Hoffmann Rózsa
Karrier Túl hangos a jajgatás - mégse akkora a baj az oktatásban?  
Privátbankár.hu | 2016. február 9. 16:21
A köznevelési kerekasztal után az Országgyűlés kulturális bizottságában folytatódott a vita a köznevelés helyzetéről.
Karrier Az már kiderült, mi nem lesz Hoffmann Rózsa 
Privátbankár.hu | 2014. április 10. 12:43
Hoffmann Rózsa nem köznevelési államtitkárként folytatja munkáját, az oktatásügyben más feladatot kap - közölte Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője csütörtökön a Hír Tv-vel.
Makro / Külgazdaság Pedagógus? Erre számítson a jövőben 
Privátbankár.hu | 2014. január 25. 11:55
Félévet értékelt a köznevelési államtitkár, elégedett és szerinte a pedagógusok is azok lehetnek. A közoktatást érintő változásoknak még nincs vége.
Karrier Elismerte az államtitkár, mégsem nőtt minden pedagógus bére 
Privátbankár.hu | 2013. október 25. 21:29
Jövőre 150 milliárd forint jut a pedagógusok béremelésére, ötször annyi, mint idén.
Karrier Nyár végén összeülnek a képviselők a pedagógusbérek miatt 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 1. 11:29
A joganyag kész, már csak a parlament döntése hiányzik.
Karrier Számoltunk: ezért "sírnak" a tanárok  
Zsiborás Gergő | 2013. július 11. 12:10
A miniszter úr is szeretne 58 százalékos fizetésemelésért sírni, azt már elfelejti, hogy ezt nem a tanárok kérték, hanem a kormányzat ígérte. A törvény szerint több járna a tanároknak, mint amit Balog Zoltán bejelentett. A fiatalok sem járnak annyival jobban - 128 ezerért a katedra nem olyan vonzó.
Karrier Jó szívvel tömik tele a tanárok zsebét ősszel: jön a béremelés 
Zsiborás Gergő | 2013. július 10. 12:06
Még szeptemberben kifizetik az életpályamodell bevezetésével járó bértömegemelés 60%-át a tanároknak. Balog Zoltán szerint jó szívvel teszik mindezt, mert a tanárok megérdemlik. A miniszter szerint, aki tanárnak megy, annak nem lesznek megélhetési gondjai.
Karrier Tíz nap múlva reggel 8-kor kicsengetnek - sztrájkolnak a tanárok 
Privátbankár.hu | 2013. március 8. 16:25
Egyszerre több helyen, bizonytalan ideig sztrájkolnak a pedagógusok bő egy hét múlva. Azért tiltakoznak, mert nem látják biztosítottnak a béremelésüket és az óraszámokat is csökkentenék. Hoffmann Rózsa szerint senkinek sem érdeke a sztrájk, a diákok ugyanis tanulni akarnak.
Karrier Közoktatás államosítás után: ráfizethetnek a szülők? (frissítve) 
Zsiborás Gergő | 2013. március 4. 06:40
Még az is probléma az államosított iskolákban, hogy ki fizeti a fénymásoló gépet - két hónapja vette át a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) az eddig önkormányzati kézben lévő közoktatási intézményeket, de a szakszervezeti vezetők már azt is nagy eredménynek tartják, hogy a kormány belement, hozzászólhassanak a KLIK szervezeti- és működési szabályzatának (SZMSZ) kialakításához. Igen, jól értik: a 120 ezer ember munkáltatójaként az ország legnagyobb foglalkoztatójának számító KLIK kidolgozott működési szabályzat nélkül kezdte meg működését.
Karrier Hivatalos: lefokozták Hoffmann Rózsát  
Privátbankár.hu | 2013. február 12. 16:47
Köznevelésért felelős államtitkárként folytatja munkáját Hoffmann Rózsa, a felsőoktatásért Klinghammer István felel majd államtitkárként. Több változás is lesz a csúcstárcánál.
Karrier Oldalra buktatják Hoffmann Rózsát 
Privátbankár.hu | 2013. február 12. 12:10
Elveszik tőle a felsőoktatást és közoktatási államtitkárrá fokozzák le állítólag Hoffmann Rózsát. A kormány külön államtitkárt nevez ki az egyre konfliktusosabb felsőoktatás felügyeletére.
Karrier Lesz életpályamodell: 70 ezerrel többet keresnek majd a kezdő tanárok 
Privátbankár.hu | 2013. február 8. 18:00
Szeptemberben megkezdődik a pedagógus-életpályamodell bevezetése – mondta Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár pénteken Kalocsán.
Karrier Hoffmann: a zárolásokat mindenki túlélte, jön a kompenzáció 
Privátbankár.hu | 2013. január 30. 11:51
Az oktatási államtitkár szerint bár a felsőoktatásból elvont milliárdok fejtörést okoztak az egyetemeknek, egyet sem kellett bezárni. 27 milliárdos támogatást ígért kompenzáció gyanánt.
Karrier Hoffmann hájas, lúdtalpas és nem túl okos gyerekekről beszélt 
Privátbankár.hu | 2013. január 29. 17:19
Szegeden tartott előadást az oktatási államtitkár, Hoffmann Rózsa arról beszélt, hogy a gyerekek eddig lúdtalpasok és hájasak voltak, sokan pedig még egy népdalt sem ismernek - ennek most vége.
Karrier Hoffmann szerint ha kell, vegye a tanár a krétát 
Privátbankár.hu | 2013. január 17. 14:58
Az oktatási államtitkár szerint hozzátartozik a pedagógusi hivatáshoz, hogy ha nincs, akkor a tanár maga veszi meg a tanításhoz szükséges krétát.
Karrier Hoffmann Rózsa azt üzente, elégedett 
Privátbankár.hu | 2013. január 8. 17:24
Menetrendszerűen, pontosan és zökkenőmentesen zajlott az iskolák állami fenntartásba vétele – jelentette ki Hoffmann Rózsa keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
Karrier Huawei-ösztöndíj: idén harminc tehetséges fiatal kapta meg 
Privátbankár.hu | 2012. december 19. 08:14
Harminc magyar egyetemista vehette át kedden Budapesten ünnepélyes keretek között a "Huawei - A Holnap Innovatív Vezetői" ösztöndíjat.
Karrier Hoffmann Rózsa nem mond le, de kétmilliárdból tehetségeket gondoz 
Privátbankár.hu | 2012. december 15. 13:40
Hoffmann Rózsa bejelentette, hogy Tehetséghidak néven új, tehetséggondozási program indul, amely a közoktatási és civil kezdeményezéseket csaknem 2 milliárd forinttal támogatja a következő másfél évben.
Karrier Hoffmann Rózsa tanácsa: féllábbal kell megmászni a Himaláját 
Privátbankár.hu | 2012. december 14. 12:10
Ha valaki nem akar diákhitelt felvenni és a családja szegény, akkor legyen annyi ambíciója, hogy megkíséreljen eljutni a csúcsokra, felmászni fél lábbal a Himalájára – mondta Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár.
Makro / Külgazdaság Brüsszelből üzent a diákoknak Orbán Viktor 
Privátbankár.hu | 2012. december 13. 18:32
Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta csütörtökön Brüsszelben újságíróknak, hogy a hét végéig megoldják a felsőoktatási reform ügyét.
Karrier Munkanélkülieket képeztünk, ez tarthatatlan  
Zsiborás Gergő | 2012. december 12. 17:21
Giró-Szász András szerint tarthatatlan, hogy az állam egyes szakokon munkanélkülieket képzett. A számok mögé néztünk, úgy tűnik sokan valóban parkolópályának használják az egyetemet, de lehet-e a mennyiséggel a minőségért tenni? Lehet-e spórolni a felsőoktatáson, ha a Diákhitel 2-t nem ilyen keretszámokra tervezték?
Karrier Bezárnak az egyetemek, mert nincs pénz fűtésre? 
Privátbankár.hu | 2012. november 16. 15:22
A mostani egyetemisták közül valószínűleg sokan nem ismerik a "szénszünet" kifejezést, a vizsgaidőszakban majd lesz rá alkalmuk, hogy közelebbről is tanulmányozzák a jelenséget. Nem lesz pénz fűtésre?
Karrier Rózsa, kezdődik! Így szól bele az állam a közoktatásba 
Privátbankár.hu | 2012. november 9. 14:16
Megkezdi munkáját a 198 kinevezett tankerületi igazgató péntek délután - jelentette be Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár Budapesten sajtótájékoztatón.
Karrier Ősztől fizetősek a kommunikációs szakok, a kormány vadul cáfol 
Privátbankár.hu | 2012. november 6. 14:19
Még nincs kormánydöntés, de a szakállamtitkár cáfolta, hogy ősztől fizetősek lesznek a kommunikációs szakok és részben a bölcsészképzés, hasonlóan a már fizetőssé tett jogász- és közgazdászképzéshez.
Karrier Felsőoktatás: ma 110 ezer diáknak dől el a sorsa 
Privátbankár.hu | 2012. július 24. 11:06
Közel 110 ezer felsőoktatási képzésre jelentkező fiatal tudja meg ma este, hogy sikerült-e bejutnia az áhított egyetemre vagy főiskolára. Miközben a jelentkezők száma alacsonyabb a tavalyinál, az államilag finanszírozott keretszámok csökkenése miatt nagy a köztük lévő verseny.
Karrier Elfogadták: jöhet a törvénybe foglalt hallgatói szerződés 
Privátbankár.hu | 2012. július 12. 16:22
Elfogadta az Országgyűlés a hallgatói szerződésekről szóló szabályokat a felsőoktatási törvény módosításával. A módosító indítvány tartalmilag megegyezik a korábbi kormányrendelettel. A rendeletet az Alkotmánybíróság a múlt héten formai okokra hivatkozva semmisítette meg.
Karrier Felsőoktatás: plusz 5000 állami hely, de nem a közgazdászoknak, jogászoknak  
Privátbankár.hu | 2012. június 26. 14:28
Ötezerrel több hallgató kezdheti meg tanulmányait teljes állami ösztöndíjjal a szeptemberben induló tanévben - jelentette be Hoffmann Rózsa a keddi kormányszóvivői tájékoztatón.
Karrier Hoffmann Rózsa: a felsőoktatás az összeomlás szélén állt 
Privátbankár.hu | 2012. március 12. 11:28
Hoffmann Rózsa az új felsőoktatási törvénnyel kapcsolatban elmondta, hogy az államilag támogatott hallgatói helyek számának a csökkentését azért kellett felkészülési idő nélkül meglépni, mert több százmilliárd forint adósság halmozódott fel a felsőoktatásban. Hozzátette, hogy még így is 70 ezer fiatalnak fizeti az állam részben, vagy egészben a felsőfokú képzését.
Karrier Felsőoktatás 2012: felveszed a diákhitelt vagy itthon maradsz 
Nagy Zsófia | 2012. február 17. 13:01
A felsőoktatási törvény jelentős módosításának egyik vitatott kérdése az államilag támogatott helyek számának drasztikus csökkentése. A kormány kommunikációja szerint így igyekeznek elérni, hogy a felsőoktatás alkalmazkodjon a munkaerőpiaci kereslethez. Másik cél a végzett fiatalok itthon tartása, elsősorban az orvosok esetén - a költségeket nézve a kormány könnyen sikerrel járhat.
Karrier Lesz, akinek az állam visszafizeti a diákhitelét 
Privátbankár.hu | 2012. február 14. 10:56
A kormány megteremti a jogi és a pénzügyi lehetőségét, hogy az állam visszatérítse a diákhitel összegét azoknak a fiataloknak, akik önköltséggel szereznek jogi vagy közgazdasági diplomát és állami szolgálatba állnak - mondta Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár.
Karrier Felsőoktatás: a kormány határozza meg a képzési helyek számát és irányát 
Privátbankár.hu | 2011. november 21. 15:11
Hoffmann Rózsa és Giró-Szász András az új felsőoktatási törvénnyel kapcsolatban elmondták, hogy a kormány elfogadta a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényt, melynek célja a felsőoktatás színvonalának emelése. A javaslat rögzíti a hallgatói kategóriákat, valamint a kormány határozza meg képzési helyek számát és irányát.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG