Járulék
Ingatlan Új sarcot vetnek ki a lakást bérbeadókra Németországban  
Privátbankár.hu | 2022. május 25. 16:24
Ha a Bundestag is rábólint, klímavédelmi járulékot kell majd fizetniük. 
Makro / Külgazdaság Fontos adóváltozások jönnek július 1-én 
Privátbankár.hu | 2020. július 1. 06:14
A cégeket és a magánszemélyeket is érintő változások lépnek életbe a második félév kezdetén. A vállalatoknak és a vállalkozóknak például kötelező lesz áttérni az online számlázásra. Emellett fontos változás lesz a járulékok és a szociális hozzájárulási adó terén is.
Makro / Külgazdaság Jönnek az új járuléktörvények: 350 milliárd marad a lakosságnál és a cégeknél 
Privátbankár.hu / MTI | 2020. június 30. 08:03
Négy járulékfajta olvad egybe 2020. július 1-jével: szerdától 15,5 százalékra csökken a szociális hozzájárulási adó is, és minden dolgozó nyugdíjast megillet a járulékmentesség.
Makro / Külgazdaság Újabb ágazatok kapnak járulékmentességet 
Privátbankár.hu | 2020. április 10. 09:13
Jó hírt kaptak többek között a sörgyártók, szeszes ital gyártók és dísznövénykereskedők is. 
Makro / Külgazdaság A munka ára: ennyibe kerül egy magyar dolgozó 
Székely Sarolta | 2020. február 8. 12:10
Mibe kerül a magyar munkavállaló? És egy román, vagy szlovák? Cikkünkből megtudja, mennyire olcsó a hazai foglalkoztatás. A munkaerővel kapcsolatos adózási információk minden újonnan alakuló, bővítést tervező vagy külföldön beruházni vágyó vállalkozás számára kulcsfontosságúak.
Személyes pénzügyek Döntöttek: hamarosan munkába állhatnak a nyugdíjasok is 
Privátbankár.hu | 2017. december 6. 16:45
Elindultak a nyugdíjas-szövetkezetek a fővárosban, első lépésként az ország minden pontjára szeretnék eljuttatni megalakításhoz szükséges információkat.
KKV Még mindig agyonadóztatnak minket - hogy lesz ebből versenyképes fizetés? 
Privátbankár.hu | 2017. május 22. 20:05
A vállalati versenyképesség szempontjából az egyik legfontosabb tényező a megfelelő képzettségű és mennyiségű munkavállaló elérése, megtartása és a foglalkoztatás összköltségének alakulása. Viszont a minőségi munkaerőt meg is kell fizetni, és ez a járulékterhek mellett sokszor nehézkesen megy a vállalatoknak.
Makro / Külgazdaság A fizetésünk is nő és az államkassza is hízik – ez lenne a bűvös szám? 
Privátbankár.hu | 2016. október 28. 11:36
Mit fog lépni a kormány? Mekkora járulékcsökkentés lenne érzékelhető?
Makro / Külgazdaság Varga: az összes adót és járulékot tovább kell csökketeni 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 22. 13:02
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint a munkáltatói és a munkavállalói elvonások arányát 50 százalék alá kell csökkenteni.
Személyes pénzügyek Mennyivel lesz több a fizetésünk, ha csökkentik a járulékokat? Kiszámolták 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 12. 13:50
Mennyivel lenne több a fizetésünk jövőre, ha csökkentenék a szociális hozzájárulási adót? A kétgyerekesek járnának a legjobban.
KKV Végre egy adó, amit kevesebben fizetnek - de ki érti a kormány számait? 
Privátbankár.hu | 2015. április 30. 06:10
2015-től ismét mentesülnek az innovációs járulék megfizetése alól azok a vállalkozások, amelyek mikro- vagy kisvállalkozásnak minősülnek. A kérdés csak az, hogy ha kevesebb cégnek kell fizetnie a járulékot, miért vár belőle több pénzt a kormány, mint tavaly...?
Személyes pénzügyek Ezért nem lesz állami nyugdíjunk 
Privátbankár.hu | 2014. február 21. 11:45
Magyarországon egyre kevesebb aktív korú munkavállaló befizetett járulékából kell egyre több nyugdíjas járandóságát kifizetni, a következő 15 évben ugyanis várhatóan 514 ezerrel csökken a járulékfizetők száma - ismertette Farkas András, a pénzügyi tanácsadással és biztosítás közvetítéssel foglalkozó Consequit Group értékesítési vezérigazgatója.
Karrier Új vezető a Deloitte-nál 
Privátbankár.hu | 2014. január 9. 12:29
Januártól új vezető munkatárssal bővült a Deloitte magyarországi irodájának adótanácsadási osztálya.
Adó Meglepetés a borítékban! Kinek mennyivel nő a nettója? 
Privátbankár.hu | 2014. január 8. 10:22
Az egy és két gyermekes szülők közül csak a legszegényebbek nettója emelkedik, mindössze néhány ezer forinttal, a háromgyerekesek viszont több tízezer forinttal többet vihetnek haza a hónap végén a családi adókedvezmény kiterjesztésének köszönhetően. Az elérhető legnagyobb járulékcsökkentés havi 51 ezer forint, amihez a két szülőnek együtt pontosan bruttó 300 ezret kell keresnie.
Adó Egyre keményebben adóztatják a munkát - nálunk a járulékok túl magasak 
Privátbankár.hu | 2013. április 25. 14:34
Magyarország szja-rendszere európai viszonylatban kedvezőnek mondható, a társadalombiztosítási járulékok viszont kifejezetten magasnak számítanak - állítják a PwC Magyarország szakértői.
Adó Így tűnik el egy adóparadicsom: mi történik Cipruson? 
Privátbankár.hu | 2013. március 18. 17:27
Hétvégén bejelentették a Ciprusi mentőcsomag részleteit, ami nem megnyugtatta, hanem aggodalommal töltötte el a befektetőket. Bár még vannak képlékeny részletek, szinte biztos, hogy Ciprus többé már nem adóparadicsom. Mi történik a Földközi-tengeren, ami megrengeti a pénzügyi világot?
Adó Sosem felejted el az elsőt: holnap kell utalniuk a katásoknak 
Privátbankár.hu | 2013. február 11. 09:10
Február 12-én kell először tételes adót fizetniük a katát választó kisvállalkozóknak, és minden vállalkozó először számol a 2013-ra megállapított minimálbér és garantált bérminimum után járulékot - írja az ado.hu.
Adó Jön az első 2013-as fizetés: ki nyer és ki veszít az új adószabályokon? 
Privátbankár.hu | 2013. január 31. 11:06
Hamarosan kézhez kapják a munkavállalók az első, 2013-as szabályok szerint számított fizetésüket. Kiket érint kedvezően az új szabályozás, illetve kiknek csökken majd az új szabályok szerint számított nettó jövedelme?
Adó Most légy okos: csak riogatja a katásokat az adóhatóság? 
Privátbankár.hu | 2013. január 31. 08:34
Angyal József okleveles adószakértő szerint az adóhatóság téves jogértelmezéssel riogatja a katásokat. A szakember szerint a NAV állásfoglalása csak egy szakmai vélemény - kérdés, hogy ki meri figyelmen kívül hagyni.
Adó Az új iparűzési adó külföldi adózásra készteti a vállalatokat (video) 
Privátbankár.hu | 2012. október 29. 12:46
A nagykereskedelmi vállalatok már adózhatnak külföldön, ilyen iparűzési adó mellett, ezt valószínűleg meg is teszik majd.
Karrier Kevés a zsebpénz? Irány az iskolaszövetkezet! 
Füstös Móni | 2012. október 21. 06:00
Szórólapozás, ügyfélszolgálati munka, csomagolás, adatrögzítés, adattisztítás, egyéb irodai munkák, kérdőívezés, call center, telemarketing: ezek számítanak a leggyakoribb lehetőségnek, amit diákoknak, rugalmas munkaidőben kínálnak.
Adó Ön jól jár jövőre? Kimazsoláztuk a januártól változó adótörvényeket! 
Privátbankár.hu | 2012. október 13. 07:00
Jövőre búcsú a szuperbruttótól, változnak az öröklési járulékok, a termelők a saját maguk előállította bioetanolt is tankolhatják.
Adó Jön az új adócsomag, megy a szuperbruttó - megkönnyítenék az életet 
Privátbankár.hu | 2012. október 2. 11:15
A kormány újabb, közel háromszáz paragrafusból álló adócsomagot készít - derül ki az Origo birtokába jutott előterjesztés-tervezetből. Kivégzik a félszuperbruttót, a házastársaknak sem kellene haláladót fizetni, a fiatalok első lakáshoz jutását segítenék. A cégeknek is kitaláltak néhány egyszerűsítő, könnyítő intézkedést.
KKV Matolcsy szerint javult a kkv-k helyzete 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 4. 09:10
Matolcsy kkv-szektor helyzetéről készült jelentése szerint a válság 2009-es mélypontja után a kormány intézkedéseinek következtében javult a kis- és középvállalkozások (kkv) helyzete: 2010-ben már emelkedett a gazdálkodó szervezetek száma, és a tőlük származó adóbevétel 2010-ről 2011-re 8 százalékkal nőtt.
KKV Soha nem volt ilyen rossz a szlovák vállalkozók helyzete 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 3. 07:37
Tovább romlott a vállalkozói környezet indexe (IPP) Szlovákiában az év második negyedévében. A vállalkozók helyzetét leginkább a járulékterhek emelkedése rontotta, valamint közrejátszott a visszaesésben az adóterhek megemelkedése is.
Adó Ősszel érhet be a kormány 300 milliárdos akcióterve 
Privátbankár.hu | 2012. július 5. 07:10
Az Országgyűlés szeptemberben fogadhatja el a 300 milliárd forintos munkahelyvédelmi csomagot, amelynek részeként a vállalkozásoknak 100-150 milliárd forintos tehercsökkentést jelent a kedvezményezett körben meghirdetett, munkát terhelő járulékok csökkentése. Így a jelenlegi egyszerűsített adózási formák, az ekho és az eva is marad.
Adó Erre kell a 300 milliárd: Orbán kihirdette a munkavédelmi akciótervet 
Privátbankár.hu | 2012. július 2. 14:17
Kiderült, mire kell a Matolcsy György által csütörtökön említett 300 milliárd forint, amit a frakcióval közösen nagyrészt a tranzakciós illeték kiterjesztésével vélt megtalálni a kormány. Orbán Viktor napirend előtt ismertette a kormány 10 pontos munkavédelmi akciótervét; ebben jelentős átalakítások és könnyítések szerepelnek.
Adó Ezért akar újabb adómódosításokat az NGM 
Privátbankár.hu | 2012. május 4. 15:10
Az NGM szerint az adószabályokat módosító tervezet egyértelműsíti és koherensebbé teszi a szabályozást és csökkenti az adminisztrációs terheket. A kormány változtatásai tartalmazzák azt, hogy akinek csak egy munkaadótól van jövedelme, nem kell nyilatkoznia arról, ha az meghaladja a 2 millió 424 ezer forintot, a különadótörvénybe pedig bekerül a kormány és a bankszövetség megállapodása.
Adó Fizessen Ön is egészségbiztosítást! - újabb adómódosításokat dolgozott ki az NGM 
Privátbankár.hu | 2012. május 2. 17:01
A kormány újabb adómódosításokat tartalmazó törvénytervezetet készített, amely többek között tartalmazza, hogy akinek nincs egészségbiztosítása, az az év elejétől visszamenőleg köteles lesz egészségügyi szolgáltatási járulékot, havi 6 390 forintot fizetni, megszűnik a gyógyszertári szolidaritási díj, és az szja törvény is módosul.
Karrier NGM: kedvezményes adó egyes foglalkoztatási csoportoknál 
Privátbankár.hu | 2012. április 6. 16:02
Egyes foglalkoztatási csoportok munkába állását a kormány célzott adókedvezmények rendszerének bővítésével segíti elő - közölte Matolcsy György Heti Válaszban megjelent cikkével kapcsolatban a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken.
Adó Adókalkulátorok 
Privátbankár.hu | 2011. december 16. 12:47
Alább talál linkeket az adózással kapcsolatos kalkulátorokhoz és információkhoz: nettóbér-számító, bérköltség-kalkulátor; ajándékozási, öröklési, átruházási, igazgatási, eljárási illeték információk; társasági adó információk; személyi jövedelemadó, szja kedvezmények és járulék információk.
Személyes pénzügyek Nyugdíjreform: másfél éve a startvonalon  
Zsiborás Gergő | 2011. november 30. 12:37
A kormány nyugdíjreform címén olyanra vállalkozott, amire senki sem volt eddig képes. A költségvetési háttér átalakítása egyelőre csak a tételek ide-oda tologatása, miközben a rendszerben 0 forint tartalék van - és kikerült abból 3000 milliárdnyi megtakarítás, aminek fele államadósság-csökkentésre ment el, hiába. Az egyéni számlák sehol, a rendszer kockázatai viszont ugyanazok, mint 20 évvel ezelőtt. Nagy gondban a nyugdíjrendszer.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG