Otthonteremtés
Személyes pénzügyek Komoly kedvezményeket jelentett be a kormány az otthonteremtési támogatásoknál
Privátbankár.hu | 2020. december 9. 12:48
Újabb jelentős kedvezményeket tett az állam a családi otthonteremtési támogatásoknál, de kérdés, hogy mi lesz a jövőre induló lakásfelújítási támogatással.
Személyes pénzügyek Novák Katalin: az ország legnagyobb otthonteremtési programja indul januártól
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 29. 16:55
A program öt elemből áll. 
Ingatlan Jó lenne még egy szoba? Az állam pénze pont elég lehet rá
Privátbankár.hu | 2018. október 13. 17:20
A Családi Otthonteremtési Kedvezmény átlagos összege a használt lakások vásárlóinak vidéken akár egy extra félszobát, az új lakások esetében kapható 10 millió forintos támogatás pedig a fővárosban egy szobával nagyobb ingatlant is eredményezhet.
Ingatlan Hogyan teremtsek otthont, ha nem születtem bele a jólétbe?
Privátbankár.hu | 2016. június 9. 17:01
Lakásra, otthonra mindenkinek szüksége van, ugyanakkor a lakosság többsége nem engedheti meg magának, hogy csak úgy egy saját ingatlant vegyen, és a bérlés is egyre nehezebb vállalkozás. Mik a kilátások, egyáltalán vannak-e kilátások otthonteremtés ügyében a kevésbé tehetőseknek? Balla Ákost, a Balla Ingatlanirodák ügyvezetőjét kérdeztük.
Személyes pénzügyek Meghökkentő számok: nem a budapestiek ugrottak rá a 10 milliós csokra
Privátbankár.hu | 2016. február 15. 14:30
Erős becslést tett közzé az OTP: a csoknak köszönhetően megduplázódhat a 3 vagy több gyereket nevelő családok száma. Budapest nagyon alulreprezentált az érdeklődők körében, a legtöbben Észak-Magyarországon szeretnének 10+10 millió forintot szerezni az államtól az otthonteremtéshez.
Személyes pénzügyek Mindenki ezt akarja tudni a csokról - megvan a válasz
Privátbankár.hu | 2016. február 8. 15:53
Sokan érdeklődnek a csok iránt a bankoknál, első körben azok, akiknek már megvan a három gyermekük. Van egy kérdés, ami szinte mindig elhangzik.
Ingatlan Téged el lehet csábítani egy milliós ajándékkal? Nem is olyan egyszerű a válasz
Privátbankár.hu | 2016. február 2. 10:26
Csak akkor van értelme az ingyen telek miatt odaköltözni egy településre, ha meg is tudunk élni ott - mennyire vonzóak a csokos ajánlatok?
Pénzügyi naptár Hol vannak már a milliók? A bankokat sürgeti a kormány
Privátbankár.hu | 2016. január 13. 10:57
A minisztérium azt mondja, mindent átadott a bankoknak, most azt kérik, igyekezzenek az újfajta csokkal.
Személyes pénzügyek Egy bank már elkezdte: mikor lehet igényelni az állami milliókat?
Privátbankár.hu | 2016. január 7. 11:31
Már készülnek a legnagyobb lakossági bankok az új családi otthonteremtési kedvezmény és az ahhoz kapcsolódó kamattámogatott hitelek folyósításához.
Személyes pénzügyek Hogyan kaphatsz milliókat lakásra? Újabb feltételek derültek ki
Privátbankár.hu | 2015. december 19. 14:19
Lázár János a héten jelentette be, hogy tízmillió forint vissza nem térítendő támogatást ad az állam azoknak a pároknak, amelyek tíz éven belül három gyermeket vállalnak. Eddig elég keveset tudni az új lakástámogatási rendszerről, és lássuk be, ez így túl szép, hogy igaz legyen. Most további részletek láttak napvilágot.
Személyes pénzügyek Tudod, mennyi pénzzel száll be az állam a lakásvárlásba? Kiszámolták
Privátbankár.hu | 2015. október 14. 12:34
Akár milliókat is szerezhetünk az államtól, ha ügyesen élünk a támogatásokkal - az OTP egy hétköznapi példán mutatja be, hogyan.
Ingatlan Leáldozóban az albérletek kora? Minden fiatal lakást akar venni
Privátbankár.hu | 2015. január 14. 16:09
Jócskán javult az elmúlt években az első lakásukat vásárló fiatalok helyzete. A kedvező hitelezési feltételek, a munkalehetőségek bővülése és az alacsony inflációs szint is segítettek abban, hogy feljebb másszon az FHB mutatója.
Ingatlan Itt a bejelentés: kibővítik a szocpolt
Füstös Móni | 2014. december 10. 11:50
Hivatalossá vált, hogy kibővítik a családok otthonteremtési kedvezményét, vagyis a szocpolt. Az új szabályok júliustól érvényesek.
Pénzügyi szektor Lakást vennél vagy felújítanál? Itt a segítség
Privátbankár.hu | 2013. július 22. 13:45
A pénzügyi felügyelet újabb tájékoztatókat adott ki az állami támogatással elérhető termékekről.
Ingatlan A piac és az állam is kedvez az első lakást vásárlóknak
Privátbankár.hu | 2013. március 26. 17:30
Az Otthon Centrum felmérése szerint, arányaiban több 30 éven aluli fiatal vásárol lakóingatlant napjainkban, mint 2007-ben. A fiatalok, a 10-15 százalékkal olcsóbb, Budapesten átlagosan 13-, vidéken 8-9 millió forintos és az idősebb korosztályokhoz képest 10-15 négyzetméterrel kisebb alapterületű lakásokat keresik.
Ingatlan Változások a támogatott lakáshiteleknél: nagyvonalúbb lett az állam, visszamenőleg
Privátbankár.hu | 2012. december 17. 12:12
A kormány átírta az Otthonteremtési programot: az eddig évente csökkenő kamattámogatás állandó lesz, növekszik az igényelhető hitel összege, drágább lakásra és bővítésre is jár támogatás - visszamenőleg.
Személyes pénzügyek Ráharaptak a fiatalok a szocpolra
Privátbankár.hu | 2012. július 17. 14:27
Egy régi - új támogatási forma, a szocpol, ma ugyanolyan népszerű a fiatalok lakáshoz jutásakor, mint évtizedekkel ezelőtt. Az OTP Bank várakozása szerint év végéig akár 1000 támogató döntés is megszülethet, melynek összértéke elérheti az 1,5 milliárd forintot is.
Pénzügyi szektor Megemelhetik a támogatott lakáshitelek kamatát
Privátbankár.hu | 2012. július 2. 08:06
A bankszövetség javaslata szerint az állampapírhozamok 130 százaléka plusz 3 százalékpontra emelnék a támogatott lakáshitelek ügyleti kamatának maximumát, a törlesztőrészletek azonban még így is alacsonyak maradhatnak - írta a hétfői Világgazdaság a Magyar Bankszövetség és a Nemzetgazdasági Minisztérium részéről aláírt, a birtokába került emlékeztető alapján.
Ingatlan Félszocpol és magasabb állami kamattámogatás menthetné meg a lakáspiacot
Privátbankár.hu | 2012. március 7. 14:07
Az Otthonteremtési Tanácsadó Testület azt javasolja a nemzetgazdasági miniszternek, hogy használt lakásra ismét járjon félszocpol támogatás, az állami kamattámogatás ne 3, hanem 4-5 százalék legyen, illetve az energetikai felújításokhoz 20-50 milliárd forinttal járuljon hozzá az állam - mondta Gergely Károly, a testület vezetője.
Karrier Chikán: sok dologban csak futunk a pénzünk után
Acsai N. Ferenc | 2011. október 10. 06:10
Érthetetlen, hogy a kormány miért ment neki az IMF-nek, a bankoknak, a befektetőknek és az EU-nak, miközben függ tőlük az ország - mondja Chikán Attila közgazdász, aki szerint a második Orbán-kormány világos ideológiája a hatalmi központok megerősítése. Az egykulcsos adórendszer teljesen jó törekvés, csak nem ilyen helyzetben kellett volna bevezetni.
Friss
hírlevél