<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Pályakezdő
Karrier Ölik egymást a cégek a fiatal diplomásokért
Privátbankár.hu | 2018. július 17. 07:23
Könnyen munkát találhatnak a pályakezdők.
Személyes pénzügyek Mitől rettegnek és mennyit keresnek a magyar fiatalok?
Privátbankár.hu | 2018. január 15. 11:15
Furcsa ellentmondás: elégedetlenek az életükkel, de optimisták a jövővel kapcsolatban.
Uniós pályázatok Megéri pályakezdőt felvenni – rengeteg pénzt kaphat a cég
Privátbankár.hu | 2016. július 30. 14:46
Minimum 1,9, de akár 30 millió forint támogatás is szerezhető.
Karrier Szakmunkástól a diplomásig: milyen állásért kapkodnak a pályakezdők?
Privátbankár.hu | 2016. május 28. 09:02
A pályakezdők több mint fele érdeklődik az adminisztratív és különösebb szaktudást nem igénylő irodai munkák iránt, de különösen népszerűek az értékesítéshez és a marketinghez kapcsolódó pozíciók is. A legkevésbé a mezőgazdasághoz, az építőiparhoz és joghoz kötődő szakmák iránt nyitottak - derül ki a Profession.hu adataiból.
Karrier Itt ilyen még nem volt: nagy dobásra készül az Auchan
Privátbankár.hu | 2016. január 28. 09:52
Nemzetközi képzési programot indítanak a friss diplomásoknak.
Karrier Elképesztő tévedések - mit gondol egy pályakezdő a munkaerőpiacról?
Privátbankár.hu | 2015. október 14. 20:02
Az átlagos magyar, 18-26 év közötti egyetemi vagy főiskolai hallgató, és frissdiplomás multinacionális céghez menne dolgozni.
Karrier Jó fizetés, jó kapcsolatok, szakmai fejlődés: mit gondolnak a munkáról a pályakezdők?
Privátbankár.hu | 2015. április 20. 19:07
Megváltoztak a munkavállalói preferenciák. Más szempontok dominálnak a pályakezdőknél is. Szerintük a nemzetközi kapcsolatok elengedhetetlenek a jó karrierhez, de sokaknak elképzelhetetlen, hogy karrierjük során csupán egyetlen cégnél forduljanak meg. A megváltozott munkavállalói preferenciák a munkaadókat is válaszra késztetik.
Karrier Most diplomáztál? Lehet, hogy te is így fogsz munkát találni
Privátbankár.hu | 2014. október 29. 11:08
Egy friss kutatás szerint a végzett hallgatók közel fele már az abszolutórium megszerzésekor rendelkezett főállású munkaviszonnyal, az öregdiákok 78 százaléka a szakterületén belül helyezkedett el. A friss munkavállalók 82 százaléka alkalmazottként – főként beosztott diplomásként, alsó-, közép és felsővezetőként – dolgozik, de mennyit keresnek?
Karrier Sok nyugdíjas, kevés munkáskéz – évente tízezren használhatatlanok
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 22. 15:50
Magas a fiatal munkanélküliek száma Ausztriában, ugyanakkor sok a betöltetlen, szakképesítést igénylő pályakezdő pozíció is – derül ki az osztrák szociális minisztérium felméréséből. Sokan az illemet sem tudják, nem tudnak beilleszkedni.
Karrier Kevesebben keresnek állást - hol a legkönnyebb elhelyezkedni?
Privátbankár.hu | 2014. május 19. 10:05
Több mint 413 ezren kerestek állást áprilisban - ez tavalyhoz képest 25 százalékos csökkenést jelent. Közben 66 ezer állás még mindig betöltetlen.
Karrier Nem ijednek meg az árnyékuktól, ha külföldön süt a nap, akkor sem
Privátbankár.hu | 2014. január 13. 18:00
A Budapesti Kommunikációs Főiskola felmérése szerint a gyakorlati tapasztalatot tartják a legfontosabbnak a fiatalok. Jobban motiválja őket a szakmai fejlődés, mint a ranglétrán való feljebbjutás, és közel felük tervez külföldi munkavállalást a közeli jövőben.
Karrier Az NGM több ezer fiatalt segítene első munkájához
Privátbankár.hu | 2013. november 22. 12:49
Folytatódik a pályakezdők elhelyezkedését segítő program.
Karrier Itt a pályakezdők szakszervezete
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 15. 17:08
Szakszervezetet hoznak létre a pályakezdő és diák munkavállalók; az új szervezet célja, hogy egy speciális réteg érdekeinek védelmére is kiterjedjen a munkavállalói érdekképviselet - közölte a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) ifjúsági tagozata csütörtökön.
Karrier Az állam is kellett, kevesebb az álláskereső
Privátbankár.hu | 2013. június 20. 11:20
A legfrissebb adatok szerint több mint félmillió álláskeresőt tartottak nyilván, ami áprilishoz és tavalyhoz képest is csökkentést jelent.
Pénzügyi szektor Mi a kapcsolat a folyószámla és bankkártya között? Sokan nem tudják
Privátbankár.hu | 2013. május 27. 11:42
A fiatalok túlnyomó többsége igénybe veszi a banki szolgáltatásokat, elsősorban a folyószámlát és a bankkártyát, de sokan nincsenek tisztában ezek kapcsolatával. A hitelfelvételt azonban több mint 40 százalékuk elutasítja, derül ki a K&H pályakezdők jóléti index 2013. első negyedévi kutatásából.
Karrier Frissdiplomások, figyelem: indul a Tesco programja
Privátbankár.hu | 2013. április 24. 09:48
Idén 6. alkalommal indította útjára a Frissdiplomás programot a Tesco-Global Áruházak Zrt.
Karrier Siralmas kép a munkaerőpiacról: letagadott évek és diplomák
Privátbankár.hu | 2013. március 13. 12:20
Egyre elkeseredettebbek a pályakezdők és a 45 év felettiek, derül ki a profession.hu karrier napok tapasztalataiból, de a gyesről visszatérők helyzete is rossz. A tanácsadóktól azt kérdezték, hogy tagadják le a munkanélkül töltött éveket, és hogy titkolják el, hogy gyerekük van.
Karrier Hány százalékát érik a nők a férfiaknak? Itt vannak a számok
Privátbankár.hu | 2013. március 7. 10:59
A helyzet változatlan. Továbbra is lényegesen kevesebbet keresnek a magyar nők férfi kollégáiknál. Ráadásul a diploma sem segít, éppen ellenkezőleg - és azok sincsenek könnyű helyzetben, akik vezetőnek készülnek. Szakértők szerint az emberek szemléletének kellene megváltoznia.
Karrier 13,5 milliárdból juttatnák munkához a magyar fiatalokat
Privátbankár.hu | 2012. október 25. 12:43
Uniós forrásból két programot indít a nemzetgazdasági tárca, a cél, hogy minél több fiatal jusson munkához. A nonprofit cégek pályázhatnak és azok, akik gyakornokokat foglalkoztatnának.
Karrier Kilométerenként egy ezrest ad a kormány, ha más városban vállalsz munkát
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 15. 12:21
Egy kormányrendelet tervezet szerint októbertől akár 93 ezer forint lakhatási támogatást is kaphat az, aki lakóhelyétől 100 kilométerre vállal munkát.
Karrier Véget ért a tanév: egyre több az álláskereső
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 14. 13:32
Júliusban az előző hónaphoz képest 0,6 százalékkal nőtt az álláskeresők száma, melyben jelentős szerepet játszik, hogy véget ért a középiskolai, egyetemi tanév. Egy év alatt a regisztrált álláskeresők száma 26 ezer fővel csökkent.
Karrier Munkanélküliségtől szenvednek a fiatalok (videó)
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 10. 14:23
Idén a második negyedévben a magyar fiatalok munkanélküliségi rátája 27 százalékra emelkedett. A fiatalkori munkanélküliség az egész Unión belül egyre égetőbb probléma.
Karrier Havi kétszáz fixszel a pályakezdő ritkán viccel
Privátbankár.hu | 2012. július 31. 15:34
A diplomás kezdő munkavállalók bére bruttó 240 és 260 ezer forint között van, de csak ott, ahol a cégek külön figyelmet fordítanak külön a pályakezdők bérezésére; ilyenből pedig kevés van – derül ki a Hay Group 2012-es jövedelemszint-felméréséből. A cégek mindössze 7,5% állítja, külön bérpolitikát alkalmazna erre a csoportra. A mérnökök és az informatikusok kapják a legtöbb kezdő fizetést.
Karrier Sikertelen felvételi? Nem kell kétségbe esni
Privátbankár.hu | 2012. július 26. 12:52
A héten nyilvánosságra kerültek a felsőoktatási ponthatárok, ám nem mindenki örülhet, a 110 ezer jelentkező közül csupán 80 ezren nyertek felvételt valamely intézménybe. Azoknak sem érdemes ugyanakkor elkeseredni, akik idén kimaradtak, hiszen válogathatnak a szakképzések között, vagy akár munkába is állhatnak.
Karrier Pályakezdőknek dolgozott ki programot az NGM
Privátbankár.hu | 2012. július 9. 14:59
Hárommilliárd forintos munkaerőpiaci programot indít a pályakezdő fiatalok álláshoz juttatása érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). Az Első munkahely garancia elnevezésű programmal a tárca számításai szerint 3000-3500 pályakezdő állhat munkába.
Karrier A pályakezdők érdekében differenciálná a minimálbért az NGM
Privátbankár.hu | 2012. június 1. 11:21
Az NGM szerint annak ellenére, hogy nő a foglalkoztatottak száma egyes munkaerőpiaci szegmenseket illetően további intézkedések szükségesek. A szaktárca szerint lehangoló a pályakezdők munkaerőpiaci helyzete, ezért a korábbi lépések mellett továbbiak szükségesek. Az új Munka Törvénykönyve pedig lehetőséget teremt a differenciált minimálbér bevezetésére, így a pályakezdő fiatalok kevesebb bért kapnának.
Karrier Fiatalság - munkanélküliség: a magyaroknak is van mitől félni
Nagy Zsófia | 2012. május 30. 06:20
Az ILO legfrissebb prognózisa szerint idén is folytatódik a kedvezőtlen trend és világszinten egyre több fiatal munkanélküli lesz. A kedvezőtlen folyamatok eddig sem az uniót, sem pedig Magyarországot nem kerülték el és a jövőben sem fogják. A legrosszabb helyzetben a magyar pályakezdők közül a diplomások és az alacsony képzettségűek vannak.
Karrier Pályakezdők: kik számíthatnak havi 200 ezer forint feletti kezdőbérre?
Privátbankár.hu | 2012. május 10. 14:05
A május, június időszaka minden évben az érettségi, felvételi, államvizsga lázas heteinek számít – az érintett diákoknak és családjaiknak mindenképp. Éppen ezért a Workania internetes állásportál kutatói legutóbb azt vizsgálták, milyen jövedelemre számíthatnak a különböző szakterületeken elhelyezkedő pályakezdők.
Karrier Békés megyében a legnehezebb állást találni
Privátbankár.hu | 2012. április 18. 15:00
Az álláskeresők közül a legnehezebb helyzetben a logisztikai beszerzési pozícióra pályázók vannak, míg a legkisebb konkurenciával a mérnököknek, informatikusoknak és pénzügyeseknek kell számolniuk. A munkaerőpiac továbbra is fővárosközpontú, a legkevesebb nyitott pozíció pedig Békés és Tolna megyében található.
Karrier Több tízezren tengődnek munka nélkül Szabolcsban
Privátbankár.hu | 2012. március 27. 09:49
Február végén több mint 72 ezer volt a nyilvántartott álláskeresők száma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Februárban 5 454-en kerültek a nyilvántartásába, közöttük igen magas arányú, 91,3 százalékos volt a visszalépő munkanélküliek száma. A regisztrált állástalanok több, mint fele nem rendelkezik szakképesítéssel.
Karrier Autógyárban, vagy a Mol-nál dolgoznánk a legszívesebben
Privátbankár.hu | 2012. március 1. 15:45
A pályakezdők és a tapasztalat munkavállalók számára az Audi, a Mol és a Mercedes a legvonzóbb munkáltató Magyarországon. A megkérdezettek 240 vállalatot értékeltek, a top tízben szerepel többek között a Deloitte és a Coca-Cola is. A legtöbben szakmájuktól függetlenül biztos megélhetést, folyamatos fejlődést, változatos és érdekes feladatokat keresnek.
Karrier Munkaerőpiac: mikor a kereslet nem találkozik a kínálattal
Privátbankár.hu | 2011. december 12. 15:43
Az idei évben a műszaki végzettségű munkavállalók iránt volt a legnagyobb a munkaerőpiacon a kereslet, a munkakeresők ezzel szemben elsősorban az irodai munkakörök, adminisztratív állások iránt érdeklődnek, holott egy ilyen pozícióra akár tízszeres jelentkezői szám jut.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló