Pályakezdő
Karrier Ölik egymást a cégek a fiatal diplomásokért
Privátbankár.hu | 2018. július 17. 07:23
Könnyen munkát találhatnak a pályakezdők.
Személyes pénzügyek Mitől rettegnek és mennyit keresnek a magyar fiatalok?
Privátbankár.hu | 2018. január 15. 11:15
Furcsa ellentmondás: elégedetlenek az életükkel, de optimisták a jövővel kapcsolatban.
Uniós pályázatok Megéri pályakezdőt felvenni – rengeteg pénzt kaphat a cég
Privátbankár.hu | 2016. július 30. 14:46
Minimum 1,9, de akár 30 millió forint támogatás is szerezhető.
Karrier Szakmunkástól a diplomásig: milyen állásért kapkodnak a pályakezdők?
Privátbankár.hu | 2016. május 28. 09:02
A pályakezdők több mint fele érdeklődik az adminisztratív és különösebb szaktudást nem igénylő irodai munkák iránt, de különösen népszerűek az értékesítéshez és a marketinghez kapcsolódó pozíciók is. A legkevésbé a mezőgazdasághoz, az építőiparhoz és joghoz kötődő szakmák iránt nyitottak - derül ki a Profession.hu adataiból.
Karrier Itt ilyen még nem volt: nagy dobásra készül az Auchan
Privátbankár.hu | 2016. január 28. 09:52
Nemzetközi képzési programot indítanak a friss diplomásoknak.
Karrier Elképesztő tévedések - mit gondol egy pályakezdő a munkaerőpiacról?
Privátbankár.hu | 2015. október 14. 20:02
Az átlagos magyar, 18-26 év közötti egyetemi vagy főiskolai hallgató, és frissdiplomás multinacionális céghez menne dolgozni.
Karrier Jó fizetés, jó kapcsolatok, szakmai fejlődés: mit gondolnak a munkáról a pályakezdők?
Privátbankár.hu | 2015. április 20. 19:07
Megváltoztak a munkavállalói preferenciák. Más szempontok dominálnak a pályakezdőknél is. Szerintük a nemzetközi kapcsolatok elengedhetetlenek a jó karrierhez, de sokaknak elképzelhetetlen, hogy karrierjük során csupán egyetlen cégnél forduljanak meg. A megváltozott munkavállalói preferenciák a munkaadókat is válaszra késztetik.
Karrier Most diplomáztál? Lehet, hogy te is így fogsz munkát találni
Privátbankár.hu | 2014. október 29. 11:08
Egy friss kutatás szerint a végzett hallgatók közel fele már az abszolutórium megszerzésekor rendelkezett főállású munkaviszonnyal, az öregdiákok 78 százaléka a szakterületén belül helyezkedett el. A friss munkavállalók 82 százaléka alkalmazottként – főként beosztott diplomásként, alsó-, közép és felsővezetőként – dolgozik, de mennyit keresnek?
Karrier Sok nyugdíjas, kevés munkáskéz – évente tízezren használhatatlanok
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 22. 15:50
Magas a fiatal munkanélküliek száma Ausztriában, ugyanakkor sok a betöltetlen, szakképesítést igénylő pályakezdő pozíció is – derül ki az osztrák szociális minisztérium felméréséből. Sokan az illemet sem tudják, nem tudnak beilleszkedni.
Karrier Kevesebben keresnek állást - hol a legkönnyebb elhelyezkedni?
Privátbankár.hu | 2014. május 19. 10:05
Több mint 413 ezren kerestek állást áprilisban - ez tavalyhoz képest 25 százalékos csökkenést jelent. Közben 66 ezer állás még mindig betöltetlen.
Karrier Nem ijednek meg az árnyékuktól, ha külföldön süt a nap, akkor sem
Privátbankár.hu | 2014. január 13. 18:00
A Budapesti Kommunikációs Főiskola felmérése szerint a gyakorlati tapasztalatot tartják a legfontosabbnak a fiatalok. Jobban motiválja őket a szakmai fejlődés, mint a ranglétrán való feljebbjutás, és közel felük tervez külföldi munkavállalást a közeli jövőben.
Karrier Az NGM több ezer fiatalt segítene első munkájához
Privátbankár.hu | 2013. november 22. 12:49
Folytatódik a pályakezdők elhelyezkedését segítő program.
Karrier Itt a pályakezdők szakszervezete
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 15. 17:08
Szakszervezetet hoznak létre a pályakezdő és diák munkavállalók; az új szervezet célja, hogy egy speciális réteg érdekeinek védelmére is kiterjedjen a munkavállalói érdekképviselet - közölte a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) ifjúsági tagozata csütörtökön.
Karrier Az állam is kellett, kevesebb az álláskereső
Privátbankár.hu | 2013. június 20. 11:20
A legfrissebb adatok szerint több mint félmillió álláskeresőt tartottak nyilván, ami áprilishoz és tavalyhoz képest is csökkentést jelent.
Pénzügyi szektor Mi a kapcsolat a folyószámla és bankkártya között? Sokan nem tudják
Privátbankár.hu | 2013. május 27. 11:42
A fiatalok túlnyomó többsége igénybe veszi a banki szolgáltatásokat, elsősorban a folyószámlát és a bankkártyát, de sokan nincsenek tisztában ezek kapcsolatával. A hitelfelvételt azonban több mint 40 százalékuk elutasítja, derül ki a K&H pályakezdők jóléti index 2013. első negyedévi kutatásából.
Karrier Frissdiplomások, figyelem: indul a Tesco programja
Privátbankár.hu | 2013. április 24. 09:48
Idén 6. alkalommal indította útjára a Frissdiplomás programot a Tesco-Global Áruházak Zrt.
Karrier Siralmas kép a munkaerőpiacról: letagadott évek és diplomák
Privátbankár.hu | 2013. március 13. 12:20
Egyre elkeseredettebbek a pályakezdők és a 45 év felettiek, derül ki a profession.hu karrier napok tapasztalataiból, de a gyesről visszatérők helyzete is rossz. A tanácsadóktól azt kérdezték, hogy tagadják le a munkanélkül töltött éveket, és hogy titkolják el, hogy gyerekük van.
Karrier Hány százalékát érik a nők a férfiaknak? Itt vannak a számok
Privátbankár.hu | 2013. március 7. 10:59
A helyzet változatlan. Továbbra is lényegesen kevesebbet keresnek a magyar nők férfi kollégáiknál. Ráadásul a diploma sem segít, éppen ellenkezőleg - és azok sincsenek könnyű helyzetben, akik vezetőnek készülnek. Szakértők szerint az emberek szemléletének kellene megváltoznia.
Karrier 13,5 milliárdból juttatnák munkához a magyar fiatalokat
Privátbankár.hu | 2012. október 25. 12:43
Uniós forrásból két programot indít a nemzetgazdasági tárca, a cél, hogy minél több fiatal jusson munkához. A nonprofit cégek pályázhatnak és azok, akik gyakornokokat foglalkoztatnának.
Karrier Kilométerenként egy ezrest ad a kormány, ha más városban vállalsz munkát
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 15. 12:21
Egy kormányrendelet tervezet szerint októbertől akár 93 ezer forint lakhatási támogatást is kaphat az, aki lakóhelyétől 100 kilométerre vállal munkát.
Karrier Véget ért a tanév: egyre több az álláskereső
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 14. 13:32
Júliusban az előző hónaphoz képest 0,6 százalékkal nőtt az álláskeresők száma, melyben jelentős szerepet játszik, hogy véget ért a középiskolai, egyetemi tanév. Egy év alatt a regisztrált álláskeresők száma 26 ezer fővel csökkent.
Karrier Munkanélküliségtől szenvednek a fiatalok (videó)
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 10. 14:23
Idén a második negyedévben a magyar fiatalok munkanélküliségi rátája 27 százalékra emelkedett. A fiatalkori munkanélküliség az egész Unión belül egyre égetőbb probléma.
Karrier Havi kétszáz fixszel a pályakezdő ritkán viccel
Privátbankár.hu | 2012. július 31. 15:34
A diplomás kezdő munkavállalók bére bruttó 240 és 260 ezer forint között van, de csak ott, ahol a cégek külön figyelmet fordítanak külön a pályakezdők bérezésére; ilyenből pedig kevés van – derül ki a Hay Group 2012-es jövedelemszint-felméréséből. A cégek mindössze 7,5% állítja, külön bérpolitikát alkalmazna erre a csoportra. A mérnökök és az informatikusok kapják a legtöbb kezdő fizetést.
Karrier Sikertelen felvételi? Nem kell kétségbe esni
Privátbankár.hu | 2012. július 26. 12:52
A héten nyilvánosságra kerültek a felsőoktatási ponthatárok, ám nem mindenki örülhet, a 110 ezer jelentkező közül csupán 80 ezren nyertek felvételt valamely intézménybe. Azoknak sem érdemes ugyanakkor elkeseredni, akik idén kimaradtak, hiszen válogathatnak a szakképzések között, vagy akár munkába is állhatnak.
Karrier Pályakezdőknek dolgozott ki programot az NGM
Privátbankár.hu | 2012. július 9. 14:59
Hárommilliárd forintos munkaerőpiaci programot indít a pályakezdő fiatalok álláshoz juttatása érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). Az Első munkahely garancia elnevezésű programmal a tárca számításai szerint 3000-3500 pályakezdő állhat munkába.
Karrier A pályakezdők érdekében differenciálná a minimálbért az NGM
Privátbankár.hu | 2012. június 1. 11:21
Az NGM szerint annak ellenére, hogy nő a foglalkoztatottak száma egyes munkaerőpiaci szegmenseket illetően további intézkedések szükségesek. A szaktárca szerint lehangoló a pályakezdők munkaerőpiaci helyzete, ezért a korábbi lépések mellett továbbiak szükségesek. Az új Munka Törvénykönyve pedig lehetőséget teremt a differenciált minimálbér bevezetésére, így a pályakezdő fiatalok kevesebb bért kapnának.
Karrier Fiatalság - munkanélküliség: a magyaroknak is van mitől félni
Nagy Zsófia | 2012. május 30. 06:20
Az ILO legfrissebb prognózisa szerint idén is folytatódik a kedvezőtlen trend és világszinten egyre több fiatal munkanélküli lesz. A kedvezőtlen folyamatok eddig sem az uniót, sem pedig Magyarországot nem kerülték el és a jövőben sem fogják. A legrosszabb helyzetben a magyar pályakezdők közül a diplomások és az alacsony képzettségűek vannak.
Karrier Pályakezdők: kik számíthatnak havi 200 ezer forint feletti kezdőbérre?
Privátbankár.hu | 2012. május 10. 14:05
A május, június időszaka minden évben az érettségi, felvételi, államvizsga lázas heteinek számít – az érintett diákoknak és családjaiknak mindenképp. Éppen ezért a Workania internetes állásportál kutatói legutóbb azt vizsgálták, milyen jövedelemre számíthatnak a különböző szakterületeken elhelyezkedő pályakezdők.
Karrier Békés megyében a legnehezebb állást találni
Privátbankár.hu | 2012. április 18. 15:00
Az álláskeresők közül a legnehezebb helyzetben a logisztikai beszerzési pozícióra pályázók vannak, míg a legkisebb konkurenciával a mérnököknek, informatikusoknak és pénzügyeseknek kell számolniuk. A munkaerőpiac továbbra is fővárosközpontú, a legkevesebb nyitott pozíció pedig Békés és Tolna megyében található.
Karrier Több tízezren tengődnek munka nélkül Szabolcsban
Privátbankár.hu | 2012. március 27. 09:49
Február végén több mint 72 ezer volt a nyilvántartott álláskeresők száma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Februárban 5 454-en kerültek a nyilvántartásába, közöttük igen magas arányú, 91,3 százalékos volt a visszalépő munkanélküliek száma. A regisztrált állástalanok több, mint fele nem rendelkezik szakképesítéssel.
Karrier Autógyárban, vagy a Mol-nál dolgoznánk a legszívesebben
Privátbankár.hu | 2012. március 1. 15:45
A pályakezdők és a tapasztalat munkavállalók számára az Audi, a Mol és a Mercedes a legvonzóbb munkáltató Magyarországon. A megkérdezettek 240 vállalatot értékeltek, a top tízben szerepel többek között a Deloitte és a Coca-Cola is. A legtöbben szakmájuktól függetlenül biztos megélhetést, folyamatos fejlődést, változatos és érdekes feladatokat keresnek.
Karrier Munkaerőpiac: mikor a kereslet nem találkozik a kínálattal
Privátbankár.hu | 2011. december 12. 15:43
Az idei évben a műszaki végzettségű munkavállalók iránt volt a legnagyobb a munkaerőpiacon a kereslet, a munkakeresők ezzel szemben elsősorban az irodai munkakörök, adminisztratív állások iránt érdeklődnek, holott egy ilyen pozícióra akár tízszeres jelentkezői szám jut.
hírlevél
depositphotos