BUX
36 197.61
-0.39%
-143.00
OTP
10 540.00
-1.40%
-150.00
MOL
1 988.00
+0.05%
+1.00
RICHTER
6 810.00
+0.67%
+45.00
MTELEKOM
397.00
-0.75%
-3.00
 
GDPR
Vállalat Kibertérben lebegő adatok – adatlopás a digitális lehetőségek kihasználásával
Dr. Kuti Dóra Katalin | 2019. december 17. 08:56
Az internet térnyerésével egyre jelentősebb probléma, hogy számos személyes adatunk elérhető a kibertérben. A GDPR másfél éve hatályban van, mégsem szabad abba a hamis illúzióba ringatnunk magunkat, hogy adataink immár teljes biztonságban vannak. A szabályozás általánosságából eredő joghézagokat rosszhiszemű személyek könnyedén kihasználhatják és egy gyors internetes kutatás alapján megszerezhető néhány személyes adattal komoly visszaélésekre nyílhat lehetőségük.
Vállalat Kiemelkedően sokszor kellett büntetnie a magyar hatóságnak a GDPR miatt
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 7. 16:15
Az Európai Unió egységes adatvédelmi rendeletét több mint egy éve, 2018.05.25-től kötelezően alkalmazni kell.
Vállalat Hatalmas, 66 milliárd forintos GDPR-bírság lóg a levegőben
Privátbankár.hu | 2019. július 8. 14:32
A British Airways nem vigyázott eléggé a rá bízott adatokra, így azok illetéktelenek kezébe kerültek - a kackertámadás után még minden idők eddigi legnagyobb GDPR-bírsága is vár rájuk.
KKV Súlyos GDPR-bírság lehet a vége akár egy céges belépőkártyának is
Privátbankár.hu | 2019. május 11. 17:55
Hatályba léptek a GDPR-ral kapcsolatos törvénymódosítások – áll a MAZARS legújabb elemzésében. A módosítás több mint 80 jogszabályt érint, ezek közül kiemelt fontosságú a Munka törvénykönyve. A törvénybe fontos, a munkaadókra vonatkozó szabályok kerültek. Ilyen például, hogy biometrikus beléptetést többé nem lehet csupán egyszerűsége miatt használni, és az erkölcsi bizonyítvány bekérését is komoly feltételekhez kötötték.
Makro / Külgazdaság Behajtják a GDPR-t a pártokon – súlyos bírságok jöhetnek
Privátbankár.hu | 2019. március 19. 11:25
Az EU alkalmazni fogja a GDPR-t az EP-választások alatt.
Vásárló Komoly változások jönnek a biztonsági kamerák szabályozásában
Privátbankár.hu | 2019. március 16. 16:46
A biztonsági kamerák üzemeltetőinek kedvező változások jöhetnek a GDPR-ral kapcsolatos hazai jogszabály-harmonizáció eredményeként. Bár az adminisztrációs terhek várhatóan csökkennek majd, az adatkezelőknek kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a jövőben is a megfelelő dokumentáció elkészítésére.
Vállalat Megvan az első magyar GDPR-bírság – milliós tételt fizethet az ELMŰ
Gáspár András | 2019. február 18. 15:10
A biztonsági kamera felvételei okoztak bonyodalmat: hiába kérte azok kiadását egy magánszemély egy jogi eljáráshoz, az érintett cég a GDPR rendelkezéseire hivatkozva megtagadta azt, és törölte is őket. A Privátbankár.hu megtudta: az ELMŰ Nyrt. kapta az első magyar GDPR-bírságot - nem fellebeznek.
Vásárló Furcsa lépést szül az adatvédelmi szigor: ki kell tépni a panaszkönyv lapjait
Privátbankár.hu | 2019. február 13. 10:25
Az új adatvédelmi szabályzat, a GDPR a vásárlók könyvébe írt személyes adatokkal is rendelkezik.
Vállalat Ekkora GDPR-bírságot még nem látott a világ: 16 milliárd forint
Privátbankár.hu | 2019. január 22. 14:45
A francia adatvédelmi hatóság (CNIL) január 21-én 50 millió eurós bírságot szabott ki a Google LLC-re.
Vállalat Befenyítik a Facebookot és a Google-t, mert szórakoztak az adatainkkal
Privátbankár.hu | 2019. január 7. 20:20
2018-ban sorra derült fény olyan esetekre, amikor a Facebook, a Google és társaik visszaéltek a felhasználók személyes adataival. Ez az egyre erősebb európai ellenállás után most oda vezetett, hogy idén maga az amerikai vezetés rántja meg a pórázt, és importál bizonyos elemeket az EU GDPR-törvényéből.
Vásárló Több mint ezerszer sértették meg magyarok az uniós adatvédelmi törvényt
Privátbankár.hu | 2018. december 13. 07:48
A GDPR-rendelet élesedése óta ezen a fronton is helyt kell állnia a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak.
Vállalat Kiszórták az első GDPR-bírságokat - több száz bejelentést tettek Magyarországon is
Gáspár András | 2018. november 15. 06:05
Az akár milliárdos nagyságrendű bírságtól való rettegés a magyar cégek között is igazi GDPR-rohamot váltott ki az év elején, mindenki igyekezett legalább az adatvédelmi tájékoztatóját az egységes uniós rendelkezésekhez igazítani. A vihar néhány hét alatt elült, mivel eddig nem igazán hallhattunk arról, hogy valakit tényleg megbírságoltak volna - de ami késik, nem múlik: Európába megérkeztek az első GDPR-fecskék. Egy osztrák vállalkozás és egy portugál kórház mélyen a zsebébe nyúlhat, Magyarországon már 600 bejelentést kapott a hatóság.
Vállalat Gyökeresen megváltozik a vendéglátás: készül a jövő étterme
Privátbankár.hu | 2018. október 14. 14:10
Számos cikkünkben részleteztük már, milyen területeket tud gyökeresen megváltoztatni a digitalizáció. A cégek, az intelligens hálózatok, a magánszektor és az egyéni felhasználók által világszerte és napi szinten előállított óriási adatmennyisége rengeteg hasznos információt hordozhat a vállalatok számára az ügyfelek érdeklődési köreiről és szokásairól.
Makro / Külgazdaság Több ezer gyerek került veszélybe egy súlyos hiba miatt
Privátbankár.hu | 2018. október 9. 15:54
Nem tartották be az adatvédelmi irányelveket, a nyilvántartás több tízezer gyerekről pontos adatait őrizte, amit bárki megszerezhetett.
Vállalat GDPR, az meg mi? - Még mindig nem védik a cégek az adataidat
Privátbankár.hu | 2018. október 8. 16:49
A vállalatok jelentős részének foggalma sincs, mi az új uniós adatvédelem.
Vásárló 1,63 milliárd dollárra is bírságolhatják a Facebookot az újabb adatlopások miatt
Privátbankár.hu | 2018. október 1. 16:26
A bírság összege azon múlik, hogy az EU-s felügyelőszerv szerint Mark Zuckerberg cége megtett-e mindent a hackelés megelőzésére. Ez lesz a GDPR első igazi tesztje.
Makro / Külgazdaság GDPR-para - indul az ellenőrzés
Privátbankár.hu | 2018. június 29. 14:10
Indul a GDPR razzia, első körben a legnagyobbakat ellenőrzik.
Vásárló Meghökkentő dolog miatt lett sokkal gyorsabb az internet
Privátbankár.hu | 2018. június 20. 11:34
Ki gondolta volna, hogy ilyen hatásai is lesznek az adatvédelmi irányelveknek?
Vásárló Gondolnád? Több, mint egymillió dollárt érsz az interneten
Balkó Rita | 2018. június 2. 16:02
A Facebook-botrány és az alig egy hete bevezetett GDPR árnyékában megkerülhetetlenül felmerül az adatvédelem és az identitás megőrzésének kérdése. A közösségi média önmagában is követi a mozgásunkat a virtuális térben, ennél azonban fontosabb, hogy a legtöbb információt önként adjuk meg magunkról. Hogyan maradhatunk biztonságban? Mi a legdrágább adat, amit tudhatnak rólunk? A BrainBar konferencián ez is kiderült.
Makro / Külgazdaság Érvágás a GDPR – 500 millió ember járhat rosszul a rendelettel
Privátbankár.hu | 2018. május 28. 09:23
Amerikában nem éri meg átalakítani az oldalakat, egyszerűen blokkolják az európai látogatókat.
Makro / Külgazdaság Ezért kaptad azt a rengeteg levelet: új világ köszönt Európára
Privátbankár.hu | 2018. május 25. 09:01
Életbe lépett az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete, a GDPR.
Vállalat Nyakunkon a határidő, mégse tudunk semmit?
Privátbankár.hu | 2018. május 17. 16:00
Néhány nap múlva életbe lép az uniós adatvédelmi rendelet.
Vállalat Amikor az egyik legnagyobb találmány találkozik a legszigorúbb szabályozással
Privátbankár.hu | 2018. május 9. 15:05
A blockchain számos régi problémára jelenthet megoldást, de látszólag teljesen szembe megy az új GDPR-szabályozással - vagy mégsem?
Vállalat Közeleg a határidő: tényleg az Armageddon jön a magyar cégeknek?
Privátbankár.hu | 2018. május 8. 21:02
Alig két hét van már a közös adatvédelmi rendelet bevezetéséig az Európai Unióban. Ám a félelmetes mértékű kiszabható bírság ellenére sem kell kétségbeesni a magyar vállalkozásoknak emiatt: a GDPR sok szempontból enyhébb, mint az eddigi hazai szabályozás.
KKV Mindjárt lejár a határidő: nagy bajba kerülhetnek, akik ezt elfelejtik
Privátbankár.hu | 2018. május 2. 15:02
Május 25-ig kaptak időt a vállalkozások arra, hogy felkészüljenek a GDPR-ra. A feladat nem kicsi, és sok lehet az egyedi, cégenként eltérő buktató, éppen ezért nem tanácsos vakon a sablonos minta-szabályzatokat követni, csak azokból tájékozódni.
Vállalat Tudtad? Akkor is követ a Facebook, ha nem regisztráltál
Privátbankár.hu | 2018. április 17. 20:20
Egyre durvább a Facebook adatvédelmi botránya, az alapító elmondása szerint ugyanis már azon emberek adatait is követi az oldal, akik nem tagjai közvetlenül a rendszernek. A kongresszus azonnali változtatásokat követel, a Facebook szerint azonban mindez a mai internethasználat szerves része. Bár Zuckerberg szerint csak védelmi szempontok miatt gyűjtik az infókat, a gyakorlatban a cég ezzel a tudással lényegesen nagyobb közönséget is elérhet célzott reklámokkal.
Vállalat Ezzel nem boldogulnak el az informatikusok - pedig a céged végét jelentheti
Privátbankár.hu | 2018. április 10. 12:30
Május 25-én lép életbe az Egységes Európai Adatvédelmi Rendelet, vagy ahgy jobban ismerjük, a GDPR. IT-biztonsági szakértők szerint egy szervezet sem tud rá 100 százalékosan felkészülni és a jogszabály minden pontjának megfelelni - A hátralévő bő 1 hónap már nem sok mindenre elég. Aki azt hiszi, az informatikusok majd gondoskodnak az adatok védelméről, nagyon rossz úton járnak.
Vállalat Végre beavatnak minket is: így kezeli az adataidat a Facebook
Privátbankár.hu | 2018. január 29. 11:13
A legnagyobb közösségi oldal tájékoztatással is készül a májusi adatvédelmi szigorításra.
KKV Gyűlnek a fellegek - jövőre ebbe bukhat bele a cégek kétharmada?
Privátbankár.hu | 2017. december 13. 16:30
Ugyan komoly üzleti előnyöket is hozhat a jövő évtől érvénybe lépő új adatvédelmi rendelet (GDPR), a vállalkozások mindössze 15 százaléka véli úgy, hogy a jövő májusi határidőre teljes mértékben képes lesz megfelelni ennek. A Deloitte felmérése szerint a cégek számára komoly kihívást jelent a felkészülés, de mindenképp érdemes – kérdés az, hogy sikerül-e ezt a határidőre megoldani.
KKV Lebeg fölöttünk Brüsszel kardja – hogyan élik ezt túl a magyar cégek?
Balkó Rita | 2017. október 10. 13:16
Ketyeg az óra, jövő májusban vezetik be az uniós adatvédelmi rendeletet, ami egyebek mellett gigantikus bírsággal sújtja majd a személyes adatokat helytelenül kezelő cégeket. Ez elsősorban a közép- és kisvállalatok körében rendezhet tisztogatást a magyar cégpiacon, számos cégben ugyanis az üzletpolitika és a technikai képzettség sem elég a rendelet szakszerű betartásához. Mit tehet Magyarország az egyre növekvő információs adattengerben, és hogy kapjunk levegőt? A Fókuszban: Információbiztonság konferencián jártunk.
KKV Óriási bírságokkal riogatják a magyar cégeket - tényleg az armageddon jön egy év múlva?
Privátbankár.hu | 2017. május 3. 18:30
Az EU új adatvédelmi rendelete bő egy év múlva lép hatályba Magyarországon is - az biztos, hogy óriási bírságtételek repkedhetnek majd a szabálytalan cégeknek, de valójában nálunk eddig is nagyon szigorú volt a szabályozás, félnivalójuk csak azoknak van, akik eddig sem tartották be a törvényt. Igazából sokkal több lesz a könnyítés, mint a szigorítás a magyar vállalatoknak.
Vállalat Gigabírság jár, ha nem így kezeled a személyes adatokat
Privátbankár.hu | 2017. március 6. 13:35
A milliós büntetés mellet most már nyilvánosságra kerülhet a vállalati adatvesztés ténye is.
hírlevél