Munkavállalók
Makro / Külgazdaság Egyre több fiatal lépne le Magyarországról 
Privátbankár.hu | 2022. április 17. 12:15
Ha úgy adódna, akkor a fiatalok 36 százaléka könnyen találna magának új munkát - legalábbis ezt mondták a 19-29 éves korosztály dolgozó tagjai a K&H ifjúsági indexéhez végzett felmérésben.
Vállalat Ezek most a legnagyobb szakszervezetek Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2019. február 27. 08:47
Összeszedték, melyek a legnagyobb tagdíjbevétellel rendelkező szakszervezetek jelenleg az országban.
Karrier 4200 magyar veszítette el munkáját Ausztriában 
Eidenpenz József | 2017. november 22. 06:06
Októberben az Ausztriában dolgozó magyarok száma minden más ország polgárainál jobban, majdnem 4200 fővel csökkent, ez azonban a szezonalitás miatt nem túl meglepő. Egy év leforgása alatt így is a magyarok száma nőtt a legjobban, bár a románok és az Ázsiából származók – sokan köztük menekültek – is nagyon igyekeznek. Még nem tudni, a formálódó koalíció mit lép a külföldiekkel kapcsolatban.
Karrier Gyorsul a kivándorlás? Soha ennyien nem dolgoztak még odaát 
Eidenpenz József | 2017. augusztus 30. 15:15
Itt az újabb rekord, soha ennyien nem dolgoztak még a sógoroknál, mint júliusban. Év/év alapon 2014 áprilisa óta nem nőtt akkorát az Ausztriában dolgozó magyarok száma, mint most. A románok is messze lemaradtak tőlünk. Az egész osztrák munkaerőpiac szépen teljesített, több tízezer új állás keletkezett.
Közérdekű Erre figyelj, ha ebben a dermesztő hidegben dolgozol 
Privátbankár.hu | 2017. január 6. 14:30
A kültéren dolgozók vannak a legnagyobb veszélyben.
Karrier Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában 
Eidenpenz József | 2016. augusztus 24. 15:00
Az Ausztriában hivatalosan dolgozó magyar állampolgárok létszámának új csúcsa 82 ezer fő, ez 1808 fővel több az egy hónappal korábbinál és több mint 6300 fős növekedés egy év alatt. Kevesebben lettek a románok és a törökök, többen a jugoszláv utódállamok polgárai, valamint a szlovákok és a lengyelek. De alighanem a menekültek is.
Vásárló A te munkahelyed is támogatja az életmódváltásod? 
Privátbankár.hu | 2015. december 15. 10:41
Egyre több cég fordít nagyobb figyelmet a munkavállalók egészségére.
Karrier Trükköző cégek: így csalnak a munkahelyeken  
Privátbankár.hu | 2015. november 17. 08:08
Az év első kilenc hónapjában a munkaügyi hatóság az ellenőrzött 13 586 munkáltató 66 százalékánál tárt fel munkaügyi jogsértéseket, amelyek a vizsgálat alá vont 65 066 munkavállalók 68 százalékát érintették.
Karrier A dolgozók ötödét fél éven belül kirúgják  
Privátbankár.hu | 2015. június 19. 18:29
Hazánkban a munkavállalók fele válik be, a változó tesztpiaci trendek ismerete azonban segíthet a nagy és kis cégeknek is.
Karrier Munkavállalók vagyunk, vagy rabszolgák? – gyengült a pozíciónk 
Privátbankár.hu | 2015. március 7. 13:05
A Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) szerint túlságosan legyengítették a munkavállalói jogvédelmet, a munkáltatók jelentős része gondolja úgy, hogy a jogkövető magatartás nem kifizetődőbb, mint a jogsértések - nyilatkozta Palkovics Imre, a MOSZ elnöke.
Karrier A szakszervezet megmentett 350 munkahelyet a Tesco-nál 
Privátbankár.hu | 2015. február 3. 12:21
Megállapodott a Tesco több ezer dolgozóját képviselő szakszervezet a vállalat vezetőivel a csoportos létszámleépítéssel érintett munkavállalók ügyében, sikerült az eredetileg érintett 566 fős létszám több mint 70 százalékának, 350 embernek helyet találni más üzletekben - közölte Sáling József, a KASZ elnöke.
Karrier Majdnem hetvenezerre ugrott az Ausztriában dolgozó magyarok száma 
Eidenpenz József | 2014. augusztus 22. 06:09
Egy nagyobb ugrással újabb rekordot döntött az Ausztriában hivatalosan dolgozó magyar állampolgárok száma, már 69 954 fő volt, de egy éves összehasonlításban a románok is eléggé jönnek fel. Az osztrák turizmusban érdekeltek erősen panaszkodnak a feketefoglalkoztatásra, így a valós szám ennél magasabb lehet.
Karrier A magyar dolgozót fiatalabbra és olcsóbbra cserélik, ugye? 
Eidenpenz József | 2014. január 21. 09:48
Az év végén 4753 fővel több magyar dolgozott Ausztriában, mint egy hónappal korábban, egy év alatt pedig több mint 9400 fő volt az emelkedés. Az osztrák sajtó kesereg, hogy a külföldiek egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a munkaerőpiacról a helyiek rovására. A külföldi viszont könnyebben veszíti el az állását.
Karrier Trükkös módszer a béremelés kijátszására 
Privátbankár.hu | 2013. május 27. 08:15
Egyre több kereskedelmi dolgozót érint az az egyes multinacionális cégek által alkalmazott költségcsökkentő módszer, amely szerint a munkavállalók nyolcórás munkaidejét a munkaszerződésben négy vagy hat órára változtatják.
Ingatlan Külföldön dolgozó magyarok dobhatnak a hazai lakáspiacon 
Privátbankár.hu | 2013. május 24. 11:38
Komoly keresletet generálhatnak az ingatlanpiacon a külföldön dolgozó magyarok az alacsony ingatlanáraknak, a gyenge forintnak és a kedvező finanszírozási lehetőségeknek köszönhetően.
Karrier Drámaian megugrott a munkakeresők száma az állásportálokon 
Privátbankár.hu | 2013. május 1. 14:05
valószínűleg az újévi fogadalmak pörgették fel év elején az álláspiacot. A munkáltatók inkább magasabb végzettséget igénylő pozíciókat hirdettek meg, míg a munkavállalók a szakképzettség nélküli állásokat keresték az első negyedévben.
Karrier Nőtt a menedékkérők száma, de szó sincs menekültáradatról 
Eidenpenz József | 2012. december 20. 15:00
December 18-án ünnepelték a migránsok napját. A harmadik negyedévben 12 ezer fővel nőtt az EU-tagországokban menedékjogot kérő külföldiek száma. Magyarországon 50 százalékos volt a számuk növekedése egy év alatt, azonban még ezzel is csak töredék annyian kértek nálunk menedéket, mint más, hasonló nagyságú országokban, szám szerint 540-en. A menedékkérelmek többségét elutasítják.
Személyes pénzügyek 600 millió euró a kurzarbeitre jövőre Németországban 
Privátbankár.hu | 2012. december 1. 16:47
Több pénzt szán jövőre a válság mélypontján széles körben elterjedt rövidített idejű foglalkoztatás ösztönzésére a német munkaügyi hivatal.
Karrier Emelik a minimálbért, de mennyivel? 
Privátbankár.hu | 2012. november 26. 15:18
Míg a szakszervezetek legalább a várható infláció mértékével növelnék az összeget, a munkaadók legfeljebb 2,6 százalékkal emelnék a minimálbért és a szakmunkás bérminimumot.
Karrier Tovább bonyolódik a bérvita a Malév földikiszolgálóknál 
Privátbankár.hu | 2012. október 29. 12:49
A Malév Ground Handling vezetése több ponton is semmibe veszi az új Munka törvénykönyvének rendelkezéseit, és elzárkózik az egyeztetésektől - áll a szakszervezet közleményében.
Karrier Utolérjük a törököket? Újabb nyolcezer magyar ment ki Ausztriába dolgozni 
Eidenpenz József | 2012. október 24. 10:52
Az osztrák munkaügyi szervezet adatai szerint szeptember végén 52 246 magyar munkavállaló dolgozott hivatalosan Ausztriában. Ez március óta 18, tavaly március óta 85 százalékos emelkedés. Létszámban a magyarok már erősen közelítenek a török munkavállalókhoz, és többen vannak, mint a lengyelek vagy a románok.
Karrier Kétmilliárdot osztanak szét a MÁV-dolgozók között 
Privátbankár.hu | 2012. október 12. 10:07
Újabb kétmilliárd forintot kap az idén a MÁV-csoport vállalatainak mintegy 30 ezer dolgozója, ami fejenként átlagosan nettó 32 ezer forint - tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pénteken.
Karrier Unatkozó nyugdíjasok vagy dolgozó fiatalok? Egyre több magyar lakik Spanyolországban 
Eidenpenz József | 2012. szeptember 28. 06:10
Az utóbbi egy évben százalékosan az észtek és a görögök után a magyarok körében nőtt leginkább Spanyolországban az EU-ból származó bevándorlók száma, 10,1 százalékkal. Annak ellenére, hogy ebben az országban a legmagasabb a munkanélküliség, Spanyolországot még így is szeretik az új hazát keresők, az országot durván sújtó válság ellenére is szépen gyarapodott a számuk.
Makro / Külgazdaság A kormányzat gyorsan szétosztott 600 millió forintot 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 14. 18:17
A Miniszterelnökség elismerte, hogy nyilvános szerződés alapján kapott fejenként 100 milliós támogatást a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán részt vevő hat érdekvédő szervezet.
Karrier Orbán Viktor szerint vannak jó multik és rossz multik, de mi csak a jókat szeretjük 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 24. 18:08
A kormányfő úgy vélte, hogy egy-másfél millióval több munkavállaló és adófizető kell a következő években, hogy erősítsék a magyar gazdaságot.
Karrier Hiba volt korlátozás nélkül beengedni a kelet-európai munkavállalókat? 
Privátbankár.hu | 2012. június 22. 14:12
Hibát követett el az előző munkáspárti brit kormány, amikor a 2004-es EU-bővítés után nem korlátozta a kelet-európai uniós tagállamokból érkező munkavállalók nagy-britanniai betelepülését - mondta pénteken a brit baloldal legnagyobb parlamenti pártjának jelenlegi vezetője. A várt számú bevándorlónak azóta többszöröse érkezett.
Karrier Két év alatt nem vagy alig javult a munkaerő-piaci helyzet 
Privátbankár.hu | 2012. május 31. 17:46
A kormány első két éve nem hozott jelentős elmozdulást a munkaerő-piacon, s bár többen dolgoznak mint két évvel ezelőtt, a munkanélküliségi ráta kis mértékben emelkedett - vélekedett Adler Judit és Török Zoltán a kabinet első két évét értékelve. Összességében legalább nem romlott, hanem stagnált, vagy minimális mértékben javult a munkaerő-piaci helyzet.
Karrier Így keresnek a kecskeméti Mercedes-gyár dolgozói 
Privátbankár.hu | 2012. május 29. 15:11
A kecskeméti Mercedes-gyár különböző szintű pozícióiban dolgozók többsége inkább elégedett a bérrel, a cafeteriával, a körülményekkel, az étellel, a továbbképzési lehetőséggel, vagy azzal, hogy a legutolsó melós is hazavihet akár egy hétre is fullextrás Mercedest – írja a Vezess.hu. Az alkalmazottak nemrég kaptak fizetésemelést, a környékbeli gyárak panaszkodnak, hogy elszívják előlük a munkaerőt.
Karrier A Malév-dolgozók április végén kaphatják meg bérüket 
Privátbankár.hu | 2012. április 2. 18:03
Várhatóan április végén juthatnak hozzá márciusi bérükhöz a Malév dolgozói - közölte a Malév. A csődeljárás és a felszámolás keretében a munkavállalók a januári és februári bérüket rendben és időben megkapták, a márciusi bért azonban a bérgarancia alapból hívják le, és a technikai átfutási idő miatt csúsznak a kifizetések április végére.
Karrier A szakszervezetek szerint nehéz év vár a munkavállalókra 
Privátbankár.hu | 2012. március 28. 18:07
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) szerint nagyon nehéznek ígérkezik a 2012-es év a munkavállalóknak: veszélyben vannak a munkahelyek, a foglalkoztatásban visszaesés várható.
Karrier Az MSZOSZ szerint tényleges keresetnövekedésre nagyon kevés az esély 
Privátbankár.hu | 2012. február 14. 15:52
Tényleges keresetnövekedésre nagyon kevés az esély az idén - mondta Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke kedden Kaposváron. A bérkompenzáció Somogy megyében a munkavállalók 75-90 százalékát érinti. Azzal nem szembesült, hogy a bérkompenzáció miatt elbocsájtottak volna munkavállalókat, azzal azonban igen, hogy munkaidőt csökkentettek annak érdekében, hogy ki tudják fizetni a béreket.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG