Makronaptár
Makro / Külgazdaság Nem akármilyen hét áll előttünk: sok mindenről lehull a lepel 
Privátbankár.hu | 2021. december 5. 16:34
Több statisztika is megjelenik a jövő héten, közöttük a Privátbankár.hu friss Árkosár-felmérése, a novemberi infláció, az ipar októberi kibocsátása, a szálláshelyek októberi forgalma, a külkereskedelem októberi teljesítménye.
Makro / Külgazdaság Sűrű hét jön Magyarországon - ezzel van a tele a naptár 
Privátbankár.hu | 2019. október 6. 16:32
Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, közülük kiemelkedik a szeptemberi inflációs adat és az augusztusi ipari termelés, valamint az államháztartás központi alrendszerének szeptember végi helyzetéről szóló gyorstájékoztató.
Makro / Külgazdaság Tele a naptár – mit hoznak a következő napok Magyarországon? 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 8. 14:38
Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, közülük kiemelkedik az augusztusi inflációs adat és a júliusi ipari termelés második becslése, valamint az államháztartás központi alrendszerének augusztus végi helyzetéről szóló gyorstájékoztató.
Makro / Külgazdaság Vége a nyárnak – zsúfolt hét jön Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 25. 12:40
Lassan vége a nyári szünetnek, nemcsak az iskolákban, hanem a mindennapokban is – ezt mi sem mutatja jobban, minthogy több fontos makroadat várható a jövő héten, és hatással lehet a pénzpiacokra a jegybank keddi kamatdöntő ülése is.
Makro / Külgazdaság A választás csak a kezdet - sűrű hét jön Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2019. május 26. 17:10
Az EP-választás utóhangja mellett a jövő heti makronaptár is több izgalmas eseménnyel kecsegtet. Matolcsyék ismét összeülnek, de munkaerőpiaci, külkereskedelmi statisztikák is megjelennek, és az első negyedévi bruttó hazai termék második becslése is.
Makro / Külgazdaság Hatalmas pakkot kapunk - mikre kell figyelni a következő héten? 
Privátbankár.hu | 2019. május 5. 08:45
Meglepően gyorsan telik az idei év – ez ebből is látszik, hogy több negyedéves makrogazdasági adat is megjelenik a jövő héten. Egyebek között a lakásépítések, a kiadott építési engedélyek első negyedévi adatai, a kereskedelmi forgalom márciusi alakulása, az államháztartás áprilisi előzetes számai, illetve a külkereskedelmi egyenleg márciusi adatai is elérhetőek lesznek.
Makro / Külgazdaság Nem akármilyen hét előtt állunk – jön a szám, ami Matolcsyékat is lépésre kényszerítheti 
Privátbankár.hu | 2019. április 7. 12:30
Kifejezetten fontos hét előtt állunk, mivel több statisztikai adat is megjelenik a héten. A legnagyobb figyelmet a márciusi inflációs adat kaphatja, mivel az elemzői konszenzus szerint ez akár rákényszerítheti a jegybankot a monetáris kondíciók normalizálására. Közzéteszik a külkereskedelem februári árumérlegét, valamint az államháztartás március végi helyzetéről szóló gyorstájékoztatót is.
Makro / Külgazdaság Ismét egy nagy pakkot kapunk: megtudjuk, hogy gazdálkodtak Orbánék 
Privátbankár.hu | 2019. március 31. 14:05
Rengeteg makrogazdasági adat jelenik meg a jövő héten, így a februári kiskereskedelmi, ipari termelési statisztikák mellett a kormányzati szektor tavalyi utolsó negyedéves egyenlegét is közlik. Emellett az Országgyűlés is összeül, ez lesz az utolsó ülés az EP-választás előtt. Nézzük, mire kell odafigyelni majd a hónap első hetében.
Makro / Külgazdaság Matolcsyék összeülnek a héten - mi történhet? 
Privátbankár.hu | 2019. március 24. 18:32
A jövő hét makronaptárának legfontosabb eseménye a jegybank kamatmeghatározó ülése lesz, emellett munkaerőpiaci, kereseti statisztikák is megjelennek.
Makro / Külgazdaság Mire kell odafigyelnünk a következő héten? Itt a lista 
Privátbankár.hu | 2019. március 10. 10:56
Igen szerény a makronaptár a következő hétre, a március 15. is bekavar.
Makro / Külgazdaság Hatalmas pakkot kapunk – újabb csodás adat születhet Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2019. február 10. 13:25
Rég volt már annyira telepakolva a makronaptár, mint a következő héten. Jön egy nagyon fontos GDP első becslés a negyedik negyedévről, de emellett a 2019-es év első hónapjának inflációs, a tavaly decemberi építőipari, és a második becslése alapján az ipari termelés tavalyi és 2018 decemberi adatait is közli a Központi Statisztikai Hivatal. Ráadásul megjelenik a turizmus 2018-as teljesítményéről szóló statisztika is.
Makro / Külgazdaság Tele van a jövő heti naptárunk - lesznek izgalmak 
Privátbankár.hu | 2019. február 3. 12:30
Számos makrogazdasági adat jelenik meg a jövő héten, így a tavaly decemberi kiskereskedelmi, ipari termelési és külkereskedelmi termékforgalom statisztikák mellett az államháztartás központi alrendszerének január végi helyzetéről szóló gyorstájékoztatót is közlik. Csütörtökön jelent a Richter.
Makro / Külgazdaság Mennyit keresnek valójában a magyarok? Pár nap, és okosabbak leszünk 
Privátbankár.hu | 2019. január 20. 11:36
Kevés statisztikai adat jelenik meg a jövő héten, de legalább érdekesek: kiderül, hogyan alakultak a fizetések az országban és az államháztartás helyzetéről is kapunk részleteket.
Makro / Külgazdaság Miből vásárolgatnak ennyit a magyarok? Honnan az óriási hiány? 
Privátbankár.hu | 2018. december 16. 11:35
A jövő hét makronaptárának legfontosabb eseménye a jegybank idei utolsó kamatmeghatározó ülése lesz - a jegybank most nincs nehéz helyzetben, papírforma-döntés várható. Emellett kiskereskedelmi, kereseti statisztikák jelennek meg. Azt is megtudjuk, mi áll a rekordközelbe emelkedett államháztartási hiány hátterében.
Makro / Külgazdaság Mennyire fog fájni a magyaroknak az idei karácsony? Most ez is kiderül 
Privátbankár.hu | 2018. december 9. 09:44
A heti makronaptárban nem csak az iparról, az építőiparról tudhatunk meg új információkat: a KSH a novemberi inflációs adatot is közzéteszi, a Privátbankár.hu pedig még előtte nyilvánosságra hozza legfrissebb felméréseinek eredményét arról, hogyan alakultak az élelmiszerárak a hazai hipermarketekben a karácsonyi nagybevásárlások idejére.
Makro / Külgazdaság Vajon végleg belefagyott Matolcsyék kezébe az olló? 
Privátbankár.hu | 2018. november 18. 17:47
Nincsen túl sok esemény a jövő heti makronaptárban.
Makro / Külgazdaság Óriási változásokat hoz november első napja 
Privátbankár.hu | 2018. október 31. 10:46
Több ponton is változások jönnek, a régi ezreseket senki sem lesz köteles elfogadni, és nő a közfoglalkoztatottak elhelyezkedési juttatása.
Makro / Külgazdaság Újabb rövid hét jön, de mit rejt a naptár? 
Privátbankár.hu | 2018. október 28. 13:24
Nem sok minden lesz a háromnapos héten.
Makro / Külgazdaság Árgus szemekkel figyeljük Matolcsyékat a héten 
Privátbankár.hu | 2018. október 14. 09:58
A következő hét legnagyobb hazai makroeseménye mindenképp a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának kamatdöntő ülése lesz, igaz, nem várható jelentős módosítás sem az irányadó kamatok, sem más jegybanki eszközök terén. A héten kiderül az is, hogyan alakultak a keresetek január-augusztusi időtávon.
Makro / Külgazdaság Nemcsak a tomboló hőség miatt jönnek izgalmas napok 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 5. 12:45
Hiába tombol a nyár, több makrogazdasági adat is megjelenik a jövő héten, így a júniusi ipari termelés, a júliusi infláció, továbbá a külkereskedelmi forgalom, az idegenforgalom vagy az építőipar júniusi teljesítményének adatai.
Makro / Külgazdaság Eljutottunk Orbán álmához? Izgalmas hetünk lesz 
Privátbankár.hu | 2018. július 22. 12:13
Több fontos makrogazdasági adat is jön a jövő héten. Lesz kamatdöntés és az is kiderül, hányan dolgoznak az országban, azaz pontosan hol tartunk a teljes foglalkoztatottság felé vezető úton.
Makro / Külgazdaság Óriási pakkot kapunk - jelentős napok jönnek Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2018. június 3. 11:30
Mozgalmas napok jönnek, mivel több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, közülük kiemelkedik a részletes első negyedéves bruttó hazai termék, valamint a májusi inflációs statisztika és a májusi államháztartási adat.
Makro / Külgazdaság Közel a teljes foglalkoztatottság? Jövő héten minden kiderül 
Privátbankár.hu | 2018. május 27. 10:03
Hétfő kivételével minden napra jut egy adat a jövő héten, egyebek mellett hírt kapunk a magyar foglalkoztatottság alakulásáról és az ipar helyzetéről is. A KSH arról is jelent, hogy mennyi beruházás zajlik jelenleg az országban, és hogy mennyi pénzt lapátolnak hozzánk külföldről. Makronaptár.
Makro / Külgazdaság Fontos adat érkezik – kiderül, hogy áll Magyarország 
Privátbankár.hu | 2018. május 13. 15:04
A jövő héten az idei első negyedéves bruttó hazai termék alakulása és az ipari termelési adat állhat a piaci figyelem középpontjában.
Makro / Külgazdaság Sűrű hetünk lesz – végre kiderül, mennyivel drágult az életünk 
Privátbankár.hu | 2018. május 6. 10:03
Több makrogazdasági adat is érkezik majd a jövő héten, így a márciusi ipari termelésről, az áprilisi inflációról és a külkereskedelmi forgalomról, valamint az idegenforgalomról és az építőipar márciusi teljesítményéről is képet kaphatunk. A Privátbankár.hu Árkosár felméréséből pedig az is kiderül, hogy mennyi szivárgott át mindebből a pénztárcánkba.
Makro / Külgazdaság Meddig drágul még az életünk? Jövő héten kiderül 
Privátbankár.hu | 2018. április 29. 08:02
A rövidített hét ellenére is eseménydús napok várnak ránk, számos makrogazdasági adat érkezik ugyanis május első hetében. Egyebek mellett kiskereskedelmi, lakásépítési és külkereskedelmi statisztikák jelennek majd meg, de a KSH jelent az ipari termelői árakról is. A Privátbankár.hu pedig ismét körbejár, hogy kiderítse, mennyivel drágult a bevásárlás.
Makro / Külgazdaság Nagy dolgok készülnek a héten - nem fogunk unatkozni 
Privátbankár.hu | 2018. április 22. 10:02
Ugyan az időjárás szerint már lényegében kitört a nyár, attól még rengeteg izgalmas információ érkezik majd a héten: hiszen például kiderül, hogy továbbra is feszes maradt-e a munkaerőpiac, vagy hogy Matolcsyék kezébe kerül-e végre az olló.
Makro / Külgazdaság Teleírták a naptárat – jövő héten kiderül, mennyit drágult az életünk 
Privátbankár.hu | 2018. április 8. 12:14
Amellett, hogy hétfőre kiderül, ki igazgatja tovább az ország sorsát, rengeteg makroadat is érkezik majd. Egyebek mellett jelentést kapunk a márciusi inflációról, a külkereskedelmi forgalomról, de az idegenforgalom vagy az építőipar februári teljesítményének adatait is közli a KSH. Emellett az is kiderül, hogy márciusban hogyan alakult az államháztartási hiány.
Makro / Külgazdaság Hiába rövidebb egy nappal – lényeges adatok jönnek a héten 
Privátbankár.hu | 2018. április 1. 12:09
Viszonylag kevés adat jelenik meg, köszönhetően a húsvéti ünnepet követő rövidített héten. Ezzel együtt szinte minden napra jut majd valami, egyebek mellett előzetes statisztikákat közölnek a februári kiskereskedelmi forgalomról és ipari termelésről is.
Makro / Külgazdaság Méretes pakkot kapunk – nem akármilyen hét jön Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2018. március 25. 19:00
Tele van a makronaptár a héten, a kamatdöntő ülés mellett egy másik fontos információ is érkezik majd Matolcsyéktól, de a Központi Statisztikai Hivatal sem fog tétlenkedni. Egyebek mellett kiderül majd, hogy hogy áll Magyarország a teljes foglalkoztatottság felé vezető úton.
Makro / Külgazdaság Erre kíváncsi minden magyar: te mennyit keresel és mire költöd?  
Privátbankár.hu | 2018. március 18. 13:20
Jövő héten ezekre a kérdésekre is választ kapunk. Ez vár ránk a következő néhány napban.
Makro / Külgazdaság Az égvilágon semmi izgalmas nem történik a rövid héten?  
Privátbankár.hu | 2018. március 11. 09:42
Nagyon úgy tűnik, hogy igen, hiszen kevés makroadat jelenik meg a következő három napban.
Makro / Külgazdaság Minden napra egy adat – mi vár ránk a jövő héten? 
Privátbankár.hu | 2018. március 4. 08:44
Rengeteg makrogazdasági esemény várható a jövő héten, egyebek mellett képet kapunk a januári kiskereskedelmi, ipari termelési és külkereskedelmi statisztikák mellett a tavalyi negyedik negyedéves GDP részletes adatáról, valamint inflációs és államháztartási adatokat is jelent a KSH.
Makro / Külgazdaság Döntéshez készülnek Matolcsyék – mi lesz az alapkamattal? 
Privátbankár.hu | 2018. február 25. 13:02
Sűrű lesz a jövő hét, kedden kamatdöntő ülést tart a jegybank monetáris tanácsa. Emellett számos munkaerőpiaci és beruházási adat is érkezik majd a hét folyamán, egyebek mellett képet kapunk a foglalkoztattosgáról, az ipari termelői árakról és a külkereskedelmi forgalomról is. Ezeket a dátumokat mindenképp vésd fel a naptárba!
Makro / Külgazdaság Költöznél? Hamarosan megtudjuk, hogy szárnyalt a lakáspiac 
Privátbankár.hu | 2018. február 18. 15:01
Akad néhány makrogazdasági adat a jövő héten, közöttük a legfontosabbak a tavaly decemberi keresetek alakulása és az államháztartás központi alrendszerének január végi helyzetéről szóló részletes tájékoztató lesz, de megjelenik a lakásépítések, építési engedélyek tavalyi egész éves adata is, amely komoly növekedést ígér.
Makro / Külgazdaság Először ülnek össze idén Matolcsyék – mi lesz az alapkamattal? 
Privátbankár.hu | 2018. január 28. 10:17
Sűrű hetünk lesz a jövő héten, rengeteg adatot közöl a KSH. Emellett ezen a héten ül össze először az MNB monetáris tanácsa, kedden dönthetnek Matolcsyék az alapkamat sorsáról. A hét további napjain rengeteg adat érkezik a makrogazdaságból, egyebek mellett képet kapunk a munkaerőpiaci adatok alakulásáról, az iparról és a külkereskedelmi mérleg alakulásáról is. Makronaptár.
Makro / Külgazdaság Hogyan szórták a pénzt a magyarok és mekkora hiányt hozott össze a kormány? 
Privátbankár.hu | 2018. január 21. 12:37
Jövő héten okosabbak leszünk ebben a két kérdésben.
Részvény / Deviza / Áru Alig volt élet a tőzsdén - mi lesz a Richterrel? 
Privátbankár.hu | 2018. január 14. 11:27
A növekvő forgalom ellenére is csökkent a BUX a héten, köszönhetően a hét közepére beiktatott kétnapos negatív korrekciónak. A vásárlók csak a hét végére tértek vissza a parkettre. Az OTP-től már érkeztek érdekes hírek, ráadásul a célárat is megerősítették, a Richter háza táján pedig a következő hetekben-hónapokban érkezhetnek pozitív hírek az Európai Gyógyszerügynökségtől. Az elemzők azonban a kamatokat féltik.
Makro / Külgazdaság Telepakolták a naptárunkat, mégsem mi mozgatjuk majd a kereskedést 
Privátbankár.hu | 2018. január 14. 08:41
Magyar makroadatból viszonylag kevés érkezik majd a jövő héten, a KSH a kereskedelmi szálláshelyek és az építőipar novemberi teljesítményéről jelent majd, de képet kapunk a mezőgazdasági termelői árakról és az átlagkereset alakulásáról is. Külföldön nagyobb lesz a pörgés, a nagybankok jelentéseivel indul a negyedéves gyorsjelentési szezon Amerikában.
Makro / Külgazdaság Ilyet is ritkán látunk: szinte üres a makronaptár 
Privátbankár.hu | 2017. december 31. 12:02
Csonka hét lesz az év első hete, és akkor is kevés adat érkezik majd.
Makro / Külgazdaság Utoljára ülnek össze idén Matolcsyék – lesz meglepetés? 
Privátbankár.hu | 2017. december 17. 11:20
Sűrű lesz az ünnepek előtti kereskedési hét is, kedden lesz ugyanis az utolsó ülése az MNB Monetáris Tanácsának. Adatokban sem lesz hiány, kiskereskedelmi valamint államháztartási statisztikai adatok is várhatók, de azt is megtudjuk, hogyan alakultak a keresetek az év első tíz hónapjában. Ezeket a dátumokat vésd fel a mézeskalácsozás és a fadíszítés közé!
Makro / Külgazdaság Turisták és építkezések: mozgalmas hete lesz a magyaroknak 
Privátbankár.hu | 2017. december 10. 13:08
Mozgalmas hetünk lesz a karácsony közeledtével, több makrogazdasági adat is megjelenik, így az októberi ipari termelés második becslése, kereskedelmi szálláshelyek októberi forgalmának adata, és az építőipar októberi teljesítményét is közlik.
Makro / Külgazdaság Őrült hét elé nézünk – nézd meg, mi vár ránk  
Privátbankár.hu | 2017. december 4. 07:22
Több fontos makrogazdasági adat is megjelenik a következő napokban.
Makro / Külgazdaság Sűrű lesz a jövő hét – ezek mozgatják majd a gazdaságot 
Privátbankár.hu | 2017. november 26. 12:02
Számos fontos makroadat érkezik majd a jövő héten. Egyebek mellett hírt kapunk a beruházások harmadik negyedéves alakulásáról, az ipari termelői árakról és a foglalkoztatottságról is. Emellett érkezik a legfrissebb munkaerőpiaci adat is. Makronaptár.
Makro / Külgazdaság Nagy durranást várnak – kedden eldől a magyar gazdaság sorsa? 
Privátbankár.hu | 2017. november 19. 09:05
Rengeteg adat várható a jövő héten, ezek közül a legfontosabb a monetáris tanács keddi kamatdöntő ülése lesz, igaz, az elemzők nem várnak változást az alapkamatban. Ettől még a keddi nap lesz a meghatározó a gazdaság alakulásában, ezen a napon érkezik még a legfrissebb államháztartási adat, de képet kapunk a hét folyamán a kereseti és kiskereskedelmi adatok változásáról is.
Makro / Külgazdaság Ha minden igaz, kedden valami egészen nagy durranás jön a magyar gazdaságban 
Privátbankár.hu | 2017. november 12. 11:26
Kevés statisztikai adat lát napvilágot a jövő héten, de annál érdekesebbek lesznek: kiderülhet, miért döccent meg a magyar ipar, információkat kapunk a száguldó magyar építőipari termelés mögötti aggasztó folyamatokról és ha igazak az elemzői várakozások, most valami igazán nagy durranást kell látnunk a magyar GDP-ben.
Makro / Külgazdaság Eseménydús lesz a rövid hét - ezek mozgatják majd a kereskedést 
Privátbankár.hu | 2017. október 29. 08:00
November elsején kapunk egy plusz pihenőnapot, így egy négynapos héttel búcsúzik tőlünk az október. Ennek ellenére nem szűkölködünk majd adatokban, kedden az iparról, csütörtökön a külkereskedelemről jelent majd a KSH. Lesz állampapír-aukció, de megtudjuk, hogyan alakulnak a magyarországi lakásépítések is. Makronaptár.
Makro / Külgazdaság Hatalmas pakkot hoz a jövő hét - de mi lesz a legnagyobb durranás? 
Privátbankár.hu | 2017. október 22. 10:03
Ugyan rövidke hetünk lesz, azért most is becsúszik majd jó pár fontos adat a makronaptárba. Bár elemzők nem várnak változást az alapkamatban, a hosszú hétvége után a jegybank monetáris tanácsának keddi kamatdöntő ülése lesz a hét egyik fontos eseménye, de a KSH közléseire és a csúcson járó gyorsjelentési szezonra is figyelni kell majd.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG