OTP Jelzálogbank
Agrár Egyre drágább a termőföld is 
Privátbankár.hu | 2023. június 20. 10:07
Tavaly 19 százalékkal kevesebb tranzakció keretében 21 százalékkal kisebb termőföldterület cserélt gazdát, mint 2021-ben. Az árak emelkedése viszont továbbra is töretlen, így a tavalyi 3,2 százalékos árnövekedés alapján elmondható, hogy egy hektár, 2010-ben vásárolt termőföld 2022-re összességében már átlagosan 3,2-szeresére növelte árát. Az idén júniusban induló állami földárverések, illetve az erőteljes inflációs környezet tovább élénkítheti a termőföld-forgalmat, ami még magasabb szintekre hajthatja az árakat.
Ingatlan Egymást ölik a vevők a lakásokért - ember legyen a talpán, aki talál olcsón 
Privátbankár.hu | 2017. február 11. 08:40
Egy évtizede nem látott lendületet vett 2016-ban a budapesti lakásépítési piac. Az OTP Budapesti Újlakás Értéktérképe szerint tavaly közel 350 új, kétlakásosnál nagyobb projekt értékesítése indult el a fővárosban 11 ezer új lakással. Egyelőre a kereslet is lépést tart a kínálattal: a tavaly eladott 6400 új lakás 50 százalékos emelkedést jelent egy év alatt.
Ingatlan Budapesten vennél lakást? Készülj az óriási harcra!  
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 2. 06:01
Egy friss elemzés szerint az év első felében közel 5200 társasházi lakás jelent meg a kínálatban Budapesten. Ezzel párhuzamosan a kereslet is látványosan megugrott: a január és június között eladott 2800 társasházi lakás többszöröse a válság éveiben mért értéknek. Nem meglepő, hogy ebben a felfokozott piaci hangulatban az árak is látványos növekedésnek indultak.
Ingatlan Tovább szárnyalnak az árak: mennyibe kerül a magyar termőföld? 
Privátbankár.hu | 2016. június 21. 12:01
Egy év alatt újabb 14 százalékkal emelkedett az országos hektáronkénti átlagár, az egyes területek között azonban továbbra is nagy a különbség. Az új földforgalmi törvény jelentősen csökkentette a lehetséges vásárlók körét, így a forgalom folyamatosan csökken. A szakértők szerint idén sem torpan meg az áremelkedés, amihez az állami földek eladása is hozzájárul.
Ingatlan Mintha nem is Magyarországon járnánk - mi folyik az ingatlanpiacon? 
Privátbankár.hu | 2016. június 9. 21:02
Nem csak vásárolni akarnak már ingatlant a magyarok: a csok hatására a lakásépítési kedv is megjött, már azt is árulják, amire még építési engedély sincs. A kereslet azért néhány helyen már csökken, az árak viszont mindenhol emelkednek - van azonban egy megye az országban, ahol a nyugati országrész árainak csak harmadát éri egy lakás, és aminél hétszer drágább a Budapest belvárosi átlagár.
Vásárló Kipörög a lakáskínálat - mi lesz azután? 
Privátbankár.hu | 2015. július 24. 12:51
Lépni kell, ha azt akarjuk, hogy fennmaradjon a lakáspiaci lendület: hiába érnek csúcsra az eladások, de új beruházás nem igazán van - osztja meg aggályait a Társaság a Lakásépítésért Egyesület
Ingatlan Ha lakást vennél, siess, mert kipucolják a piacot! 
Privátbankár.hu | 2015. július 23. 08:20
Durván jól fogynak idén az újépítésű lakások, különösen a fővárosban.
Pénzügyi szektor Döntött a bíróság: tisztességtelen volt az OTP  
Privátbankár.hu | 2015. július 11. 08:39
A Fővárosi Ítélőtábla a Magyar Nemzeti Banknak az OTP Jelzálogbank, illetve OTP Bank elleni közérdekű perben kihirdetett ítélete szerint a bankok forinthiteles szerződései általános szerződési feltételeinek (ászf) kikötései tisztességtelenek és ezért érvénytelenek voltak.
Makro / Külgazdaság Elismerés külföldről - felminősítettek egy magyar bankot 
Privátbankár.hu | 2015. május 30. 09:13
Javította az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank egyes besorolásait a nemzetközi hitelminősítő, több dolog is magyarázza a döntést.
Ingatlan Kik a legnagyobb nyertesek a magyar lakáspiacon? 
Privátbankár.hu | 2015. május 20. 20:15
A válság óta tavaly először fordult elő, hogy országos szinten is pozitív változások történtek mind a lakáspiaci forgalomban, mind pedig az árakban. Főleg Budapesten és a nagyvárosokban indultak el pozitív folyamatok, az árak tavaly év végén még mindig az egy évtizeddel ezelőtti szinten álltak. Milyen éve volt a lakáspiacnak?
Pénzügyi szektor Májusban indítja az OTP az elszámolási pereket Európában 
Nagy László Nándor | 2015. április 18. 23:30
Május elején kell beadnia az első keresetlevelet az OTP-nek az Európai Jogok Európai Bíróságán, amelyben a devizahiteles elszámolási törvény nyomán megszületett bírósági ítéletet támadja. A nyár közepéig az OTP Bankcsoport több pert is indít.
Pénzügyi szektor Kimondta a bíróság: tisztességtelenek az OTP forinthiteles szerződései 
Privátbankár.hu | 2015. március 10. 15:41
Jogerősen elutasította a OTP Bank és az OTP Jelzálogbank keresetét a Fővárosi Ítélőtábla és elutasították az OTP Lakástakarékpénztár keresetét is.
Pénzügyi szektor Pert vesztett az OTP 
Privátbankár.hu | 2015. február 9. 16:03
A Fővárosi Törvényszék hétfőn kihirdetett elsőfokú ítéletében elutasította az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank kereseti kérelmét, amelyben a pénzintézet forintalapú hitelszerződéseinek tisztességességét kívánta bizonyítani.
Pénzügyi szektor Bíróságra megy az OTP - erről döntenek ma  
Privátbankár.hu | 2015. január 8. 07:45
Az OTP Bank Nyrt. és az OTP Jelzálogbank Nyrt. összevont devizaperét, valamint az OTP Ingatlanlízing Zrt. keresetét tárgyalják ma a Fővárosi Ítélőtáblán.
Ingatlan Lakáspiac: ennyire sínylette meg a régió a válságot  
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 4. 20:05
Jellemzően azok az országok lakáspiacai vannak a legnagyobb bajban, ahol korábban árbuborék képződött, illetve ahol jelentősen visszaesett a hitelkereslet. Ugyanakkor a régió egyes országaiban – ahogy Magyarországon is – már látszanak pozitív jelek a kereslet alakulásában.
Pénzügyi szektor Itt a bejelentés: ezért perel az OTP devizahitel ügyben 
Privátbankár.hu | 2014. július 21. 08:59
Az árfolyamrés alkalmazásának semmisége miatt az OTP Jelzálogbank veszteségeit kiszámolták. Az egyoldalú szerződésmódosítások miatt a bank élni kíván perindítási jogával. Megjegyzik azt is, hogy az OTP Bank kötelezettséget vállalt a jelzálogbanknál jelentkező negatív hatások kiküszöbölésére.
Ingatlan Erre legalább jó volt a válság: kevesebb ideig kell spórolni egy lakásra  
Privátbankár.hu | 2014. június 23. 10:50
A válság öt éve alatt összesen 17,2 százalékkal csökkent a lakóingatlanok értéke, azonban ezzel párhuzamosan több mint két évvel rövidült lakáshoz jutási idő: míg 2009-ben nyolc és fél évnyi fizetést kellett egy átlaglakás megvásárláshoz megspórolni, addig 2013-ra már csak nagyjából 6 év volt ugyanez az idő.
Pénzügyi szektor Megvan az OTP Jelzálogbank új vezetése 
Privátbankár.hu | 2014. április 25. 13:38
Becsei András lett az OTP Jelzálogbank Zrt. vezérigazgatója, Kovács Antal pedig az igazgatóság elnöke - közölte az OTP Jelzálogbank Zrt. pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Ingatlan Drága a parkolás? Vegyél garázst, és add ki - itt a lista az árakról 
Privátbankár.hu | 2014. április 14. 11:08
Egyre több helyen várja parkolóautomata a fővárosba ingázó autósokat - aki tud alternatívát kínálni, nagyot kaszálhat. A garázs és a parkolóhely lehet az idei év egyik slágere az ingatlanpiacon a befektetési célú vásárlók körében, egy jó vétellel évi 7-8 százalékos hozam is elérhető.
Ingatlan Ki vesz ma új lakásokat? Bérlővel együtt eladó a ház 
Privátbankár.hu | 2014. február 19. 14:20
Pozitív irányba mozdultak tavaly az évtizedes mélypontról a főbb budapesti újlakás-piaci mutatók. Az eladatlan készlet immár ötödik éve folyamatosan szívódik fel, miközben terjednek a befektetési célú vásárlások is
Ingatlan A fővárosban van telke? Akár nyolcat is kaphat érte cserébe vidéken 
Privátbankár.hu | 2013. december 6. 11:32
Minden negyedik telek Győr-Moson-Sopron és Pest megyében cserélt gazdát Magyarországon az elmúlt másfél évben – derül ki az OTP Jelzálogbank frissen megjelent, családi ház építésre alkalmas földterületek forgalmát elemző Telek Értéktérképéből. Az árak között hatalmasak a különbségek.
Ingatlan Két házat egy átlagos lakásért? Mutatjuk a legolcsóbb megyéket 
Privátbankár.hu | 2013. november 26. 18:00
Tízből négy lakóingatlant Budapesten adtak el az elmúlt másfél évben, lakásból csaknem minden második a fővárosban kelt el, míg a családi házak eladása tekintetében Pest, Bács-Kiskun és Győr-Moson-Sopron megye vezeti a ranglistát.
Pénzügyi szektor Devizahitelek: ismét pert vesztett az OTP 
Privátbankár.hu | 2013. november 12. 10:52
Jogerős közbenső ítéletében érvénytelenítette az ítélőtábla egy devizaszerződés egy pontját.
Ingatlan Van, ahol még a cigi is többe kerül, mint a telek négyzetmétere 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 30. 10:05
Tegyük fel, hogy valaki leszokik a cigiről, és a cigi árát félreteszi. Napi egy dobozzal számolva, akár egy év alatt is összehozhat egy 500 négyzetméteres építési telket. Persze nem a fővárosban, de nem is olyan nagyon messze.
Ingatlan Öt éve nem volt annyi eladatlan lakás, mint most 
Privátbankár.hu | 2013. július 26. 11:27
Másfél éve nem adnak el havonta 140-nél több új lakást Budapesten. 2010 óta drasztikus a zsugorodás. Idén talán megállhat.
Ingatlan Gazdálkodna? Megmutatjuk, hol vehet olcsón földet 
Privátbankár.hu | 2013. május 23. 10:41
Van, ahol már 233 ezer forintért is lehet szántóföldet venni, viszont egyes régiókban ennek több mint hétszeresét is elkérhetik. Átlagosan 620 ezer forint felett volt az ár hektáronként, ami több mint tíz százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.
Pénzügyi szektor Hatalmas jelzálog-kibocsátást hirdetett az OTP Jelzálogbank 
Privátbankár.hu | 2013. május 22. 07:52
Az OTP Jelzálogbank ezermilliárd forint keretösszegű jelzáloglevél-kibocsátási keretprogramot jelentett be kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Részvény / Deviza / Áru Az OTP is megkapta a magáét az S&P-től 
Privátbankár.hu | 2013. március 22. 14:10
A magyar államadós-osztályzat kilátásának rontása után az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank besorolásainak kilátását is negatívra rontotta az eddigi stabilról a Standard & Poor's.
Pénzügyi szektor Nehéz a magyar bankok élete - ezt a hitelminősítők is látják 
Privátbankár.hu | 2013. február 15. 10:39
Leminősítette az OTP Bank, az OTP Jelzálogbank és az FHB egyes tevékenységeit a Moody's Investors Service. A világ legnagyobb hitelminősítő csoportja szerint a lépéseket a bankok gyengülő működési környezete indokolja.
Pénzügyi szektor Befenyíti a Moody's az OTP Jelzálogbank és az FHB jelzálogleveleit? 
Privátbankár.hu | 2012. december 14. 16:25
A Moody's a héten hét magyar bankra vetette ki hálóját, viszont most leminősítési felülvizsgálat alá vette az OTP Jelzálogbank és az FHB jelzálogleveleit.
Ingatlan Magára talál az ingatlanpiac? 
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 15:35
Az idei első fél év óvatos optimizmusra ad okot, bár a hazai ingatlanpiacon az év elején erőteljes növekedés volt tapasztalható, amit a második negyedév gyenge kereslete némileg korrigált.
Pénzügyi szektor Az államadósság nyomában: leminősítették az OTP-t is 
Privátbankár.hu | 2012. november 27. 14:46
Leminősítette kedden az OTP Bankot és az OTP Jelzálogbankot a Standard & Poor's, a magyar államadós-osztályzatok múlt heti rontásával indokolva a lépést.
Ingatlan Van, ahol a panel drágább, mint a társasház 
Privátbankár.hu | 2012. október 10. 09:40
Az energetikailag felújított lakások hamarabb elkelnek, de a vevők nem fizetik meg a beruházást. A panellakások harmadával olcsóbbak, de nem mindenhol.
Ingatlan Budapesti újlakás-piac: rányomta bélyegét az eladásokra az idei áfa-emelés 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 1. 13:30
Részben a januári áfa-emelés hatására másfél évvel ezelőtti szintre esett vissza a budapesti újlakás-eladások száma az első félévében. Szinte biztosra vehető, hogy idén tovább csökken az értékesítési céllal társasházakban átadott lakások száma
Pénzügyi szektor Devizahitelesek, figyelem: holnaptól mindenkit vár a gátra az OTP 
Privátbankár.hu | 2012. június 12. 14:20
Az OTP Bank friss statisztikái szerint folyamatosan emelkedik a gyűjtőszámlahitelre (azaz az árfolyamgátra) jelentkező ügyfelek száma. Az igénylések felgyorsítása érdekében az augusztusi határidőt megelőzően, már 2012. június 13-tól igényelhetik a konstrukciót a – nem közszférában dolgozó - szabad felhasználású jelzáloghitellel rendelkező ügyfelek is.
Ingatlan A legdrágább ingatlanokat Fonyódon és Siófokon kell keresni 
Privátbankár.hu | 2012. május 22. 14:54
A lakóingatlan-piacot 2011-ben stagnálás jellemezte: a forgalom változatlan szinten maradt, míg a nominális átlagár szűk 2 százalékkal volt alacsonyabb a 2010-es értéknél. A várakozások inkább már optimista előjelűek, ennek ellenére a forgalom és az árak pozitív elmozdulása csak jövőre indulhat meg. Kistérségi szinten a legdrágább területek Balatonnál és a budapesti agglomerációban találhatóak, míg a legolcsóbb ingatlanhoz Borsodban juthatunk.
Ingatlan Az áfacsökkentés menthetné meg a döglődő lakáspiacot 
Privátbankár.hu | 2012. február 16. 14:58
Egy friss elemzés szerint Budapesten tavaly közel 3000 új lakást adtak el, míg értékesítési céllal mintegy 2500 társasházi ingatlan épült. A piaci kereslet volumene 2006 óta először haladta meg az új kínálatot, s a két, ellentétes tendenciájú mutató eredőjeként tovább csökkent az eladatlan lakáskészlet a fővárosban. A szocpol és a támogatott hitel idei bevezetése által is generált optimistább várakozásokat ugyanakkor az általános piaci bizonytalanság mellett az európai szinten rekord magas áfa árnyékolja be.
Pénzügyi szektor Egyelőre eredménytelen az OTP elleni magánper 
Privátbankár.hu | 2012. január 5. 17:54
A svájci frank alapú jelzáloghitelek kamatának egyoldalú módosítása miatt indított pert az OTP ellen egy domaszéki házaspár. Az ügyben a Szegedi Városi Bíróság hatáskör hiányában nem hozott érdemi határozatot. A bíró szerint ugyanis a per tárgya tisztességtelen szerződési feltétel megállapítása, így az ügyben a Szegedi Törvényszék az illetékes. Az egyedi esetet akár több hasonló per is követheti.
Karrier Lemondott az OTP Jelzálogbank igazgatóságának tagja 
Privátbankár.hu | 2012. január 4. 16:15
Illés Zoltán, az OTP Jelzálogbank Zrt. Igazgatóságának külső igazgatósági tagja 2011. december 31-i hatállyal igazgatósági tagságáról lemondott - közölte a társaság.
Pénzügyi szektor Magyar bankokat minősített le az S&P 
Privátbankár.hu | 2011. december 23. 15:09
A Standard & Poor's magyar bankok osztályzatait és kilátását rontotta le pénteken annak nyomán, hogy a héten visszaminősítette a magyar szuverén adósbesorolásokat is. Ez az OTP Bank, az OTP Jelzálogbank és a K&H Bank besorolásait érinti, de negatívra módosultak a Takarékbank kilátásai is.
Pénzügyi szektor Leminősítette az OTP-t a Standard and Poor's 
Privátbankár.hu | 2011. december 23. 13:40
A Standard and Poor’s leminősítette az OTP-t és az OTP Jelzálogbankot a magyar szuverén hosszú- és rövid lejáratú adósminősítésének korábbi rontása következményeként - jelentette be az OTP a BÉT honlapján.
Részvény / Deviza / Áru Negatív megfigyelés alá vette az OTP-t a Standard & Poor's 
Privátbankár.hu | 2011. november 15. 14:46
Az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank besorolásait negatív kihatású megfigyelés alá vette kedden a Standard & Poor's, miután a hétvégén hasonló vizsgálatot jelentett be a magyar szuverén adósosztályzatokra is - jelentette az MTI.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG