<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Örményország
Makro / Külgazdaság Megint lőnek Putyin hátsó udvarában
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 23. 13:06
Eddig tartott az örmény-azeri tűzszünet, a felek egymást vádolják az újabb összecsapásokért.
Makro / Külgazdaság Újabb háborúba keveredhet bele Oroszország
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 13. 07:31
Azerbajdzsán ágyúzni kezdte Örményországot, amely Oroszországhoz fordul segítségért.
Makro / Külgazdaság Tovább nőtt a jereváni robbanás áldozatainak száma
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 10:44
Tizenhatra nőtt a jereváni Surmali piacon történt, még mindig ismeretlen eredetű robbanás halálos áldozatainak száma, 18 embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván - közölte kedden az örmény rendkívüli helyzetek minisztériuma.
Makro / Külgazdaság Több halottja van az örmény fővárosban történt robbanásnak
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 15. 07:52
Már öt halottja van az örmény főváros, Jereván egyik bevásárlóközpontjában történt robbanásnak, amelyben mintegy hatvan ember megsérült vasárnap.
Makro / Külgazdaság Több tucat sérült egy jereváni robbanásban
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 14. 16:56
Robbanás történt vasárnap az örmény főváros, Jereván egyik piacán, a detonációban egy ember meghalt, legalább ötvenegyen megsérültek - közölte a katasztrófavédelmi minisztérium sajtóosztálya.
Makro / Külgazdaság Putyin új játszmája a Kaukázusban – a befulladt iráni drogútvonal
Káncz Csaba | 2021. november 8. 18:36
Az elmúlt években Törökország és Oroszország az ellenfeleket támogatták mind Szíriában, mind Líbiában, de mindannyiszor képesek voltak elfogadható kompromisszumot elérni. Baku szerint a második karabahi háború kimenetele rosszul érintette az iráni forradalmi gárdát, mivel a korábban megszállt területeken és Örményországon keresztül végezhették kábítószer-csempész tevékenységüket Európába. Káncz Csaba jegyzet.
Makro / Külgazdaság Ezért nem ismerik el a törökök az Örmény Népirtást
Káncz Csaba | 2021. április 27. 15:25
Erdogan elnök hallgat, hiszen a török gazdaság megrogyott, a török-amerikai kapcsolatok pedig szabadesésben vannak. A török politikai osztályban máig él a félelem, hogy az Örmény Népirtás hivatalos elismerésével területi követelések, vagy anyagi jóvátétel előtt nyílhatna meg az út. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Putyin játszmája – társadalmi robbanás jön a vesztes háború után
Káncz Csaba | 2020. november 11. 14:36
Susa városának eleste több okból is hozzájárult az azonnali örmény fegyverletételhez. Örményországban hasonló politikai örvény indulhat be, mint az első világháborúban vesztes Németországban és Magyarországon. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Azerbajdzsán megszerezte a Hegyi-Karabahból elfoglalt területeket
MTI | 2020. november 10. 07:25
Oroszország közép-európai idő szerint négy órától elkezdte békefenntartók Hegyi-Karabahba telepítését, párhuzamosan az örmény csapatok kivonásával - közölte kedden hajnalban az orosz védelmi minisztérium.
Makro / Külgazdaság Putyin figyelmeztet – mélyülő ellentétek a törökökkel
Káncz Csaba | 2020. október 25. 11:34
Erdogan ugyanazon hibrid hadviselési taktikákat alkalmazza az orosz hátsó udvarban, mint amelyeket Putyin vetett be a Krím-félsziget esetében saját befolyási övezetének növelésére.  Ankara tovább eszkalálja a feszültséget a Kelet-Mediterráneumban, holott Moszkva ott is a törökök ellenfeleit támogatja. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Putyin visszavonulót fújt, de Erdogannak már semmi sem elég
Káncz Csaba | 2020. október 8. 13:52
Putyin defenzívába szorult, hiszen eddig a korábbi szovjet területeken Moszkva dominálta a biztonságpolitikai folyamatokat. Ankara és a NATO között is egyre komolyabb a politikai feszültség, és a török elnök ki akarja szorítani az USA-t, Oroszországot és Franciaországot magában foglaló EBESZ Minszki Csoportját a Dél-Kaukázus térségéből. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Izraeli öngyilkos lopakodó drónoktól rettegnek az örmények
Káncz Csaba | 2020. október 4. 13:55
Az izraeli drónok súlyos veszteségeket okoznak az örmény oldal számára parancsnoki bunkerek és csapatszállító járművek kilövésével.  A török drónprogram a 2000-es évek óta Erdogan elnök veje vezetésével valósul meg.  Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Erdogan új háborúja – most Örményország ellen
Káncz Csaba | 2020. szeptember 29. 20:14
Míg a nemzetközi közösség a harcok befejezésére szólított fel, Törökország és Pakisztán azonnal Azerbajdzsán pártjára állt. Az örmény miniszterelnök vasárnap telefonon tájékoztatta Putyin elnököt a kitört konfliktusról. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Kim Kardashian és a világpolitika – Erdogan tombol
Káncz Csaba | 2019. november 5. 08:50
Kim Kardashian lobbitevékenysége is jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy az Amerikai Képviselőház elsöprő többséggel szavazta meg az örmény népirtást elismerő határozatot. Erdogan török elnök válaszul az őslakók kiirtását, a rabszolgaságot és a kizsákmányolást vetette az amerikaiak szemére. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Beszorulva Putyin és az EU közé – az információs háború tűzvonalában
Káncz Csaba | 2019. május 22. 10:24
Egy évtized után úgy tűnik, hogy az EU keleti partnerségében részt vevő államok inkább a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésével jutottak előrébb, és maga a partnerség nem sokat hozott a konyhára. A tegnapi konferencia térségbeli előadói főként a Moszkvából kiinduló hibrid háború információs aspektusát tárták a hallgatóság elé. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Korrupció és politikai instabilitás – mi a tanulság hazánknak?
Káncz Csaba | 2018. május 10. 08:25
Európa keleti perifériáján a mélyen gyökerező politikai korrupció több országban is politikai bizonytalansághoz, erőteljes kivándorláshoz és széleskörű szakemberhiányhoz vezetett. Ha a hazai politikai osztály hagyja, hogy balkáni szinten leragadjon a korrupció szintje, akkor itthon is számolni kell a dinamikus kivándorlással és a váratlan politikai megrázkódtatásokkal.
Makro / Külgazdaság Más posztszovjet vezető is berezelt a nép által elűzött miniszterelnök példájától
Privátbankár.hu | 2018. április 25. 06:07
Az örmény demokratikus események rögtön hullámokat keltettek a posztszovjet térségben: a régóta hatalmon lévő belorusz elnök nyilatkozott, hogy csökkenti hatalmát, igaz, majd csak később. Lehet, hogy az arab tavasz mintájára megérkezik a posztszovjet tavasz is? Öt ország kedves vezetője aggódhat.
Makro / Külgazdaság Túl sokáig volt hatalmon a miniszterelnök – elkergette a nép
Privátbankár.hu | 2018. április 24. 06:07
Egy szovjet utódállamban, Örményországban azzal próbálkozott a lehetséges két ciklust kitöltő elnök, hogy feladja az elnöki rendszert, és miniszterelnökként marad hatalmon. Nem jött be a trükk: a nép az utcára vonult, tüntetett, és végül meghátrálásra kényszerült az alkotmányt a hatalomért átalakító Szerzs Szargszján.
Makro / Külgazdaság Használt a tüntetést: lemondott egy miniszterelnök
Privátbankár.hu | 2018. április 23. 15:34
Több mint tíz napos tütetéssorozat után adta be a derekát - és lemondását - az örmény államfő.
Makro / Külgazdaság Minket is érint Putyin legújabb hatalmi játszmája
Káncz Csaba | 2016. augusztus 15. 08:32
Moszkva, Teherán és Baku tartanak az amerikai "színes forradalmaktól", ezért szorosabbra fűzik katonai és energetikai együttműködésüket. Hazánkat is érinti a tervezett óriási vasúti projekt terve, amely összekötné Észak- és Kelet-Európát a Perzsa-Öböllel, valamint a Török Áramlat gázvezeték újjáéledése is.
Makro / Külgazdaság Karabah-konfliktus: így oldaná meg Merkel
Privátbankár.hu | 2016. június 7. 17:04
Ingatag lábakon áll az azeri fegyverszünet, a német kancellár szerint mielőbb békés, politikai megoldásokkal kell rendezni a hegyi-karabahi konfliktust.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG