Jövedelemadó
Személyes pénzügyek Te hagynál veszni 130 ezer forintot? Egy heted maradt
Privátbankár.hu | 2018. május 15. 11:12
Akár 20 százalékos adójóváírástól is elbukhatunk, nem figyelünk erre.
Személyes pénzügyek Ezekkel a menekültekkel miért nem foglalkozik a hazai sajtó?
Privátbankár.hu | 2018. január 19. 06:06
Eddig azt szokhattuk meg, hogy Svájcban nyitott bankszámlákkal, széfekkel próbálnak sokan jövedelmet vagy vagyont eltitkolni. Az utóbbi időben kiderült, hogy a titkolózás kétirányú volt, és sok Svájcban élő személynek is vannak titkos vagyontárgyai külföldön. Ez magyar vendégmunkásokat is érinthet.
Adó Így adóznak az osztrákok: a gazdagoktól vesznek el több pénzt
Privátbankár.hu | 2015. március 14. 09:23
A második köztársaság legnagyobb adóreformja 1550 milliárd forintnak megfelelő összegű, a leggazdagabbaktól többet, a kis jövedelműektől kevesebbet szednek be.
Adó Szemtelen celebekre szállt rá a szerb NAV
Privátbankár.hu | 2015. január 18. 10:42
Górcső alá veszi a szerb adóhivatal az énekesek bevételeit.
Makro / Külgazdaság Rengeteg adót fizettünk, de még több ment el
Privátbankár.hu | 2013. július 3. 09:04
A kormányzati szektor hiánya az előzetes adatok szerint 272,1 milliárd forint volt, a GDP 3,8 százaléka idén első negyedévben. Az előző évi hiányhoz képest ez 56,3 milliárd forinttal, GDP-arányosan 0,7 százalékponttal magasabb.
Személyes pénzügyek Nem jó ma Magyarországon gyereknek lenni
Zsiborás Gergő | 2013. február 22. 15:17
Miközben a diplomások elvándorlásától hangos a magyar közélet vessünk egy pillantást arra, hogy indul az élete egy magyar gyermeknek. Egy friss kutatás eredményei megdöbbentőek: minden második magyar gyermek nélkülöz, a globális versenyben már itt leszakadunk: nem foglalkozunk eleget a felnövekvő generációkkal.
Adó A jövedelmek helyett a fogyasztást adóztatná a kormány
Privátbankár.hu | 2013. február 22. 14:18
Magyarországon az állam a GDP 39 százalékát vonja el adók formájában a gazdaságtól, e szint csökkentéséhez be kell indulnia a gazdaságnak - mondta Balog Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára pénteken.
Makro / Külgazdaság Ismét remek adat! Megugrottak az amerikai személyi jövedelmek
Privátbankár.hu | 2013. január 31. 15:12
Az amerikai személyi jövedelmek a vártnál jóval nagyobb mértékben nőttek decemberben az előrehozott osztalékfizetések miatt, míg a személyi kiadások bővülése hozta a várakozásokat.
Személyes pénzügyek Egyre nagyobbak a vagyoni különbségek az uniós országok között
Privátbankár.hu | 2013. január 8. 17:20
A 2012-es év foglalkoztatáspolitikájáról készült brüsszeli jelentés szerint a gazdasági problémákkal küzdő országok leszakadni látszanak azoktól, amelyek képesek megküzdeni a kihívásokkal.
Adó Nem akar ennyit adózni? Oroszország szeretettel várja!
Privátbankár.hu | 2013. január 6. 10:20
Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen adta át vasárnap Gérard Depardieu francia színésznek az orosz útlevelet. A jövedelemadó Oroszországban 13 százalékos, és nem is készülnek megemelni - nem csoda, ha megugrott az érdeklődés az állampolgárság iránt. Az útlevél azonban nem elég: sokat kell az új otthonban tölteni.
Makro / Külgazdaság Elszaladtak a jövedelmek Kínában, ezért most Peking visszavág
Privátbankár.hu | 2012. december 21. 16:00
Kínában központilag kezdik kiegyenlíteni a jövedelem különbségeket, mert a leggazdagabb 10 százalék jövedelme 23-szorosan haladja meg a legszegényebb 10 százalék keresetét.
Pénzügyi szektor Karácsonyi ajándék hitelből? A magasabb jövedelműek nyitottabbak rá
Privátbankár.hu | 2012. december 17. 18:02
Az átlagosnál magasabb jövedelemmel rendelkezők 58 százaléka nyitott a banki kölcsönökre, és elképzelhetőnek tartja, hogy jövőbeni terveit bankhitel segítségével oldja meg – derült ki a Budapest Bank kutatásából. 85 százalékuk jelenleg is rendelkezik valamilyen fedezett vagy fedezet nélküli hitellel. A jövőbeni váratlan kiadásaik finanszírozására inkább fordulnának bankhoz kölcsönért, mint a családhoz, vagy a barátokhoz. Legnagyobb arányban (67%) személyi kölcsönt vennének igénybe azok, akik bankhitel segítségével oldanák meg az ilyen helyzeteket.
Adó Feladják az egykulcsos jövedelemadót a szlovákok
Privátbankár.hu | 2012. december 5. 07:09
Szlovákiában megszűnik az egykulcsos jövedelemadó januártól, a változtatást bevezető törvénymódosítást többnapos parázs vitát követően, kedden késő délután véglegesítette a pozsonyi törvényhozás.
Adó 1 milliárd fölött a rekorder: hol élnek a legnagyobb adózók?
Privátbankár.hu | 2012. október 3. 10:51
A 2011-es évre vonatkozó szja-bevallások adatai szerint a főváros XII. kerületében élőknek a legmagasabb az egy főre jutó összevont jövedelmük, míg a Csepelen lakóké a legalacsonyabb. Pest megye viszonylatában Budaörs és Nagykőrös áll a „toplista” elején, illetve végén.
Makro / Külgazdaság Alig érezzük, hogy többet érne a fizetésünk
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 18. 09:00
Csak a versenyszférában dolgozók érzik, hogy a több fizetés többet is ér: az átlagos bruttó jövedelem sem érte el az infláció mértékét, a nettó pedig mindössze 2 százalékkal növekedett az első hét hónapban.
Makro / Külgazdaság Szegények vagyunk-e, mint a templom egere?
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 17. 13:40
Az Eurostat legfrissebb adatai szerint a magyar háztartások egy főre eső rendelkezésre álló jövedelme az uniós átlagnak 57 százalékát teszi ki, míg ugyanez az arány Szlovákiában 70, Lengyelországban 65 százalékra rúg. 2007 és 2010 közötti időszakban csupán pár országban, köztük Magyarországon csökkent a háztartások jövedelme.
Makro / Külgazdaság Optimisták a német fogyasztók
Privátbankár.hu | 2012. május 25. 10:32
A vásárlók optimistábbak, mint az előző hónapokban, így a vásárlási hajlandóság emelkedett. Nem változott a német fogyasztói hangulat júniusi mutatója, értéke megegyezik a májusi 5,7 ponttal.
Vásárló Jól jártak a magyar gazdagok: tovább nőtt a szakadék
Nagy Zsófia | 2012. május 2. 06:15
Tovább mélyült a szakadék az elmúlt évtizedekben a gazdagok és a szegények között, felmérések szerint a legtöbb országban a kormányzati intézkedések hatására a gazdagok gazdagodtak, míg a szegények helyzete nem javult. Hasonló a helyzet Magyarországon is, az egykulcsos adó miatt pedig vélhetően tovább romlik a helyzet.
Adó Több mint félmilliárd forint kompenzációt kaptak a kismamák
Privátbankár.hu | 2012. április 20. 14:06
Az OEP adatai szerint összesen több mint 500 millió forint jövedelempótlékot kaptak azok a kismamák, akik április elejéig a nyilatkozatukat helyesen kitöltve visszaküldték. A kompenzációt a 22 ezer beküldő közül 14,5 ezren kapták meg, melynek összege 100 és 9500 forint között szóródik.
Adó Matolcsy most meg ötkulcsos adókat vizionál, 30 százalékos áfával
Privátbankár.hu | 2012. április 5. 11:18
Harminc százalékos felső áfa-kulcsot, ötkulcsos áfá-t, az élőmunkát terhelő adózás ötkulcsossá tételét szorgalmazza Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter ma megjelent cikkében. A központi vagyonadót viszont nem tartja jó ötletnek, ez szerinte csak igazságtalan lehet, mert ami nem látható, az nem adózik. A progresszív adózás kapcsán Marx Károlyt idézi.
Karrier Megéri tanulni: dupla fizetést jelenthet a diploma
Privátbankár.hu | 2012. február 28. 07:45
Egy friss felmérés eredményei alapján az érettségivel rendelkező munkavállalók átlagosan fele annyit keresnek, mint az egyetemi diplomát kezükben tudó dolgozók. Az előbbiek átlagfizetése ugyanis havi bruttó 163 000 forint, míg az utóbbiaké átlagosan 325 300 forint.
Karrier Top bérek: nem mindegy, hol lesz valaki felsővezető
Privátbankár.hu | 2012. február 15. 18:01
Jelentős, akár 17,5-szeres eltérések is tapasztalhatóak Magyarországon a felsővezetők jövedelme között. A legmeglepőbb eltérés nem az állami és a versenyszféra cégeinek felsővezetői, hanem az egyes területek igazgatóinak jövedelme között van. Így átlagosan egy marketing vezető közel kétszer annyit keres, mint egy IT igazgató.
Adó Azt ajánljuk, igazoljon a Real Madridba
Zsiborás Gergő | 2012. február 5. 17:12
Vannak országok, ahol a jövedelemadó emelése miatt csökkennek a nettó bérek, nem pedig annak csökkentése miatt. Míg Magyarországon több munkavállaló is a napokban szembesül azzal, hogy mit is jelent az egységes és arányos adórendszer, addig a spanyol munkavállalóknak sincs oka az örömre. Pedig vannak sztárfocisták - így például Cristiano Ronaldo -, akik idén is úgy adóznak, mintha 17 000 euró alatt lenne az éves jövedelmük...
Karrier Végrehajtása közben derül majd ki, milyen is az új Munka törvénykönyve
Privátbankár.hu | 2012. január 1. 12:12
Nem hoz jelentős változásokat a munka világában a jövő júliustól hatályba lépő új Munka törvénykönyve, amelynek sok pontjáról majd csak a gyakorlati alkalmazás során derül ki, hogy milyen hatása lesz - vélekedik a nemrég elfogadott jogszabályról a GKI és a Kopint-Tárki kutatója.
Személyes pénzügyek Már csak a lakosság hatoda rendelkezik megtakarítással
Privátbankár.hu | 2011. december 30. 18:17
A lakosságnak már csak 16,4 százaléka rendelkezik megtakarítással Raiffeisen Bank és a GfK közös megtakarítási felmérése szerint.
Friss
hírlevél