ha lenne 20, vagy 50 millió forintod a bankban, és csak neked kamatozna? Lehet, hogy lényegében van is, csak nem vetted még észre...
Személyes pénzügyek 21 különbség aközött, ahogyan te gondolkodsz, meg ahogy a gazdagok
Privátbankár.hu | 2013. február 17. 06:30
Steve Siebold három évtizedet töltött azzal, hogy gazdagokkal készített interjúkat, és kutatta, hogy mi különbözteti meg őket a többi embertől. Kiderült, hogy ez is nem annyira magával a pénzzel kapcsolatos, hanem inkább a gondolkodásmódjukkal. Ami legalább 21 területen tér el az átlagemberekétől.
Vásárló 15 trükk, amivel a szupermarketben kicsalják a pénzedet
Privátbankár.hu | 2012. december 30. 16:45
Nem véletlenül mondta az anyukád... Ha a karácsony meg is volt, vannak, akik most indulnak leárazást keresni, élelmiszert meg minden héten veszünk. Nem árt, ha tudjuk, milyen trükkökkel próbálnak rávenni a szupermarketek, hogy minél több pénzt hagyjunk ott. Az áruk elrendezése a trükkök fő tárháza, de a boltok színéig és a zenéig számos más, tudományosan megalapozott módszer létezik.
Vásárló Egyre kevesebb a pénzünk a karácsonyra
Privátbankár.hu | 2012. november 25. 10:03
Decemberben többet költenek napi fogyasztási cikkekre a háztartások, mint az év többi hónapjában, ám ez a különbség évről évre kisebb a GfK Hungária piackutató intézet adatai szerint. Korábban 25 százalék is volt a túlköltekezés, újabban inkább 19 százalék körül stagnál.
Vásárló Európában terjed a Halloween, Sandy belerondított az amerikai gigaüzletbe
Eidenpenz József | 2012. november 1. 12:25
Nagyon valószínű, hogy a Sandy-hurrikán hatását az USA gazdasága is megérzi majd. Lemondták a szerda esti negyvenezer fős rendezvényt New Yorkban, pedig 90 millió dolláros bevételt hozhatott volna. Németországban és Ausztriában már teljesen átvették az amerikai szokást és évente euró-százmilliókat költenek rá, aminek főleg az ipar és a kereskedelem örül.
Vásárló Részegen fogsz fogadni a meccsre? Sokan várnak már a pénzedre!
Eidenpenz József | 2012. október 20. 14:00
Számos szurkoló a tévé előtt, a meccsre várva vagy a szünetben, az elfogyasztott sörök hatására kezd neki kedvenc csapatára fogadni az internetes fogadóirodáknál. Pedig sör nélkül is meglehetősen nagy hátrányban van, egy egész üzletág épül ugyanis arra, hogy a pénzüket vagy egy részét elnyerje, lehetőleg teljesen kifossza őket. Az iparág valóságos dzsungel, aki betéved, rengeteg veszéllyel kell szembenéznie.
Vásárló Gépezd magad 2.: Így állítsd fel saját hírügynökségedet
Eidenpenz József | 2012. október 14. 08:00
Tucatjával vannak Magyarországon hírekkel foglalkozó internetes oldalak és százával blogok, a gondot nem a kínálat, hanem a hírválogatás, keresgélés okozza, amit jól automatizálhatunk RSS-olvasóval. Egy vagy néhány listára, csoportba gyűjthetjük a minket érdeklő hírforrásokat és egy olvasóból egy-két kattintással áttekinthetjük mindet, de saját kulcsszavas keresést is beállíthatunk.
Vásárló A lakosság közel negyede küzd a rezsiszámlák kifizetésével
Privátbankár.hu | 2012. június 20. 16:04
A magyar lakosság közel negyedével fordult elő az elmúlt egy évben, hogy pénzhiány miatt elmaradt valamilyen közüzemi számlájával vagy hiteltörlesztésével - derül ki a Tárki Társadalomkutatási Intézet májusi kutatásából. A fizetési nehézségekkel küzdők aránya lényegében kissé csökkent az elmúlt egy évben.
Vásárló Hárommillió kifizetetlen energiaszámla van az országban
Privátbankár.hu | 2012. június 15. 09:53
Jelentős mértékű díjhátralékkal rendelkeznek a hazai fogyasztók, derül ki a fejlesztési miniszter képviselői kérdésre benyújtott írásos válaszából. Németh Lászlóné tájékoztató jellegű adatokat közölve arról számolt be, hogy mintegy hárommillió kifizetetlen energiaszámla van az országban, amelyek összértéke meghaladja a 140 milliárd forintot .
Vásárló Tervezze meg saját hamburgerét, rendelje meg okostelefonon
Privátbankár.hu | 2012. április 21. 15:25
Lehet, hogy a sorban állás nemsokára a múlté, a McDonald’s Németországban új értékesítési és termékfejlesztési megoldásokkal kísérletezik. Az egyik szerint a vevők okostelefonon vagy tablet-PC-jükön is megrendelhetik és kifizethetik majd az ebédjüket. Másrészt hobbyszakácsok az interneten 300 ezer saját hamburgerreceptet publikáltak a cég számára, amelyek közül a legsikeresebb ötöt jövő csütörtöktől árulják.
Vásárló Magyarországon a fogyasztók 30 százalékának a takarékosság a fontos
Privátbankár.hu | 2012. április 4. 18:30
A válság hatására átalakul a fogyasztói magatartás, a gazdasági kényszer erősíti a vásárlói tudatosságot, és ennek pozitív társadalmi következményei vannak - hangsúlyozta Törőcsik Mária, a Pécsi Tudományegyetem professzora szerdán a Henkel cég fogyasztói felmérését ismertető sajtótájékoztatón Budapesten. Nálunk a legmagasabb a takarékoskodó fogyasztók aránya.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló