<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Moratórium
Agrár Több mentőövet is dobtak az agrárgazdáknak - mutatjuk a részleteket
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 07:28
Közzétették azokat a rendeleteket, amelyek szabályozzák az aszály miatti új hitelmoratóriumot, valamint a biztosítók aszálykár miatt speciális kifizetéseit.
Személyes pénzügyek Több százezres pluszköltségre számíthat, aki marad a moratóriumban
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 13:25
Ezért nem ajánlja ezt az MNB.  
Személyes pénzügyek Megvan a nyilatkozat, amit be kell adni a törlesztési moratórium folytatásához
Privátbankár.hu | 2022. június 21. 07:13
Megjelent Rogán Antal miniszter rendelete arról, hogy milyen szövegű nyilatkozatot kell beadniuk a hiteladósoknak annak érdekében, hogy július 31. után is a törlesztési moratóriumban maradhassanak december 31-ig - írja a Bank360.hu.
Személyes pénzügyek Elszámoló levelet kapnak a bankoktól a moratóriumosok
MTI | 2021. január 27. 06:39
Mert a januártól érvényes, hat hónapra szóló hosszabbítás jogilag elkülönül az első moratóriumtól.
Személyes pénzügyek Véget ér a jó világ: januártól jönnek a magasabb törlesztőrészletek
Privátbankár.hu | 2020. november 14. 11:18
Bár a hiteltörlesztési moratórium lehetőségével az adósok egy része még 2021. június végéig élhet, a szintén a koronavírus-járvány miatt bevezetett THM-plafon azonban csak 2020 végéig érhető el, raádaásul az ezzel együtt járó pénzügyi előny napról napra csökken. A Bank360.hu pénzügyi szakportál elemzői annak számoltak utána, hogy megéri-e még rohanni a bankba a kedvezményes kölcsön miatt, illetve, hogy mire számíthatnak januártól azok, akik jelenleg a kedvező hiteldíjmutató szerint törlesztenek.
Személyes pénzügyek Befektessük-e a moratórium révén nálunk maradt összegeket?
Privátbankár.hu | 2020. május 18. 15:21
Ha mindenkire automatikusan vonatkozik a hitelmoratórium, akkor lényegében kapunk kilenc havi haladékot - fontos, hogy ez csak a hitelekre vonatkozik, a biztosításokra nem, azokat továbbra is fizetni kell. Nem lenne jó a havi törlesztőrészleteket gyorsan befektetni, megforgatni, és nyerni az ügyön? A Bank360 összeállítása.
Személyes pénzügyek Mennyit spórolhatunk a babaváró hitelen, ha kérjük a moratóriumot?
Privátbankár.hu | 2020. május 12. 20:22
A törlesztési moratórium egy piaci kamatozású hitelnél bizonyos mértékű kamat összegyűlésével és a futamidő kitolásával jár, ezért érdemes megfontolni, hogy éljünk-e a lehetőséggel. A babaváró hitelnél ezzel nem kell számolni, sőt, a kamattámogatott kölcsön egyik sajátossága miatt akár spórolhatunk is, ha felfüggesztjük a törlesztést. A Bank360.hu összefoglalta, hogy mennyit nyerhetnek a babaváró hitelesek a moratóriummal.
Személyes pénzügyek Mi lesz a biztosításunkkal, ha nem tudjuk fizetni?
Privátbankár.hu | 2020. május 9. 14:50
A hitelmoratórium révén mentesülhetünk a törlesztők fizetése alól az év végéig, kérdés azonban, mi a helyzet a biztosításainkkal. Azokra nem érvényes a moratórium, ami azt jelenti, hogy ha fizetési nehézségünk adódik, jól át kell gondolni, milyen lehetőségeink vannak.
Személyes pénzügyek Itt vannak a számok - ezért éri meg átgondolni, hogy élünk-e a törlesztési moratóriummal
Privátbankár.hu | 2020. április 25. 18:02
A törlesztési moratórium márciusi bevezetése óta sokan találgatnak, hogy milyen hatással lesz a szünet a kölcsönükre. A Bank360.hu segítségével jártunk utána, hogy nagyjából mire számíthatunk, ha élünk az év végéig tartó moratóriummal.
Pénzügyi szektor Az OTP-t és leánybankját terheli a moratórium miatti bankszektori veszteség háromnegyede
Csabai Károly | 2020. március 26. 19:49
A legnagyobb hazai hitelintézet és jelzálogbankja 39 milliárdot számszerűsített, míg a Magyar Nemzeti Bank szerint az egész hazai bankrendszer 50 milliárdot bukhat a közel 450 milliárd forintnyi kamat 2020 végéig való meg nem fizetése miatt.
Makro / Külgazdaság Hiteltörlesztési moratórium: lényeges részletekre derült fény
Csabai Károly | 2020. március 25. 10:29
Sem a 2020 végéig tartó törlesztési moratórium alatt, sem azt követően, azaz jelen állás szerint 2021. január 1-jétől nem növelhetik meg a tőketartozást a bankok a fizetési moratórium ideje alatt nem teljesített kamat összegével – ez a legfontosabb előírása a tegnap meghozott, mától hatályos kormányrendeletnek. Emellett további lényeges részletekre derült fény, ezeket gyűjtöttük össze.
Makro / Külgazdaság Állást foglalt az MNB a hiteltörlesztési moratóriumról
Privátbankár.hu | 2020. március 23. 17:21
Azt szeretné, ha a bankok afelé terelnék az ügyfeleiket, hogy a havi fizetendő 2021 elejétől ugyanakkora lenne, mint március 19-e előtt, ami a futamidő meghosszabbodását jelentené, méghozzá a moratórium időtartamát meghaladó mértékben.
Makro / Külgazdaság Minden világos a hiteltörlesztési moratóriumról? Teszteltük a bankok honlapjait
Csabai Károly | 2020. március 23. 06:07
Az eredmény: a 14 vizsgált site csak kisebbik része igazítja útba ügyfeleit, például arról, mit kell tenniük, ha nem dobogtatja meg a szívüket a kormány által lehetővé tett fizetési haladék, ők tovább akarnak fizetni. A bankok többsége arra hivatkozik, hogy még nem jelentek meg a részletszabályok, addig klienseik türelmét kérik. Akad azonban olyan banki honlap is, amely meg sem említi a törlesztési moratóriumot - legalábbis cikkünk írásakor ez volt a helyzet.
Makro / Külgazdaság Külön kormányrendelet tisztázza majd a hitelmoratórium részleteit
Privátbankár.hu | 2020. március 19. 09:44
Azt például, hogy az, hogy a bankok nem számolhatnak fel kamatot a moratórium alatt, azt jelenti-e, hogy ezzel nem emelkedhetnek a költségek a határidő lejárta után.
Makro / Külgazdaság Szép-szép a lakossági hitelmoratórium, de vannak kérdések
Privátbankár.hu | 2020. március 18. 13:42
A Bank360.hu szakértői szerint a jegybank által kért intézkedések nagy része valós segítséget jelenthet azon hiteleseknek, akiknek kiszaladt a lába alól a talaj az utóbbi napokban. Azonban felmerülnek fontos kérdések.
Makro / Külgazdaság Az MNB a lakosságnak is hiteltörlesztési moratóriumot javasol
Privátbankár.hu | 2020. március 18. 10:01
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felszólítja a bankokat, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel a vállalatok mellett a lakossági ügyfelekkel szemben is alkalmazzanak törlesztési moratóriumot. Amennyiben a hazai bankok nem gondoskodnak a moratóriumról, az MNB felkéri a kormányt, hogy maga hozzon ilyen rendelkezést. 
Makro / Külgazdaság A Google és az EU is moratóriumot hirdet az arcfelismerő rendszerekre
Privátbankár.hu | 2020. január 26. 16:05
Moratóriumot vezetne be az EU az arcfelismerő rendszerek nyilvános használatára, de a Google is támogatja a technológia ideiglenes halasztását. Közben egy aprócska start-up cég, a Clearview AI egy három milliárd képet tartalmazó gigantikus méretű adatbázist épített fel arcfelismerő rendszeréhez.
Közérdekű Döntöttek: három hétig nem kapcsolják ki az áramot és a gázt
Privátbankár.hu | 2018. november 26. 11:43
A moratórium december 17-től január 6-ig tart.
Makro / Külgazdaság A németek már bánják, hogy annyi menekültet befogadtak tőlünk
Privátbankár.hu | 2015. október 6. 17:51
Hibának tartják a Magyarországról elindult menedékkérők regisztráció nélküli beengedését.
Vásárló Ha E.ON ügyfél és nem fizet, van egy jó hírünk!
Privátbankár.hu | 2014. december 15. 13:53
Karácsonykor minden E.ON-os háztartásban lesz áram, mivel a szolgáltató ideiglenesen felfüggeszti a tartós számlatartozások miatti kikapcsolásokat.
Agrár Nem bízták a véletlenre a zsebszerződéseket
Privátbankár.hu | 2013. november 19. 16:19
A szaktárca szerint négy eszköz is támogatja a zsebszerződések felszámolását.
KKV Az 1100 éves vita vége: magyar földet, magyar embernek!
Privátbankár.hu | 2013. június 4. 18:01
A magyar föld megtartása a célja a készülő mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló törvényjavaslatnak, amelyről széles körű társadalmai-szakmai vita folyt; ennek nyomán szükségessé vált a törvényjavaslat szövegének koncepcionális jellegű átdolgozása - tájékoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-t.
Vásárló Az E.On sem kapcsolja ki a villanyt, a gázt karácsonykor
Privátbankár.hu | 2012. december 12. 10:42
Az E.ON csoport december 20-tól január 7-ig felfüggeszti a számlatartozások miatti kikapcsolásokat mind az áram-, mind a gázszolgáltatást igénybe vevő lakossági ügyfelek esetén.
Vásárló Jó fej a Tigáz - ők sem kapcsolnak ki gázt az ünnepek alatt
Privátbankár.hu | 2012. december 10. 12:48
A Tigáz jelezte, hogy az év végén 10 napig moratóriumot hirdet a tartozás miatti gáz kikapcsolásra.
Részvény / Deviza / Áru E-Star: a kötvényeseknek van miért izgulniuk
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 17. 10:32
A lengyel hitel sem fedezi az E-Star 1,42 milliárd forintos kötvénylejáratát: egy része hitelre és tartozásokra megy el. A cég pereskedik az önkormányzatoknál maradt pénzéért.
Karrier Leállás után csoportos elbocsátás a Malévnál
Privátbankár.hu | 2012. február 3. 09:47
Csoportos létszámleépítést jelent be a Malév rendkívüli vagyonfelügyelője, és csak az operatív működéshez szükséges létszámot tartják meg, a többieket elbocsátják, a létszám azonban még nem ismert. Az anyavállalat munkavállalói a januári béreket megkapják.
Ingatlan Osztatlan közös tulajdon: magával is kiszúrt az állam
Privátbankár.hu | 2012. január 6. 12:41
Nem sok jóban reménykedhetnek az osztatlan közös tulajdonban álló termőföld területek tulajdonosai, köztük maga a Nemzeti Földalap sem, miután az Országgyűlés megnyirbálta az a támogatási forrást, amely az osztatlan közös tulajdon megszüntetéséhez szükséges kiméréseket finanszírozta volna.
Vásárló Moratóriummal kedveskdedik a Főgáz az ünnepekre
Privátbankár.hu | 2011. december 19. 11:02
 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG