<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Spekuláció
Részvény / Deviza / Áru Kulcsfontosságú üzenetet kaptak a forint ellen spekulálók - mit mondott valójában Nagy Márton?
Barlai Róbert | 2020. február 14. 13:33
Fontos mérföldkőhöz érkeztünk a forint- és a kamatpolitikában: a jegybank, amely eddig szó nélkül hagyta gyengülni a forintot, most alelnökén keresztül üzent a piacnak és a spekulánsoknak: eddig, és ne tovább. Nagy Márton nyilatkozatának vannak olyan elemei, amit nem biztos, hogy valóban felfogtak a piaci szereplők. Barlai Róbert tőkepiaci szakértő jegyzete.
Részvény / Deviza / Áru Hazárdőrök rángatják a műhúsos cég árát
Privátbankár.hu | 2019. június 11. 18:05
Az utóbbi hónapok egyik izgalmas terepe volt, az úgynevezett mesterséges húspótlékot előállító vállalatok részvényei. Május folyamán elképesztő módon száguldott a Beyond Meat árfolyama, most viszont valami megtört.
Részvény / Deviza / Áru Kongatják a vészharangot a bitcoin miatt - megint mi történik?
Privátbankár.hu | 2017. december 26. 10:30
Elképesztő emelkedés után évek óta nem látott összeomlás, majd újra ébredező árfolyam - a bitcoin a spekulánsok terepe lett, a felügyeletek óva intenek tőle.
Részvény / Deviza / Áru 26 százalékos osztalékhozam? Lehetséges ez?
Eidenpenz József | 2017. október 27. 06:06
Sok jel mutat arra, hogy az olaj árfolyama emelkedni fog a közeljövőben, de nem mindegy, hogyan próbáljuk ezt kihasználni. A részvények vásárlásának több előnye van, például jelentős osztalékbevételekre is szert lehet tenni így, míg maga a kőolaj inkább enni kér, tartása költségekkel jár. Magas osztalékot fizet az öt legnagyobb olajmulti, és érdekes tőzsdei alapok vannak a palettán.
Részvény / Deviza / Áru Ebben van a nagy pénz - spekulálhatunk az európai félelemre
Eidenpenz József | 2017. szeptember 22. 15:20
Nemcsak Amerikában lehet a részvénypiac ingadozására, félelmére spekulálni, van európai félelem-index is. Ez némi kockázatot áraz ugyan a hétvégi német választás miatt, de nem sokat, jóval kevesebbet a francia vagy holland voksolásnál. Hétfőn nagy elmozdulás jöhet. Ennél izgalmasabb és kockázatosabb befektetési forma kevés van.
Részvény / Deviza / Áru Abszurd árak disznófronton – amit a hússpekulációról tudni kell
Eidenpenz József | 2017. július 13. 14:42
Az amerikai árutőzsdén látszólag nagyon ki vannak magukból fordulva a sertésárak, decemberig 32 százalékos csökkenést áraznak. Ez jó spekulációs lehetőségnek látszik, de megvan az oka az árviszonyoknak. Így lehet, hogy a fordítottját kéne cselekedni, mint amit az első benyomás diktál.
Vállalat Ez aztán elhivatottság – a saját halálára is spekulál a milliárdos
Privátbankár.hu | 2017. május 7. 10:32
Warren Buffett szerint kilőnének a Berkshire papírjai, ha holnap a gyászjelentését közölnék az újságok.
Részvény / Deviza / Áru Hat módszer, ha a forint mellett vagy ellen szeretnél spekulálni
Eidenpenz József | 2016. október 10. 14:29
A forint sok hónapos csúcs közelében van, ami sokak fantáziáját megmozgatja. A készpénznél és a bankbetéteknél sokkal jobb módszerek is vannak, hogy a jövőbeli ármozgásokból profitálni tudjunk. Felsoroltunk közülük hatot, amelyek kisbefektetőknek is alkalmasak.
Pénzügyi szektor Ezért van bajban a Deutsche Bank? Nyilvánosságra került egy levél
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 30. 17:54
A pénzintézet vezetője piaci spekulációt sejtet.
Deviza / Áru Brent kontra WTI: lehet pénzt keresni az árkülönbségre játszva?
Eidenpenz József | 2015. február 16. 20:19
Feltűnően nagyra nőtt az utóbbi napokban a Brent és a WTI típusú olajfajták közötti árkülönbség. Lehet, hogy érdemes erre befektetést alapozni? Mennyire veszélyes ez, mit mutatnak a múltbeli adatok?
Deviza / Áru Ki spekulált nyolcvanötmilliárdért a forint ellen októberben?
Eidenpenz József | 2014. március 11. 16:30
Tudjuk, mert mutatják a statisztikák, hogy valaki közel 85 milliárd forint értékben devizát tett félre októberben. Ki lehetett? Talán Soros György? Vagy esetleg Bill Gross? Esetleg Jim Rogers? Vagy egy másik guru? Nem. A magyar lakosság.
Befektetési alapok Valami történt a megtakarítási piacon: honnan került elő 165 milliárd?
Eidenpenz József | 2013. december 9. 06:10
Rég nem látott jelenség ütötte fel a fejét a lakossági megtakarítások területén októberben, a befektetési alapokba, állampapírokba és bankbetétekbe egyszerre érkeztek friss pénzek, nem egymás rovására bővültek. Méghozzá nem is kevés, 165 milliárd forint. Novemberben is elhelyeztek 78,5 milliárdot az alapokban, a megdrágult devizákat azonban inkább átváltották.
Ingatlan Gazdálkodna? Megmutatjuk, hol vehet olcsón földet
Privátbankár.hu | 2013. május 23. 10:41
Van, ahol már 233 ezer forintért is lehet szántóföldet venni, viszont egyes régiókban ennek több mint hétszeresét is elkérhetik. Átlagosan 620 ezer forint felett volt az ár hektáronként, ami több mint tíz százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.
Deviza / Áru Öt mítoszirtás: A spekulánsok a nép ellenségei?
Eidenpenz József | 2013. április 17. 16:47
Betépett brókerek nyomták le a forintot, gonosz spekulánsok manipulálják az élelmiszerárakat, a spekuláció miatt ment az egekbe, majd esett óriásit az arany. Számtalan hit és tévhit kering, de kik is azok a spekulánsok, mit csinálnak, és mikor károsak, mikor nem?
Makro / Külgazdaság Mindenfelől veszélyek leselkednek Kínára
Privátbankár.hu | 2013. január 28. 11:38
Gyenge növekedési bázis, magas infláció és a világgazdaság kiszámíthatatlansága jelenthetik a legnagyobb kihívásokat a kínai gazdaságban 2013-ban. Túl optimisták voltak a többi ország válságkezelésével kapcsolatban.
Részvény / Deviza / Áru Szörnyű rossz befektetések 2.: Felelőtlen buxolás és bármi, amivel nagyon túlvállaltad magad
Eidenpenz József | 2012. szeptember 5. 07:08
Nem szakavatott kezekben a túl veszélyes befektetések sorában kiemelkedő helyet foglalnak el az úgynevezett tőkeáttételes formák, ahol az ügyfél megsokszorozhatja a vásárlóerejét, a nyerési esélyeit, de a veszteségeit is. Egész bankok és brókercégek is belebuknak néha.
Deviza / Áru De most akkor kik azok a spekulánsok és kell-e félni tőlük?
Borbély Péter | 2012. június 27. 06:15
A politikai retorikában egyre gyakrabban merülnek fel a „spekuláns” és a „spekulálás” szavak, mint az országot támadó gonosz erők, nyerészkedő tőkések szinonimái. A közgazdaságtanban, a pénzpiacokon ugyanakkor ez messze nem negatív fogalom. Gyakorlatilag mindenki spekulál, aki valamilyen jövőbeni esemény bekövetkezésére fogad. Más kérdés, hogy annak bekövetkeztét gerjeszteni is lehet és az is tény, hogy a szabályozói környezet sokszor hibás és hiányos.
Adó Plafon nélkül: ellentétes hatást válthat ki a spekulánsok megsarcolása
Zsiborás Gergő | 2012. május 11. 13:12
Egy apró módosítással a megsarcolni kívánt "spekulánsok" könnyedén új utak után nézhetnek, hogy ne kelljen majd befizetniük a tranzakciós illetéket. A Széll Kálmán Terv 2.0 munkaanyagában ugyanis még az szerepelt, az adónak lesz értékhatára, az NGM kérdésünkre megerősítette: ezzel már nem számolnak. Brüsszel valószínűleg békén hagy minket.
Részvény / Deviza / Áru Májusban eladni, novemberben pedig venni kell a BUX-ot?
Eidenpenz József | 2012. január 19. 06:00
Aki kicsit is járatos a tőzsde világában, biztosan hallotta a mondást, amely szerint májusban érdemesebb eladni, és csak ősszel visszatérni a piacra. Babonának hangzik, de meglepő módon komoly statisztikák és tanulmányok is alátámasztják ezt. De vajon így van-e ez nálunk is? Milyen eredményeket kapunk, ha a hazai részvényekkel próbáljuk ezt az egyszerű stratégiát megvalósítani?
KKV A spekuláció melegágya: a magyar cukorgyártás
Privátbankár.hu | 2012. január 16. 10:24
Egy év alatt csaknem 42 százalékkal drágult a cukor ára. Magyarországon 2010-ben csupán 9 társaság foglalkozott cukorgyártással fő tevékenységként, összesített árbevételük viszont 2,5-szeresére nőtt 2007 óta.
Részvény / Deviza / Áru Elfelejtett alapelvek: mi szeretnél lenni, spekuláns vagy befektető?
Privátbankár.hu | 2012. január 14. 08:30
A pénzügyi oktatás valahogy megfeledkezett arról, hogy amikor részvényt veszünk, akkor valójában egy vállalatban szerzünk tulajdonrészt, amely valódi, profittermelést célzó tevékenységet folytat, más vállalatokkal versenyez. Mi a különbség a spekuláció és a befektetés között?
Makro / Külgazdaság Orbán: az IMF a legjobb intézmény számunkra
Privátbankár.hu | 2012. január 13. 09:25
Az új magyar jegybanktörvénnyel kapcsolatban megfogalmazott uniós jogi érvek között vannak olyanok, amelyekkel egyetért a magyar kormány, és nem látja akadályát azok elfogadásának, de vannak köztük olyanok is, amelyekben messze vannak az álláspontok - mondta a miniszterelnök.
Deviza / Áru Leminősítéstől tart és a forint ellen spekulál a nagybank
Privátbankár.hu | 2011. december 15. 16:54
Több kockázati tényezőt is körvonalazódni lát a Credit Suisse Magyarországon, amelyek rövid távon nyomást gyakorolhatnak a forintra. Az új jegybanktörvény leminősítési kockázatot is hordoz magában és az IMF tárgyalásokat is akadályozhatják - vélik a bank elemzői.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG