<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Hitelkamat
Pénzügyi szektor Újabb kamatemelési hullámmal reagáltak a bankok
Privátbankár.hu | 2022. május 25. 09:48
Már a harmadik hullámban emelték a hiteleik kamatát a bankok májusban. Ezzel még az MNB korábbi kamatemeléseinek hatása épült be a kölcsönfeltételekbe, de egy hét múlva újabb döntést hoz a monetáris tanács.
Pénzügyi szektor Itt vannak a 10 százalék feletti hitelkamatok
Privátbankár.hu | 2022. május 6. 10:21
Megérkeztek a 10 százalék feletti lakáshitel-kamatok májusra a magyar piacra – derül ki a money.hu Kamattükréből. A kamatemelkedés a piaci hitelek iránti kereslet további visszaesését vetíti előre.
Pénzügyi szektor Matolcsyék lépései néhol egészen durva módon köszönnek vissza
Privátbankár.hu | 2022. február 2. 09:06
Az MNB kamatemelései a banki kondíciókban is jelentkeznek. Az élő szerződéssel rendelkező hiteladósok számára persze könnyebbséget jelent a kamatstop.
Személyes pénzügyek Megjelent a rendelet a hitelkamatok befagyasztásáról! Rogán Antal diktálja a levelet a bankoknak
Gáspár András | 2021. december 25. 08:56
Nem lehet áthárítani az ügyfelekre a felhalmozódó kamatkülönbözetet, nem csak lakáshitelekre érvényes a kamatstop - hogy a jó hírt hogyan kell közölni az ügyfelekkel, azt Rogán Antal fogja eldönteni.
Személyes pénzügyek Tények és tévhitek: mitől függ, hogy mekkora lesz a hitelem törlesztőrészlete?
Privátbankár.hu | 2019. február 25. 12:23
Ismét egyre gyakoribb a figyelmeztetés: aki változó kamatozású lakáshitelt fizet vissza, újra felkészülhet a törlesztőrészlet emelkedésére, mert még idén megkezdődik itthon a kamatemelés. De tényleg az alapkamat változását érdemes figyelnie annak, akik el akar igazodni a kamatváltozások útvesztőjében? A Bank360 segítségével magyarázzuk el, mire érdemes figyelni.
Személyes pénzügyek Ennél olcsóbban már nem is lehet hitelhez jutni?
Privátbankár.hu | 2018. május 16. 08:14
A lakáshitelek kamata tovább csökkent az elmúlt évben, de a legutóbbi negyedévben megtorpant a folyamat. Az autóhitelek kamata 2 százalékponttal került lejjebb.
Makro / Külgazdaság Most kiderült: egy dologra gondoltak Matolcsyék
Privátbankár.hu | 2017. október 4. 15:25
Minden tanácstag egyetértett a betéti kamat csökkentésében.
Személyes pénzügyek Négyből három házépítő csúnyán elszámolja magát
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 13. 06:06
A legtöbb családiház-építés sokkal tovább tart és sokkal többe kerül, mint azt az emberek többsége gondolná, méghozzá még a precíz németeknél is. Nem árt ráhagyni egy kicsit, hogy ne kerüljünk bajba. Az alacsony kamatok viszont nagyon sok embert motiválnak az építkezésre.
Személyes pénzügyek Filléres hiteleket vágnak hozzánk: rohanjunk lakást venni?
Privátbankár.hu | 2017. április 25. 18:55
Csak nagyon kivételes esetben történik meg, hogy a lakáshitel kamatát az infláció meghaladja, de most éppen ez történik: a legolcsóbb hitel 2,4 százalékos kamat mellett érhető el, ami alacsonyabb a márciusi 2,7 százalékos inflációnál. A legjobb kamatok azonban vélhetően korlátozott ideig állnak csak meg ezen szinten.
Pénzügyi szektor Most megéri hitelt felvenni? Mélyponton a hitelkamatok
Privátbankár.hu | 2015. április 8. 07:40
Többéves mélypontra esett vissza a devizaalapú jelzáloghitelek kamata az elmúlt hónapokban, a forinthiteleknél is mérséklődtek a kamatok.
Makro / Külgazdaság Amerika miatt aggódik az egész világ, de Magyarország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2013. október 13. 16:18
Az előtörlesztésnek és a konszolidációnak köszönhetően a korábbinál jóval kedvezőbb a magyar gazdaság megítélése és megnőtt a Magyarország iránti befektetői érdeklődés is - összegezte Washingtonban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank őszi közgyűlésének tapasztalatait Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
Ingatlan Nagyon rég kellett ilyen keveset dolgozni egy lakásért
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 19. 08:00
Az árak alacsonyak, a jövedelmek növekednek, a hitelek egyre olcsóbbak - végre feltámadhat a magyar lakáspiac. 13 éve nem volt ennyire jó vétel a magyar ingatlan.
Makro / Külgazdaság Az államadósság az ország legnagyobb problémája - állítja az ÁSZ
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 23. 14:34
Az Állami Számvevőszék elnöke közölte, hogy 2006 és 2011 között 64 százalékkal, vagyis 8.190 milliárd forinttal ugrott meg az államadósság.
KKV Egyedül a mezőgazdaságban látják derűsebben a jövőt
Privátbankár.hu | 2012. július 12. 11:50
Kismértékű csökkenést mutat az előző negyedévhez képest a hazai vállalkozások egyéves várakozásait jelző K&H kkv bizalmi index. A vállalkozások hangulatára a hitelezés beszűkülése, valamint a vállalati hitelkamatok várt növekedése nyomta rá a bélyegét. Az ágazatok közül egyedül a mezőgazdasági vállalatok derűlátóbbak a következő egy év várakozásait illetően.
Pénzügyi szektor Májusban 25,5 milliárdnyi devizahitelt törlesztett a lakosság
Privátbankár.hu | 2012. június 29. 09:31
2012 májusában a szezonálisan nem igazított adatok szerint a háztartások forintban nettó hitelfelvevők, míg devizában nettó törlesztők voltak, a háztartások hitelállománya összességében csökkent. Májusban a háztartások mind forintbetéteik, mind devizabetéteik állományát csökkentették. A vállalatok hitelállománya csökkent, a betétállomány emelkedett.
Pénzügyi szektor Gyanúsan dráguló hitelek: a GVH dokumentumokat foglalt le a Bankárképzőnél?
Privátbankár.hu | 2012. május 3. 12:31
Lapinformáció szerint a Gazdasági Versenyhivatal lefoglalta a Nemzetközi Bankárképző Központban azokat az adathordozókat és dokumentumokat, amelyeken a bankok közös adatbázisát, az úgynevezett BankAdat rendszert tárolják. A GVH a végtörlesztésre felvehető forinthitelek kamatának emelése ügyében vizsgálódik.
Pénzügyi szektor Még mindig a gyenge forint a hitelesek réme
Privátbankár.hu | 2012. április 28. 08:01
A válságot követő időszakban jelentős mértékben megugrott a nemteljesítő deviza lakáshitel-állomány. A jegybank elemzése szerint a nemteljesítésben a törlesztőrészletek megugrása vagyis az árfolyam hatása erősebb volt, mint a munkahely elvesztése. Ha a válság miatt nem gyengült volna az árfolyam, nem esett volna a foglalkoztatottság és nem emelkedtek volna a hitelkamatok a bedőlt devizahitelek állománya kevesebb, mint a fele lenne.
Pénzügyi szektor Új világ a hitelezésben: egyeztesse a kamatot bankjával! (Videó)
Privátbankár.hu | 2012. április 25. 11:13
A PSZÁF fogyasztóvédelmi kisfilmsorozatának új epizódja a hitelek áráról, a referencia kamatláb fogalmáról és a jelzáloghitelezésre vonatkozó új szabályokról nyújt hasznos információkat.
Pénzügyi szektor Megint elkaszálták az egyoldalú banki szerződésmódosítást
Privátbankár.hu | 2012. január 25. 12:20
Érvénytelennek nyilvánította a Partiscum XI. Takarékszövetkezet 2010. március 1-jétől 2010. június 4-ig hatályos általános szerződési feltételeit szerdán első fokon meghozott ítéletében a Szegedi Törvényszék. Az ítélet hatálya kiterjed a pénzintézet valamennyi olyan ügyfelére, aki a bírósági döntés jogerőre emelkedéséig nem fizette vissza a hitelét.
Pénzügyi szektor A végtörlesztés után is emelkednek a hitelkamatok
Privátbankár.hu | 2012. január 6. 13:48
A jelzálogpiaci hiteltermékek 9-11%-os tavaly augusztusi átlagos THM-je a régmúlt, azóta tucatnyi banknál többször is emeltek kamatokat. Sokan azt hihették, hogy a végtörlesztés miatt már annyira megemelkedtek a hitelkamatok, hogy ennél drágábbak nem lesznek.
Pénzügyi szektor Meddig kúszhatnak még a hitelek és betétek kamatai?
Eidenpenz József | 2011. december 20. 11:33
Október eleje óta körülbelül egy százalékponttal emelkedtek az egyre több hitel kamatának alapjául szolgáló Bubor indexek, ezzel automatikusan emelkedik számos, Bubor-hoz kötött hitel kamata. Több esetben az előtörlesztésre használható hitelek törlesztőrészlete már magasabb, mint az eredeti devizahitelé.
Pénzügyi szektor Az utolsó jelzálogalapú svájcifrank-hitel kivégzése
Privátbankár.hu | 2011. december 5. 15:59
A bankok legfrissebb hirdetményeiből az derül ki, hogy több piaci szereplő már beárazta a múlt heti kamatemelést, miközben kimúlt az utolsó jelzálogalapú CHF-hitel. A kedvezményes, "ügyfélcsalogató" kamatperiódus hamarosan minden banknál megszűnik - a jogszabályi háttér változása miatt.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG