Hitelkamat
Személyes pénzügyek Havi tízezrekkel tehető most olcsóbbá a meglévő lakáshitel 
Privátbankár.hu | 2023. november 23. 10:58
Érdemes számolgatni és utánajárni azoknak, akik a kamatplafon előtt vettek fel hitelt, elképzelhető, hogy sokkal kisebb törlesztőket is fizethetnének.
Személyes pénzügyek Megvan az első bank, amely engedelmeskedett Nagy Mártonnak - olcsóbb lesz a lakáshitel 
Privátbankár.hu | 2023. október 5. 08:21
Itt az első fecske a kamatplafonnál, de mennyit spórolhatnak ezzel az ügyfelek?
Személyes pénzügyek Kellemes meglepetést okoztak ügyfeleiknek a hazai bankok 
Privátbankár.hu | 2023. január 4. 08:53
Több mint egy évet kell visszalapozni a naptárban, hogy olyat lássunk, amit 2023 január elején: egyetlen nagybank sem hajtott végre számottevő általános kamatemelést sem a személyi kölcsöneinél, sem a lakáshiteleinél. A 2022-t jellemző folyamatos hiteldrágulás megállt, vissza azonban még nem fordultak a kamatok, csökkenésre csak néhány példa van - írja összefoglalójában a Bank360.hu.
Pénzügyi szektor Na végre! Csökkenhetnek a lakáshitel-kamatok és törlesztőrészletek 
Privátbankár.hu | 2022. december 13. 10:44
A lakáshitelesek szempontjából kedvező változások történtek az elmúlt hetekben, csökkent ugyanis a lakáshitelek kamatszintjét - ezen keresztül a havi törlesztőrészlet mértékét - befolyásoló mutató, a BIRS (Budapesti Kamatswap Ügyletek) értéke - derül ki a money.hu összeállításából.
Pénzügyi szektor Eltűntek a 9 százalék alatti lakáshitelek 
Privátbankár.hu | 2022. november 16. 10:33
Újabb nagybankok emelték meg jelentősen jelzáloghiteleik kamatát, ezzel az elmúlt egy hónapban már valamennyi pénzintézet drágított a lakáskölcsönein. Végleg eltűntek a 9 százalék alatti THM-ek, és egyre több bank ajánlata kezdődik tízessel - derül ki a Bank360.hu összefoglalójából.
Pénzügyi szektor Nagyon nem tetszik a bankoknak, amit a kormány művelt 
Privátbankár.hu | 2022. október 28. 11:51
A kamatstop kiterjesztése a hitelezési aktivitás jelentős visszaesét hozhatja, figyelmeztet a Bankszövetség.
Makro / Külgazdaság 20 éve nem láttak ilyet Amerikában: csúcsra értek ezek a kamatok 
Privátbankár.hu | 2022. október 14. 09:46
Az Egyesült Államokban húsz éves csúcsra emelkedtek a hosszú lejáratú jelzáloghitelek kamatai a héten a Freddie Mac állami jelzáloghitel-finanszírozó vállalat számításai szerint.
Személyes pénzügyek Hiteleiknél a bankok azonnal érvényesítik az MNB-kamatemelést, nem úgy a betéteiknél 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 19. 08:43
Ez derül ki a Bank360 legfrissebb körképéből.
Pénzügyi szektor Ez lehet a segítség a futószalagon érkező kamatemelésekre 
Privátbankár.hu | 2022. július 29. 11:10
Az egyre gyorsabban változó kamatkörnyezetben az ügyfelek számára komoly kedvezmény, összességében pedig versenyelőny lehet az, hogy már van bank, aki a bírálati időtől függően a hiteligény befogadásakor érvényes kamat mellett hajlandó folyósítani a lakáshitelt.
Személyes pénzügyek Követik a bankok az MNB-t, drágulnak a hitelek 
Privátbankár.hu | 2022. július 15. 08:51
A júliusi 2 százalékos jegybanki kamatemelés hatása már sok bank sok termékénél emelte a kamatokat, de további drágulás várható.
Pénzügyi szektor Újabb kamatemelési hullámmal reagáltak a bankok 
Privátbankár.hu | 2022. május 25. 09:48
Már a harmadik hullámban emelték a hiteleik kamatát a bankok májusban. Ezzel még az MNB korábbi kamatemeléseinek hatása épült be a kölcsönfeltételekbe, de egy hét múlva újabb döntést hoz a monetáris tanács.
Pénzügyi szektor Itt vannak a 10 százalék feletti hitelkamatok 
Privátbankár.hu | 2022. május 6. 10:21
Megérkeztek a 10 százalék feletti lakáshitel-kamatok májusra a magyar piacra – derül ki a money.hu Kamattükréből. A kamatemelkedés a piaci hitelek iránti kereslet további visszaesését vetíti előre.
Pénzügyi szektor Matolcsyék lépései néhol egészen durva módon köszönnek vissza 
Privátbankár.hu | 2022. február 2. 09:06
Az MNB kamatemelései a banki kondíciókban is jelentkeznek. Az élő szerződéssel rendelkező hiteladósok számára persze könnyebbséget jelent a kamatstop.
Személyes pénzügyek Megjelent a rendelet a hitelkamatok befagyasztásáról! Rogán Antal diktálja a levelet a bankoknak 
Gáspár András | 2021. december 25. 08:56
Nem lehet áthárítani az ügyfelekre a felhalmozódó kamatkülönbözetet, nem csak lakáshitelekre érvényes a kamatstop - hogy a jó hírt hogyan kell közölni az ügyfelekkel, azt Rogán Antal fogja eldönteni.
Személyes pénzügyek Tények és tévhitek: mitől függ, hogy mekkora lesz a hitelem törlesztőrészlete? 
Privátbankár.hu | 2019. február 25. 12:23
Ismét egyre gyakoribb a figyelmeztetés: aki változó kamatozású lakáshitelt fizet vissza, újra felkészülhet a törlesztőrészlet emelkedésére, mert még idén megkezdődik itthon a kamatemelés. De tényleg az alapkamat változását érdemes figyelnie annak, akik el akar igazodni a kamatváltozások útvesztőjében? A Bank360 segítségével magyarázzuk el, mire érdemes figyelni.
Személyes pénzügyek Ennél olcsóbban már nem is lehet hitelhez jutni? 
Privátbankár.hu | 2018. május 16. 08:14
A lakáshitelek kamata tovább csökkent az elmúlt évben, de a legutóbbi negyedévben megtorpant a folyamat. Az autóhitelek kamata 2 százalékponttal került lejjebb.
Makro / Külgazdaság Most kiderült: egy dologra gondoltak Matolcsyék 
Privátbankár.hu | 2017. október 4. 15:25
Minden tanácstag egyetértett a betéti kamat csökkentésében.
Személyes pénzügyek Négyből három házépítő csúnyán elszámolja magát 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 13. 06:06
A legtöbb családiház-építés sokkal tovább tart és sokkal többe kerül, mint azt az emberek többsége gondolná, méghozzá még a precíz németeknél is. Nem árt ráhagyni egy kicsit, hogy ne kerüljünk bajba. Az alacsony kamatok viszont nagyon sok embert motiválnak az építkezésre.
Személyes pénzügyek Filléres hiteleket vágnak hozzánk: rohanjunk lakást venni?  
Privátbankár.hu | 2017. április 25. 18:55
Csak nagyon kivételes esetben történik meg, hogy a lakáshitel kamatát az infláció meghaladja, de most éppen ez történik: a legolcsóbb hitel 2,4 százalékos kamat mellett érhető el, ami alacsonyabb a márciusi 2,7 százalékos inflációnál. A legjobb kamatok azonban vélhetően korlátozott ideig állnak csak meg ezen szinten.
Pénzügyi szektor Most megéri hitelt felvenni? Mélyponton a hitelkamatok 
Privátbankár.hu | 2015. április 8. 07:40
Többéves mélypontra esett vissza a devizaalapú jelzáloghitelek kamata az elmúlt hónapokban, a forinthiteleknél is mérséklődtek a kamatok.
Makro / Külgazdaság Amerika miatt aggódik az egész világ, de Magyarország jobban teljesít  
Privátbankár.hu | 2013. október 13. 16:18
Az előtörlesztésnek és a konszolidációnak köszönhetően a korábbinál jóval kedvezőbb a magyar gazdaság megítélése és megnőtt a Magyarország iránti befektetői érdeklődés is - összegezte Washingtonban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank őszi közgyűlésének tapasztalatait Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
Ingatlan Nagyon rég kellett ilyen keveset dolgozni egy lakásért 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 19. 08:00
Az árak alacsonyak, a jövedelmek növekednek, a hitelek egyre olcsóbbak - végre feltámadhat a magyar lakáspiac. 13 éve nem volt ennyire jó vétel a magyar ingatlan.
Makro / Külgazdaság Az államadósság az ország legnagyobb problémája - állítja az ÁSZ 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 23. 14:34
Az Állami Számvevőszék elnöke közölte, hogy 2006 és 2011 között 64 százalékkal, vagyis 8.190 milliárd forinttal ugrott meg az államadósság.
KKV Egyedül a mezőgazdaságban látják derűsebben a jövőt 
Privátbankár.hu | 2012. július 12. 11:50
Kismértékű csökkenést mutat az előző negyedévhez képest a hazai vállalkozások egyéves várakozásait jelző K&H kkv bizalmi index. A vállalkozások hangulatára a hitelezés beszűkülése, valamint a vállalati hitelkamatok várt növekedése nyomta rá a bélyegét. Az ágazatok közül egyedül a mezőgazdasági vállalatok derűlátóbbak a következő egy év várakozásait illetően.
Pénzügyi szektor Májusban 25,5 milliárdnyi devizahitelt törlesztett a lakosság 
Privátbankár.hu | 2012. június 29. 09:31
2012 májusában a szezonálisan nem igazított adatok szerint a háztartások forintban nettó hitelfelvevők, míg devizában nettó törlesztők voltak, a háztartások hitelállománya összességében csökkent. Májusban a háztartások mind forintbetéteik, mind devizabetéteik állományát csökkentették. A vállalatok hitelállománya csökkent, a betétállomány emelkedett.
Pénzügyi szektor Gyanúsan dráguló hitelek: a GVH dokumentumokat foglalt le a Bankárképzőnél? 
Privátbankár.hu | 2012. május 3. 12:31
Lapinformáció szerint a Gazdasági Versenyhivatal lefoglalta a Nemzetközi Bankárképző Központban azokat az adathordozókat és dokumentumokat, amelyeken a bankok közös adatbázisát, az úgynevezett BankAdat rendszert tárolják. A GVH a végtörlesztésre felvehető forinthitelek kamatának emelése ügyében vizsgálódik.
Pénzügyi szektor Még mindig a gyenge forint a hitelesek réme 
Privátbankár.hu | 2012. április 28. 08:01
A válságot követő időszakban jelentős mértékben megugrott a nemteljesítő deviza lakáshitel-állomány. A jegybank elemzése szerint a nemteljesítésben a törlesztőrészletek megugrása vagyis az árfolyam hatása erősebb volt, mint a munkahely elvesztése. Ha a válság miatt nem gyengült volna az árfolyam, nem esett volna a foglalkoztatottság és nem emelkedtek volna a hitelkamatok a bedőlt devizahitelek állománya kevesebb, mint a fele lenne.
Pénzügyi szektor Új világ a hitelezésben: egyeztesse a kamatot bankjával! (Videó) 
Privátbankár.hu | 2012. április 25. 11:13
A PSZÁF fogyasztóvédelmi kisfilmsorozatának új epizódja a hitelek áráról, a referencia kamatláb fogalmáról és a jelzáloghitelezésre vonatkozó új szabályokról nyújt hasznos információkat.
Pénzügyi szektor Megint elkaszálták az egyoldalú banki szerződésmódosítást 
Privátbankár.hu | 2012. január 25. 12:20
Érvénytelennek nyilvánította a Partiscum XI. Takarékszövetkezet 2010. március 1-jétől 2010. június 4-ig hatályos általános szerződési feltételeit szerdán első fokon meghozott ítéletében a Szegedi Törvényszék. Az ítélet hatálya kiterjed a pénzintézet valamennyi olyan ügyfelére, aki a bírósági döntés jogerőre emelkedéséig nem fizette vissza a hitelét.
Pénzügyi szektor A végtörlesztés után is emelkednek a hitelkamatok 
Privátbankár.hu | 2012. január 6. 13:48
A jelzálogpiaci hiteltermékek 9-11%-os tavaly augusztusi átlagos THM-je a régmúlt, azóta tucatnyi banknál többször is emeltek kamatokat. Sokan azt hihették, hogy a végtörlesztés miatt már annyira megemelkedtek a hitelkamatok, hogy ennél drágábbak nem lesznek.
Pénzügyi szektor Meddig kúszhatnak még a hitelek és betétek kamatai? 
Eidenpenz József | 2011. december 20. 11:33
Október eleje óta körülbelül egy százalékponttal emelkedtek az egyre több hitel kamatának alapjául szolgáló Bubor indexek, ezzel automatikusan emelkedik számos, Bubor-hoz kötött hitel kamata. Több esetben az előtörlesztésre használható hitelek törlesztőrészlete már magasabb, mint az eredeti devizahitelé.
Pénzügyi szektor Az utolsó jelzálogalapú svájcifrank-hitel kivégzése 
Privátbankár.hu | 2011. december 5. 15:59
A bankok legfrissebb hirdetményeiből az derül ki, hogy több piaci szereplő már beárazta a múlt heti kamatemelést, miközben kimúlt az utolsó jelzálogalapú CHF-hitel. A kedvezményes, "ügyfélcsalogató" kamatperiódus hamarosan minden banknál megszűnik - a jogszabályi háttér változása miatt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG