<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Jens Weidmann
Makro / Külgazdaság Megint kiborult egy kulcsember: meddig öntik még az ingyenpénzt?
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 24. 07:49
Ismét nekiment az európai pénzszórásnak a német jegybankelnök.
Makro / Külgazdaság Mi az a mondat, amivel a legjobban ki lehet borítani egy jegybankelnököt?
Privátbankár.hu | 2014. december 28. 11:14
A vártnál jobb lehet jövőre a német gazdasági növekedés, és Európában sem annyira rossz a helyzet, mint ahogy azt sokan gondolják - mondta Jens Weidmann, a Deutsche Bundesbank elnöke, az EKB Kormányzótanácsának tagja. Hagyják már békén a kötvényvásárlással!
Makro / Külgazdaság Nem hisz a gazdaságélénkítő csomagban a német jegybankelnök
Privátbankár.hu | 2014. november 29. 14:42
Jens Weidmann szerint a központi bankoknak nincs csodalámpásuk, amelyet csak meg kell dörzsölni, és teljesül minden kívánság.
Karrier Ilyen a német unortodxia: szokatlan javaslat a jegybankelnöktől
Privátbankár.hu | 2014. július 31. 13:37
A Bundesbank elnöke béremelést javasol Németországban. Ez a lépés kétségkívül hozzájárulhatna a deflációs veszély megszűnéséhez, meglepő lenne azonban a bérpolitikát a monetáris politika szolgálatába állítani. vannak persze más érvek is a béremelés mellet.
Makro / Külgazdaság Nyugodjon le az EKB!
Privátbankár.hu | 2014. március 30. 12:08
Az eurózónában nincs deflációs ciklus, és az Európai Központi Banknak (EKB) nem kellene túlreagálnia, hogy ideiglenes és szezonális hatások miatt alacsony az infláció - mondta szombaton Jens Weidmann, a Deutsche Bundesbank német központi bank elnöke, az EKB kormányzótanácsának tagja.
Makro / Külgazdaság Veszélyben a jegybankok függetlensége - nézzék csak meg Magyarországot
Privátbankár.hu | 2013. január 22. 07:51
Világszerte egyre több jegybank függetlenségét veszélyezteti a politikai nyomásgyakorlás - mondta a Bundesbank, a német központi bank elnöke a frankfurti tőzsdét üzemeltető társaság évnyitó rendezvényén. Példaként Japánt és Magyarországot említette.
Pénzügyi szektor A monetáris politika nem csodaszer, de ha ég a ház, oltani kell
Privátbankár.hu | 2012. november 23. 15:51
A monetáris politikát nem szabad a válságkezelés csodaszerének tekinteni, a tervezett bankunióban pedig az EKB-nak szánt felügyeleti szerep nem mentes a kockázatoktól - fejtette ki Jens Weidmann, a német Bundesbank elnöke az "European Banking Congress" bankárkonferencián pénteken Frankfurtban.
Pénzügyi szektor Draghi: visszatér az eurózóna jövőjébe vetett bizalom
Privátbankár.hu | 2012. november 23. 13:49
Lassan visszatér az eurózóna jövőjébe vetett bizalom, a kormányok és az Európai Központi Bank (EKB) erőfeszítései nyomán enyhültek a piaci feszültségek - mondta Mario Draghi, az EKB elnöke pénteken egy frankfurti bankárkongresszuson.
Makro / Külgazdaság A Bundesbank elnöke ma is beszólt
Privátbankár.hu | 2012. november 19. 13:45
Az európai bankunió a gyakorlatban azzal a következménnyel járhat, hogy összeütköznek a bankfelügyelet és a monetáris politika érdekei - véli Jens Weidmann.
Makro / Külgazdaság De miért nem engedjük el inkább a görögök adósságát?
Privátbankár.hu | 2012. november 17. 14:28
Nem lacafacázott a Bundesbank elnöke. Korábban már bírálta az EKB kríziskezelését, most pedig felvetette a görög adósság elengedésének lehetőségét, amit a német kancellár és a pénzügyminiszter egyaránt elutasít.
Makro / Külgazdaság A politikusok máris döntöttek Görögország sorsáról?
Privátbankár.hu | 2012. november 10. 15:26
Habár a vizsgálódás még javában folyik, úgy tűnik, az európai politikusok máris eldöntötték, hogy tovább pénzelik Görögországot - véli Jens Weidmann német jegybankelnök, aki egyben az Európai Központi Bank kormányzótanácsának is tagja. Weidmann azonban arra figyelmeztet: a hitelezőket képviselő trojkának továbbra is őszinte és kozmetikázatlan jelentést kell készíteniük az ország pénzügyeiről.
Deviza / Áru Draghi mégsem utazik pénteken Amerikába - gyengébb a dollár
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 28. 12:25
Az Európai Központi Bank elnöke, Mario Draghi nem vesz részt a Federal Reserve Jackson Hole-i konferenciáján - erősítette meg az EKB szóvivője.
Makro / Külgazdaság Halvány magyar remény: a korábban vártnál jobb éve lehet Németországnak
Privátbankár.hu | 2012. június 8. 15:31
Felfelé módosította a német gazdaság idei növekedésére vonatkozó előrejelzését a szövetségi bank. Mindamellett a Bundesbank úgy látja: az ingatag lábakon álló görög belpolitikai helyzet, valamint a spanyol bankszektor válsága elmélyítheti az euróövezeti adósságválságot, és ez fékezheti a növekedést.
Állampapír / Kötvény Elhajtotta az EKB a spanyolokat a húsos fazéktól
Privátbankár.hu | 2012. április 18. 16:05
Spanyolországnak úgy kellene tekintenie kötényhozamai emelkedését, mint jelzést arra, hogy adósságválsága gyökereit kezelje, ne pedig az Európai Központi Bankra nézegessen segítségért, kötvényei vásárlását várva - jelentette ki Jens Weidmann, a Bundesbank elnöke, az EKB Kormányzótanácsának tagja.
Állampapír / Kötvény Méghogy nincs európai pénznyomda: megint pénzt önthet a piacra az EKB
Privátbankár.hu | 2012. február 24. 14:27
Sajtóértesülés szerint újabb nagyszabású likviditási akciót indít jövő héten az Európai Központi Bank. A Bloomberg úgy tudja, hogy az euróövezeti kereskedelmi bankok december után újabb, ezúttal 470 milliárd eurós kedvezményes hitelre pályázhatnak, csaknem három évre. A lépés tovább hűtheti a feszültséget az európai kötvénypiacon. Az EKB nem mondja ki, de elindította pénznyomdát.
Makro / Külgazdaság Bekeményített a német Bundesbank
Privátbankár.hu | 2011. december 14. 13:11
Németországban vita kezdődött a jegybank és a törvényhozás, illetve a kormány között az IMF-nek nyújtandó 200 milliárd eurós hitelről, amelyről a legutóbbi uniós csúcson kötöttek megállapodást az állam- és kormányfők. Lapjelentések szerint a Bundesbank ugyan nem utasítja el az uniós csúcson született megállapodás végrehajtását, de csak szigorú feltételekkel hajlandó utalni pénzt a Valutaalapnak.
Deviza / Áru A Bundesbank aranytartalékai tabunak számítanak – ha megvannak egyáltalán
Eidenpenz József | 2011. november 9. 11:00
Az arany árfolyama ismét átlépte az 1800 dolláros határt. A német jegybank elnöke tabunak minősítette az ország aranytartalékait, amelyeket nem lehet felhasználni az euró megmentése érdekében. Sajtó és ellenzék már régóta firtatja, hol is vannak ezek a tartalékok, ha vannak egyáltalán.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG